Trodde de var dax....

Natten till idag så trodde jag de var dax för pyret att komma ut....

Klockan ca 00:40 så började det göra så j*vla ont i korsryggen och runt hela magen, och magen var stenhård som en sten. Pyret gjorde i från sig lite livstecken i mellan åt.
Klockan 01:21 var jag mer en les på att detta och hade så ont, så jag ringer från sängen jag sov i här i gräsmyr in till mamma och pappa, säger till mamma att jag har så j*vla ont att hon måste komma. In springandes kommer mamma.
Och där ligger jag och tårarna rinner av smärtan och benen skakar och ont som in i bomben, inte så något sätt kul.
Efter en stund med mammas andnings hjälp så ringer mamma hem till Andreas och får nummret till forlossningen och också informerar honom om hur läget ligger till med mig.
Jag försöker andas så gott de går mellan topparna av smärtan, sen ringer jag förlossningen och får prata med en barnmorska, kom till och med ihåg vad barnmorskan hette fast jag hade så ont, hon hette Charlotte hihi hihi
Jag fick bra tips av henne hur jag skulle göra för att ev. få smärtan att bli hanterbar och de skulle gå överhuvudtaget, och skulle de inte fungera skulle jag ringa upp igen och vi skulle diskutera att ev. komma in.
Fick hjälp av både mamma och pappa upp ur sängen, och in till badrummet, sen ställde jag mig i duschen och duschade varmt en bra stund. När jag kommer ut ur duschen så hade pappa och mamma kommit överns om att jag skulle sova med mamma i deras sovrum och stackars pappa får ligga på soffan ;) men han lever idag så jätte hemskt kan de ju inte varit för honom :)
Tog en alvedon och hoppades på underverk....
Jag la mig på mammas sida och mamma la sig brevid och masserade och kliade mig på ryggen tills jag somnade, vaknade lite under nattens gång och hade ont men inte så ont som tidigare på natten.
Men idag är pyret fortfarande kvar i sitt lilla bo i magen, ger sin mamma sammandragningar i mellanåt ...under dagens gång. Lättare att hantera om dom kommer hela tiden under dagens gång än på natten med buller och bong.

Längtar tills pyret är ute.....kan lätt erkänna att det är jobbigt att vara gravid så här i slutet, tung och kylskåps likandes ;)

Får se hur jag göra ikväll om jag åker hem till stan igen eller om jag blir kvar i gräsmyr hos mamma och pappa...men har ju tid att funderar på, ska äta middag här och sen får vi se.

Sen så måste jag ju bara säga att jag och Andreas ser en ljusning med vårat badrum :) för i morgon lät det som att mattläggaren ska komma och lägga in våran matta i badrummet.....super bra. Så har vi tur så får vi vårat badrum klart innan den 19 feb och det betyder att vi kanske kommer att ha lägenheten i bra skick tills pyret kommer på att komma ut så länge pyret vill stanna den beräknade tiden ut och inte kommer för tidigt ut till sin mamma och pappa....vi längtar både två efter pyret men vill ha det fint hemma innan, så lite till får pyret mysa till sig i magen min.

Nu ska jag ta min rumpa och flytta den till vardagsrummet och lägga upp fötterna.....

Ha en fortsatt trevlig söndag

Barnmorske besök.....

Idag var det dax för barnmorske besök igen.....och kommer att bli så nu att en gång varje vecka kommer jag och Andreas ha en tid hos barnmorskan, känns skönt :)

På dagens koll var mamma med mig...på grund av snö stormen kunde inte Andreas komma så jag tog den som var närmast till hands i snö yran....Mamma, pyrets stolta mormor.
Gjorde de vanliga äggvite testet och det såg super bra ut :) dunder bra.
Blodtrycket såg bra ut har inte stigit någonting från förra gången :) bra bra.
Pyret ligger med huvudet fortfarande neråt :) dunder bra det med...inte helt fixerat enliga barnmorskan men det är bara dagar ifrån sa hon.
Medans jag var ute och vägde mig så passande mamma på att fråga lite om hur pyret ligger i magen om barnmorskan kunde känns de.
Och det kunde hon tydligen, det hon hade känt var att pyret ligger med ansiktet vänt åt höger.... och ryggen ligger pyret och pressar mot min vänstra sida av magen och fötterna och händer mot höger...
Och det kan faktiskt stämma bara bra, eftersom alla sparkar och knuffar jag får är alla välplacerade på höger sidan och på vänster sida spänner skit mycket.
Min vikt har gått ner... 1kg sedan förra veckan...vilket jag tyckte var konstigt men inte barnmorskan, det är normalt att man kan gå ner och eftersom jag samlar så mycket vätska så kanske det var med vätska i kroppen förra veckan än denna gång sa barnmorskan :)

Tror det var allt uppdatering från detta barnmorske besök...och den fick vi som vanligt höra pyret hjärtljud....mysigt att höra att det tickar på så fint.

Tänk snart är det dax...snart få vi se med lill* människan som vuxit till dig i magen på mig...är en underbar känsla att känna...tänk att i min mage har det vuxit/växer det ett barn...en egen liten människa som kommer ut och behöver oss till hundra %  och vi kommer att behöva denna lill* människan också :)

Ååå vad jag längtar efter att pyret ska komma ut.... är bra les nu på att vara tung och otymplig.

Nu måste jag ta och lämna er för ikväll....mina stunder sittandes vid datorn är inte lång ska jag meddela, för jag får så ont i kroppen jobbigt men samtidigt bra...du sitter man inte så länge :p

God natt på er

FÖRLOSSNINGS BESÖK nr 1

Igår kväll gjorde vi vårat första på besök på förlossningen...och inte det sista. Vi åkte dit och var två och kom hem och var fortfarande bara 2 st ;)

Hann bara komma hem från svärfar, där vi ätit middag så var det dax att ta på sig ytterkläderna igen och åka....
Ringde till förlossningen och berättade allt jag kände och hur jag mådde...fick då svaret kort och enkelt för mig KOM IN...
Väl på förlossningen så blev jag kollad men hjälp av en grej på magen ...eller rättare sagt två grejer på magen.
Hjärtljudet på bebisen var bra.
Min plus var bra.
Foster rörselserna var bra....
Sen hade jag jämna sammandragningar, om jag minns rätt var de 10 minuter i mellan dom.
Att få veta allt detta tog inte lång stund fick ligga på sängen i ca 30 minuter för att få veta allt detta :)
Sen kom väntan.....
barnmorskan vill att en läkare skulle kolla på mig innan jag fick gå hem igen, och tiden vi fick var att läkaren kommer om 30 minuter....okej sa vi det går bra... 30 minuter gick.....60 minuter gick.... men efter ca 1 timme 30 minuter var vi både skit les på att vänta så jag ringde på klockan och in på två natt barnmorskor.
Och sen efter ca 5 minuter kom läkaren, gjorde sin undersökning och sa att det inte var någon fara. Inget fostervatten har läckt ut vad hon kunde se, de som jag kände var blöt var troligen dom vattninga flytningar man får i slutet av graviditeten.
Så efter ca 3 timmar var vi klara på förlossningen, och fick gå hem.

Hade fått veta av barnmorskan vi hade först, att det var jätte lugnt på förlossningen igår kväll...och det fick vi verkligen se när vi gick ut där i från alla forlossnings salar var öppna och lampan mörka inget liv där inte.
Kanske hade varit en bra kväll att föda på igentligen ;) hi hi hi

Fick också veta att huvudet var neråt (vilket jag visste redan förra veckan för att barnmorskan på vårdcentralen sagt de)....men barnmorskerna på förlossningen (2 st som klämde) klämde också på magen så klart och sa att huvudet är neråt, och det verkar sitta fast sa dom igår.
Så pyret verkar ligga i start gropparna ;) bara väntar på klara utgångs besked :)

Nä kära läsare NU måste jag lägga mig och vila igen, känner mig så mördbulltad efter ca 3 timmar på forlossningen igår att kroppen värker och gör SKIT ont. Kan knappt gå.
Så dax för rygg lägg igen.

