Blombud.

Idag när vi kom hem från våran lilla utflytt.
Så mötes jag av ett blombud :)
Och så glad jag blev, så mysigt att få blommor hem körda till dörren :)

Det var en stor bukett med alla möjliga rosa vackra blommor i och sen gick det ett rosa band från den stora buketten till en mindre bukett som var av samma sorts blommor... Jätte fint och en fin idè.
Och på kortet stod det GRATTIS TILL TÖSEN MAMMA IDA MÅNGA KRAMAR FRÅN JJ
Tack Johan för blommerna super vackra och jag blev jätte förvånad över blommorna.

TACKAR TACKAR....

Ska visa Clara dom när hon vaknar :)


Måndag :)

Nu har lilla familjen Kvanström/Snadström varit på både BVC med Clara och till barnmorskan med mig :)
Och sen en sväng upp till kyrkan där vi ska döpa Clara, för att få lite info om hur många som ryms där inne.

Vi börjar med att berätta om BVC och barnmorskan :)
Vi började vårdcentrals vandringen, hos barnmorskan Vivan ;) jag hade mänligen ringt henne i förra veckan för att jag tyckte att kroppen verkade konstigt efter förlossningen. Men inget var fel, så nu har min oro blivit kollad. Så nu kan man  sluta tänka på de mer.
Fick en ny till barnmorskan för att få en riktigt efterkontroll, för detta var bara ett "akut" besök eftersom jag hade så stora funderingar över kroppen. Så jag ska dit i mitten av april tror jag det var, och då blir det de riktiga efter besöket som man brukar ha.
Sen tog vi oss över till BVC med Clara för att kolla hur det går med vikten och längden för henne :) och den såg bra ut. Nu väger våran lilla tjej hela 4226g och är 55.5 cm lång och huvudmåttet är 38cm.
Hon följer kurvan jätte bra...Stor och duktig tjej :)
Sen så blev jag interljuvad av Rebecka som är BVC stundenten som går med oss...det gick jätte bra.

Sen satte vi oss i bilen igen och tog oss till kyrkan, för att se om vi hittade någon att fråga där gällande Claras dop...
Vi ville veta hur många personer som får plats i kyrkan och hur många som får plats i själv "fika salen"
I kyrkan få man plats med ca 150-200 personer ... Och sen i "fika salen" fick man plats med ca 50 personer.
Så själv dopgudstjänsten där får vem som helst komma och se Claras dop :) Men till själva fikat måste vi gallra och till dom måste vi göra så att det kommer ett inbjudningskort.
Men dom som inte får ett inbjudningskort hem skickat i brev lådan kommer att bli informerad via min blogg om datum och tid för dopet...om dom känner att dom vill komma på själva dopgudstjänsten :) eller ni som känner mig eller Andreas kan bara ringa så får ni all information som behövs :)

Har nu inhandlat allt som jag tror jag behöver för att göra själv dop inbjudan... det som fattas bara är bläckpratonerna till skrivaren för att kunna skriva ut en bild på Clara som ska vara med i kortet :)
Men vi har skickat efter de på Inkclab.se och hoppas det kommer snart :)
Så jag tror jag ska sätta mig ner en stund i köket nu medans Clara sover så söt och Andreas sitter vid datorn, ska passa på att se om jag kan få ihop ett kort som jag kan använda som mall till resten :)
Känns roligt att så göra Claras dop kort för hands, känns som man lägger ner lite kärlek på det hela...
Ska även göra ett liten speciell dop present till alla gästens på fikat som även ska agera bordsplacering :) ibland har man troligt stor fantasi ;)

Nu varit jag super sugen på att börja pyssla :) fast det är en stund kvar tills det börja bli akutellt att skicka ut inbjudan och börja informera.
Men jag kan inte hålla mig borta tror jag..har så fina saker här hemma jag vill sätta fingrarna i :)
Ska bara kolla hur Clara har det i sovrummet sen blir det köket och kolla över pysslet för min del :P hihi hihi

Ha en fortsatt trevlig dag :)

En pigg mamma :)

Men hade jag inte haft väldens bästa älskling, så hade jag nog inte varit så pigg som jag är just nu...
Andreas han är helt underbar...
Han såg till att Clara fick mat i natt när hon vaknade och behövde inte kliva upp alls :) förens på morgon kvisten 06 och framåt.
Och nu är han ute med Clara på en lång prommenad för andra gången idag ... så jag har tid att börja fixa i lägenheten, har snart tagit mig igenom köket.
Försöker göra en grov städning och samtidigt fixa fint med att att inreda lite nytt i lägenheten :) det är inte lätt att få tiden att gå ihop om man har en dotter hemma då ;) så tur hon och Andreas tog en prommis :)

Nä nu ska jag åker gå till lägenhetens pyssel..

Ha en skön dag och kväll.

puss och kram


Go`boken

Igår ringde go`boken hem dit....så om cirka 10 dagar kommer det hem ett paket till Clara med roliga saker i :)
Jag brukar inte go ta saker från telefon försäljare...men go`boken har man hört så bra om. Så det testar vi...frakten på 49 kr känns det som att man kan få stå för. Och sen får man se om det var något som passar oss om inte så hör man av sig till go`boken :) inte svårare än så.

Längtar tills det kommer hem i postlådan....
Hon i telefonen sa cirka 10 dagar men jag hoppas det hinner komma innan påsk :)

Få post är så kul :)

Lite svammel hit och dit ;p

Oj, så mysigt det var igår att få bara ro om oss själva en stund :) men saknade Clara gjorde vi verkligen, halv vägs in i middagen. Kom det inte en mamma och hon hade med sig sitt barn, fast barnet var mycket äldre än Clara, men då kom saknaden ännu mer....sen var det en kille som stod och hoppade i trappen..... och då kom tankarna igen på våran lilla älskling där hemma.
Men vi njöt verkligen av middagen fast Clara fanns i våra tankar :)
Efter cirka 2 timmar började middagen lida mot sitt slut....
Vi tog oss en prommis över stan och blev sedan upp plockade av Andreas bror som körde oss hem till älsklingen.
När vi kom hem så satt Clara och farmor i soffan och gå tv:e tillsammans ;)
Clara vad glad och pratade med farmor där dom satt.... Men så fort Clara hörde min röst blev det annat ljud från henne, hon varit gnällig och gråt färdig...allt var bra innan jag började prata med Andreas och farmor som satt i soffan. Men så fort Clara hörde mammas röst så varit det lite teater spelning från hennes sida tror jag ;) hi hi hi
Sen var hon gnällig en stund, inte länge alls.
Men jag och Andreas tyckte att vi kan ju ta henne på en prommis i natts mörkret...så vi tog en sväng med vagnen... gick till en av Andreas kompis Joel, han var inte hemma men vi träffade han ute på gångbanan, han var också ute på en kvälls prommis...men det var mest för att komma undan grannarnas fest ;)

