snabb inlägg...

nu är det säng dax för min del :)
ska upp tidigt i morgon...tidigare än vanligt, för i vanliga fall kan man få tösen att somna om en stund på morgon och då kan man ha sådan tur att man får lite extra sömn men i morgon finns det ingen möjlighet till de.
Ska ställa klockan på 06.00 senast...ska upp fixa i ordning lite färdkost.....puss hejdå på Andreas innan han går till jobbet....se om tösen vill vakna annas klär jag på henne i sovades tillstånd och sen klockan 07.00 kommer Mikael och hans tjej Julia och hämtar oss (mig och Clara) för då bär det iväg till IKEA i sundsvall :)
Micke ringde mig igår och frågade om jag och Clara ville följa med i stället för att sitta hemma en lördag när Andreas endå jobbar... och åka på IKEA säger man ju inte nej till :)

Så Clara kommer att få sitt första besök på IKEA vid 2 månader och 2 dagars ålder...det ska nog gå fin fint.
Måste tänka postivit :) så nu är allt packat förutom det som inte kan fixas förens i morgon bitti innan vi åker.

NU ska jag krypa till sängs....

Puss och kram på er

Tisdag morgon :)

Ny dag nya tag..

Har just fått i säng dottern för hon har varit så arg och ledsen nu på morgon så det var verkligen på sin plats att sova en stund för henne, samla nya krafter.

Ser se hur vi känner oss när hon vaknar.... det varde inte så länge 3 minuter sömn lyckades hon få i sig....så nu sitter hon bredvid mig och försöker ge sig på en bajs stund ;) och lyssnar på Salem Al Fakir med låten Keep On Walking.
Den verkar falla damen i smaken för nu passar hon på att  "leka" med snutti filten och se hur långt man kan spotta tutten och hur många gånger mamma hämtar den :p hi hi hi

Sitter här och försöker komma på hur jag ska bli av med detta gravid gung som man har kvar sedan graviditeten...
En sak blir i allafall att åka med min mamma till holmsund och simma för jag fick ett simkort här av mina bröder när jag fyllde år.... Dom hade tänkarna på hur ofärdig jag skulle vara när graviditeten var över :p hi hi hi hi
Så hit sk ajag ta mig med min mamma för att få bort detta över häng...och sen kan det vara lite skönt att få ro om min egen kropp och inte vara upp låst i Clara som jag hela dagarna.

*ler* nu sover tösen här brevid mig igen :)hoppas hon tillåter sig själv en bra stund nu.

Har hört att det är rea på lindex på barnkläder... så får se om vi tar oss ner på stan idag. En liten stads tur i det fina vädert, med blir det ingen stads tur så blir det en prommis i det fina vädert hur som helt...vill bara att Clara ska ha sovit lite så hon är hanterbar ;) lite sömn och sen fylla på maten reseverna och ut i vagnen då brukar hn trivas :)
Tittade ut genom köks fönsteret tidigare i morse och märkte att skanska håller på att städa upp efter sig på gården :) jippi bättre sent än aldrig...eller städar upp kasnke är fel ord...dom tar bara bort alla stora saker som tvättmaskinerna och liknade allt små piller som ligger kvar på gräsmattan få vi som bor nog ta själv för inte ids skanska fixa bort allt dom dragit fram...

En vaken tös igen.... det gick upp kring 3 minuter igen...men positiv verkar hon vara :)
På med lite musik igen så lägger hon sakta igen ögonen igen... Vad har vi fått för musik barn... musik är verkligen en lugnade effekt på Clara :) kan beror på vad hon kom ut till :p  RADION... När Clara kom ut var det rock klassiker på radion som gick varm...
Sern lyssnade jag på väldigt mycket på musik under tiden jag var gravid, radion gick varm här hemma för jag hade så tråkigt..och det blev värre när jag fick högt blodtryck och blev säng liggande innan dom bestämde sig för att hjälpa mig igång genm att dra vattnet.

Blir det en till graviditet i mitt liv så finns det saker jag ska se till att kommer med i förlossningen brevet och BB brevet man kan skriva....i det brevet vi skrev när vi väntade Clara där stod det inte mycket men det som stod där gick igenom mer eller mindre.

