Här kommer...

Lite uppdatering från mig :)

I måndags (den 27april) var jag på avstämning möte igen, men försäkringskassan, läkaren, min chef, sjukgymnast och kuratorn.
Och på det mötet behövde jag både bli ARG, FÖRTVIVLAD och BESVIKEN och allt detta var på min chef...men men jag försöker tänka kallt när det gäller han, han är inte värd att få ta min glada energi, så min måndag varit inte helt förstörd men slut i huvudet och kroppen var jag.

Och i tisdags (den 28april) då var jag hos sjukgymnasten igen och det var skönt.
Sen när min mamma hade jobbat klart för dagen kom hon hit och åt middag och sen åkte vi tillsammans till simhallen och simmande en stund :)
Sen tog vi en lite shopping titt på rusta och Obs ;)

Och idag onsdag (den 29 april) så har jag gjort lite nytta ;P
Idag har avrit varit mycket med pappa :)
Pappa kom på besök och har hjälp mig med en del saker, vi började med att bytta mina vinter däck på cykeln till sommar däck :) sen gav vi oss på vattenblandaren i köket, för det sprutar en vatten fåntän när man sätter på vattnet, inte så där jätte bra.
Så jag har och beställde en nya packning till kranen som för hoppningsvid kommer i morgon, så just nu har vi ingen vatten kran i köket.
Sen for jag och pappa även förbi min farbror en sväng och tog ett fika, det var ganska länge sedan jag träffade honom så det var kul att säga hej på honom och hans älsta dotter var också hemma :)
Och nu är jag hemma igen, ska få min älskade sambon att följa med mig på en pommis senare och gå till affären och köpa sallad till våran mys middag och kväll i morgon :)

Torsdag (30 april) valborgsmässoafton
Ska till kuratorn klockan 14.00
Och sen efter de så är det bara en vanlig dag :) men med lite extra tid med älsklingen.
Vi har kommit överens om att vi ska ha en mysig kväll tillsammans.
Men middag och se sen om vi hittar en maj brasa att kolla på.
BARA RÅ OM VARANDRA så mycket vi kan.

Fredag (1 maj)
Inget speciellt i kalendern :) *SKÖNT*

Lördag (2 maj)
Åka med min mamma och ev. pappa om han vill följa med...vi har tänkt åka till Lycksele och gå på dollarstore och shoppa lite grann ;) om jag hittar någonting bra..och känner för de :)

Söndag (3 maj)
Inget speciellt i kalenderna :) *också så SKÖNT' ;)

SEN VAR SOM HÄNDER TILL VECKAN FÅR VI VETA NÄRMARE, DET AVSLÖJAR JAG INTE ÄNNU ;)

Puss och kram på er :)


Varför....

Ja, varför går man och blir kär i ett HUS....och nu tänker vissa säkert men Ida, du blir ju kär i alla hus....ja så är det nog, men när sambon också blir kär då är det kärlek ;)
MEN som allt annat så kostar det huset en del pengar....och INTE bara en liten del.
Exakta summan är 2 495 000kr i utgångspris *skit va pengar*
Men det så gjorde huset bra, var att det låg i det området som både jag och sambon kan tänka oss (vi har flera ställen men ett av dom) huset ligger i stora drag rakt över gatan där vi bor nu.
En fristående villa på 6 rum varav 4 sovrum.

Jag får tyvärr inte in bildern som jag vill så jag skickar in länken så får ni klicka er vidaren från den :)

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/408198

Och för att inte mina och sambon familjer ska få en hjärtinfarkt över att vi hittat ett hus så kan jag lugna er.... vi har inga super seriösa tänkar på detta. Vi har en snabbis kollat vad huset skulle kosta oss i månaden. Och kommit fram till att i dax läget med våra pengar och räntor så kan vi köpa huset och bo där utan problem MEN det känns osäkert eftersom vi inte vet hur räntorna rör sig och klara vi det om räntorna går upp...Så vi har bara huset som ögon godis och en dröm just nu.
Men ska gå på en visning nästa onsdag (6maj) och se hur huset ser ut på insidan i verkligen och inte bara på bild....så får vi se om det är ett hus vi får drömma vidare om...eller vad vi gör.
Men det som finns i tänkarna är att det blir ett  STORT lån och en small tid i ekonomin. Och vill vi de, just nu???

Många funderingar och som sagt inget bestämt, bara tankar.

Kram från mig för idag....

hej hopp tippi topp

Igår så träffande jag en så söt tjej på 11 månader :)
Hade en träff med en barndoms kompis och hennes dotter, tog en tur på stan och inhandlade en vårmössa åt dottern och sen så tog vi färden mot barn nolia som ägde rum här i stan i helgen.

Och där var vi och gick runt en stund :) och fick lite gratis prov grejer.