Joel följde med oss hem, vi la Clara i sängen....jag sov tv:e en stund och killarna satt och pratade...
Efter en stund tog jag mig också i säng....
Och en vaknade jag först klockan 06.00 av att Clara var lite upprörd i vardagsrummet.
Gick upp och där satt Andreas och Clara i soffan med varandra.
Andreas var så trött att han såg i kors nästan, och Clara var lätt upprörd.
Frågade varför Andreas inte väckt mig i natt så kunde vi byta av, men han tyckte jag skulle få sova en hel natt för jag har haft så ont i min kropp dom sista dagarna.
Så när jag kom vaknade 06.00 så skickade jag i säng Andreas med raket fart....
Clara har fått mat, ny blöja och mamma mys....så nu ligger hon mysigt ner bäddad i vagnen. Kanske låter konstigt att hon ligger i vagnen, men jag testade lägga henne i sängen, men där log hon kanske i cirka 30 sek sen var det panik och gråt...så vagnen verkar fungerar då kör man på de helt enkelt :)

Jag funderar på att kanske lägga mig i soffan och se lite tv:e och samtidigt kasnke man kan somna en stund ;) passa på när hon sover...
Sen får jag se hur hon verkar när hon vaknar men jag kanske tar Clara på en lite tur ner på stan och kollar runt lite....vill inte att Andreas ska vakna...han måste få sova idag.
Funderar på att dra ut hem telefonen så han inte kan vakna av den, ska nog göra de, för han behöver all sömn och ork han kan få.

Nu ska jag ta och göra slag i saken..lägga mig i soffan  en stund :)

Ha en bra dag på er..
Stora kramar från mig och min sovande familj :p


Barnvakt + annat babbel....

Clara ska ha barnvakt för första gången.....för ikväll ska mamma och pappa gå ut på middag tillsammans :)

Tänk tanken.....

* Varmt mat.
* Inte stressa i sig maten.
* Äta tillsammans.
* Samtala vid middags bordet.

Detta ska vi få göra ikväll....

Det är underbart att få vara förälder, men ibland kan man behöva en lite stund för bara mamma och pappa. Och ikväll ska vi unna oss en sådan...men det är inte skit lätt att lämna sitt barn hemma, mamma hjärtat känner av de, men det känns tryggt att det är en person som är känd.
Ikväll fick Claras farmor äran att vara barnvakt.....farmor åker iväg till Canada på söndag så det är kul att dom får en stund bara dom två, lite Clara och farmor kvalitetstid.

Ida var hela familjen Kvarnström/Sandström på stan en snabbis, kollade lite på olika färgade papper och sen kollade vi lite på skor...sen tog vi oss upp till Maxi och handlade mat och blöjor till Clara.
Sen när vi kom hem var det matdax för Clara, mamma och pappa....och nu klockan 15:00 ca kom farfar och hans sambo Karin på besök...Clara fick två presenter :) ett babygym och en sak man kan hänga på vagnen eller i sängen...men vi hängde den på vagnen till vidare.
Sen kom Claras mormor förbi en snabbis och hämtade mattan som vi tvättat åt mormor och morfar :)
Och vi sover Clara i vardagsrummet, och pappa sitter där och pratar med farbror Emil ;)
Och ja vars jag är vet ni ju :p

Idag fick jag föresten tag på en kvinna som att prata med gällande dopet på Clara, hon var jätte trevlig....och gav svar på alla frågor jag hade.

Snart börjar det dra ihop sig för att börja röra sig ner på stan och äta middag :) mysigt...

Fick en bara en stund sedan att samtal från våran BVC student som är följer med våran BVC sköterska ... hon undrade om hon fick ha en interjuv med mig på måndag efter vårat BVC besök....tydligen var det något som hörde till utbildning, och då valde hon mig, känns kul.... hon avslöjade att hon bland annat skulle fråga saker om förlossningen och hur det är att få sitt första barn och hur graviteten gått...det känns mysigt att få berätta ;) Plus att denna tjej är jätte trevlig och snäll...så kan man hjälpa henne med en interjuv för att hon ska få betyg så gör man det gärna :)

Våran nästa vecka :)

Måndag: 10.30 Barnmorske besök för min del, det är ett eftersamtal eller vad det heter :) 
             11.30 BVC besök för Clara, kolla vikt och längd :)
             Direkt efter BVC besöket ska jag bli interjuvad av Rebecka (bvc studenten)

Tisdag: 13:00 Inbokat möte med försäkringaskassan Åsa, för att vi ska skriva lite mer papper om min mamma ledighet :)

Onsdag: Inget inbokat

Torsdag (skärtorsdag): inget inbokat ännu....

Fredag (långfredag): Inget inbokat som det ser ut...

Lördag (påskafton): Inget inbokat ännu heller...

Söndag (påskdagen): Inget inbokat ännu....

Måndag (annandagpåsk): Andreas börjar jobba 07.00 ....inget annat inbokat.

Kanske får besök från skåne och Holland under påsk helgen men det är inte bestämt ännu.


NU kommer snart svärmor...bäst att man göra sig i ordning....pussar till tusen på tösen och gosar så inte mamma hjärtat går sönder helt ;)

Puss och kram på er.....