Sitter och kollar runt lite på ur askan från dena isländska vulkan åker runt...och om vi har turså kanske inte askan ställer till de för Claras gudmor Mari och hennes pöjkvän, när dom ska ta sig upp hit när Clara ska döpas... Mari kan ju ha möjligheten att ta ett annat färdmedel än flug eftersom hon bara ska upp från skåne men pojkvännen ska ta sig från holland. Det är bara att hoppas på de bästa. Det är ju en stund dit men vulkanen verkar inte sluta av ge sig aska..men tydligen har de minskat men det kommer fortfarande ut.

kom och tänka på dopet.....när är det prästen brukar ta kontakt med familjen för dopsamtal? innan dopet så långt är jag med...tänkte hur nära in på dopet man kan ha de...

Nu ska jag ta oxh lämna datorn..passa på att göra lite nytta medans sötnosen sover. 

Telefon försäljare...

inte varje dag man kan dela med sig av sina erfarheteer som telefon försäljare :P
har nyss avslutat ett samtal med en telefon försäljare ftån PPM
Ett riktigt roligt samtal faktiskt :)
Hi hi hi hi
Och som förre edtta telefon försäljare så kan man deras små knep för att få sälja sina saker.
Så jag lyste denna kille ganska fort...vi pratade i ca 30 minuter och kasnke 2 minuter av de var för PPM räkning :p
Fick veta lite intressant saker om honom ;)
Bland annat skulle han till hösten börja plugga i umeå... och sen fick jag vet en massa annat.
Fick veta att han var singel utan att jag frågade ... jag har inte varit med att någon telefon försäljare raggat så som han...
Världen är liten för i slutet av samtal så visade det sig att han kompis bor på samma område som jag och Andreas.
Tipsade han med lite som jag lärde mig och platser i sverige som verkar vara lättare att sälja till än andra :)

Nä nu måste jag lämna datorn har en lite tös som tycker att jag ska vara med henne lite nu när hon vaknat :)

puss och kram på er 

Måndag morgon.

Japp då är det måndag...
Andreas började jobba klockan 07.00 i morse och gick gå upp vid 06.25, och då tyckte våran älskade dotter att det också var dax för att kliva upp, men jag lyckades få henne på andra tankar ;)
Sen sov hon till just innan 08 :) lyckat....lite matning stod då på schemat för damen.
Byta en JÄTTE kiss blöja sen in i köket och börja fixa med maten.
Och under tiden maten skulle bli varm för henne så passade vi på att köra lite prat träning....men märket att min sötnos inte är lika med som hon brukar, hon var inte lika på för att försöka härma mig *lite fundersam*
Maten blev klar och vi gav henne, men efter halva dosen ville hon inte ha mer.....ovanligt för tösen...ni som har sätt henne äta vet ju att hon är väldigt på som en peraja, men idag så var hon som en singel vid matningen... och lyckas somna vid matningen också på köpet.
Nu sitter hon och sover bredvid mig....så fort hon vaknar ska jag ta febern på henne, hon ser inte feberig ut men beter sig udda för att vara våran Clara. Ska kolla febern på henne och se vad den kan visa. Och sen hålla koll på henne under dagen och blir det värre så stannar jag inte hemma med henne längre....då tar jag mig på akuten för jag vill inte sitta här hemma med henne själv och det hämnder någonting. Bättre att kolla upp henne en gång för mycket än en gång för lite känner jag.
Men det är bara att hålla tummarna att det är lite måndags trötthet ;)

---------------------

Som jag vet Andreas kommer att fråga direkt han sätter sin fot innan för ytterdörren när han kommer hem ....Har du ätit någonting? det är den eviga frågan han frågor när han kommer hem ;) ja, varför frågar han de....jo för jag har en förmåga att glömma bort mina egna mål.
Men denna dag har börjat bra.
En kaffe latte och 4 smörgåsar :) det har gått ner hittills.