Sen idag ska jag ju få besök av Mia som ska fotografera magen :) känner mig inte så snygg för fotografering men men le och se glad ut ska jag väl lyckas med ;)
Sen ska jag ge mig på ett försök att packa förlossnings väskan riktigt klar.
Och bädda om både pyrets spjälsäng och våra säng....får se hur mycket man har ork till.

Puss och kram på er <3

Lite smått och gott......

Ikväll kommer lillebror på besök :) känns jätte mysigt...han och jag ska göra tacos och ha fredags mys sen i morgon ska han och Andreas fixa fint i sovrummet s¨vi kan få in ett litet pyre dit :)
Jag har också passat på att boka tvätt tiden i morgon så jag kan få hjälp av två starka karlar då också ;) man får inte vara dum hi hi hi 14.00-17.00 är tvätt tiden så det ska nog gå fin fint....
Så på lördagen blir det STÄDA STÄDA STÄDA och lite tvätt

På söndag så varit det lite dubbelbokat för min del men det löser sig alltid på något sätt.... Och i detta fall så får Andreas åka själv till sin pappa, tråkigt men det blir nog bäst så...hade bokat tre saker på samma dag så det blir lite tajt att få ihop de...men två saker som ska göras här i stan ska nog gå...hoppas jag....tur det är saker som ska göras med mamma så jag tar mig runt stan med bil ;)

Sen på måndag är det MIA DAG :) hon ska nämligen komma hit till mig och fotografera mig och magen...mysigt...har inget mer inbokat på måndagen mer än Mia så det blir skönt

Tisdag ska jag ha ett telefon möte med min sjukgymnast ca klockan 9:30 inget mer inbokat den dagen heller ...skönt även de.

Onsdag då har jag kurator tid klockan 11.00 på vårdcentralen.....sen klockan 16-16.30 har jag och Andreas veckan barnmorske besök igen...eftersom hon vill ha koll på mig så fick jag komma in redan så fort hon hade tid.

Torsdag då fyller svärfar år...så tror nog att vi ska dit och gratta honom...annars har jag inget inbokat. Andreas är ledig så vi blir nog bara hemma och tar det lungt, fixar lite här hemma.

Fredag då är Andreas också ledig så vi ska nog bara vara hemma..har inget planerat just nu.

Lördag och söndag inget inplanerat...Andreas jobbar 7-16.00 hela helgen så jag ska nog bara njuta av bebis magen och ta det lugnt...
Veckorna går så fort att man knappt hinner med riktigt.

Så ser det ut för mig en vecka framöver :) ungefär.... det kan ju alltid komma till saker eller försvinna saker :)

Sen fick Andreas ett samtal från babyproffsen och fick veta att våran barnvagn har kommit till butiken så vi ska bara höra av oss 2 dagar innan vi vill hämta ut den så ska dom plocka ihop den åt oss :) men det får vänta en stund....funderar på att hämta den 2 veckor innan beräknad födelse men får se hur vi gör.

LÄNGTAR tills måndag när jag ska få träffa Mia ska bli så kul....sen har jag en förmånga som inte en fotograf kan uppskattar ;) jag kan inte vara allvarlig på bild...det blir bara skratt av allt...Mia har fotograferat mig två gånger och varje gång har hon behöft ta MÅNGA bilder för att sen välja ut som som var bäst...minns bara när hon skulle ta kort på mig och Andreas inför student balen 2006...hi hi hi  Sen har även mia fotograferat mig och Andreas utan speciell anledning...men vi använda korten som julkort ett år, varit jätte uppskattat vad jag hört...
Och nu är det magbilder så ska fotograferas ...man kasnke ska extra knäcka som modell ;) hi hi hi nä skulle nog inte tro de faktiskt.

Nä kära vänner nu ska jag lämna er för ikväll ska snart få besök av min mamma, hon ska komma och hämta mig så ska jag lifta hem till gräsmyr och möta upp lillebror här och sen åka med honom tillbaka till stan...jag åker mest med för att slippa vara själv hemma och få åka lite bil :)

Ha en mysig kväll för det ska jag ha :)

Barnmorske besök

Idag har vi varit på barnmorske besök :)
Lika mysigt varje gång...för man får ju höra pyrets hjärtljud :) och det fick vi även denna gång....det kickar på bara fin fint...ligger där just under 140.
Hon tog inga prover idag på järnet, för att det såg så bra ut gången förre.
Jag fick göra det vanliga äggvite testet och det var 1+ där...inge vidare men ingen fara så länge det inte stiger...blodtrycket tog hon också och det såg så där ut, det var inte högt men det var inte så jätte bra heller...så blandningen äggvita i urinet och blodtrycket fick henne att vilja ha lite mer koll på mig så jag inte drar på mig något tråkigt som till exempel havandeskapsförgiftning. Så ska dit nästa vecka också för extra kontroll.
Men har pyret växt med en super fart ;) det finns ju en tabell som barnmorskan skriver in en i och den "normal" linjen har jag legat vid enda fram tills nu...för nu ligger jag på den över linjen, som från ingenstans sköt allt i storlek.
Var så stor förändring att barnmorskan började tveka på hur hon hade mätt ;)
Sen idag var det första gången hon klämde på magen för att se hur pyret ligger...och det var som min älsta moster Annika och min mamma sa..... nu ligger pyret med huvudet neråt, visst allt kan hända att pyret vänder sig flera gånger innan själv utgången. Men vill pyret komma ut nu så är det helt grönt sa barnmorskan och skattade lite lätt.
Men känner mig inte så långt gången ännu att pyret ska behöva packa sin lilla väska och komma ut från sitt bo redan.
-------------------
Det som står här överst skrev jag igår tordags, men fick lov att avsluta bloggandet och lägga mig på grund av smärta....så nu ska vi se om jag har bättre tur nu och kan skriva klart :)
------------------
Var det något mer som hände hos barnmorskan igår som kan vara trevligt att nämna....
Vi pratade lite gällande forlossningen.
Och när jag ser på förlossning så vet jag knappt vad jag ska tycka gällande ALLT...ut ska ungen och det är det vi får jobba för när man är där inge krångligt.
Sen kommer det självklart att göra SKIT J*VLA ONT när man ligger där..
Jag och Andreas har skrivit brevet vi ska ha med oss på forlossningen och där gällande smärtlindring skrev vi HJÄLP OSS hitta det som passar Ida bäst....men skrev även att ryggbedövning är något som jag funderat på, men vi ha deras hjälp i frågan när tiden kommer.
Sen skrev vi att vi även vill stanna kvar och besöka BB, vi vill inte åka hem direkt efter förlossningen. Tråkigt bara att här i Umeå får inte pappan vara kvar över natten, men men Andreas får åka hem och samla krafter och komma tidigt morgonen efter :) Så det ska bli mysigt hoppas jag.

Nu ska jag ta och sluta skriva om detta barnmorske besök ;)
Ska byta inlägg och skriva lite annat :)

Puss och kram på er alla......

Gott och blandat

Så kul med era gissningar :) flera datum har kommit upp.

26/2 enligt ultraljudet.

27/2 enligt barnmorskans uträkning.

28/2 enligt min uträkning på internet.

30/1 enligt min pappas gissning.

16/2 enligt min mammas gissning.

15/2 enligt Lindas gissning.

14/2 enligt systerysters gissning.

27/2 enligt julias gissning.

6/3 enligt Åsas gissning.

