Hej hej :)

Igår var jag och Andreas på ultraljud och fick se lill* pyret :)
Så mysigt att få se hur det rör sig där inne.
Enligt ultraljudet ville hon byta datum för förlossningen, från den 27 feb till den 26 feb ;) långt byte hi hi
Pyret mår bra i magen... pyret rör sig och verkar få i sig föda för pyret växer och växer.
Fick även veta att moderkakan ligger in mot ryggraden och pyret ligger utåt, vilket kan ge förklaringarn på mina skumma känslor i magen tidigt....enligt barnmorskan så kan det gott och väl varit pyret jag känt eftersom pyret ligger så tydligt.
Sen verkar pyret ha en favo sida i magen :) det verkar vara min vänster sida som ger trygghet just nu...eller rättare sagt det har varit det länge, för jag har bara känns pyret där...men pyret växer och måste med all säkerhet inta större del av magen inte bara vänster sidan ;p
Och sen igår innan vi skulle åka på ultraljudet så la jag mig på sängen för att vila en liten stund....låg där och myste med magen....och rätt som det var som kickade det till i magen...en gång...två gånger...tre gånger... Jag la sakta min hand på amgen där kickarna var, fingertopparna tog i magen och fjärde kicken kom...jag la sakta dit handen...och då varit det helt stilla...så slutade pyret med alla rörselser.
Och det var som en bekräftelse på att det jag kände på kvällen innan jag skulle lägga mig var sant....för då låg jag också på sängen, hade gjort iordning mig för att lägga mig till sängs...när jag ligger där så känner jag något som trycker där inne....lägger ditt handen och får då känna en liten, liten tyckning i handen.....ropar på Andreas och när han kommer så lägger mig pyret helt stilla.
Så när jag kände kickarna på morgonen efter så kändes det som en bekräftelse....det var inga tarmar eller liknade som spelade mig ett spratt...De var pyret :)
På ultraljudet så tog barnmorskan tre bilder på pyret....men vi fick bara betala för två bilder :) så vi fick en gratis bild av barnmorskan.....Vi hade en jätte bra barnmorska som gjorde ultraljudet, och det visade sig att hon var samma kvinna som gjorde ultraljudet på oss i vecka 12, när vi var på en privatklinik här i stan ....mysigt att det varit samma person. Hon tyckte magen hade bara växt på fint sedan vi såg sist :)
Svammel svammel .....men lite uppdateringar från gårdagen.

Idag så ska jag för driva min dag i stan HELA dagen...vilket känns så där faktiskt..hade jag inte haft min tid klockan 11.00 på vårdcentralen hade jag med all säkerhet varit kvar här ute i svärfars hus....det är rätt mysigt att vara här...och sen så ska jag få ihop lite fikabröd tills på tisdag (6/10) för då fyller sambon år :) Men men...det blir in till stan idag, där ska jag möta upp min bror kring 15.30 när han kommer med skolbussen, så då ska vi passa på att få lite syskon tid....sen kommer manmma och också kring 15-16 tiden när hon slutar jobba och sen ska jag om mamma kan köra mig tillbaka hit kring 16-17 tiden och här blir det att äta middag...baka...och vänta på att sambon ska komma hem från jobbet...han jobbar till 21.15 ikväll.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen en stund och gosa med Andreas som ligger där och sover så söt....
Nu för tiden har vi välsigt olika tider för sömn... Jag somnar tidigt och är uppe tidigt....Andreas går och lägger sig sent och sover länge :) Olika är vi men det går :) sen är jag mer morgonpigg än vad Andreas är...han ser ny vaken ut tills vid mitt dagen om det är en trött dag för honom ....han kasnke försöker få så mycket sömn innan pyret kommer ut...han hamstrar sömn, vilket inte går tydligen men försöka kan man ju :p ;) ... Men jag älskar honom så otroligt mycket ändå :)

Nu ska jag ta och gå...
Ha en bra dag...
Stora kram från mig och sen så slänger jag in en hälsning från pyret också för h*n sitter ju här också :)


Ultraljuds dax...