Dop koll...eller har vi koll :p

Igår förmiddag tog jag och Clara vagnen till Mariakyrkan för att se vad det är för kyrka igentligen, jag har aldrig varit in där, fast både jag och Andreas hör till den kyrkan här i stan ;)

Men jag blev välbemött av en kvinna där inne som gärna visade mig och Clara runt i deras lokaler...riktigt mysigt faktiskt.
Kyrksalen var liten och mysig.....mycket takhöjd, så det blev ljust och fint där inne, sen var det mycket trä, och då menar jag mycket trä...kanske inte så jätte kul när allt trä är i samma färg men men litet och mysigt var de :)
Sen lokalen man kan få låna till dopfikat efteråt var jätte mysigt, på minner och en lite lantlig stil, alla stolar hade inte samma färg :) öppenspris i ena hörnet, piano och bord..tror det var en soffa också där inne....men jag är inte hundra.
Sen hade dom jätte fina lokaler som dom har aktiviteter i för både vuxna och barn....jag ska gå dit med Clara någon dag, någon fredag eftermiddag eller måndags eftermiddag tror jag det var, så man får träffa lite andra föräldrar :) kyrkan har keramik tider då, för vuxna så dit ska jag ta mig och Clara så vi får komma ut och få träffa andra föräldrar som är hemma med sina barn eller bara hemma under dessa tider :)
Ska nog höra med Isabell och hennes son Axel ifall dom kanske vill följa med någon dag.
Men åter till dop koll en ;)

Ni som läst denna blogg tidigare vet att jag hade räknat ihop hur många släktingar jag och Andreas kan tänka oss bjuda till Claras dop...och det blev cirka 115 stycken....det är mycket pengar för att lägga ut på ett dop just nu. Så jag och Andreas satte oss ner och gallrade och kom då ner till 75 stycken...men det är fortfarande för mycket.
Nästa gallning slutade på 33 stycken... känns hemskt att behöva gallra bland släkten, men ett måste när både jag och Andreas har stor släkt...och 115 stycken kan man inte ha på ett dop känner vi...kanske den dagen vi gifter oss om den dagen kommer någon gång så kan man bjuda flera om ekonomin fixar det då :)

Men jag har inte tänkt hindra någon att bara komma på själv dopgudstjänsten för Clara, utan det är dop fikat som är tyvärr vi har fått gallra till.
Inte kul att behöva gallra men vändigt....

Får se om Andreas vill gå upp till kyrkan idag och kolla....eller om han litar på mig och Clara.... fast jag hade en dröm att döpa mina barn och gifta mig i backenkyrkan, men det går lika bra med Mariakyrkan tror jag för döpt blir hon ju i allafall ;)
Jag ska ta och ringa till en kvinna jag fick nummret på, som sitter på mariakyrkan och höra om hur det ser ut med att döpa Clara.
Sen börjar det dra ihop sig för att börja fixa inför dopet och avslöja vad vi tänkt ge Clara för namn mer än det namn ni redan vet så klart ;)

Vet att det finns släktingar som läser detta och ska resa bort över ett tag som inte vill missa Claras dop, ni kan andas ut, vi är ute i god tid och för att kyrkan måste veta i god tid i förväg så dopet är inte på sekunden, så åk iväg i lugn och ro dit ni ska :)

Nu har mamma och pappas guldklimp vaknat och tycker att vi ska gå ut en sväng....
Så Clara och mama ska ta vagnen och gå upp till mormor, tror vi ;)

Puss och kram på er alla ;)



Denna sjukvårdsuppvisning.

Så LÅNG tid man får vänta så det är inte sant känns det som....
Jag har nu sutti i telefonen och kommer ingen stans...började som nr 9 och rösten säger du vänta tid är 12 min.... okej tänker man 12 minuter av ens liv kan man väl sitta i en telefonkö....men nu har det gått 48 min och jag har kommit till nr 8 i kön...HELT SJUKT.
Man får inte ha en tid att passa när man står i denna kö...på minner om att vara på banken :P
Det är bara att LE OCH SE GLAD UT :p hi hi hi. Eller LE OCH VINKA :p

Jippi ..... kö nr 7 :) jippi

kolla kolla kö nr 5 ...nu rör de på sig... ;)

YES jag kom fram efter antal minuter.....

KRAM



En natt....

med mycket kräk :(

Tycker så synd om både Clara och Andreas...
Jag somnade i soffan redan vid 21- tiden, och Andreas tog hand om Clara....jag fick fortsätta sova och la mig då i sängen, har vaknat lite av och till och hört att dom hållt på men inte med var men nu vet jag...Clara har kräks fyra gånger med Andreas :( nu klockan 03 var den sista och då var både Andreas och Clara blötta av kräk. Och då ropade Andreas upp mig, och det fattar jag verkligen för både han och Clara var helt kräkiga från topp till tå verkligen, det rann efter andreas kropp från bröstkorg och ner över benen, Clara hon var blöt hela hon från håret och ner över benen.....stackars mina älsklingar.
Så i morgon innan vi ska träffa släkten så blir det bad för fröken Clara fast det inte är hennes stora grej ;) så går det är man passar på att kräkas som en gris.

Och efter denna stor kräk natt som jag nu tagit över.... så nu har jag fått i henne lite mat eftersom magen var som ett tomt håll, bytt blöja och fått henne i säng, nu sitter jag och väntar på att hon ska somna in i djup sömn så man kan lägga sig själv, känns tryggare då på något sätt.
Sitter här i datarummet med babyvakten på och inte ett ljud hörs så nu kanske tösen somnat för natten HOPPAS...
Inte för att jag är trött men det kan vara bra för henne om hon fåt lite nattsömn.

Tycker så synd om älskling, han har fått nästan alla kräk nätter, dom nätter jag fått har varit ganska lugna lite skrik och kräk men inte som Andreas nätter på något sätt han få dessa fontän kräkningarna :(

Nu har jag inte hört henne på babyvakten på en stund så jag tror tösen sover...så nu ska jag lägga mig i sovrummet.

Fortsätt ha en mysig natt och dröm söt.


Mammas stora tjej...

Oj va tiden går fort.
Idag blir Clara 1 månad....tänk att för en månad sedan vid denna tid så hade barnmorskan tagit mitt vatten och resan började på allvar.
Och nu 1 månad senare har man en tjej på 1 månad, i morse hade vi Clara och mamma mys ... hon satt lutad mot min ben när jag satt i sängen, och vi pratade med varandra och fick ögon kontakt....vi hade riktigt mysigt.