--------------------

I helgen var vi till Andreas mormor och kolla in Andreas dopklänning han hade på sig....eller rättare sagt Andreas sidas dopklänning för den har hängt med länge.
Fick veta att Andreas mormors pappa fick den dopklänningen när han skulle döpas och sedan dess har det hängt med i släkten. Andreas mormor var tydligen den enda som inte är döpt i den klänningen men alla andra...mormors bror och alla hennes barn och barnbarn och nu har vi tänkt att det ska bli mormors barnbarnsbarn också :) kläninngen var riktigt fin för att varit med så länge.
Vet att det finns dom som underar om jag inte hade någon dopklänning :) och svaret där är, ja jag har en dop klänning som jag blev döpt i, men det finns ingen släkt historia bakom den. Sen har vi tydligen en släkt klänning på min mammas sida men den har vi valt att inte ta. Har tänkt länge på varför jag inte känner mig sugen på att ta den, och nu har jag svaret, jag som mamma till Clara är inte döpt i den, jag har en egen dop klänning...min mamma är inte döpt i den, tvillingarna är inte döpt i den med lillebror är jag inte säker vad han döptes i för klänning men om det är släkt klänningen så är det en från min familj som varit i kläd den klänningen så då känns det som att vi ska ta Andreas släkt klänning för den är han döpt i.

------------------

Sen blir det inga cupcakes till dop fikat...jag har gjrot själva muffinsen och i fredags så fixade jag i ordning en cupcake och jag kan säga att har man inte diabetes som kan man säkert få av den frostingen som skulle vara ovan på...visst den blev jätte fin, jag är stolt över själv muffinsen sen var jätte bra, men geggan ovan på var ingen hit men det var jätte roligt att fixa cupcaken fin...men så av den idén blir det bara muffins :p
Men har så mycket annat i huvudet som man kan göra så jag håller på att fylla frysen i bara tänken....
Önskar bara att man hade mer tid och ork för att baka.
Men som tur är så har Clara en en underbar farmor som tänker på henne, så om mamma misslyckas med allt annat fika så kan doptårtan rädda fikat, både i smak och utseende :)
Tack svärmor.

-----------------

Nu när vi lika väl är inne på dop spåret så tänkte jag avslöja vilka vi skickat de silver kuveten till...
Claras farbror
Claras 3 morbröder med flickvänner
Claras farmor med pojkvän
Claras farfar med sambo
Claras mormor och morfar
Claras farmorsmor
Claras farfarsfar och farfarsmor
Claras morfarsmor och morfarsfar
Claras mammas extra mormor Eva med sambo (efter att min mormor hastigt gick bort så har Eva fått ta rollen som min mormor)

Så här gallrade vi för att vara rättvisa och för att vi hade har plats för 50 stycken i fika salen och skulle vi ta med kusinerna våra så blir ju just över 75 stycken och det finns inte plats så gallring blev redan här tyvärr.
Gallringen varit så här hård för att vi vill inte vara orättvisa, man kan inte välja vissa kusiner och inte andra.
MEN VILL LÄGGA VIKTEN PÅ ATT ALLA SOM VILL FÅR KOMMA TILL DOPGUDSTJÄNSTEN, OCH VI VILL GÄRNA ATT NI KOMMER OCH VILL VARA MED PÅ CLARAS DOPGUDSTJÄNST.

Sen utanför släkten har vi tagit med personer som står Andreas och mig nära.
Claras gudmor Maribel och hennes pojkvän
Torbjörn med sambo
Claras bonus moster med familj.

Detta är en gallring som vi som Claras föräldrar har fått lov att göra på grund av plats bristen. Vi hade önskat att vi kunde bjuda alla för vi förstår att det finns dom som inte fått inbjudan till dopet som blir ledsna och besvikna...men finns det inte plats så finns de inte tyvärr.

-------------------

STORA TJEJEN
I veckan blir Clara 2 månader...oj vad tiden springer iväg..i denna tackt kommer hon att vara tonåring inom kort tid ;p
Kan inte tänka mig att hon är så stor redan, mammas lilla bebis växer som bara den. Hon är redan så tung att jag inte kan bära henne speciellt långa stunder för då smyger smärtan ikapp mig. Tråkigt men sant....man hon far ju inte illa av att jag inte bär runt på henne hela tiden.
I veckan har vi läkarbesök för Clara, har hört att då kollar dom hur mycket hon kan ... och lite annat. Men vi behöver nog inte vara orolig för någonting, hon har bara fått beröm av BVC sköterskan hittills att hon är duktig så hoppas det håller i sig.
Sen har jag efterkontroll hos barnmorskan, som man tydligen ska ha efter att man fött barn...jag hade ett efterkontroll för några veckor sedan för att jag ville att barnmorskan skulle kolla så mina stygn förfarande var bra, det det var inget fel...men det är ju annat också man ska ta upp på ett efterkontroll besök så vi ville ju göra det odentligen så vi fick en till tid för den riktiga efterkontrollen, där man ska mest sitta ner och prata om allt från förlossningen till preventivmedel så Clara inte får ett hoppsan syskon. Inte för att hoppsan barn är ovälkomna, Clara är ett hoppsan barn och vi är så lycklig med henne, det är det bästa som hänt oss. Stolta är vi som föräldrar.