Idag så är det ultraljuds dax :)
Vi ska få se pyret en gång till, och denna gång hoppas jag på att pyret har blivit mycket större än sist vi sågs :)
Just nu så sitter en väldigt nervös mamma vid datorn ska ni veta...och en nojig sådan också.
Jag tror alla tankar och frågor kom som på ett brev på posten igår kväll.
Mår pyret bra?
Om pyret inte mår bra vad görs då?
Tänk om pyret är död?
MASSOR av frågor och funderingar finns så hoppas barnmorskan som ska göra detta ultraljud kan hjälpa mig att bli lugn.
Andreas, han är lugn som en filbunke, försökte fråga honom igår kväll vad han tänker och känner...och till svars så fick jag. "JAG TROR ATT HOPPSAN MÅR JÄTTE BRA, INTE BEHÖVER DU VARA NERVÖS. ALLT KOMMER ATT VARA OCH GÅ BRA. OM NÅGOT SKULLE GÅ FEL SÅ HAR VI VARANDRA OCH VI LÖSER DE DÅ TILLSAMMANS. ÄLSKAR DIG GUMMAN...ALLT KOMMER ATT GÅ BRA." Sen bäddade han om mig och pussade mig god natt. Jag lever nog med världens underbaraste karl, visst vi har våra upp och ner gångar men det hör ett förhållande till.
Måste förtydla lite här kan jag tänka mig ;) Jag kallar ju bebisen i magen för pyret som ni vid detta laget känner till...men Andreas har ett annat namn på pyret som är hoppsan. För att han tror att detta barn kommer att bli som sin mor, och kring mig kan det vara väldigt mycket hoppsan ;)
Hoppsan, vi ska bli föräldrar.... :)
Hoppsan, vad hände? inte kan det har varit jag ;)
Hoppsan, vad jag bestämde ;)
Så Andreas tycker att hoppsan är det bra namn på pyret...karlar är ju som dom varit :p

Så nu vill jag har alla tummar och tår som går att få idag, klockan 13.00 så har vi tid på sjukhuset för ultraljud och som det stod i brev så har dom avsatt 30min för oss :) hi hi Bestämma 30min samtal och ultraljud med Ida funderar inte riktigt som det finns saker jag vill ha svar på ...men ska försöka hålla mig till tiden ;) :p
Jag och Andreas var för ett tag sedan till tandläkaren gällande graviditeten och då skulle vi också bara prata i 30 min....detta tider säger jag bara....men jag hade så mycket jag ville fråga och vi hade så mycket att förklara och berätta för henne så 30 min var som bort blåsta... tror det var så att vi drog över 15-20min..hoppsan ;)
30 min verkar vara en standard tid inom vården på umeå sjukhus ;)

Nä nu ska jag nog ta och se om det finns lite frukost att bjuda pyret på en solig höst morgon som denna :)
Och sen kan jag nog inte låta bli Andreas som ligger i säng och sover ännu....så kasnke måste peta lite på honom innan jag går ner ;) hemska kvinna :p

Puss och kram på er..

Måste ta mig i kragen

med att skriva på bloggen...var så länge sedan sist.
Sista jag skrev, var jag i graviditets veckan 17 och sen sprang bara tiden förbi....nu är jag i vecka 18 men det är inte många dagar kvar på denna veckan heller ;) på måndag går jag in i vecka 19 :) oj vad veckorna springer iväg.

Och på tisdag så är det ultraljuds dax :) LÄNGTAR ...
Andreas har tagit ledigt hela dagen för detta ultraljud så vi ska ta en dag och bara vara med varandra.
Vi har tid på sjukhuset för ultraljud klockan 13.00 sen så har jag pratat om att jag skulle vilja gå på stan en stund med honom får se om han glömt de eller går med på de med glädje ;)
Sen så är vi husvakt till Andreas pappa och hans sambo, så vi åker väl hit igen och gör en mysig middag tillsammans och bara myser.
Känns som när Andreas väl är ledig så är det guldvärt att bara vara med varandra....jag är så grymt les på att vara mycket själv.