Vad ska vi hitta på nu idag på månads dagen :)
Jo, det blir en del ;) lite tjej grejer hi hi hi

Men vi började dagen med att pappa fick ringa till företaget som gör NAN1 och klaga...för deras produkter var trasiga, men vi skulle få checkar i ersättning för de :) bra fixat pappa.
Pappa ska även få ringa försäkringskassan och höra om vi ska boka in ett möte, innan våran försäkringskasse tant går på kurs i flera månader, så vi får samma tant att prata med :) det får pappa fixa medans hans två tjejer är ute i stora världen ;)
Sen var det mat dax igen, och direkt efter matningen så somnade Clara....
Så när Clara vaknat ska Clara och mamma klä på sig och gå upp till mormors jobb. Och efter den lilla titten där så ska vi ner till skoaffären och kolla på skor till mamma, men visar det sig att Clara inte riktigt är sugen på att kolla på skor idag så lämnas hon hemma hos pappa sin :) för mamma behöver skor.
Och sen på kvällen ska vi göra avtryck av Claras fötter och händer i gips som ska bli kul att ha när hon blir större.

Och sen resten av kvällen ska vi bara ta det lugnt och vila....

Kanske bad så vi är rena och fina tills i morgon när vi ska ut på träff, vi ska nämligen till Andreas farfar och farmor tillsammans med Claras farfar :) Ska bli trevligt och mysigt.
Andreas farmor träffade Clara när vi lämnade BB, för hon låg på sjukhuset så vi passade på att gå förbi henne innan vi lämnade sjukhuset och hon blev jätte glad och sen dess har vi inte träffas så det ska bli kul att hon ska få Clara igen :) Och Andreas farfar har inte träffat Clara, så det blir första gången för honom :)



                                        GRATTIS CLARA 
                                             
                                            1 MÅNAD

                                  STORA PUSSAR och KRAMAR 
                                     FRÅN MAMMA och PAPPA.

Fem bröst och en flaska.....

Fick en barnbok av min mamma som hon tittat på bokrean...och jag ska erkänna att jag har dragit mig för att läsa alla dessa barnbäcker för det känns som det enda som står om denna tid vi är inne i..är om ammning och jag har känt att det vill jag slippa läsa om...det har varit jobbigt...så för mig har det varit bäst att låta bli alla böcker, för man blir inte sämre förälder för att man inte läser allt som finns att läsa, plus att läsa, vad är de när man är småbarns förälder, i mitt liv finns inte så mycket tid för läsning just nu i allafall.
Men igår var min mamma här och jag stod och diskade och hon läste ur denna bok högt för mig där jag stod vid diskbänken, och läste då något som jag tycker hittade mitt i prick.
Skriver av den texten så får vi också läsa, känner igen mig jätte mycket.

Fem bröst och en flaska.

Det är dags för matning i mammagruppen.
Alla barnen placerades direkt vid bröstet, utom en som skrikandes sträckte sig efter flaskan i vattenbadet.
Flaskan tillhörde mig och det var mitt barn som var det "stackars flaskbarnet" och jag  krympte mer och mer där jag satt.
Jag kände mig helt enkelt  som en kriminell och oansvarig mamma som berövat barnet den livsnödvändiga bröstmjölken med nappflaskan som vapen.
Innerst inne visste jag att flaska är helt acceptabelt, att barnen växer upp som de ska på ersättning och att amningshysterin nått oanade höjder.
Men med rinnande bröstmjölksvårtor och smaskandes spädbarn överallt hjälpte det föga. Till slut bröt jag samman. Min mun öppnades på vid gavel och det forsade förklaringar och ursäkter ur mig. Det blev tyst. Endast ett par mjölksväljningar och rapningar ekade i rummet.
Alla tittade på mig. Och på flaskan. Och det var då jag förstod att världen inte var så inskränkt som jag trott.
Jag fick faktiskt beröm för min insats. Dessutom bekräktade bvc-sjuksköterskan att det var viktigast med bröstmjölk de första veckorna och att barnet mådde bättre av bröstmjölksersättning än av en utsliten mamma. Det visste jag ju egentligen. Men det är något märkligt att bli mamma. Man föder inte bara ett barn utan också dåligt samvete för resten av livet, Och just för att man är mamma förstår man inte att det för det mesta är helt ogrundat.

Skrivit av denna text från boken vid namn BARNETS FÖRSTA SEX ÅR.

Tycker verkligen att det var bra skrivit och bara få läsa och höra att det finns fler på jorden som inte ammar sitt barn, utan ger bröstmjölksersättning...
Och här hemma har vi en stund sagt välling till ersättningen istället för att jag har mått så dåligt över att bara höra att jag ska ge Clara ersättning, själva namnet ersättning var hemskt att säga och höra i början. Så välling låter mer "normalt" på något sätt.
Men nu säger jag ersättning eller så säger jag baby semp ;) händer att det slinker ut välling i mellanåt också.
Så det blir framsteg.....för det är inte lätt.
Man känner sig som en usel och oansvarig mamma som inte ger sitt barn bröstmjölk....det går inte att komma ifrån tanken man har när man är gravid och pratar med andra kvinnor som är gravida, amningen kommer upp på tapeten och då känns allt så själv klart att man ska ama och att amningen kommer bara att fungera, man tänker inte då på att allt kan ske så man kanske måste ge ersättning istället för bröstmjölk.
För mig kändes det själv klart att jag skulle amma mitt barn så när det blev så här som kom det som ett slag i ansiktet.
Men med alla underbara släkt och vänner så kommer man på bättre tänkar..... man är inte elak eller oansvarig som ger sitt barn ersättning. Men älskar barnet inte mindre för att man ger ersättning.
Barnet blir inte mer sjuk än andra barn för att barnet fått ersättning.

Nu ska jag lämna ammnings och ersättnings tankarna och krypa till sängs :)
Clara ligger i sin säng och sover så söt och jag ska lägga mig nu så jag inte är som ett spöke i natt när Clara vill ha mat :) sen hoppas jag att Andreas snart också har funderingar på att krypa till sängs :)

God natt på er och sov gott
puss och kram.

Plingeling ;)

I detta inlägg kommer jag att skriva Clara med C för att kännas hur det känns, men ingen stavning är ännu bestämd.