Tack för alla gissningar så här långt...mysigt.
Mysigt att få en liten alla hjärtans dag bebis :) hi hi
Och som det känns nu så vill jag två saker.....alla ungen ska komma ut nu för jag har så gymt ont, kan lätt säga att jag vet vars min bäckenbotten sitter.... inte kul när inget funderar, varken sitta, ligga, stå eller gå funderar ALLT gör skit ont.
Men samtidigt vill jag verkligen inte att pyret ska komma ut nu, lägenheten ser ut som 7 svåra år och vill inte ha hem någon lite själ till detta just nu.... men samtidigt så har vi ju alla möjliga hem som har öppnat dörren för oss och sagt att vi är välkomna så om vi föder för tidigt och lägenheten inte ser bebolig ut så kommer jag och Andreas säkert få stora problem att vilja vars vi ska ta vägen för att välja hem är inte så skit lätt som det kan låt.

Men på lördag kommer min yngsta lillebror och hjälper oss att få till i sovrummet...och ska hjälpa oss att flytta runt våran stora säng så kanske rummet känns större och sen flytta in lite bebis saker :)
Ska bli dunder trevligt...och underbart att få en bebis känsla i denna lägenhet för just nu kan man inte se för 5 öre att det ska flytta in en bebis till oss, vilket håller på att göra mig lätt stressad så nu ska det fixas i sovrummet i allafall.... vardagsrummet kan vi inte göra så mycket åt just nu så det är bara att leva med röran.

Idag innan vi lämnade svärmors hus ( där vi sovit i 2 nätter) så skrev vi förlossning brevet eller vad man ska kolla de riktigt....
Hoppas barnmorskan som läser brevet fattar hälften i allafall :)
Sen när Andreas lämnade av mig här hemma för att åka till jobbet mötes jag av en hemsk syn........ NÅGON SKANSKA KARL HAR GÅTT IN MED SINA BETONG SKOR I VÅRAT KÖK :( så vi har betong runt hela golvet i köket....fröken Kvarnström tog första bästa karl som kom in i lägenheten och den person fick ta i mot mina ord och sen gå ner på alla fyra med disktrasan och ta upp era sina kollegor....ingen ångest över de faktiskt, tycker att dom ska mer koll än vad dom har.
Sen skulle jag ringa min ena bror i vännäs och lyfter luren och den är död.....då kan man snacka om att jag hålla på att gå i taket. Skanska ha gjort samma fel två gånger GRATTIS dumhuvuden... lägenhetens gården som skanska gjorde förra våran där gjorde dom tydligen samma sak för...dom var utan telefonen i veckor. Och blir vi utan i veckor kommer jag att bli galen.
När allt detta händer då ångrar man STORT att man åkte hem, men jag längtade hem faktiskt....fast det ser ut som 7 svåra år här hemma så är det mitt och Andreas hem så självklart man längtar hem. Men när allt detta händer så blir man inte glad.

Men som man göra mer än tusen gånger TÄNK POSITIVT ....det gör över.
NU släpper vi allt tråkigt  :)

Är snart klar med BB - väskan och förlossnings - väskan
Eller det har nästan blivit en väska som är pyret anpassad och en som är Ida och Andreas anpassad...får se hur många gånger man packar om dom ;) är redan uppe i 2 gånger hi hi hi
~ ~ MYSIGT ~ ~

Nu ska jag ta och se vad det ska bli till middag för mig och pyret :) har en grillad kyckling i kylskåpet så den lir det i allafall får se vad det ska bli till bara...
Sen ska jag inte göra många knopp ikväll, har så JÄVLA ONT så bara ligga och hoppas tiden går fort för Andreas slutar jobbet 21.15 så efter de kommer han hem.

Kommer kanske in lite mer ikväll om jag orkar och kan.

Stora kramar från mig

Gissa datum.....

Gissa på vilket datum pyret kan kanske komma ut....

Hittills har vi datumen som:

26/2 enligt ultraljudet.

27/2 enligt barnmorskans uträkning.

28/2 enligt min uträkning på internet.

30/1 enligt min pappas gissning.

16/2 enligt min mammas gissning.

VAD TROR NI?



Tack på förhand för era gissningar....gissa på nu bara...

Änglavakt

Förlåt om jag varit avstäng i några dagar...men haft lite mycket med renoveringen i huvudet och igår fick jag en MYCKET STÖRRE sak som tog upp min tid och ork.
Min älskade lillebror krockade med sin bil, och allt var/är inge trevligt på något sätt alls.
I tisdag morse bestämde jag mig för att lämna lägenheten för att slippa renoverings killarna som lever rövare här hemma just nu.
Åker med mamma och hennes jobb till badhuset....
När jag står och klär på mig så ringer mammas mobil men jag hinner inte svar....kollar vem det var och ser att mamma har missat jätte många samtal från mina andra två bröder och pappa...
Jag ringer upp pappa och får då veta att lillebror är på väg med abulans till sjukhuset, går och säger detta till mamma med gråten i halsen och händer som skakar.
Jag och mamma tar bilen, hämtar upp pappa på hans jobb och kör med tung fot in till sjukhuset.
När vi kommer är mina andra bröder redan där....Mikael var redan där när albulansen kom in och möte upp lillebror då, Martin kom sekunderna efter sen kom vi andra.
Min älskade lillebror låg då på sjuksängen och kräktes och kräktes....
Minns att jag satt på en stol där inne i rummet och bara kollade en lång stund på min lillebror som låg på sängen och kräsktes, med hela min fmailj runt som hjälp.
Tänkarna gick genom huvudet... HAN LEVER, HAN LEVER.....IDA, HAN KLARADE SIG...tankarna gick runt runt runt...kramde och pussade på min lillebror där han låg och då kom den första tåren...och tåren kändes lättad, han lever....
Sen hjälpte jag honom också så gått jag kunde igenom akut/sjukhus grejen.....
Efter en LÅNG väntan på doktorn (tyckte den tog tid i allafall) så fick han en remiss till rönken, för att rönka nacken/ huvudet och axeln...
Svaren från rönken dröjde inte så jätte länge.... rönken visade att han inte hade några nack eller huvud skador så han fick ta av sig nackstödet som sattes på vid olyckan. Rönken på axeln visade även den ingen frakturer.
Lillebror fortsatte kräkas i mängder, doktorn hade i mellanåt väldigt svårt att undersöka honom..
Doktorn trodde först att såret i huvudet skulle kanske behövas sy när han tittade snabbt....men sen så ändrades det, det var tydligen inte så djupt så han behövde sy i huvudet. En sköterska kom och satte plåster...vilket inte verkar vara det lättaste i håret..men hon fick dit de tillslut.

Så skadorn lillebror har fyskiskt efter denna krock är ganska små men psykiskt är dom mycket större :(
Han fick ett jack i huvudet, ont i axeln, en kraftig muskeldragning, ont/ öm i hela kroppen, och ett stort migrän anfall. Sen så kommer det jobbiga och de är de psykiska :( Tänk dig att när du tänker tillbaka på olycka du varit med om och blundar så hör du tjejen som sitter brevid dig i bilen skrika av sina smärtor och detta kommer om och om igen. Lillebror hör detta så fort han tänker på de som inträffat och på hur alla som var i blandad i olycka mår.
Kan ju säga av tjejen Lillebror hade med sig i bilen, pratade han med idag och fick hör hennes röst och vilka skador hon har fått, enligt henne så har hon brutit sitt ena skulderbladet och hade också ont / öm i kroppen, en hjärnskakning hade hon fått också och små märken av bilglas splitter från rutan.
Kvinnan som körde den grå bilen och fick nack skydd och kördades till sjukhuset hon med, men efter rönken hennes så fick hon åka hem, hon fick inga skador vad vi fick veta av doktorn.



Länkar även vidare till artikeln om olycka om ni vill läsa
http://www.vk.se/Article.jsp?article=323441&category=383

Visst hade dom änglavakt....detta kunde har slutat på ett helt annat sätt som jag inte ens vill tänka på...