Och nu idag ska jag och sambon tillsammans med svärfar och hans sambon samt lite annat folk, iväg till travet här i Umeå och ha en trevlig dag i solen....och man kan ju hoppas att man kan få vinna lite grann i alla fall.
Men man kan ju inte ha tur i allt ;)
Jag hade ju tur i kärlek som lever tillsammans med min älskade sambon...så tur i pengar har jag nog inte ;)

Nog svammlat av mig för denna stund....ska ta och fixa till mig lite inför dagens utflykt :)

Tjing tjong
/ snorpan ;)


Visst kan ...

 Entré      
Visst kan man bli kär....men det får förbi en kärlek som inte går i uppfyllelse, det beror MYCKET på
bland annat så ligger detta fina stor hus i skåne, långt i från både min och sambons släkt, vilket tar lite imot att flytta så långt.
Sen så visar jag nu dom fina bilderna, det är mycket i huset som måste fixat. Men så är det med gamla hus.
Och sen priset är ju inte så billigt....vars i hela världen ska vi få 2 395 000 kr i från plus att det är ju bara utgångspris..och det sägs
att man ska räkna på att priset kan gå upp med 10% och dom pengarna har vi verkligen inte.

En liten visning från mig :)


BLÄ.....

Igår så fick jag ett bakslag.....

Började klockan ca 09.50 med att kräkas, sen var min dag förstörd :(
Kräktes konstant tills jag somnade vid 24- tiden.... BLÄ.

Så ALLT jag skulle göra blev uppskjutet på framtiden.

Och idag så känner jag mig bättre, men fick lov att hoppa över allt som var planerat idag med....för att inte bli sämre och ev. smitta någon.

Men i morgon fredag trodde läkaren att jag skulle kunna vara människa igen :)

Så allt som var inplanerat i helgen ska nog gå att genomföra :)

Nu ska jag ta och lägga mig ner och ge kroppen lite kraft.

Puss och kram på er.

schemat för veckan...

Måndag som var igår ;) då hade jag följande i kalendern :)

Följde en av mina bröder till polisen för att göra han ett pass :)

10.45 besök hos sjukgymnasten. Och det besöket bestod av tårar....vet inte vad som hände men det släppt någon spärr i kroppen. Så det rann stora floden. Men det var på något sätt sköna tårar, om man kan beskriva det så.

Sen var jag hemma och bara var....underbart skönt.
Och eftermiddagen kom min yngsta bror till umeå, övningskörde med mamma...så då kom dom till stan så ajg passande på att få lift till ICA MAXI ;) fick lite handlat.

Kom hem, och satte mig i soffan.....efter en stund kom sambon och vi såg en film....som heter 7miljonärer, en svensk film...tror inte jag skrattat så mycket på länge bara genom att se en halv dålig svensk film :)
Vill man se en halv dålig svensk film som är en action/komedi så ska man se den :)

Sen så gick älsklingen tillbaka till datorn och jag satt kvar vid tv.e...men inte så länge till var jag vaken....jag somnade ganska fort ;)

Fick även veta att min ena bror inte kommer sig iväg till Norge just nu...det är lite strul, med jobbet där nere...men jag tycket jag förstod det som att han kommer att resa upp i Sverige och jobba och ev. kasnke få jobba i norge fast i norra norge senare...men inget är ju bestämt.

Det var måndagen :)

Tisdag som är idag, idag har jag och sambon varit och kastat glas och tagit oss en prommis.

Ska få mamma på middag, efter hennes jobb sen ska hon och jag på en vårvisning på ersboda :) ska bli intresserat och se vad de är.

Jag har tagit lite disk och testat spela online dataspelat som sambon spelar....ska inte uttala mig om hur det gick och vad jag tänker gällande det spelet  ;)

Beroende på hur sent det blir med vårvisningen...så an ajg har kraft att baka bullar..men får se vad som händer senare ikväll.

Ondags då är det lill lördag ;)
Då ska både jag och sambon till läkaren.
Tror han hade tid 11.00 och jag hade tid 14.30.... och under sambon läkarbesök ska jag nog besök jobbet en stund och bara säga hej.

Sen på eftermiddagen eller kvällen ska vi tillsammans gå på IKSU-spa.... jag fick två entrèbiljetter av svärmor när jag fyllde år..så vi ska gick och simma, basta, och besöka solrummet :) fanns ju mycket att göra där på en entrèbiljett, så vi ska gå dit och få lite kvalitetstid tillsammans :) om allt går som vi vill :)

Torsdag då ska jag till vårdcentralen igen ;)
10.15 då har jag tid hos kuratorn...peppsamtal inför avstämningsmötet nr 2 med chefen och försäkringskassan. Så det ska bli skönt att få ventelerar lite med henne.

Sen klockan 12.15 har jag tid hos sjukgymnasten nr 2 denna veckan.

För lite dötid mellan vårdcentralbesöken så jag kasnke besöker dagis igen och säger hej, beror på hur dagisdag ser ut och min ork.