Tordags morgon....
Och mina två älsklingar sover, Andreas är helt slutkörd, måste sova igen sig lite. Och min lilla sparvunge sover så söt efter lite mat och bajsning.
Och jag har passat på att få i mig frukost, och ringt till BVC.
Har nämligen en dotter som är allt annat än positiv till bajsning :( hon är så hård i magen så där hon ska bajsa så tar hon i från tårna och kan hålla på så länge länge..tycker så synd om henne..känns som man testat allt och lite till..
Så jag passade på att ringa våran BVC tant Inger och hör vad hon tycker... och fick då veta att vi ska gå på apoteket och köpa ut något som börjar på V det är en slags bröstmjölkersättning och byta ut ett av hennes baby semp mål till ett av de här andra. Sant att vi ska köra semper magproppar. Bara att lyda.
Sen så har hon så mycket grönt gegga i sitt ena öga så det ser nu inte kul ut på huden. Men det var tydligen ingen fara så länge ögon vita är vit.... så det är bara att frst sätta ta bort detta gröna :( stackars tjejen.
Clara har lagt om sina mat tider just nu.... äta med 4 timmars mellanrum är inget för henne. I natt så mat schemat ut följande.
Vid 20-tiden åt Clara när vi var på Emils kalas, hon åt då 80ml.
Sen hade hon ett lång uppehåll....under detta långa uppehåll sov hon.
vid 03- tiden åt Clara, av Andreas...tror det var 80ml då också.
Sen vid 04.30 matade jag henne med 80ml och mums allt gick ner :)
Vid 06.30 var det dax igen, jag och Clara gick upp för matning, och hela 80ml åkte ner.
Och nu vid 08- tiden var det mat dax igen...och även då gick det ner hela 80ml mat.
Får se när nästa mål mat ska bli....

Sen så har Clara kämpat med att bajsa nu på morgonen så hon lär vilja ha mer mat nästa omgång, brukar vara så efter en bajs blöja, och då åker de ner mycket mat....där kring 110ml 120ml ska tösen ha då.....skit så mycket en bajsning kan göra ;)

Och igår fick vi papper på att vi ska få våran första utbetalning av barnbidraget till Clara nu i slutet av mars :) hela 1050kr...inget man blir rik på men det räcker till lite blöjor och kanske lite bröstmjölkersättning :)

Igår pratade jag med en av mina två chefer från jobbet....fattar inte vad dom tror igentligen. Men men ska inte tänka på de blir mest arg. Men dom verkar ju inte så intresserad av att vet hur jag ska ha mina mammaledighet upplagd så dom kan passa in med vikarier...dom har inte på något sätt visat intresse i frågan..så jag ringde dit igår mitt i dagen.
Och fick bra med en av dom, och hon skulle skicka ett mail till mig som innehåller ett formulär jag ska fylla i och skicka vidare, till kassören.
Sen var det inge mer.... och när jag sa hur länge jag skulle vara ledig för Clara fick jag bara en suck .... tänkte de när hon suckade, att sucka på du, för vi är två som är på mammaledighet samtidigt och jag har inte tänk komma tillbaka förre henne på någotsätt... vill inte tas med kollega A själv utan Bella :)

Kollade nu lite lätt i buffè tidningen som kom med posten och såg att Ladies Night har börjar göra reklam för höstens turnèplan :) fick ut på deras hemsida och fick de korrekta platserna och datumerna :)
Tyvärr kommer dom inte upp till Umeå, ö-vik är det närmaste.
Skulle vara jätte kul att gå på de....nu när man inte är gravid, vill gå förra året också men hade fått så hemska foglossnings besvär att de skulle inte bli kul, sitta och ha ont en kväll när man ska ha kul....kändes inte så någon hit.
Men igår kanske man kan få komma sig iväg.
Clara har ju en underbar pappa som tar henne om jag ska iväg :) så i år ser jag inget hinner :)
Sen skulle de ju bara ännu roligare om man fick med sig någon eller några tjejer....gå själv är kanske ingen hit.

Sen läste jag om piteå havsbad :) verkar finnas de del kul i vårat avlånga land :)
Men får se om vi kommer att hinna med i sommar...ska ju få besök både från skåne och västerås har jag fått höra :) ska bli så mysigt...
Erik, Joefine och Jasmine, verkar ska komma upp en sväng till oss...
Sen även
Jerry, Jessica och Tom, pratar också om att dom skulle komma upp...
Men jag är inte hundra för allt detta har dom tagit med Andreas och han är inte så duktig på att förra det vidare till mig alla gånger och sen kan han missa en del att säga men men det löser sig till slut ;)
Sen tror jag även att Mari och Bart-Jan kommer upp till oss en sväng i sommar, inget bestämt med dom, men är jag pratat med Mari så låter det som att dom kommer upp :)
Så passas dessa tre familjer inte kommer uppsamtidigt för hur vi ska få plats med dom i våran 2:a kan bli intressant...och sen har föreningen bara en uthyrnings lägenhet ;) så de kan bli tajt... ;) MEN JÄTTE KUL.

nu ska jag ta och gå in i sovrummet och kolla in mina två älsklingar sover sover så mysigt i varsin säng.... och om Clara passar på att sova lite mer så ska jag ta tag i lite gardiner.... pratade med Linda för några dagar sedan och hon håll på att fixa lite hemma och kände mig så inspererad att göra de också....
Så nu ska det bytas gradiner i vardagsrummet i allafall till att börja med... det går inte så fort när man har en liten Clara, man får passa på med så mycket på lite tid och sen ska man sova där i mellan för att orka.
För två dagar sedan kollade jag runt på internet och hittade ett roliga recept på en tårta...och jag gick glad iväg till affären och köpte allt för att baka den senare på kvällen när Clara sov men men långa näsan fick jag... få igår först fick jag tid att göra den :) två dagar senare. Allt går inte så snabbt som de kunnat gjort tidgare.
Ska även ta mig till frisören även de har inte hänt och det lär inte hända denna vecka ;) får se om man kan få en tid som passar nästa vecka :D måste tänka positivt...men lärt mig en sak...
Så snälla ni..om ni väntar samtal från mig, ring mig i stället för jag har allt i huvudet, så om det ska bli något så är det bäst att ni ringer.
Fattar inte hur vi ska ta oss till Kerstins dop på lördag utan att glömt sig själv hemma ;)
Pratade med Bella igår och berättade om att allt inte riktigt hänger med i huvudet, hon bara skrattade, och sa välkommen till småbarns tiden...
Bara att kolla på när vi ska till BVC jag, Andreas och Clara. Vi säger i god tid till varandra att den tiden lämnar vi lägenheten för att vara i tid och slippa stessa..och vad händer....jo de fungerar inte...tur att vi har och har haft min mammas bil alla gånger hittills när vi har en tid att passa. Så sen har vi inte varit hittills eftersom bilen har räddat oss, men när Andreas börjar jobba igen den 5 april (annandags påsk) så lämnar vi tillbaka bilen till mamma. Och får vi se hur det går ;)

Nu ska jag ta och lämna er...och hoppas ni inte blivit allt för trötta av mitt svammel.