----------------

Nu har dottern vaknat och jag har kollat febern...INGEN FEBER jätte bra..nu ska jag se om hon vill fylla på mat förrådet och gå ut i vagnen en stund :)

Så tack för mig för tillfället



uppdatering både glada och ledsna...

Länge sedan jag skrev nu...har varit fullt upp för min del så bloggandet har fått gå åt sida...måste ju ta familjen i första hand :)
Clara, hon överraskar sina föräldrar i mellanåt, minns inte vilken natt de var men just nu innan helgen.. HON SOV HELA NATTEN duktig flicka bara 7 veckor gammal men hon är jätte duktig. Ler för fullt kan hon verkligen, och göra minner har hon lärt sig, hi hi hi ni ska se henne för hon går sådana minner att man knappt kan hålla sig för skratt som förälder.
Förutom att vara helt nergrävd i sin lilla guldklimp så försöker man även baka och koka saft...både för att ha hemma och att ha på Claras dop som nu börjar närma sig :)
På tal om bakning så blir det nog inga cupcakes som jag har sagt tidigare, testade göra frostingen igår och pyntade några cupecake men både jag och Andreas blev inte nöjd med smaken tyvärr men kan kan bjuda på de någon annan gång men på Claras dop blir det inga cupcakes men en massa annat gott, satt och kollade lite i en receptbok som jag fått av min mamma som Leila har gjort och gud så mycket mumsig det finns där. Så jag har fått hejda mig lite för jag har fått ihop en LÅNG lista på saker jag vill baka till dopet menjag får nog börja stryka saker...för annars kommer gästerna att rulla hem ;)
Har inte listan framför mig annars hade jag skrivit den här så ni fick se..men jag tror jag kommer att behöva eran hjälp kasnke sen för att stryka ner lite på listan...men det är ju så roliga att baka.
Men tiden finns inte riktigt för att baka så mycket som man vill...CLara tar upp ganska stor del av ens tid vissa dagar.
Men just nu är hon ute med sin pappa och hans kompis...jag var ute en stund med dom sen passade jag på att gå in för att baka och koka saft...mest för att koka saft.
Men nu håller saften på att svalna så jag kan frysa den för allt kan vi inte ha i framme..så frysen får ta hand om de tills vidare :) Sen när saften är klar och instoppad i frysen så ska jag ta tag i disken, göra plats för att stor baka :) sen är det bakets tur på dagordningen...får se hur mycket jag hinner innan mina två älsklingar är hemma...och får se om dom har med sig Joel hem...får se om vi ska dra en middag med honom...tyckte att Joel sa att han inte skulle till sina föräldrar så vi kasnke ska passa på att ta honom på middag ;) för vi har frågat och frågat honom den sista tiden men han är nästan alltid iväg bjuden till min mamma eller pappa ...så vem vet nu kanske vi hinner ta honom hi hi hi  tycker det är så kul när Andreas omgås med Joel :)