------------------

Idag har jag varit hemma i gräsmyr med min bror och varit sällskap till honom, under dagen har ju gjort lite olika små resor för att försöka få tankarna att landa....vi tog Mikaels bil och besökte olyckas platsen tillsammans och sen vill lillebror prata med lite folk på hans skola så vi åkte även dit.
Efter de så åkte vi hem och fick i oss lite mat sedan iväg till Umeå där lillebror ville kolla in sin bil som stod på en bilfirma här i stan.
Vi gjorde de och bilen var ju allt annat än vacker..
Min lillebror tillsammans med lite hjälp från pappa och mina andra bröder men mest han själv så har han fixat med denna bil för att få den i ordning, det har tagit honom flera månader, räknade lite fort och tror han höll på sedan i juni med bilen.
Och den var så fin, den lilla röda pärlan men nu ser den ut som en mosade plåtbruk....

------------------

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan en stund igen, kroppen är helt slut efter den STOR utladdning igår och en jobbig dag idag..
Men jag tror jag och Andreas kommer att få de mest snällaste pyre i världen, tänk att under dessa två dagar (igår och idag) så har pyret höllt sig lugn och stilla när jag känt att jag behövt de, och sen när jag lagt mig ner för att sova (igår) så visade pyret att h*n var med mig....Och idag har pyret legat mot magen och spänt hela dagen så jag känt den hela dagen när jag lagt handen imot magen, men pyret har inte byggt om utan allt har varit små underbara rörelser, bara att visa mig att allt är bra....och nu när jag har kommit hem och la mig i soffan så rörde pyret på sig och visade mamma sin  att pyret kan minsann röra sig men mycket kraft om h*n vill :) underbart barn, längtar så tills den egna lill* människan kommer ut....
Och det är inte många veckor var nu :)

Puss och kram på er...
Ha en fortsatt trevlig kväll och sov gott.


Ny graviditets vecka :)

Nu har man gått in i vecka 34........
Inte långt kvar alls nu, känns som den kan igentligen komma vilken dag som helst nu.

Har frösökt att ge mig på att packa BB-väskan så den är klar. nu pyret tycker att h*n är klar.
Fick en litet inforamtions blad från barnmorskan, som kom från förlossningen från början, där det stod saker som man kan behöva packa i BB-väskan.

Så det jag har i tankarna just nu som ska ner i väskan är....

* Några blöjor

* Några tvättlappar

* Kläder till pyret

* Kläder till mig

* Och något i klädväg till Andreas

* Pengar

* En julmust :)

* Någonting som kan ge en lite kraft, ej kommit på vad ännu.

* En napp till pyret

* Baby bilbarnsstolen som pyret ska få åka hem i (men den får vi inte ner i väskan ;).. med den ska vi ha i det senare skedet)

* läppsyl till mig

* Hårsnoddar till mig

* Pyret välkommen ut present från bonus moster Mia ska ju själv klart med :)

* Alla viktiga papper som ska med till förlossningen, ska också packas ner.

* Id-kort

* Och sen vad det nu heter...suck...får nu kalla de person-sjukhus-bricka...ni kasnke fattar vad jag menar :)

Och det viktigaste av allt få med mig ANDREAS.. han får vi inte glömma för föda vårat barn utan Andreas finns inte på denna jord.....det måste ju till och med pyret fatta och vänta en sek med att komma ut ;)

Sen kan jag inte komma på om det var mer......ska kolla både förlossnignens information och vad jag själv tycker ska med.
Sitter nu och funderar på hur jag har tänkt detta, för min första och enda tanke hittillss har varit att packa i skötväskan...men får allt plats där tro. HOPPAS...annat får jag komma på en väsk plan nr:2 inte farligare än så :)

Nu ska jag ta och ringa min bror och höra om helgens middag och sen om han kommer förbi på lunch....om jag då har tur i tid så kanske man kan få lift till vårdcentralen :)

KRAM PÅ ER ALLA

Måndag morgon...

Och jag är så trött.....
När man vet att man måste sova för att ha någon som helt ork i kroppen så fungerar ingeting.
Jag somnade inte förens kring 03 inatt och nu klockan  06.30 ringde klockan, nu vecka med skanska.
Idag ska dom komma och ta ut våran toalett, som men all säkerhet ta ut våran luftfuktare som står och lever om. Mer gör dom säker inte i dag dom jobbar inte så snabbt har jag märkt....men om dom vaknat på den snabba sida så kanske dom river bort lite plastmatta också ;)

Nu ser min dag ut....

Jo klockan 11.30 ska jag besöka sjukgymnasten (längtar inte)
sen klockan 13.00 ska jag tillbaka till vårdcentralen för att träffa kuratorn...
Efter en dag på vårdcentralen så ska jag hem igen, och kring 16-17 tiden kommer arbetsteraputen med toaletten hon lovade, så det ska bli intressant :)
Idag fyller även min älsta moster Annika 53år ska skicka ett sms till henne, hon ligger kvar på sjukhuset vad jag vet, har inte hört någonting annat, så man kasnke ska besöka henne ikväll en stund.
Sen ikväll börjar alla programmen på tv:e så jag kommer med säkerhet att sitta klistrad framför om inte så sover jag framför dom...och jag inte lyckas få i mig lite sömn på dagen idag, vilket känns svårt att se nu.

Hur ser resten av min vecka ut....

Tisdag: På dagen ser den lugn ut, ska nog bara ta det lungt, plocka lite här hemma. Sen på kvällen kommer grejen att göra :)
Är bjuden på ett besök tillsammans med barnmorskan och säkert andra föräldrar...vi8 är bjuda till förlossning för en rund tur...vilket känns jätte spännade att få se hur det ser ut ditt man ska om några veckor för hoppningsvis.

Onsdag: Den är lungt hittills den med dag som kväll....

Torsdag: Den är också lugnt hittills den med dag som kväll.... Andreas är ledig

Fredag: Den är också lugnt hittills den med dag som kväll.... Andreas är ledig

Lördag: Dagen ser lugn på dagen sen på kvällen kan de bli fart ;) Vi syskon gav mamma och pappa en middag ute tillsammans med oss. Och vi hade sätt detta datum för att vi barn kunde få ihop oss då...så hoppas mamma och pappa kommer ihåg middagen måste nog ringa och påminna dom lite ;)h sen är det nog min uppgift att boka bord någonstans tror jag ;) eftersom jag har alla möjligheter att ringa medans dom andra jobbar.
Andreas jobbar hela dagen...

Söndag: Den är också lugnt hittills den med dag som kväll.... Andreas jobbar hela dagen....

En lite uppdatering från mig :) 


Söndag :)

Nu var det några dagr sedan jag skrev här inne :)
Tänkte uppdatera er lite om mitt liv ;)

I Torsdags början våran badrums renovering...och kommer att hålla på fram till den 19 feb om dom håller tids planen dom sagt.
Andreas hade tagit ut en semester dag så han var hemma hela dagen ...lyxigt :)

I Fredags började dagen med lunch tillsammans med svämor. Sen varit de vårdcentralen som gällade, skulle till arbetsteraputen för att få utprovade handleds stöd.... så nu har jag svarta stöd på bäde höger och vänster handled...allt annat än fint men men hoppas det hjälper, hittills är jag lite tveksam till om dom riktigt hjälper men men ska ge dom lite mer tid. Sen fick vi även veta av arbetsteraputen att på vårdcentralen har dom toaletter man kan få låna hem...så vi ska även testa de, så jag slipper gå ut mitt i natten och kissa i baraken eller i den hemska lilla pottan jag köpt.... Så hoppas det ska underlätta för mig.