Och förresten hoppas snart jag kan få äran att visa våran lilla Clara snart, har så många fina bilder på henne. Ska se om Andreas kan få till så att datorn hittar kameran ...skulle vara så msyigt att få visa henne..och se ta ut lite bilder på henne.

Nu ska jag lämna er för stunden...
Puss och kram

allt i allo inlägg

Vet knappt vad jag ska skriva om fast det finns så mycket :)


Idag 15/3 är lilla tösen hela 3 veckor gammal, tiden går så fort.... känns som det var bara några dagar sedan jag log där på forlossningen och kämpade.....men tiden går fort, hela 3 veckor sedan :)

Imorse bar det iväg till BVC, vi hade fått en tidigt tid denna gång vilket gumman inte tyckte var så mysigt, varit som inget mamma och pappa mys för henne i morse, bara vakna äta och iväg till BVC.
Hon väger nu hela 3800g :) hon går upp vikt...super duper bra.
BVC kvinnan kollade även sådan saker som vi hade funderingar kring...som naveln...och den var helt okej :) Sen ena ögat kollade hon på och det var också helt okej....SKÖNT.
Sen pratade vi även lite om hennes mage, och nu ska vi börja med semper magproppar till henne...eftersom att bröstmjölks ersättning göra henne lite hård i magen så ska tydligen dessa droppar göra magen lite lättare.
BVC kvinnan har även en student som går med henne och hon måste jag bara höja lite :) vilken underbar människa, hon kommer verkligen att passa inom det yrket...hon är så trevlig och glad och verkar ge gumman en trygg hand under besöket.
För dagens besök var verkligen bättre än de andra tidigare för lilla gumman skriker i panik när BVC kvinnan rör henne, men stundent fick röra och prata med henne utan att skrik uppstod :)

Efter BVC besöket så gick vi till babyproffsen för att jag tycker henna hjulet på vagnen inte rullar som de ska, men tydligen var det inget fel på de....men nu är det upp kollat i allafall :)
Och när vi var på babyproffsen så hittade vi en fina sak som vi bara fick lov att köpa :) och sen bestämde vi att nästa vecka på måndag när hon blir en månad så ska vi utföra detta..... och detta är en tavla med gummans händer och fötter trycka i gips :) så det ska bli kul ;) hoppas bara hon tycker det också :)
Sen gick vi på olssonstyger och kollade in lite gradiner :) och där i från kom vi ut med ett bara gröna ;) fattar inte hur jag tänkte riktigt, färgaren på gardinerna är inget vi brukar ha så det ska bli intressant och se hur det ser ut...när jag fått upp dom i vardagsrummet :p

Som jag skrev för några dagar sedan så fick vi ju ett brev från skatteverket, som innehöll personen nr och sen ett papper där vi ska fylla i hennes alla namn.
Och nu har vi kanske kommit fram till vilka namn hon ska få....
MEN det stor MEN:ET är om Klara ska stavas med K eller C :)
Sen har vi även lite tankar kring efternamn på tjejen....Sandström efter pappa eller Kvarnström efter mamma....det är frågan.
Men hennes två andra namn finns det inte så mycket fråg tecken runt, tror jag i allafall, man kan inte stava dom så olika.....ju det ena kan man ha olika stavning på men jag ska inte avslöja det namnet för er ännu...känns som jag och Andreas ska vara hundra överns när jag gör hennes namn uppgifter synliga på bloggen och sen kommer vi nog att vara ganska hemliga för alla andra också.....inte bara er bloggläsare ;)

Klara *** *** Sandström eller Kvarnström
ELLER
Clara *** *** Sandström eller Kvarnström

Era åsiker är så välkomna...
vilken stavning tycker ni bäst om på Klara eller Clara?
Och vilket efternamn passar bäst på tjejen tycker ni, sandström eller kvarnström?

Nu ska jag passa på att hinna mer lite här hemma medans gumman sover så söt :)

puss och kram på er :)


Skatteverket.

Nu har brevet kommit som vi väntat på, fast vi inte är undra ännu på alla namnen och vilket efternamn Klara ska få...men brevet var ändå efterlängtat.

Idag kom de...
Klara har fått sitt fullständiga person nr 2010-02-22 **** känns jätte mysigt.
Sen i det brevet kom även pappret där vi ska fylla i vilket namn Klara ska få...och tilltalsnamn vet vi ju....MEN hur ska vi stava hennes namn.....Med C eller med K
Jag tyckte när Klara kom ut att det skulle stavas med K och sen för några dagar sedan tyckte jag C och nu är jag helt förvirrad.
Sen ska hon få fler namn än bara Klara också förstås...och där är vi inte heller riktigt säkra....det enda vi eller rättare jag har bestämt är att det blir tyvärr ingen ANNA.... Fast Klaras farmor heter de, för namnet Anna får mig att se någon annan än mig dotter, så därför fungerar inte de. Tänk jag skulle säga det så ingen tror något annat.
Så nu ska Andreas och jag sätta oss ner i lugn och ro framöver och få ihop hennes namn :)
Kanske över en barnfri stund om vi har tur....kanske finns någon som vill ta Klara en stund så vi får sitta ner själva och prata :)

Nu måste jag gå

puss och kram på er


Tack så mycket

Måste passa på att tacka så mycket....

Tack alla underbara släktingar för alla kläder och fina saker som kommit till Klara nu under hennes första dagar i den stora världen.
Hon är så fin i allt vi fått och vi som föräldrar uppskattar de till tusen.
SKICKAR BAMSE KRAMAR TILL ER ALLA (( KRAMAR OM ))

Tack alla underbara vänner för ALLT...
Det har kommit fina grattis saker från hela Sverige känns det som, helt underbart att det finns så fina personer runt om oss. Och alla fina grattis vi fått.
Stor tack till Mari, som skickade oss en HEL 2kg låda men fina kläder....Klara hon är en riktigt tjej nu.
SKICKAR BAMSE KRAMAR TILL ER ALLA OCKSÅ (( KRAMAR OM ))

                                            SUPER TACK

Stor tjej...14 dagar.