Nu ska jag se om jag kan lämna lite uppdateringar till er ;)

Gällande gravidieten så går de framåt....magen växer hoppas jag, känns så i allafall ;)
Sen har jag fått dom "roliga" bristningarna på höger höft, inte mycket men lite grann....sen så har bysten fått sig en sväng av bristningar...men men det hör ju tydligen till här i världen ;)
Har inte känt några sparkar sparkar från pyret ännu....kan känna i mellan åt att det rör sig i magen som en lite fisk så ser lite rörelser.... Fick ett sms av en kollega som också är gravid och är i samma vecka som jag...och hon hade tänkt sig första spark här i veckan, hon väntar sitt tredje barn. Så jag hoppas snart det är min tur :)
Sen är det ultraljuds dax på tisdag :) Så då vill jag har tummarna av er att allt ser bara ut....och det det menar jag att pyret lever och växer som pyret ska.
Nu får jag säkert frågan ska ni kolla vad det är för kön..... så jag tänker jag ska hinna förre er och svara på min egen fråga ;) jag och Andreas känner inte att vi har något intresse av att veta...men visar pyret min hemliga sak så må det ha hänt men inget vi kommer att be barnmorskan att söka om i allafall.
Svammel svammel....men hoppas ni fått lite uppdateringar i allafall :)

Sen så går våran renovering framåt där hemma.....LÄNGTAR hem nu.
Jag och Andreas har inte bott hemma på jätte länge...i ca 2 veckor har vi bott hem ifrån på grund av renovering...först hade vi en tur hos hans mamma vid havet utanför Umeå. Sen så var det mina förädrars tur.
Och nu har vi haft våran första natt och dag hos Andreas pappa.....men annars jobbar så jag har roat mig själv så gott jag kunnat ;)

Men nu har sambon och hans bror sett klart på formel 1 på tv:en så nu ska vi laga mat :) det ska bli tacos.

Puss och kram på er :)


VARNING!! En halv naken Ida....

Som rubriken lyder, en halv naken Ida MEN det är bebis magen ni ska kolla in ;) hi hi

Så här kommer en graviditets bild på magen i vecka 17 :)
Syns de att man är gravid nu???

Ojdå....jag hamnade lite konstigt. Men det får ni leva med för jag orkar inte plocka bort bilden och vända bilden och sedan sätta tillbaka den. Så ni får mig från en konstig vikel. Fotograften denna gång var Andreas :)

Och måste jag bara skriva en sak...i morse var jag kanske lite dum med pyret i magen tror jag, jag varit så törstig och gick då upp och tog ett STORT glas kallt vatten och drack de i ett svep. Och pyret i magen fick en väldig fart, kände hur pyret kom igång, låg i sängen och kollade på magen och såg hur den rörde sig med små rörelser, på magen såg det ut som det gick vågor på insidan. Svårt att förklara men ni kanske fattar. Sen la jag handen på magen så slutade magen röra sig med sina små rörelser för en stund sen så kom de små rörelser under min hand. Det var så underbar känsla, väckte Andreas för jag ville att han skulle få känna de små små rörelserna, men när han la handen på magen så hände det ingenting...typiskt.
Ska bli jätte mysigt när man kan börja känna sparkarna och större rörelser.

Och sen måste jag bara bli bättre på att skriva här på bloggen.

Puss och kram på er

 

 


Länge sedan ni hörde ifrån mig nu....

Ja, vars ska jag börja....det har ju hänt en del sedan jag skrev sist ..mmm..mm..

31/8 Denna dagen kom jag överrens med mig själv att nu är det dax att berätta på jobbet, att jag är gravid. Sagt och gjort jag gick upp ditt på morgonen för jag har ett minne av att det är en bättre tid på dagis. Och släppte bomben och den togs på olika sätt både positivt och negativt av mina kollegor.
Och sen fick jag veta att en kollega på jobbet också är gravid :) och jag ligger bara lite förre henne tror det var en vecka förre jag ligger så vi är väldigt nära varandra. JÄTTE KUL tycker jag. Hon väntar sitt tredje barn så hon har ju lite i ryggsäcken man kan få ta del av ;) hihi

1-2/9 Var två dagar av vila och ta vara på sig själv. Och ringa runt till försäkringskassan och läkaren. Så dom två dagarna sprang som iväg.

3/9 Ett besök hos sjukgynmasten börja dagen för mig, första besöket efter semester uppehållet.
Sen väntade ett möte med arbetsteraputen här hemma hos mig. Det mötet gick väl bra men tog SÅDAN tid, kärring (ursäkta ordvalet) var kvar i 2 timmar...en timme över bestämd tid....BLÄ....
Sen åt jag middag med min ena bror Mikael inna vi två gick och satte oss på akuten föpr att se om dom kunde hjälpa min bror med hans tå :( den var inte en vacker skönhet till tå. Men vi gick där ifrån med en bandaserad tå och en kur med pencillin.