Sen hade vi barnmorske besök :)
Och allt såg väl bra ut, inget avvikande om jag fattade de hela rätt.
Mitt järnvärde har gått upp till dela 125 så det var jätte bra, så dricka denna ÄCKLIGA blutsaft ger resultat ;)
Sen tog hon blodtrycket och även de såg bra ut, följer tydligen mitt start tyck.
Hon tog och mätte magen och det hade gått ner lite men tydligen ingen fara jag ligger fortfarande bra.
Lyssna på pyret fick vi även göra denna gång :) och det lät bara fin fint :) frågade henne hur hjärtljudet ljud har sätt ut hittills...och pyret har ett hjärtljud som ligger mellan 138 till 140.... och även där finns det myter. Är det en tjej eller kille? Någon dom vet hur det ligger till igentligen.....
Sen fick vi en pappers hög ;) fick tre olika papper som ska med till forlossning när det är dax så dom måste jag packa ner i väskan som jag sakta med säkert håller på med nu. Det var papper om min blodgrupp och sen ett papper där vi ska skriva hur vi skulle önska ha våran förlossning, vad jag vill ha för smärtlingring och så vidare. Sen fick vi lite "böcker" som vi skulle läsa och behålla och kanske om vi ville ha med oss på förlossningen...det var en "bok" om plötslig spädbarns död, en "bok" om amning, en "bok" med positiva förlossnings berättelser. Tror det var alla vi fick med oss.
Vi fick också berättat för oss att nästa gång vi ska träffa barnmorskan ska vi har läst på lite ur boken vi fick när vi besökte barnmorskan för första gången..... och vi har på oss att läsa den boken fram till den 21 jan för då är det nästa besök klockan 10.00 :)

Även denna dag hade Andreas tagit ut en semester dag ..lyx... och otroligt skönt att få vara lång ledig tillsammans för en gångs skull känns det som.

I Lördags så hade vi en hel dag med svärfar.... först åkte vi med honom till Andreas farmor och träffade henne, satt och pratade och fikade tillsammans, riktigt mysigt faktiskt. Pratade lite om allt möjligt.
Sen åkte vi med svärfar hem till honom där vi åt middag tillsammans och karlarna passade på att basta lite efter middagen, och under tiden dom gjorde det så kom mina föräldrar och hämtade mig och jag åkte med dom in till stan igen och besökte min älsta moster som blev inlagt på sjukhuset på fredagen p.g.a att hon hade känningar i hjärta. och av den infon jag har så är inget ingen hjärt infarkt enligt moster... så hoppas hon snart får komma hem och vara frisk. Efter att jag varit där så körde min föräldrar tillbaka mig till svärfar där karlarna just hade bastat klart och satt sig till rätta i soffan. Så där blev vi kvar en stund till och tittade på tv:e tillsammans. Sen hade vi sådan lyx att när jag var klar med mina föräldratr så åkte vi en snabbis förbi här hemma och hämtade alla bebiskläder som vi skaffat fram till pyret och skickade dom med mamma och pappa på tvättning :) lyxigt eller hur?

Idag söndag så har dagen rullat på...vi såg lite på skidorna på tv:en och sen gick vi till barnenshus och ihandlade lite grejer.
* Spjälsängs madrass (färg: vit)
* Spjälsängs skydd (färg: vit och svart)
* Påslakan set (färg: olika...motiv pirater)
* Underlakan (färg: vit)

Sen hämtade jag även ut gratisboxen från barnenshus, men varit inte så imponerad av innehållet :( fick samma sak som i babyproffsens box...otroligt tråkigt....tyckte jag att en annan färg på nappen kasnke man kunde fått men men.

Sen efter våran tripp från barnenshus så gick vi hem...andreas och jag gick ner till tvättstugan, för att kolla lite saker och för att Andreas skulle få tvätta av sina utslag som han fått på ryggen :( bokade även en tvätt tid.
Sen har vi fixat lite i köket...sätt lite på skidorna på tv:en igen...och nu ska vi ta och laga middag tillsammans :)

Nu har ni fått lite uppdatering vad jag har hållt hus i några dagar ;)

Vad som kommer att hända veckan som vi snart går in i ...kommer jag in och skrevier senare för nu ska vi laga mat här hemma.

Ha en trevligt söndag kväll

Kram från oss

Växer, växer , växer och åter växer

Kolla in storleken.... den växer ju så det knackar.
Denna bild är tagen i den vecka jag befinner mig nu i...alltså i gravidietes vecka 33, veckorna bara rullar iväg fortare än fortast just nu.
Börja sköna mig ganska mör på att vara gravid samtidigt som allt går så fort att jag hinner knappt vara med... redan dax för besök hos forlossning, det som kändes så långt bort tidigare.

Nu ska vi bara få till lite kring pyrets sovplats som blir i mitt och Andreas sovrum så klart, tills den är stor nog att flytta ut där i från ;)

Måste fixa lite i sovrummet.....
Sen har jag plockat fram kläderna till pyret som ska tvättas och vikat. Fått lite ordning på blöjorna som man hittills fått som gratis prover, och lite smått och gått....men mycket mer ska fixas.
Bara få in en känsla i lägenheten att vi ska ha barn..inte bara att det är en byggarbetsplats som det känns just nu....
Sen får vi se hur det blir med vagen, när vi tar ut den, när vaggan kommer och spjälsängen som står och väntar....får se hur vi ska göra med allt de.
ska be Andreas att hjälpa mig ta ett ryck i sovrummet med städning och plockning, här i dagarna...kanske ikväll....för han har ju fått till sig lång ledigt... han är ledig ons, tors, fre, lör, och sön :) han tog ut två semesterdagar tors, fre...det är han värd till tusen han som jobbar hela tiden känns det som....så han är hemma med mig :) ** LYCKLIG**

Man vill ju få känslan av att pyret är på väg :) visst känner jag de eftersom pyret bor i min mage men Andreas har och får inte samma känsla, hur mycket jag än ber hon mysa med magen när pyret rör sig. Så det är nog jätte bra för hans del att det kommer lite i ordning här hemma så han känner att nu är det G liksom.

Slut babblat....

Ska ta och se vad som Andreas har för sig i vardagsrummet...nu ser han något annat med skidor på tv:en ;)


Tack för gårdagen :)

Tack till er alla som kom och firande min födelsedag igår :)
Jätte mysigt med erat sällskap :) tack även för alla fina fördelsedagspresenter, allt var jätte fint och kommer att med säkerhet att komma till användning :)
Det gick i mellanåt lite fort med present öppningen....så vet inte om ni som var där uppfattade vad jag fick.
Jag fick då lov att sätta mig senare på kvällen och kolla igenom allt igen :)

När alla lämnat stället så började efter arbetet, och jag som var så trött och hade ont...var mest bara i lokalen och pillade lite här och där. Andreas och hans bror Emil tog tag i städning. TUSEN TACK Emil för att di tog på dig disken. Och Andreas för att du ställde i ordning allt som det var, så lokalen sedan lämnades som det var när vi kom.

Sen efter städningen var vi tre trött och hungriga personer....förlåt fyra personer, pyret var JÄTTE hungrig, gav sin mor ett illamående som inte går att beskriva.
Så vi tog oss till ett kina ställe och åt där MUMS så gott....och pyrets mamma lär sig aldrig att pyret är där inne, så jag åt jätte fort och vad händer, jo det vanliga, det säger stopp efter 10 tuggor...sen är det bara att snällt vänta en stund...men sen fick jag äta mig rund om magen eller rättare sagt MER rund om magen.

Sen väl hemma igen, så däckade jag och Andreas i soffan, med varsitt fin glas och en flaska alkoholfritt jordgubbsvin ;) vi bäddade ner oss i varsin soffa och myste.
Satt och skulle se en film som gick på tv:en ....ca 15-20 minuter in i filmen somnar Andreas så söt, helt slut kille.... han hann bara smaka på vinet.... För ni ska ju veta att sen när filmen var slut var även vinet slut ;)
Fixade Andreas in i sovrummet...och sen fick den vanliga släcka lampor och ljus rundan ;) men var det min ut att sova.