Tiden bara springer iväg....känns som det var bara dagar sedan jag låg med henne på brösten när hon kom ut, slemmig och blodig....pussade henne i pannan och sa att jag älskar henne.
Och nu är den lilla tjejen, hela 14 dagar gammal.

Var på vårat andra BVC med Klara idag.
Hon är nu 52cm lång när hon kom ut var hon 50cm....så hon växer fort.
Hon är väger mer än vad hon gjorde när hon kom ut, eftersom alla barn går ner under sina första dygn så gick hon ner från 3435g till 32**g men honhar hon gått upp till 34**g minns inte alla siffror, men har hon uppskrivna.
Sen växer hennes huvud också så klart, men inte lika fort, när hon kom ut var det måttet 35.5cm om jag minns rätt och nu har det växit till hela 36.5cm.
Mycket mått...men som förälder så lär man konstig nog sig ganska fort att se till att dessa måtten stiger..och kämpar för de :)
Vikten har varit min stora fundering man vill ju att hon ska växa och allt ska vara så bra....man oroar sig lite för mycket i vårat fall för vi har fått en tjej som äter mat mer än gärna.... :)

Oj vad tiden rinner iväg....

Nu ska jag och älsklingen se om vi lyckas se en serie tillsammans ;) igår gick de inte.... då skulle vi se Wallander tillsammans men Klara tyckte att sin mamma skulle mysa med henne i mammas och pappas säng i stället...så där hamnade jag i typ halva filmen...ska se om vi kan lyckas bättre ikväll :) men nu är det NCIS som vi ska se om vi lyckas hitta av :) sen ska hon ha sin sista mat mys för i kväll vid midnatt....sen är det kudden som gäller för oss, och sen får vi se hur många gånger hon vill ha mat i natt.... Andreas ska kliva upp inatt när det behövs...natten till idag var det jag som gick upp och jag var bara uppe 05 och sen började morgon matningen och myset....är så mysigt med våran tjej hon älskar myset efter matningarna men om det infaller matniing på natten är man som förälder inte så haj på att mysa...då vill man bara att hon ska sova så man får lägga sig själv igen...

Men god natt på er :)
puss och kram.

Y E S

Sömn från 23- tiden igår kväll tills 07.00 idag.... bara vaknat små korta stunder.... en utvilad mamma :)
Men pappan i familjen är nog trött idag, han ska få sov morgon och en lång sådan... har satt lillan på babyvakten så jag kan springa in i sovrummet innan Andreas vaknat...i detta fall är det bra att ha en älskling som är väldigt svår väckt, så jag hinner in till lillan och få henne lugn innan älsklingen ens märkt någonting ;)

Andreas är så snäll och omtäcksam, han ser verkligen till att har jag varit vaken en hel natt med lillan så får jag sova sen också. Och sover jag på dagarna så får jag sova, alla samtal eller besök får vänta.
Jag har fått världens omtäcksammaste älskling och kärleksfullaste pappa till Klara.
Ni ska ha sätt dom två igår kväll när vi kom hem från Klaras mormor och morfar, det var pussar och kramar, nästan så att mamma var överflödig :P hi hi
Nä, överflödig kan man nog inte bli som förälder, för sen var det dax för mamma mys....
Klara har kommit på ett till och nytt användnings område för mammas tuttar, när man myser kan man lägga huvudet på tuttarna och sen ta sina långa fingrar och sina långa naglar och borra in dom i mamma :) Kan göra för !"#¤%&/()=?"#% ont på mamman men mysigt är de på något underligt sätt ;)

Var just inne i sovrummet och kollade till mina två älsklingar där inne, den ena han sover som en slagen hjälte, inget kan nog få liv i morgon...
Den andra älsklingen, hon ligger ner myst i sin säng, och sover så söt...
MEN vi får se hur länge det blir sömn för dom två där inne, grannen har kommit på att 08.30 ska han börja borra. Inte så smart när man bor i lägenhet måste man ju säga, det är inte bara vi här inne som vill sova tror jag. Träffade denna granne igår kväll och han gjorde inte sken av att han skulle borra på morgonen efter :P ... klurrig kille.

Idag tror jag det kan bli en mysig dag med lill tjejen, som det lät på Andreas när han la sig vid 04 tiden så verkade natten varit bra. Och hittills på morgon så har det varit bra...så denna dag kanske Klara kan få se med öppna ögon ;) inte sovandes. Hon har sina dagar...vissa dagar så sover hon bort som i en grisblink, medans med vissa är hon vaken största delen....igår var hon vaken nästan hela tiden hos mormor och morfar ;) hon passade på att sova när Sussi och Urban kom på besök :) men var hon vaken...
Så idag kanske det också blir en öppen ögon dag ;)
Klara ska ju få besök idag så lite vaken kanske hon passar på att vara....

KLARA HAR VAKNAT



Efterlysning

Har fått efterlysning av vissa blogg läsare att ni vill se bilder på vårat lilla underbara mirakel...och jag önskar, jag kunde visa er på en gång, men vi har lite problem med kameran... eller rättare sagt kameran OCH Andreas dator.
Dom drar inte riktigt jämnt med varandra.
Men så fort Andreas fått dom att bli kompisar med varandra så kommer det bilder på våran älskade Klara.

Håll ut....


Äntligen....

Äntligen sover våran älskade dotter....
Hoppas hon passar på att sova en LÅNG stund nu ... hennes mamma är bra trött just nu satt i soffan med henne och myste, kände då hur ögonen på mig började sakta men säkert stänga sig....men med någon micro sek av ögonen nere så fanns det ny energi igen :p
Jag har lämnar soffan för en stund och dottern ligger i sin säng och sover tror jag så vit jag vet i allafall ;) men babyvakten som ligger bredvid mig på databordet gör sken för något annat...
Har en väldigt orolig dotter som ligger i sovrummet...hon gråter inte men gör mycket ljud i från sig, så har vi otur så väntar en likadan natt som vi nyss gått igenom. Men men så länge hon bara är orlig och inte förtvivlad så går hon att få till sömms men kärlek ganska enkelt...värrre med gråten för så är hon både ledsen och sen blir hon vansinig så hon bara skriker då är hon inte lika lätt att gå i säng...men med MYCKET MYCKET kärlek och värme så går det också...
Som Klaras morfar och mormor sa idag när vi hälsade på dom....dom sa att hon är ju världens snällaste barn, och ja det måste jag hålla med om...