Sen på kvällen ska jag ha "plast" party...kommer inte på namnet som man säger men man kollar på plast saker, matlådor tillexempel :)
Ett sådant party ska jag ha på kvällen klockan 19.00 :)

Fredag det är en dag som jag hoppas jag orkar ha något på, eftersom veckan har varit ganska hård i min mått räknade. Så kan fredagen bli en jobbig smärtdag om oturen är på min sida, men hopaps vi den inte är.
För om ork finns ska jag ta mig ner till Nolia och kolla på mitt dagis som ska ha en cirkus show, möta upp dom på dagis och följa med dom dit vara med dom där och sedan följa med dom hem...men får se vad kroppen har för ork.

Lördag är fortfarande osäker, men ser ut som att jag och sambon ska på travet här i Umeå och umgås med svärfar, hans sambon och lite fler :)
Har även fått veta att en ena brors flickvän ska vara på travet på lördag med sin häst :) så det skulle vara kul att få se henne och hästen lillebror :)

Söndag är TOMT.....gud så skönt och den ska få vara tom, jag har inte tänkt fulla den i första taget.
Så nu i kalender att på söndagen för 3år sedan ...då kom min älskade mormor in till akuten här i Umeå och var inför döden. Mormor avled sedan med 28 april.... MIN ÄLSKADE MORMOR. saknar henne jätte mycket, är som ett tomhåll efter henne.

Detta var min vecka :) ingen kanske tycker det är kul att läsa med det är skönt för mig att skriva av sig lite grann ;) dela med mig av min kalender *ler stort*

 hihi hittade denna bild på google.....

Puss och kram från mig :)


Hemska värld

www.saknadebarn.org/index2.html

Kolla in denna länk...och skriv sedan gärna in erat namn på  http://www.namninsamling.se/
Där ser ni en namninsamling för Thor....och även för andra försvunna barn, det är inte mycket man kan göra men sätta sitt namn på en namninsamling kan man gott göra, det hjälper till en förbättring kan man hoppas på.
Jag har skrivit under mitt namn, gör det du med....vi har inget att förlora på att hjälpa varandra.

Detta kanske blev ett svammligt inlägg..men det är inte lätt att skriva med tårar som rinner som floder ner för kinderna...ögonen är tårfyllda.

Såg även på kalla fakta som gick nu ikväll om Alicia, gud så hemskt det också är....men tur det slutade gott.

Tack för ni läst.

Puss och god natt på er.

Ett till inlägg kastar jag ut idag :)

Idag ska vi till mina föräldrar och äta middag.
Mesta dels för att en av mina bröder åker till Norge på måndag el tisdag så vi ska äta middag tillsammans nästa gång vi ses är om ca en månad, kan bli tidigare p.g.a att han fyller 20år den 5maj så han pratade om att han skulle se om han tog sig med helg efter den 5maj men inget är säkert.
Kommer nog att känns konstigt att ha ena tvilllingen i Norge/Oslo och den andra hem i Sverige/umeå och jobba...och när dom fyller år...att dom inte är på samma ställe. Man blir lite bortskämd att ha dom hemma vid varandras sida hela tiden, så när något sådant händer så känsn det lite udda... men det är nog bara en känsla som kommer sitta i en stund.
Eftersom det kommer nog att bli att lillebror är i Norge i 3år, men han kommer ju hem i mellan åt.....sen vet man ju aldrig det kan ju bli längre, det är tiden utvisa.
Men jag har bestämt att jag ska över till Norge och hälsa dom honom nu i början för jag vet av erfarenhet hur jobbit det är första tiden, sen rullar det på efterhand.
Sen har jag lite saker ajg ska även göra i Norge....om jag nu åker dit.
Måste krig på banken för att få rättsida på mitt konto jag har hos dom....
Sen så ska jag nog besöka dagiset jag jobbade på under mina 7 månader i norge.
Och om familjen vill så kanske jag träffa dom också, skulle vara mysigt att få träffa Kristin och Erik igen....dom har säkert blivit jätte stora :) Erik går nog inte på dagis längre...eller ju förensten det gör han nog, han är nog 4-5år idag tror jag minns inte hundra hur gammal han var när jag var där.
Men Kristin hon kämpar säkert på i skolan, det gjorde hon redan när jag var där....oj vad vi hade långa läxläsningar hon och jag....hon hatade verkligen allt som hade med skola och göra förutom kompisarna...men jag tror mycket det berodde på att hon inte kände att hon kunde någonting och inte fick nog hjälp hem ifrån...men när honom och jag började kämpa med skolarbetet och jag till och med kom till skolan och pratade med läraren så blev det bättre...jag tror det var så enkelt att det behövdes bara någon som brydde sig om just henne.
Men det blir nog lätt så att barn får det känslan när föräldrarna inte ser en utan som barn utan som en individ som ska klara sig själv...så jag som au-pair fick ju ta ett stort ansvar över att skolan skulle funderar på Kristin....var på besök i skolan, gick på föräldra kvällarna och på ALLA föräldra möten.....HEMSKT att hennes egna föräldrar inte hjälpt henne....hemskt.
Men jag hoppas det går bättre nu.....jag hoppas mest det tror jag för min egen skull eftersom jag bara lämnade barnen och åkte hem :(
Men jag hade pratat med dottern innan jag sa upp mig och åkte hem...så för henne var det inte en jätte stor chock med den fast säkert där ändå.
Så vill dom att jag kommer på besök som när jag är i Norge så kommer jag :)
Oj vad jag kom in på Norge *ler*



Men hur som helst på middag hos mina föräldrar ska vi idag/eftermiddag.