Nu sitter ni kanske och tänker på rubriken (uppdatering både glada och ledsna...) glada det har ni fått ovan...
Men dom ledsna är verkligen inte kul alls.
Fick ett samtal utanför beredning av min chef Jan, där han sa att han måste säga upp mig och att han samma dag skulle komma förbi med uppsägningspappret som jag skulle skriva på. Detta kom som en bomb från klar himmel för mig del...men chefen sa i telefonen att detta har varit uppe på tapeten länge MEN VARFÖR I HELA FRIDEN HAR CHEFEN INTE KONTAKTAT MIG TIDGARE.....detta tyckte jag var lite luddigt som jag ringde kommunal och att få veta mina rättigheter.
Och hon på kommunal blev rosenrasande, tror aldrig jag hört en kvinna så irreterad på denna chef som hon var...
Denna kommunal kvinna anade ugglor i mosen så hon rngde upp min chef och ville höra vad som var på G med mitt jobb.... och när hon fått sina frågor ställada till chefen ringde hon upp mig, ännu argare än tidigare...för hon hade hon bokat in ett möte med min chef och den ekonomiansvariga på jobbet och skulle se och läsa allt för tydligen håller min chef på med någonting som kommunal (mitt fack) inte godtar....Så får se vad som händer med mitt jobb.
Denna kvinna ska träffa min chef på torsdag morgon och se vad han har på benen...och sen skulle hon kontakta mig så jag får höra utgången....tyvärr ser jag inte så ljust på utgången fast min kommunal kvinna stridar hårt för min röst. Försöker hålla hopet uppe för att jag ska få behöva jobbet, att ha ett jobb att komma tillbaka till efter mammaledigheten....hoppas turen är på min sida för en gångs skull.
Chefen förklaring till uppsägningen var så luddig att jag kan tyvärr inte ta den här....vet inte hur jag ska få till de så ni fattar för varken jag eller kommunal kvinnan fattar vad han håller på med och om han ens får gå till väga på de sättet.

Nä jag blev bara så ledsen och irrterad av att tänka på de så nu ska jag gå tillbaka till köket och fixa inför min älskade dotterns dop och bara njuta av livet .... Jag får ju höra "domen" på torsdag så får se om jag har tid och ork så kommer jag in hit till er och meddela utgången gällande mitt jobb...

Måste även be om ursäkt för jag vet att det är många som försökt nå mig de sista dagarna på mobilen men jag har haft den avstäng på grund av att jag lovade kommunal kvinnan att en sak så lättast var att inte bli nåd....men ska ta mod till mig att stå i gång den nu och hoppas på att den kan få vara på en stund innan jag blev ner ringd igen..tyvärr.


Stora kramar från mig.

Ner kräkt av sin dotter...

Japp då fick man mer tvätt av sin älskade dotter ;) tur man älskar henne....
Ibland fattar jag inte hur hon lyckas....
Denna gången, så varit jag ner kärkt in till underkläderna.... och Clara varit ner kräkt hela henne också in till blöjan....sen fick kökssoffan sig sin del... och golvet fick sig lite kräk också.
Men när vi väl fått på oss rena kläder och mamma har tagit soffan och golvet så är både Clara och sin mamma nöjda ;)

Så nu sitter vi både här brevid varandra och lyssnar på Amy Macdonald med låten This is the life. Claras är nog Amy`s yngsta fan :p hi hi hi andra dagen hemma från BB så lyssnade Clara på Amy och blev nöjd....
Nu kan hon gå med på andra låter, men det måste vara Amy som sjunger, i allafall när man ska få henne nöjd med musik..men här hon glad går nästan allt bra...
Tidigare idag så lyssnade vi på ABBA och det gick hem....

HiHihiHi ni ska se Clara...hon sitter här brevid mig och lyssnar på Amy och tar små micro stunder sömn...hon är så söt.
Hon vill ju inte missa någonting av det som kan hände runt henne ;)
Ska bli intressant i morgon kväll...för då ska jag ha ljus party här hemma...så en massa nya röster och nya dofter, av både andra människor och sen av ljusen som kommer att vara tända.
Men hon är ju så snäll så det går nog bra....

pling-i-ling :p

Tårta :p

Måste bara skriva till er och berätta :)
fick ett erbjudande av Claras farmor på msn igår kväll :) som vi inte behövde funderar på många sekunder kan jag ju tillägga ;)
Vi fick en länk till en blogg, där det fanns jätte fina tårtor, och fick då veta Claras farmor ville gärna bistå med en fin tårta till Claras dop. Och det är så välkommet så.
Claras farmor skulle prata med denna kvinnan idag och hör om hon hade tid och lust att göra en vacker tårta till Claras dop...och Farmorn ringde just och sa att hon pratat med kvinnan och det går bra :)
JIPPI Clara ska få en fin fin fin dop tårta...känns jätte mysiogt och roligt... jag tror Clara kommer att få ett super dop...inte bara dop fikat förstås.
Får se om jag ska genom föra det jag tänkt men får se....börja få lite kalla fötter ;) har en dikt jag funderar på om jag ska läsa för Clara på hennes dop... får se vad som händer.
Ska ta upp de med prästen när vi ska ha vårat dopsamtal med honom.
Och på tal om dopet så måste jag upp till kyrkan och kolla in borden och lite annat där i deras "fika sal"..men det orkar jag inte idag...