4/9 Ett besök hos kuratorn, kändes skönt att få prata av sig lite med henne. Min kurator är den bästa tror jag :) Visst vet ju att de är hennes jobb att lyssna på mig, men hon gör de så bra känns som hon verkligen bryr sig. Sen så skulle jag och Andreas ha en mysigt fredag kväll tillsammans men en mysigt middag efter hans jobb och bara ta vara på varandra....MEN vad händer...jo hans chef ringer och beordrar ut honom på över tid precis över middagen :( men men han gick och satt sig på jobbet igen..jag åkte och handla med mamma och pappa, och möte seda ut Andreas på hans jobb och vi tog oss hem. Väl hemma gjorde vi i ordning för tacos. Och hade en mysig middag ändå men det blev ju på något sätt inte som tänkt efter som han fick lov att gå ut och jobba.

5/9 lördag förmiddag så fick jag med min älskling på stan ...ja , jag skrev rätt STAN....kors i taket.
Så vi gick på stan i ca en timme. Jag hade två saker på shopping listan ;) bland annat att gå på life och inhandla en olja som ska hjälpa till att förrebygga bristning på bröst och mage. Hittade en som jag tror kan hjälpa mig :)
Sen var det inhandling av ett rött te :) på tehörnan.... och där hittade jag två sorter som jag ska prova :) och se kostade jag på mig en speciell sil som håller bättre för rött te...för rött te är så smått så det går igenom en "vanlig sil" så nu ska vi se om man slipper sila te:t två gånger (en gång i silen och en gång mellan tänderna) ;P hi hi.
Sen på eftermiddagen kom min mamma och hämtade mig för jag skulle hem till mina föräldrar över helgen för jag skulle bli bort rövad av mamma på söndagen ;P

6/9 Började morgonen med att kliva upp kring 07 tiden...och åt frukost och packade ner lite fika och saker i väskan för att nu ska vi ut på äventyr :)
Vi ska till Åre och hämta min yngsta lillebror hos sin flickvän.
Så vi började våran resa kring 08-tiden och gick först ner till Hörnesand där vi besökte dollarstore och shoppande lite granna :) sen beökte vi även coop och handlade en tidning :)
Sen tog bil färden sin tur mor Sundsvall och där var tanken att vi skulle besöka IKEA men vi utslöt de..och åkte vidare in i vårat land.
Och just utanför Östersund stannade vi en gång till för att gå på apoteket, hade en beställning till lillebrors flickvän att inhandla.
Sen anlände vi till Åre för att hämta lillebror...men ett LÅNGT stopp där så började färden sedan mot Järpen , där vi tankade och även släppte av flickvännen och en kompis för dom skulle på ett matställe där.
Åkte vidare och mellan järpen och östersund och fick vi lov att se en hemsk olycka :( men en MC och en bil... och alla hormoner kom över mig som en flod..jag bara grät och grät. Hemsk, hatar att behöva komma till en olycksplats...och olika var så färsk att alla var inte på plats :( det var en frivillig bangkårs bil och en eller två polisbilar..ingen ambulans hade hunnit till platsen HEMSKT :(
Har försök nu på morgon hitta nyheter gällande denna händelse och det jag fått fram var att INGE dog...BRA... bilens förare kallade sig utan skador men blev säkert chockad över vad som hänt. MC föraren fick skador, hur omfattande skadorna är fram stod inte. Men alla verkar ha klart sig.
Sen efter att vi sett detta så åkte vi en bit till och sedan stannade för att äta middag, och även få lugn på alla kroppsdelar som skakade efter att ha sett olyckan, för det var riktigt äcklig :(
Sen efter middagen så började våran långa resa hem igen.
Var hemma vid midnatt ungefär. Så det varit en lång dag.

Och idag den 7/9 så ska jag städa till lite här hemma och ta det lugnt. Ska även inhandla fika som jag ska bjuda på i morgon när jag ska ha ett tupperware party :) ska bli trevligt.
Och sen måste jag sätta mig i telefonen en stund och ring runt lite ....
Ska även se om jag kan till laga lite lax tills när älsklingen kommer hem från jobbet i eftermiddag :)

Så nu ska jag ta mig i kragen och fixa här hemma.

Puss och kram på er...
Sen måte jag ju tillägga att jag går in i graviditets vecka 16 idag :) jippi....tiden rullar på..och snart är de inte långt klar till ultraljudet :) super spännande.

 


RSS 2.0