Sen har jag och Andreas fått världens erbjudande :D
Morfar och mormor har erbjudit sig att ta Klara en helg under nattetid så vi får sova, de är bara att komma ut alla tre så fixar dom natten.
Tänk att få mysa god natt med henne på kvällen och sen vakna ut sövd på morgon efter och mysa med henne :) då tror jag man är världens bästa föräldrar till henne också...fast världens bästa föräldrar till våran Klara är vi ju redan har vi ju fått sagt för oss fler än tusen gånger...men bättre kan man ju försöka bli ;)

Nä kära läsar nu tror jag att jag ska passa på att krypa till sängs och se om jag kan få lite sömn innan hon vaknar igen och vill ha den sista midnatts maten ...

Stora bamse kramar på er

Vinter mys...och hembesök

Igår hade vi hembesök av BVC...
Allt gick jätte bra, hann precis få in allt tillbaka in i förrådet innan hon kom ;) hihi
Hon berättade lite om vad själv BVC är och hur det fungerar med visa saker kring de.... vi fick lite information om olika saker.
Sen varit det inbokat ett BVC besök tills nu på måndag 11.30 där vi ska kolla ur det går med vikten....om våran lilla älskling går upp i vikt :) men det tror jag för äter som en häst gör hon :)
Klara hade på sig fin klänningen hon hade fått av Mikaels flickväns familj...så hon var så söt, sötare tjej får man nog leta efter tror jag *mammas ögonsten*
Sen efter de besöket så tog vi av oss klänningen och på med ytterkläderna på oss alla tre...sen tog vi oss en lång mysig promenad med vagnen.

Och inatt har varken Klara eller jag fått någon bra sömn, Klara älsklingen vaknade kring 01 tiden och tycket att livet var hårt..och sen var både hon och jag vaken fram till 07 i morse...men efter lite promenad i lägenheten och de avslutas med hud mot hud kontakt med mammas bröstkrog och tutten i munnen och mammas varma täcke så kom sömnen tillslut.
Sen sov hon fram till 9 tiden på min bröstkorg och bara mådde gott....kan tillägga att mamma somnade också :P

När tjejerna i familjen väl vaknat så var det frukost och tösen fortsatte vara vaken och onöjd... Men det var fort ändrat på.
Vi klämde på oss ytterkläderna och tog bilen vi fått låna av mina föräldrar och åkte ut till gräsmyr....där är vi nu, ätit lunch och bara mår gott.
Klara, hon in tog sovställning så fort vi kom till till min föräldrar.... först hos morbror Micke och sen hos morfar ingvar :D
Och nu gosar hon fortfarande hos morfar..och bara sover.
Snart är det matdax för tjejen...dax att mamma lämnar datorn.

Ha en fortsatt trevlig dag i solen....

Puss och kram :)


~ 10 dagar ~

Oj vad tiden rinner iväg...känns som livet inte hinner med alla gånger.

Klara är redan 10 dagar :)

Och först nu börjar man fatta att graviditeten är över känns det som...det var så mycket att få ihop de sista veckorna av graivditeten så det ända man hann göra var mat och sova kändes det som.
Allt bara lag på hyllan i livet och det är ALLT...precis allt.

Familjen, släkten, kompisar, hemmet..... ALLT

Känns hemskt men sant...man måste ta vara på sig själv, eftersom jag hade högt blodtryck och läget var som det var så hamnade allt lite på sidan av...Men nu hoppas jag att detta ska få en förändring och komma tillbaka till det normala :)

Idag så har klara badat för första gången här hemma :) hon badade en gång på BB innan vi åkte hem, och sen idag.
Tyckte det var på tiden med ett bad ungen luktade inte mysigt längre utan det luktade kräk....var nämligen så att vi skulle höja dosen mat och det gjorde mamma glad i hågen men det resulterade i kräk över hela dottern...det var för mycket för lilla magen så nu ska vi höja dosen mat men inte så fort som det blev igår ;)
Nu sitter Klara i vardagsrummet med sin pappa och visar honom vars skåpet ska stå ...skrik skrik skrik.
Vi har en trött dotter just nu....har badat, ätit, fått ny blöja och allt är fortfarande fel så just nu går hon på 7:de andningen.
Ska se om det kanske bli bättre om hon och jag passar på att lägga oss i stor sängen och myser en stund så kanske hon kan få lugn att somna....ibland funderar hon lite olika, pappa fungerar bäst på nätterna, för hon har hittat en super mysig ställning med honom som passar dom perfekt..... Sen har vi en perfekt ställning i sängen när det blir mammas tur att trösta. Och det roliga är att det är samma ställning fast nu har olika lutningar på över kroppen ;) Andreas sitter och lutar sig bakåt med henne i en vanlig stol...och jag halv ligger med henne i sängen...och vi både har en liggades på våra bröstkrogar...jag ligger oftast där och har bar över kropp så min hjärtljud hör hon jätte bra, vilket verkar ha gjort att snabbt som ögat blir hon mycket lugnare BARA jag är lugn förstås.

---------------------------------------------------------------------

3 timmar senare...

japp då var den eftermiddagen bort sövd... när man ligger där inne i sovrummet men en otroligt arg dotter som efter många om och men till slut fattar sig till ro så somnade jag med...
Så det är ju ett bevis av något att vara småbarns förälder är inte en ledig tid för att kunna föra va sig till dom man älskar och betyder mycket...
Men som en klok person i min omgivning sa... RIKTIGA NÄRA OCH KÄRA STÅR KVAR ÄN OM MAN INTE VISAT INTRESSE FÖR DOM PÅ BRA MÅNGA VECKOR.
Tyvärr finns det dom i min omgivning som inte verkar vara riktigt, vilket är otroligt tråkigt att se.
Men men ....

Nu ska jag kolla öppen tidern som barnenshus har....och sen ska jag gå till min älskade sambo i köket och ser hur det går för honom :)

Ha en super mysig fortsatt dag/kväll...
Puss och kram från mig


RSS 2.0