Idag ska jag och Clara ta oss till barnenshus...
Sen blir det nog bara hem och mysa lite, jag kanske få lust att städa och fixa lite här hemma innan i morgon kväll när jag ska ha ljusparty här hemma :)

Nu måste jag ta och gå så Clara inte blir så varm i vagnen där hon ligger och sover så söt :)

Ha en bra dag...
kram kram

Det blir inte alltid som man tänkt sig....

Jag som hade tänkt baka igåt kväll det blev inte av,
och tvätt tiden lika så..
Men men
Inte ska man deppa för de inte, lite tråkigt bara eftersom jag hade tänkt ha med cupcaken till mammas smyckes party hon ska ha klockan 19.00 ikväll. Men det får bli något köpe fika från coop.
Jag och Clara får ta oss en prommis i det soliga vädert som verkar kolla fram idag :)
Men man kanske vågar chansa på att Clara sover nu till nästa mål som kan bli gång gång mellan 09 och 10 :) då hinner jag baka....
Nä jag orkar inte....

Idag ska jag och Clara bara mysa och vara ute...inga hemma sysslor, det fick vi nog av igår.
Clara är nog världens snällaste barn.
Igår så vaknade Clara just efter att Andreas gått ut genom dörren, och han går 06.30 oftast ;) hon vaknar och tycker att nu är de dag.
Hon äter frukost, med hjälp av hennes frukost så gör hon en lite äcklig hår inpackning på mig....
Tror i min vildaste fantasi att hon skulle bli trött efter den lilla fixa håret på mamma grejen, men inte de...full fart på tjejen.
Packar ner henne i vagnen, i tron på att tjejen skulle somna, japp jag hann bara ut genom ytterdörren så sov tjejen...men tänkte nu när vi lika väl är ute så kan vi ju ta en prommis.
Gick upp till Andreas jobb och hälsade på honom på jobbet fick en puss och sen gick vi hem...Clara sov hela vägen upp till Andreas jobb och hela vägen hem...väl hemma ville jag inte väcka henne så jag drog ut vagnen på altanen ihopp på att hon skulle sova där någon timme... lång näsa fick jag, min dotter hade tänkt något helt annat. Hon var nu pigg som aldrig förr ;)
Så efter den lilla sov stunden så rullade dagen på... få mat i henne, byta blöjor, mysa, prata.... och mycket mer förutom att SOVA för de lyckades hon inte med...jo hon sov micro stunder på ca 5 minuter kanske en gång i timmen.
Så håll vi på hela dagen... vi tog all disk i köket och lyssnade på radion. Skrattande och hade jätte mysigt....igår fick man verkligen se att all kärlek man ger får man de dubbla tillbaka.
Vad skulle man göra utan våran lilla sol Clara....ja om man visste de, kan inte se de livet, Clara har bara varit med oss i 7 veckor (räknat från i morgon) och det känns som att hon varit med oss hela tiden på något underligt sätt.
Jo jag vet vad jag hade gjort om vi inte hade fått haft lyckan att ha Clara...jag skulle sova hela nätter, inte kliva upp och ge mat mitt i natten eller byta någon kiss eller bajs blöja. Fast det är bara några gånger per natt så det är inte så farligt.