En trevlig dag som avslutades med en mysig kväll....

Hade väl bara önskade att den mysigheten skulle hålla i sig idag i kroppen, men de gick inte...idag har jag en JÄTTE smärtsam dag...ont i varenda kroppsdel.
Sen har vårdcentralen vaknat efter jul ledigheten, vilket är bra...men när man har ont och känner sig trött så är dom inte välkomna...ju arbetsteraputens samtal var efterlängtat, eftersom hon måste jag har tag på för att så hjälp med stöd grejerna till handlederna.
Så hon ringde så där har jag tid i morgon innan barnmorskan, och testa ut stöd.... hon sa att dom stöd som barnmorskan pratade om är en lätte stöd som min arbetsteraput inte tror kommer att hjälpa mig så jag skulle få testa ut några andra stöd, för se vad det blir för moster grejer ;)
Sen ringde sjukgymnasten och hon är ingen rolig person, i telefonen låter hon så sju svåra år....man blir inte ett dug motiverad till att boka in ett möte med henne. Men snäll som man är och god hjärtad ;) , allt är för mitt eget bästa, så en bokad till med henne varit de också.

Så resten var veckan och nästa vecka ser ut som en vecka då det är att gå ut i kyla till vårdcentralen.

Fre 8/1 * Lunch med svärmor 
           * 15.30 besök hos arbetsteraputen, hjälp med stöden.
           * 16.45 besök hos barnmorskan, så länge hon inte ringer och säger att det inte går, för sist vi var där så fick vi detta datum som ett kanske datum p.g.a att det kanske blir så hon måste ha ett besök med en mamma som just fått barn...men ho skulle ringa oss om det inte varit av och hittills har hon inte ringt så vi utgår från att vi ska till barnmorskan i morgon :)

Lör 9/1 * Moster Annika fyller år.
           * Kanske besök Andreas farmor

Sön 10/1 * Om vi inte besökte Andreas farmor igår så ska vi dit idag, har inte bokat någon dag till punkt ännu vad jag och Andreas vet.

Mån 11/1 * 11.30 besök hos sjukgymnasten.
              * 13.00 besök hos kuratorn.

Tis 12/1 * 18.00 förlossningsbeök tillsammans med flera andra föräldrar och med barnmorskan.

Lör 16/1 * Är det tänkt jag och mina bröder ska bjuda ut mamma och pappa på middag, det var deras julklapp från oss barn :)



-----------------------------------------------------------

UPPDATRERING gällande renveringen...

Idag kom Skanska och börja fixa här hemma.
Dom täckte golvet...vilket har gått så sakta, SEGARE arbetare får man leta efter, dom fick lite grejer på sig att göra om, jag är inte den som god tar allt slarv här i världen..... Alldra minst när dom kommer just efter 08 kollar in i lägenheten, lägger upp lite papp på golvet och efter ca 15min går och fikar i ca 30 minuter lämnat då bara allt. Kommer tillbaka, tejpar lite till.....
Sen typ mitt idagen kommer dom in igen, och lägger ut trä skivor ovan på pappen..men tejpar ej fast dom...utan de måste jag säga till om...sen la dom fast toalett dörren så man inte tatr sig in på toaletten, vilket är himla ogenom tänkt...eftersom vi fick veta att dom lämnar toaletten över helgen så vi kan har avnädning för den då :) jippi .... sen för att hur i hela friden ska skanska ta sig in där i morgon och resten av deras arbetstid i badrummet ..... Så det sa jag till om och sen så fick dom fixa till de ;)
Det var dagens STOR arbetsinsats i våran lägenhet....arbetsledare för detta projekt är nog lätt ;p hihi nä nu ska ida vara snäll ...skanska killarna är duktiga bara dom har fått för sig hur man jobbar.

----------------------------------------------------------


Oj vad jag babblar på ;)

Nu ska jag ta och kolla i vardagsrummet där Andreas sitter och ser på när herrarna åker skidor och skjuter på en tavla....brukar vara intressant så till och med jag sitter där men idag valde jag er ;) hi hi
Sen får vi se om vi måste ut i kylan och gå till affären...känns inte så motiverande faktiskt när man vet hur kalt det är ute... och kroppen inte vill vara med, men röra på sig ska ju vara en bra medicin ;p

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram Ida

Brev från Skanska :)

Nu börjar det kännas nära....fick ett handskrivet brev från Skanska.
Där dom meddelar att den 7/1 kommer dom och täcker vårat hall golv :) vilket vi visste sedan innan men kul att dom meddelar extra. Sen meddelade dom även att på 8/1 kommer dom att plocka ut vårat porslin ur badrummet...suck så från och med fredag under dagen fram tills i mitt/slutet av februari kommer vi att vara utan toalettstol och handfat...dusch har vi saknat sedan flera veckor tillbaka så det är ingen förlust när dom bär ut badkaret faktiskt.
Ska nog ta mig en titt in i denna barak som står på gården, ser hur den ser ut invändigt, för på utsidan ser den bara äcklig ut.

Så det var deras två datum dom gav information om :)

Det är flera som frågar hur man kommer att leva utan ett badrum....jag hade i början JÄTTE svårt att fatta de, men nu när allt fått smälta så känns det inte så hemskt...det jobbigaste jag tyckte/tycker är om stamrenoveringen inte är klar när bebisen kommer ut. Att vi inte har ett fungerande badrum. Men det har jag smält också, känns inte så farligt längre, det är inte värre än att jag, Andreas och pyret får byta hem en stund. Vi har ju underbara familjer som erbjudit sig att vi får mer än gärna komma. Så det känns bra. Synd bara att våra föräldrar bor då långt i fram varandra, man vill ju inte bara vara hos en förälder om det finns önskemål från fler ställen kan jag känns...vill ju inte få någon att känna sig utanför eller ledsen över att vi inte är hos dom.
Men innan pyret kommer så känns det som att det mest är under kontroll...jag har inhandlat en slags kana som ska vara en potta, vilket jag kommer att behöva använda på natten. Och på dagarna är det bara att gå ut till baraken och kissa eller köra med pottan då också, det gör man ju som man vill och beror väl på hur bråttom man har.

Men vi ska bara kom ihåg att höra om Skanska kan vara så snäll att hjälpa oss sätta upp skötbordet sedan när dom är klara. Så då slipper jag och Andreas fixa med de..plus att det känns lite säkert när skanska satt upp de än jag själv...inte för att Skanska är så bra utan dom har ju kanske rätta grejerna och kraften.Får se vad som säger. Fick ett papper tidigare och där skrev dom att montering av grejer som lägenhetes ägaren köpt själv och skanska ska sätta in kan ev. ge en extra kostnad...så gör dom de inte av god hjärtat så får vi väl sticka till lite pengar då, inge stor grej att snacka om.

Nä kära vänner här hemma händer det inte mycket...

Fick ju besök av bror, vi åt tillsammans, han hjälpt mig att flytta våran skohylla in i vardagsrummet, men det varit fullt med grejer på golvet så jag måste plocka lite och dammsuga i hallen sen kan man räkna det som färdigt.....Men så långt har jag inte hunnit.
Jag åt lunch, Mikael åkte tillbaka till jobbet, jag har fotleder, fötter och tår som är JÄTTE uppsvullna så jag la mig med benen högt och hoppas på de bästa att de ska gå ner. Det gjorde de, men hur lång till de tog vet jag inte för jag lyckades somna ;)
Så nu är det dax för att se om man kan göra ett lite ryck..... men men får se hur det blir med den saken...kollande ner på mina fötter igen och dom är svullna igen...rygg läge blir det nog en stund till...

Ha en fortsatt bra dag.
KRAM KRAM KRAM

schemat för dagen.....