Sen efter den vistelsen så blir det en LÅNG promenad.....för igår var det slarv, det var ingen promenad, jag vill gå ut och gå efter att svärfar och gänget hande åkt men det var så sent och mörkt så jag vill inte gå själv...så för att gå skulle jag behöva ha med mig sambon och får det det inte hem...han vill inte gå ut och gå.....MEN IDAG SKA DET BLI EN LÅNG :)

Nu ska jag nog att och ställa mig med näsa i disken som blev sedan igår :)

Så ha en fortsatt bra helg :)

kram Ida

Avslöjande....

av menyn som jag och sambon bjud på igår :)

till huvudrätt blev det
Biff med timjansås och rostade grönsaker
för att förtydla rostade grönsaker så blev det potatis, morötter, palsternacka, lök och vitlök.
Och biffen var en utskuren biff (?) mer gällande den kan jag inte gå in på, för det är bortom mitt bord ;) sen grillade sambon biffen *mums*
För er om vet hur usel jag är på att göra såser så kan jag lugna er...det var sambon som gjorde såsen och den blev JÄTTE god :)
Gästerna såg nöjda ut :)

till efterrätt blev det
Italiensk inspererad Jordgubbsblixt
*MUMS*
Gästerna såg nöjda ut här med.... förutom en med det hade vi räknat med ;) inte lätt att tillfridställa alla med nya recept ;)

Det var avslöjandet för idag :)

*Lördag*

Underbart  att vakna av att solens strålar kommer in i sovrummet så mysigt...då har man kraft till att komma upp.
Min smärta blir lättare, för psyket har en kasnke stor kraft så vill hjärtan så går det lite fortare att ta sig upp och man slipper stå 20 min i en varm vattens stråle i badrummet på morgonen för att få ner smärtan. Så det som behövs idag är bara ALLA smärtastillande piller men jag blev inte ta till mina övriga knep ;) *skönt*

SÅ IDAG ÄR DET EN UNDERBAR DAG... HOPPAS DEN FORTSÄTTER SÅ HÄR.


Idag står det i kalendern att vi ska middags gäster :)
svärfar och hans sambon ska komma på middag, ska bli jätte mysigt.

Menyn är hemlig ;) den får ni veta efter lördagen kvällen :) i fall svärfar kikar in här innan han åker, så är jag tyst som en mus, jag ger bara ifrån mig lite pip ;)
pip...pip huvudrätt pip..pip...pip efterrätt pip..pip...pip

Nu ska jag ta och gå ut på altanen och få lite sol på näsan, medans älskligen förfarnade sover så söt ;)

Puss och kram till er.



En Ida som svänger...

som i tackt med att klockan slår.... hemskt sjuk vilket humör jag kan ha.
Vaknade i morse och mötets av en himmel som var grå och trist...ställde om alarm klockan 5 gånger innan jag klev upp...ovanligt för mig, jag kliver upp när klockan ringer annars.
Kände mig lätt irreterad, tur att sambon sov för annars hade jag säkert gett han en skopa av mitt dåliga humör.

Jag gick iväg till sjuk gymnasten där jag hade tid klockan 09.30.... i ren ilska så tittade jag fel på klockan och var på vårdcentralen 1 timme innan.... men det var väl tur det för min smärta har idag varit hemsk, och när den är hemsk så tar det lång tid för mig att ta mig fram från punkt A till punkt B. Men väl på vårdcentralen, sittandes med näsan i en tidning om spädbarn, då kommer bomben.....jag började gråta och det var i floder.
Jag har pratat så mycket med kuratorn om detta med missfallet och det är MITT FEL, det är INTE SAMBONS FEL och det ingens fel, bebisen kunde bara inte vara kvar.
Men när jag suttit och äntligen fått stopp på floden så la jag tidningen åt sidan och läste bilsport ;) helt barnfritt.
Enkelt sätt att trycka undan saker på...men bilsporten hjälpt den gången och det var det som jag vill uppnå för att klara av en 1 timme hos sjukgymnasten.
                                
Efter min tid hos "sjuk tanten" så mötte jag upp min älskling i väntrummet, och kände mig så glad och positiv.

Jag och älskligen gick och satte oss i busshållplatsen, bussen kom och vi klev på.....och vad händer..... jag får syn på en granne som sitter där med sin man och en gravid mage..... förbannat, det som gick i huvudet på mig var GRÅT INTE, GRÅT INTE nu ska du vara stark....ögonen fylldes av tårar men jag lyckades hålla tillbaka. TIttade på mina älskling som satt brevid mig....GUD SÅ MYCKET JAG ÄLSKAR DEN KARL.
Väl nere på vasaplan så gick allt på automatik ;) jag och sambon är inte på stan så ofta tillsammans så när vi väl är där så går allt så fort. och nu idag så var det bara två saker vi skulle göra....