Oj satt här och tänkte på att Clara blir hela 7 veckor i morgon...vad tiden går fort. Känns som att det nyss var den 22/2 och hela förlossnings grejer var i rullning.
Kom ihåg att jag tänkte en massa när jag gick runt runt runt inne på förlossningen, hade jätte svårt att fatta att nu händer de.
Men jag tror jag började fatta lite grann efter att läkaren hjälp mig att dra fostervattnet... gick runt runt runt för att få igång allt lite fortare, för igång var de men barnmorskan jag hade då ville att det skulle gå fortare, det ville väl jag och Andreas också men samtidigt var det ganska bra i den takt de gick :p
Men när man gick där så kom alla tankar... SKA JAG BLI MAMMA NU? japp nu ska jag bli mamma, MÅ DÅ INGET HÄNDA EFTER VÄGEN, det hände lite under förlossningsvägen men inget man inte klarar av ;) KLARAR JAG ATT FÅ UT BEBISEN? japp bebisen ska ju ut den vägen, så går gör de, men ont som in i tusen gör de. KOMMER ANDREAS ATT SVIMMA? Nej Andreas svimmade inte, han stod pall bredvid min sida hela tiden, och hjälpte mig med allt jag ville. KOMMER DET ATT HA 48 TIMMAR SOM ÄR MIN MARDRÖM? nej det tog inte 48 timmar att få ut bebisen, det tog 11 timmar om jag räknat rätt, från att läkaren hjälpte mig med vattnet tills att Clara kom ut. KOMMER MELLANGÅNGEN ATT GÅ SÖNDER? Mellangången gick inte sönder, men fick sy två "hjälp" stygn, hon som syde mig kallande de hjälp stygn för att jag skulle inte behövt sy för att jag inte gått sönder så mycket, men hon sa att sy man inte igen de nu så kan de göra ont när man kissar, så för att jag inte skulle få lida av de när jag kissade så syde hon, men jag kna säga att det gjorde ont endå när jag kissade...
Och med händelsen i ryggsäcken så kan jag svara på mina egna tänkar men då var frågorna stora som hus att tänka på.

Nu låter det som att lilla tjejen vill vana till och komma upp....ska se om jag ska lyckas söva om henne....
För igår när hon sov så där lite på dagen var hon ingen rolig tjej på kvällen...hon var så övertrött så det går inte att beskriva med ord.... hon vägrade lägga igen ögonen..fattar inte vad hon var rädd för att missa.

Nä nu måste jag ta henne.
Ha en bra dag

Nu ska jag inte vara så hemlighetsfull längre...

Nu ska jag avslöja min dotters namn :) och lite mer....

Min och Andreas underbara dotter ska heta

CLARA MAGDALENA ANDREASDOTTER KVARNSTRÖM

Clara för att vi tycker hon ser ut som en liten Clara :)
Magdalena efter mig...jag heter det i andra namn :)
Andreasdotter, ja varför kan hon fått de namnet, jo för att det är Andreas dotter :)
Kvarnström det är mitt efternamn :)

Det var tänken bakom namnen vi givit våran dotter :)

--------------------------------------------------------------

Sen tänkte jag avslöja datum, tid och plats för Claras dop :) som börjar närma sig.
Nu har jag äntligen fått klart dop korten.... jag och Clara var på stan i förrgår och la inbjudans korten på lådan.
Så ni som läser detta och inte fått ett silver kuvert hem i brevlådan.. ska veta att ni är jätte välkommen till själva dopgudstjänsten....men tyvärr fick vi inte plats i fika salen för er alla så vi fick lov att ta till en gallring...och drog linjen till mina och Andreas mor och far föräldrar....för det kändes fel att bjuda visa från släkten våran om man inte kunde ta alla så vi valde dom närmaste i släkt trädet helt enkelt.

Så känner ni att ni vill komma och se Clara döpas så är ni välkomna.
Datum: 30 maj ...... kan ju slänga in att det är morsdag den dagen ;) hi hi hi
Tid: 13.00
Plats: Mariakyrkan ..... för er som inte vet vars den ligger så kan man hitta den kyrkan på marieberg. OBS!!! blanda inte ihop kyrkorna på marieområdet. Ni som vet vars min mamma jobbar så är det kyrkan som ligger över parkeringen.
Präst: Örjan Bildt ... en präst vi blev till delad när vi bokade datumet.
Gudmor: Maribel Cruz

----------------------------------------------------------------

Har fått lite önskemål att det finns dom som vill veta hur stor våran lilla älskling blivit :)
Så här kommer lite vikt och längd siffror....