Hålls ska jag kunna hålla ett schema idag....
Kom isäng sent igår kväll för andra natten irad och sen upp med Andreas klockan 06.30 när han går ut genom dörren. Och igår var vi ute på stan efter hans jobb och skulle kolla in lite kläder till pyret.
Det gick bra för att vara en dag efter jobbet med Andreas, men det gick....tror vi fick ihandlat det vi hade tänkt till pyret.
Sen kollade Andreas i samma veva runt om en födelsedags present till mig, han hittade tydligen inte det han sökte och tyckte allt var piss så jag förre slog en födelsedagspresent, och vi gick tillsammans och inhandlade den...vad det är säger jag inte förrens jag har öppnat paket i morgon :) måste ju försöka glömma ;p
Sen när vi kom hem så var det middag som stog för dörren....
Och jag fick lov att lägga mig och vila, fick så grymt om i kroppen...så sen log jag resten av kvällen..och använde bara min ena tumme (låg vid tv:en) och Andreas satt vi datorn sen rullade bara tiden iväg och klockan blev 23.00 och Andreas program NCIS började...så vi såg de och sen var det lägg dax.
Sen det var två spöken som vaknade i morse av Andreas klocka.
Sen har dagen rullar på hittills som jag avslutade den igår... ont i kroppen, vilat, ätit frukost, vilat och nu sitter jag här och tänkte bara se vad som hänt här inne, och berätta hur jag måste lägga upp min dag idag UTAN STRESS :)

Så allt jag skriver upp som jag skulle vilja ha gjort är inte så super viktigt just innan den 7jan, när dammrenoveringen sätter igäng i badrummet.. bara vissa saker och sen är det saker som ska vara gjorda tills den 6jan..och sen saker som jag vill ha gjort innan pyret har tänkt komma ut, och hoppas jag hinner med allt...UTAN att stressa.

* Fortsätt tömma hallen på jackor, mössor, vantar, halsdukar och allt annat som finns i hallen...även skohyllan måste tömmas, så skanska killarna kan börja den 7 jan och täcka våran hall.

* Tömma hallen på inredningssaker...hallen ska vara tom :( tråkigt men sant.... måste också vara klart så skanska killarna kan komma och täcka.

* Plocka i vardagsrummet, inte mycket där bara lite små saker.... mest för idas hem trivsel, Andreas bryr sig inte så mycket hur hans hem ser ut, mer än när det är fint då tycker han det är fint. Så mest för min egna skull eftersom vi ska ju inte vänta besök vad jag vet, så fint av den anledningen behöver det inte heller vara utan bara för min egna skull.

* Städa toalettstolen och handfatet, dammsuga golvet....för att det ska vara fint där grejerna sätts undan så smutsen inte sitter fast grodd när dom ska sätta in saker igen...för toaletten ska vi ha insatt igen när allt är klart, inte ingen ny toalett, badkaren blir och de samma, sen ska handfatet till Gräsmys och hur kul är det att ge bort ett handfat som är smutsigt...nä inge kul alls.

* Städa till i köket...köra diskmaskinen, bära in pyret grejer som ligger på kökssoffan in i kläkammaren där resten finns...och en massa annát... Så man kan få lite ordning här hemma...sist jag städade köket så varit det så fint och fick vara det i ca 2 timmar, gud så jag var nöjd men efter ca 2 timmar, så började svärfar och Andreas röja där inne...sen var köket i värre siket när dom var klara.... Men lite gnäll på Andreas så städade han så gått han kunde säger han och jag måste ju lita på honom...men han behövde en eller två hjälpande händer kan jag ju säga utan att sagt för mycket. Men det är ännu inte fint i köket så jag behöver nog lägga händerna i lite mer.
Jag och Andreas kan dra mycket bra tillsammans när det gäller hemmet och vårat förhållande tillsammans MEN städningen är herr sandström stora problem.

* Sen boka en tvätt tid för både mina och Andreas...och pyret kläder. Känns som skönt om man fåt det bort tvättat innan tvättberget tar över här hemma..Sen att få pyrets kläder tvättade känns skönt en sak som man kan sluta tänka på..Pyret behöver inte vara naken är h*n kommer ut.....fast igår hade både jag och Andreas stora funderingar på att ha en unge som skulle vara naken....Går man in i kläbutik och fram till spädbarns hyllorna så är det en hylla med BARA rosa och en annan hylla med BARA blåt...sen finns det en lite lite lite hylla med färgerna VIT och BRUNT... Så vårat lill* pyre fick vit och brunt...vi letade runt på stan länge, enda stället vi inte beökte var lilla miraklet, det skulle vi nog ha kommit ihåg för dom har ju lite mer färg ..men men jag får gå till själv senare.

* Förbereda inför min födelsedag imorgon.... Fixa i ordningen tårtorna så långt det går. Hade ju en önskan på smörgåstårta på födelsedagen men efter som man fyller den dag man fyller så är inte allt öppet så jag la ner den idèn utan att riktigt kollat efter men energin gick som ur en...så i morgon blir det en "vanlig" tårta och en marängtåra med dajm. Det är nog det enda i fika väg som ska förberedas.

* Städa upp i sovrummet och kläkammaren....så man känner att man vågar ha dörren öppen ;) och känner att det finns något sov lugn där inne över huvudtaget.

MEN NU TROR JAG LISTAN ÄR SLUT ;) för denna gång i allafall... Och ska även säga det ingen så igen får för sig någonting, jag ska inte städa ihjäl mig det jag inte orkar får Andreas hjälpa mig med. Och allt ska inte vara gjort idag. Värt att säga två gånger för vissa kan ju bli så hisspiga...

Nu ska jag ta och lämna datorn och vänta i min bror så idag igen vill besöka sin syster över lunchen...lyxigt med syskon besök över lunch tid :)

Kram kram

Nu har jag fått nog....banne mej.

Jag samlar på min vätska vilket inte är kul....
barnmorskan säger att dom kan inte göra någoting mer än att roda mig till vila och mindre stress.... vila tycker jag att jag blivit mycket bättre på, man lär sig. Men stressen den kommer så fort man ska göra någonting...men jag försöker få ner den också :) kanske har lyckas med de tills pyret kommer ut....vilket kanske kan behövas...för vara en stressig småbarnsmamma är väl ingen hit kanske, men säkert otroligt varnligt.

Men hur som helst jag är grymt les på detta med på samling av vatten i kroppen....fotlederna, fötterna och tårna som kan jag hålla nere ganska bra med hjälp av stödstumpor och har benen högt...inte gå och stå så mycket, för det har jag lärt mig att det ger inte så fina fötter ;)...fötterna blir runda och man får otroligt svårt och gå på dom ju ner in på kvällen man kommer. Har till och med råkat ut för att dom varit lite blåaktiga mina små tår men det gick jätte fort över...en gång ingen gång men blir det fler måste nog kanske sjukvården kopplas in...för bli blå om tårna ska man inte bli.
Man ska akta sig för havandeskapsförgiftning och det läste och hörde att man kan få det om man samlar på sig för mycket vatten :(

Men det det jag har fått nog av för att samla på mig vatten i stort är jag grymt les på men när det börjar göra så jag inte kan vara en riktigt människa i kroppen...eller riktigt och riktigt har ju andra graviditets smärtor..men slippa ju att samma på mig vatten i handlederna, händer och fingrarna. Och berättade det för barnmorskan och dom la ju fram hela förlopet hur det sluta när man väl har börjar få ont där :( men så långt hoppas jag verkligen inte det går.
Första... Det släpper kommer mest på nätterna när man ligger kontigt med händerna, men gör man övningen plocka äpplen när det börjar öma och göra ont så släpper de.... Ja det måste jag hålla med om till en början hade jag det bara på natten ....MEN nu är det nästan hela tiden, som nu när jag till och med sitter här vid datorn så skriver jag nu med en hand som är nästan helt bortdomnad enda ut i fingertopparna...sen den andra handen börjar sakta med säkert göra ont....gör för dessa plocka äpplen övningar och massage för att få liv i händerna.
Andra.... Det andra steget är att kontakta arbetsteraputen på vårdcentralen och be om att få hjälp med stöd för händerna. Som man ska ha på natten...men hoppas dom har någon sort man kan ha på dagen också, för jag har ner ont på dagen än på natten faktiskt. Inte så snyggt med hand stöd men jag känner mig inte snygg ändå just nu. Graviditeten har givit en så mycket olika fula saker så man känner allt annat är snygg och vacker, tur Andreas älskar mig ändå ;) hi hi
Så gällande dessa stöd för händerna så har jag nu ringt och ringt och ringt och lämnat meddelande hos arbetsteraputen så hoppas hon ringer mig snart så hon kan hjälpa mig med stöd.