1. skulle fixa en sak till en av mina bröder.
2. fylla på busskortet, med fler resor.

Så det var vårat mål och det gick fort.....sen hann vi med att ta en krov på stan.
Sen så tog vi övergången på bussbiljetten hem igen.
Fröken Ida var glad och positiv :)

Väl hemma så väntade en tvätt tid....men det avr fortfarande inte bråttom så sambon satte sig vid mina dator och pratade med en kompis där.... Och då kommer nästan bomb.
Denna kompis är tredje i raden som vi vet ska få barn i aug.....tycker det är jätte mysigt för deras skull, önskar ingen något ont.
Men det tar på.
Sen missfallet nr 2 så har jag svårt att hålla gråten inne.. och har märkt att det är inte bara jag, detta tär på oss både otroligt mycket. Jag har bestämt att den 20 aug i år ska jag och sambon hitta på någonting som inte får oss att tänka tillbaka 9månader men som min farmor brukar säga DET SOM INTE DÖDAR DET HÄRDAR. sant men jobbigt är det.
Sen när vi tagit oss igenom den dagen så ska vi FIRA den 22 aug... då har jag och älskling stått vid varandras sida i 5år... KÄRLEKEN ÖVER VINNER ALLT har man inte kärleken till varandra så kan det blev jobbigt.

MEN DEPPA INTE IHOP ;) VI KOMMER IGEN, FÖRR ELLER SENARE. VI MÅSTE HA TÅLAMOD, och ni som känner mig privat vet att ida och tålamod inte riktigt går ihop jämnt ;)
Det finns en låt som Shirley Clamp gjort som heter TÅLAMOD och det påminner om mig så väl...lyssna på den, då ser ni en IDA ;)
        
Så här har min dagen varit idag...blandat med ledsena minner, glädje och KÄRLEK.

Nu ska jag ta min älskling under ramen och visa honom ytterdörren ;) dagens prommis.


Puss och kram på er :)



~O.N.S.D.A.G~

Idag är det en dag till med underbart vår väder :)

Och första gången på länge som jag har varit på besök på min arbetsplats och känt mig glad när jag gått där i från.... brukar känna mig väldigt nere när jag besöker mitt jobb p.g.a mina kollegor. Men idag var det något helt annat jag kände mig glad och njöd när jag hade varit där i ca en timme. POSITIVT.

Sen så fick vi låna min mammas bil medans hon var på jobbet, så vi har varit på ÖB och shoppat lite. Sen var jag och sambon på besök hos sambons chef och lämnade lite papper till han.
När vi gjort de så ville jag besöka HAGA BARNKLÄDER som har REA men et var stängt p.g.a sjukdom :( det var tråkigt men jag får ta det någon annan dag.

Och nu ska jag och sambon sätta oss i bilen igen för att hämta min mamma på jobbet. Hon slutar 15.00 så det börjar dra ihop sig nu ;)

Sen ska vi nog bara ta det lugnt resten av dagen ...en prommis ska vi också hinna med innan middagen hade vi bestämt oss för idag, jag och älsklingen.

Nu ska jag lämna er för en stund...men åter kommer kanske ikväll om ni har tur :p

Puss och kram på er och ta väl hand om varandra ute i vår vädret :)

Vackert väder...

här hos mig...underbart att vakna när solens strålar lyser in mellan gardinerna, underbart med vår.

Idag har jag häcken full av saker jag ska göra....kolla in mitt schema för dagen.

# följa svärmor till sjukhuset för undersökning.

# träffa upp pappa på sjukhuset även han ska på undersökning.

# slå följe med min pappa till skattemyndigheterna och få hjälp med min deklartion, för det känns som den är lite fel.

# följa med min mamma till statskyrkan här i umeå och besök mammas mosters oljemålnings tavlor, tvär dog den mostern igår :( efter en lång varig kämpande med cancer :( Älskade Lille-mor.

# sen ska jag ringa till försäkringskassan, eller rättare sagt ringa min handläggare för att disskutera men sak som jag inte vill ska ske gällande nästa möte och min chef. Men hinner jag inte de idag så är det inte döden har gått om tid på mig innan nästa avstämningsmöte, men ringa henne och prata om detta ska jag.

NU är svärmor på G ... så nu ska jag ta och sluta för tillfället, kanske skriva lite senare ;) efter min LÅNGA dag.

Stora vår kramar från mig.




GLAD PÅSK

Glad påsk på er alla mina läsare.