2010.02.22 (nyfödd) Vikt: 3435g Längd: 50cm
2010.02.24 (2dagar, lämnar BB) Vikt: 3205g Längd: 50cm
2010.03.03 (9dagar, första BVC besöket) Vikt: 3340g Längd: 51cm
2010.03.08 (2 veckor) Vikt: 3450g Längd: 52cm
2010.03.15 (3veckor) Vikt: 3800g Längd: 52.5cm
2010.03.28 (5veckor) Vikt: 4226g Längd: 55.5cm
2010.04.08 (6½ vecka) Vikt: 4680g Längd: 56.5cm

Lite siffror....om ni som kanske känner er lika grön på detta som jag ;) så förljer hon "normal" sträcket gällande vikt och längd....
Hon är jätte duktig på att mäta, kissa, bajsa och kräkas så allt fungerar tydligen som de ska när man är bebis :)

På tal om kräkas, i morse så tyckte min älskade dotter att jag ska å en hårinpackning, nu när jag klippt mig :p så hon tyckte att hon kunde använda sin frukost, ingredienser: modermjölkserästtning NAN 1 , magproppar och vitamindroppar. Tillrednings sättet: Mamma blandar ihop allt i en flaska, och är snäll och ger Clara de, mamma rapar Clara, sen byter vi en bajs blöja som tillverkandes under själv måltiden... När allt detta är gjort så länger mamma, Clara på axeln och då vänder sig Clara in i mammas hår och kräks.... Och inte nog med de, mamma är snäll och byter axel för att kunna torka sin axel och sitt hår på den sidan...då passar Clara på att ge andra sidan en hårinpackning också. Hi hi hi hi hi

Nu har jag försökte skriva på detta inlägg hela dagen... så nu ger jag upp, får se om det kan bli mer i morgon :p
Jag ska nu passa på att ställa mig i köket och få testa baka cupcakes :) måste ju ta tillfället i akt nu när Clara sover och Andreas är hemma och kan ta henne om hon vaknar.

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram från mig :p

Smyckes party och ljus party....

Japp då var det dax igen... :)

På söndag smyckes party klockan 19.00 hör av er till mig om ni vill komma :)

På tordags är det ljus party klockan 19.00 hör av er om ni vill komma :)

Kram från mig :)

Äventyr :)

Clara har nu varit på sin första "lång" resa med umeå lokalbussar ;) från Mariedal där vi bor, ner på stan, där byte vi buss till en som går mot böleäng.
För på böleäng så hälsade vi på min pappas kusin Sussi och hennes barn, Clara var så kär i Josefin, dottern i familjen, hon fastnade med blicken på henne hela tiden nästan :)
Sen så gav vi Clara lite mat och då passade hon på att kräkas lite på Sussi ;) hi hi hi sen var det byte på kiss blöja och sen ner packning i vagnen och sen bar det hemåt igen :)
En mysig litet äventyr..
Clara älskar sin vagn och sen träffa folk är ju super kul ;) och sen åka buss var kul...hon sov sig igenom hela resan :)

Fick frågan vaflör jag valde just böleäng, det är ju inte nära Mariedal precis :)
Så svaret på frågan är ...ingen annan svarade när jag ringde...jo min moster Annika men hon var upptagen... Sen ringde jag runt lite grann och fick napp hos Sussi :) kuligt... åka dit måste vi göra om fler gånger.

KRAM Ida

Hej hej....

Oj vad länge sedan jag skrev här inne nu...och har inte riktigt tid nu heller om jag ska vara ärlig men mer tid än vanligt i allafall :p

Clara sover så söt och om vi räknar mat tid så lär hon sova en stund till :)så det är bara att hoppas på de...
Då passar man på med ALLT.... men endå hinner man bara med hälften om inte ens då ibland.
Är nästan klar med dop korten helt....så det känns super bra :) det är jätte kul att få göra dom själv till Claras dop, man har så mycket fantasi som får komma ut ;) men den man nästan lite för mycket av så det har kommit upp mer saker jag ska pyssla ihop....men det känns ganska lugnt eftersom det är viktigast att få ut i tid är dop inbjudan så gästerna har tid att tänka på :)
Resten kan man hålla på med enda fram tills samma dag om det skulle vara så....men det kan vi inte göra...
Är jag inte klar några dagar innan dopet så kommer hjälpen från Skåne och räddar mig :p

Och snart är det dax att avslöja lite här på bloggen :)
Är ni spännada?

Tänkte jag ska avslöja lite dop och namn info till er ;)

Men nu ska jag ta och fixa lite här hemma....och sen är det sängen som gäller.

Puss och kram på er :p


RSS 2.0