Oj nu ringer min bror Mikael.....
Tillbaka efter ett snabbt samtal med brossan..... han har lunch så han skulle komma förbi och äta den med mig :) mysigt när nära och kära bara dyker upp så där :) Blir lite lätt tråkigt i längden att gå hemma, man blir fort les.

Men  nu ska jag gå så jag kan ta imot Mikael.

Ha en fortsatt trevlig dag..... det ska jag ha, ska ner på stan med Andreas efter hans jobb klockan 16.00 och köpa lite små kläder till pyret som pyret ska få komma hem i ... lite fin kan man väl få vara när man kommer till världen, inte ha begangnat jämnt, men vi har lite kläder här hemma men allt är i lite större storlekar så lite smått kanske vi måste få på ungen...ungen ska väl inte behöva simma i kläderna ;)

Stora kramar från mig och min graviditets smärtor ;) säger till om ni vill låna lite grann av mig, smärtorna räcker till många..om inte så kan ni få lite av fibromylagi smärtorna som också göra sig hörda ....

~*~*~ INBJUDAN ~*~*~


Nu är det dax att få fylla ett år äldre :)

Vet att jag har lite släkt och vänner som kollar in bloggen, så jag skriven en liten inbjudan här och får se hur många som ser den, kanske om man har varit snäll på det nya året så kan man få ett sms eller samtal, som en extra påminelse ;)

VÄLKOMNA PÅ FÖDELSEDAGSKALAS

DATUM: DEN 6:e JANUARI 2010

PLATS: KVARTERS LOKALEN PÅ HERMELINVÄGEN 202A, hittar man inte eller känner sig osäker så ring min mobil så skickar jag en springare till eran hjälp, eller att ni kan få en kvarters beskrivning ;)

TID: EFTER KLOCKAN 15.00, tiden är satt lite dufust eftersom jag får tillgång till lokalen 15.00 så jag måste hinna in i den och ställa fram ...så kommer man efter 15.00 så ska vi har hunnit få i rullning det mest...har ju mina hjälpredor, 2 hittills vad jag vet :)

VARMT VÄLKOMNA OCH FIRA MIN 23:e FÖDELSEDAG :)


Oj vad dagen gått fort

Oj vad dagen gått fort fram...
Trodde det skulle bli en lugna gatan dag idag..men det hade inte min familj tänkt ;)
Min ena bror Mikael var här och fixa lite med strömmen så att svärfar kan komma i morgon eller söndag och hjälpa Andreas med kakel listerna...
Sen när Mikael åkte så gick det bara minuter så kom min mamma och pappa förbi .....dom tyckte vi skulle ha deras hjälp att få ut ur förrådet så skanska killarna kommer in i vårat förråd den 7 januari...så nu är det fixat så skanska bör kunna komma in och göra det dom ska.
Sen har vi må plockat här hemma...sådan små konstiga saker...jag har försökt mig på en rensning i verktygslådan och sen har disken blivit halft tagen :)
Men nu är vi två trött hjältar efter de lilla....
Andreas, han ligger på golvet i vardagsrummet och spelat tv:e spel.
Jag har kollat på honom en stund men gick hit i stället...men ska nog ta och lägga mig på sängen och läsa en stund tror jag :) och låta pyret få bygga om lite en stund....
Måste bara berätta... Imorse när både jag och Andreas hade varit uppe en stund så gick jag och vilade en stund och då hade pyret STORA ombyggnationer...för det var inte bara pyret som rörde sig...utan närstan hela jag. Det är en stark filur som bor där inne...
Och nu idag varje sekund jag suttit ner en längre stund så börjas det med ombyggnationer, och när man sitter så lyckas pyret till 99.99% nästan alltid hitta av urinblåsan...men ligger jag och ombyggnationerna börjar så brukar det bli något annat som får sig en spark eller två....ibland lika hemskt som urinblåsan men man blir inte super kissi nödig och nästan knappt hinner till toaletten.

Nu ropar karl från vardagsrummet och tycker jag ska komma och kolla på en sak gällande tv:e spelet....så det är väl bäst man går iväg då :P

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram Ida


1:a januari 2010

Här hemma är det lugna gatan ;)
sambon är som en död sill i sängenkammaren, har rör inte många fenor, jag har försökt sedan 11- tiden men nu ger jag upp...

Det verkar ha tagit kol på honom, de besök vi hade igår ;p
Vi firade nyår med Andreas lillebror Emil och kompis Christoffer..plus mig och Andreas så klart.
Vi hade handlat tidigare på dagen.
På menyn stod de...

Huvudrätten:
Fläskfilè med ungs stekt potatis och morötter,
till de en grön sallad med en vitlöks sås...sen hade vi lite bröd till de :)
Dryck valet var blandat ;)

Efterrätten:
Kunde inte vi riktigt komma över ens om jag och Andreas, så det blev en blandning för husefridens skull ;p
* chockladpudding med konserverade frukter och grädde.
* fruktsallad.

Snacks under kvällen:
*Nötter
*chips, ostkrokar
*godis
Drycken var läsk....

Skåldrickan vid tolvslaget:
*päroncider, alkoholfri

Killarna hade under kvällens gång tväling i tv:e spel..och jag låg i sängen och hade SKIT ont i underdelen av magen och ryggslutet...låg i sängen och mest hade tårar för det gjorde så fasligt ont. Det hemska var att smärtan kom med precis några minuters mellanrum, vilket gjorde mig lite skrämd....lägg där i sängen och sa till mig själv må inte pyret komma ut nu...det får inte ske.
När klockan närmade sig tolv slaget drog jag mig upp till killarna i vardagsrummet och skålade, och på med ytterkläderna och gick ut för att se när grannen bränner en månadslön...och iår hade grannen fixat med mycket låd fyrkerverkerier tror det var tre stora lådor han och familj hade...efter de gick vi in igen och började kolla på en film, men gav upp hade så ont att sängen var min enda utväg..så jag var mig just kring 01- tiden....men killarna såg film och trevlig hoppas jag. Andreas varkar vara nöjd det lilla jag fått ur honom i sängen :)

Idag blir det att ta disken...allt blev inte bort diskat igår....så det ska vi lyckas med idag...sen har Andreas lite han måste hjälpa mig med..

Oj, ser man på karl är vaken...han kom just in i datorrummet och med sig hade han resterna från fruktsalladen igår....
Så nu ska jag bara skriva klart med er och äta lite fruktsallad..sen ska jag se hur pigg han är....tydligen skulle han såg tv:e en stund.
Och Andreas han var så söt igår vid tolvslaget...vi skålade och önskade varandra gottnytt år....byte en puss mellan varandra gjorde vi också....Då sa jag något i stil med att hoppas 2010 blir ett bra år...Andreas är snabb på svaret och säger det blir ju ett super bra år för jag ska ju bli pappa :) Så go han är min äslkling :)

Nä nu ska jag lämna er för en stund...och se vad karl gör i vardagsrummet ;)
Ha en så fin vinterdag på det nya året.
Kram kram


RSS 2.0