Passar på att säga de till er redan nu...för under resten av påsk helgen så kommer jag nog ha häcken full var saker att göra :)

Skärtorsdag... idag alltså. Så har jag och sambon inhandlat det sista matvarorna inför påskhelgen. Vi har även varit och köpt nya gympaskor till mig...sambon vägrade köpa sin ny, han ska vänta tills det blir torrare innan han vill köpa sina ;)
Så nu ska jag städa till lite grann och ta lite disk i den fart jag kan men denna smärtan man får inte vara stressad ;)
Sen ska vi se vad det blir till middag. Får se om jag går på min prommis innan eller efter middagen...igår gick jag förre middagen och det var jätte skönt för se om jag gör tvärtom idag för att se vad som passar mig :)
Sen efter middagen och prommisen när den nu blir så ska jag och älsklingen hem till mina föräldrar, min farmor fyller 66år i morgon och vi ska åka tillsammans med mina föräldrar dit upp. Så det är lättare om vi sover hos mina föräldrar i natt.

Långfredag... då fyller min älskade farmor 66år så vi ska upp och fira henne :) mer blir det nog inte den dagen....men för INTE glömma min prommis, men den blir inte förens jag kommit hem till Umeå igen på kvällen.

Påskafton... då har jag och älsklingen bjudit mina föräldrar och syskon på middag + mina bröders flickvänner.
Så det ska bli mysigt. Vi har tänka at en påskbuffé med bland annat sill och ägg ;)
Och till efterrätt ska jag få ihop en chokladkaka med grädde och lite melon :)
Ska bli en fin kväll tillsammans hoppas jag på :)

Påskdagen.. då är vi bjuden på kalas, älsklingens kusin fyller 4år så vi ska dit och gratta henne :)

Annandag påsk...då har vi inget inplanerat hittills...så då ska vi bara ta det lugnt och ta vara på varandra. För det har vi blivit dåliga på, få det får vi igen för... Men hoppas vi kan få mer tid med varandra nu när jag är hemma sjukskriven hela april ut och älsklingen är sjukskriven till den 22 april som det ser ut nu. Så just nu är vi sjuka familjen. Men vi är inte fyskiskt sjuk... om ni förstår. Vi har haft mycket med allt just nu och all min smärta och psykiska förmåga. Och det tar inte bara på mig utan älsklingen far också illa av allt.
Men nu ska det bli förbättring.



Oj vad långt det blev...det var inte min menning idag ....men men hoppas ni orkat läsa allt babbel från mig.

Glad påsk och ta hand om varandra så hoppas jag vi ses snart igen.
Kram från mig :)

Slut på den feta Ida....

Som sagt slut på den feta Ida.
Jag har bestämt mig för att gå ner i vikt.
För nu när jag har så ont och varit/är så nere så äter jag för att få någon tröst i allt men jag gör mig bara en otjänst.
Så nu ska ajg börja skönt om mig mer.

Från och med idag ska jag försöka med följande.

# Ta en prommis minst 3 gånger i veckan i 45 min, helt varje dag men målet är 3 gånger i veckan men blir det mer blir bara jag glad :)

# Inte springa och små äta.

# Ta en "normal" tallrik med mat och det räcker.

Och njuta av livet.... stressa mindre.

Nu är mitt mål också att få med min älskade sambon men jag har inte tänkt gnälla på honom för att han också ska göra samma sak utan han väljer själv.... Men självklart skulle det vara underbart om vi kunde få igenom detta tillsammans.

Puss och kram på er...
Håll tummarna för mig nu...för nu ska kilorna bort.


Vår känslor UTAN solen.

Hur är det med er?

Här hos mig är det en positiv dag....känner mig så glad.
Skulle någon fråga varför jag är så glad så vet jag inte om jag kan svara på de :)
För jag är bara glad.

Idag så vaknade jag bara med mer glädje än vanligt och mer kraft.

Sambon och jag var barnvakt till sambons kusin som är 5år och vi hade en mysig dag.... lekte lite grann sen så åt vi stekt korv med makaroner.
Lekte lite mer...och sen gick vi iväg till barnenshus och kollade lite.
Hem igen och bakade chockladbollar med strössel på ;) färg glatt och fint.
Sen så satte vi oss framför en film och gossande ;)


Sen smyg jag mig iväg till kuratorn som jag hade tid hos, och när jag kommer dit så var det så skönt för jag hade bara positiva känslor att förmedla :)

Underbart att få känna så här....kändes så länge sedan...har känt mig som en bitter Ida under en evighet med idag är det som en dans på rosor...fast jag har en smärta i min rygg, höft och mina två ben om gör så förbannat ont..men jag känner mig glad ändå...konstigt kanske men sant.

Nu ska jag ta och behålla min positiva ida hela kvällen och ha en underbar kväll med sambon som måste stå ut med mig när jag inte är så här...så nu ska både han och jag njuta :)

Tack för att ni läst

Puss och kram från en super positiv Ida


Sista dagen

på min jobbiga vecka...känns som den är vecka som tagit så mycket kraft av mig...är nu inne på sin sista dag.

Och jag en person som DUMT nog har en mask, jag vill inte visa att jag inte har någon kraft..kämpar ut av bara den.
Men man orkar inte hur länge som helst.

Jag har fått så grymt dåligt humör av all min smärta, orkar inte ha något som går imot mig på något sätt...och när jag tar av mig min mask så är sambon där ...och stackars han, för han får mycket av det som jag inte vill ge honom men eftersom jag känner mig trygg och stark med honom och känner jag kan prata med honom så får han så mycket av mitt humör.
Så sambon får ta imot en arg, en ledsen, och en sällan glad Ida.


MIN SAMBO ÄR UNDERBARA ..
Tur jag har honom.
TACK ÄLSKLING.


Nu ska jag ta och fixa till mig för att avsluta denna hemska och jobba veckan....sista besöket på vårdcentralen för denna veckan.

Tack för att ni läst

Stora kramar från en slut Ida.

~ ~MöTeT~ ~

Igår klockan 16.00 hade jag ett möte med försäkringskassan, min chef, läkaren, kuratorn, koordinatorn och jag förstås.

Och det var så nervös när jag kom dit...men det släppte när jag kom in i rummet.
Jag fick första ordet och jag drog då mötet dit jag ville :) och att jag vill ha en rehab sitvation som passar mig och inte min chef, som min chef styrde det imot...Men dom andra på mötet var på min sida.

Kände att jag gick ifrån mötet och var positiv...fast samtidigt kändes det som att vi inte kom från till någonting...
Men är att jag blir sjukskriven på heltid hela april ut. Sen vecka 18 ska vi ha ett till möte.
Och med på det mötet ska då tydligen följade personer vara med på.
Försäkringskassan, min chef, läkaren, kurator men i stället för koordinatorn så blir det min sjukgymnast Barbro och då också jag förstås.

Och mellan detta möte och nästa möte så har jag tid hos läkaren, sjukgymnasten och kuratorn...så det kanske börjar hände lite mer nu.

Kan även förklara att min sjukgymnast är en kvinna som mer har hand om kropp kännedom än vad hon håller på med sjukgymnastik som man oftas för knipar sjukgymnaster med...så det känns skönt att på ett sätt att få lära sig lite sådana grejer.

Så det var min gårdags kväll.

Sen kom min sambon och möte mig efter mötet så vi gick tillsammans hem, och sen hade vi "picknick" i vardagsrummet på en madrass och går på tve....till picknicken blev det köttbullar med brunsås, makaroner och en jätte mumsig sallad..till dryck vatten och öl samt en cider gick ner ;)

Sen somnade jag som vanligt i från sambon och tven...men men det börjar bli vardag ;)

Det var min gårdags kväll.

KRAM

Fröken nervös...

Det är jag...

Idag så ska vi ha avstämnings mötet med försäkringskassan och är så grymt nervös, är så nervös att det känns som jag ska kräkas.
Fattar inte varför jag är nervös, men det känns nästan som att jag ska bli halshuggen i eftermiddag...min sista andetag... dramatiskt men så känns de.

Chefen ringde nyss och frågade hur det var...och vad ska man säga..men jag sa som det var att jag var skit nervös inför detta. Och mår skit.

Försökte ringa kuratorn för att jag kände jag behöver bytta ett par ord med henne innan i eftermiddag, men det var bara hennes telefon svarare....men hoppas hon lyssnar av den så hon hinner ringa.

Och för att hålla nervösa fröken lite på jorden så har jag och sambon tvätt tid idag....men det hjälper inte speciellt mycket, lika nervös ändå...Men tvätten blir ju tvättad ;)

Så snälla underbara människor som läser detta håller alla tummar och tår som går nu för mig från klockan 16.00 och framåt......tror jag kan behöva dom.
Känner att jag vill komma från detta möte med ett lättat hjärta och känna att jag fått hjälp på något sätt.

Nu ska jag ta och tvätta håret så jag är fin när jag ska på möte..och fick just veta att jag och sambon ska äta lunch med svärmor...så dax att ge lite eld i rumpan här hos mig ;)

Puss och kram från mig...

Om jag känner att jag har kraft ikväll när jag kommer i från mötet så ska jag håller er uppdaterad om hur jag känner mig....gick jag från mötet med ett lättat hjärta?? ja det är fråga men det får vi veta tidigast ikväll.

Skriker av lycka....

JAG SKA BLI BONUS MOSTER IGEN.

Min barnsdoms kompis är gravid igen och är beräknad i aug :)

Så underbart.



Tänk att lill tjejen ska bli stora syster....* så mysigt*

Ca. en veckan sist jag skrev...

Och på en vecka händer det mycket ibland.

Nu ska jag skriva lite från huvud kontoret som i dax läget är segt ;)

Som jag skrev senast så var jag på väg till sundsvall....och där var jag en stund och träffade en kompis....och hade skoj.
Jag kom hem på fredag den 27 mars och klev av bussen i Nordmaling istället för Umeå...blev hämtad av pappa och en av bröderna.
Dom hade varit och köpt hämt pizza....så när vi kom hem var mamma hemma och vi åt tillsammans. Men det var bara ca hälften av familje skaran hemma, (jag, 1 bror av 3, mamma och pappa) så vi åt och hade mysigt...sen åkte den sista brodern hem ifrån..så då sitter man med mamma och pappa i soffan *ovanligt* är inte så ofta jag är hemma och är själv med mamma och pappa. Men nu var vi de :) så hemma hos föräldrarna sov jag en natt. Och på lördagen åkte vi till min mammas arbetskollga och hälsade på i dessas stuga.

Sen så åkte vi in till Umeå och gick på bio fast då var det inte bara jag och mina föräldrar ;) utan två av min tre bröder var med också ;) den tredje brodern var i fjällen med jobbet och hade det skoj.

Sen efter bio`n så körde mina föräldrar mig hem till min efterlängtade sambon :)


Sen på söndag tog jag mig i kragen och berättade på kvinnan jag är kontakt person till att jag ska sluta.....och berättade varför.... Men vi bestämde att vi skulle ha en sista träff innan jag skrev av mig helt.


Måndagen kom och h-vetes veckan började...jag har varit så nervös för denna vecka så det är skit jobbigt :( men måndagen var inte så farlig....jag var hos sjuk gym klockan 09.30 en bra sjuk gym "tant"..... jag kommer att lära mig mycket av henne....hoppas jag i allafall.
Sen efter sjuk gym besöket skulle jag hämta ett papper hos chefen.....men som VANLIGT så händer allt i snigel fart hos dom....så det pappert var inte klart fast dom har haft en vecka på sig *suck för cheferna*
Sen på kvällen hade jag bjudit in till mary kay visning....dålig uppslutning men vi hade kul ändå :)

Tisdagen kom med storm fart.... Hade ett läkar besök in skrivet...klockan 11.00 och gick och fick veta lite granna men inte mycket....Fick bland annat veta att jag hade fått svaret på röntgen..och den visade att den inte hittade någon fel på längryggen och höft lederna (tror det var de den kollade inte hundra) så enligt röntgen var det inte fel just där i allafall.
Sen efter besöket gick jag en sväng för bli jobbet..och hälsade på barnen.
Och gick för att hämta pappret hos chefen försök nr 2...och pepper pepper ta i trä....papperna var klara och kunde lämnad till mig efter en vecka ....
Sen så på eftermiddagen så skulle jag träffa kvinnan som jag är kontakt person till....vi skulle äta kinamat nere på stan vid kajen. Så Klockan 16.00 möte jag upp henne hemma. och vi gick tillsammans till middagen...vi åt buffè med efterätt och hade mysigt...sen tog vi en liten omväg hem till henne, där ville hon att jag skulle stanna och se på go`kväll med henne och snäll som jag är så gjorde jag de.....MEN jag hade en olustig känsla, jag svettades och hade en jätte huvudvärk och mådde SKIT illa.
Sen när jag väl var klar hos henne och ligger hemma i min egen soffa så blir det bara värre och värre....tur jag har min sambon..som sörvade mig med allt jag behövde.
Vid 21-tiden gav jag upp soffan och gick hjälp in i sovrummet....väl där inne tog det inte en lång stund innan all min middag kom upp.... *MAT FÖRGIFTNING* suck..jag hatar att kräkas...sen var det som att allt bara släppte...jag kände mig genast bättre.
Men jag somnade till slut...och var helt slut i kroppen.
Utan sambon vet jag inte hur det hade gått..... @-}

Och idag onsdag så känner jag mig genast bättre....trött i kroppen men annars är det ganska bra....så mer kina mat är jag inte sugen på i alla fall.
Så nu på förmiddagen har jag och sambon varit ute i det fina värdet vi har idag....vi tog oss en tur till coop och inhandlade lite små saker och åt lunch tillsammans.
Och nu sitter jag här ;)
Ska idag klockan 14.30 träffa min kurator och få lite peppning inför morgondagen....då är dagen jag har gruvat mig för. Avstämning möte med chefen och försäkringskassan klockan 16.00... längtar tills den dagen är förbi, och fört med sig något gott.
Sen om jag hinner så är jag bjuden på ME&I visning hos en bekant...den börjar klockan 18.00 så hinner jag efter mötet ska jag gå dit och om jag känner att jag vill vara med en massa okända människor just efter mötet. Kanske bara vill hem till min underbara sambon och mysa ner mig i soffan.

Sen på fredag, lördag och söndag har jag fått order av en av bröderna att inte boka in någoting, för det har han gjort åt mig .... så ajg ska få vara med om en hemlis i helgen ... *spännade*
så när han slutar jobbet klockan 16.00 så får jag veta.....så lite nervös är man...vet ju inte vad han hittat på...och jag vet att alla vet i familjen förutom JAG, PAPPA och SAMBON.... *intressant*

Så ska man i korthet skriva allt detta är jag sjuk nervös inför veckan som nu gått halv vägs....och smärtan håller på att göra mig galen med försöker tänka bort den.....
Men det tär inte bara på mig att jag mår dåligt...sambon får sin dos av de också tyvärr :( :( och förstås resten av min omgivning som får lov att se mig i den form jag är i :( ingen kul syn kan jag lova.

Tack för ni orkat läsa...

Puss och kram från mig


RSS 2.0