Ursäkta frånvaron

Oj vad länge sedan jag skrev här på bloggen....det var varit fullt upp här hemma så tiden har inte funnits och finns tyvärr inte just nu heller.
Men ville bara titta in och skriva att jag har inte glömt er...tiden räcker bara inte till.

Ha en fortsatt trevlig vecka.
Kram kram kram

Det gick fort...

Som sagt det gick fort....nu sover tösen igen.

Så nu ligger det två älsklingar i sovrummet och sover så fint...jag ska gå in och göra dom sällskap. Jag la Clara i min och Andreas säng så nu ska jag gå och lägga mig med henne och Andreas.
Clara hon sover i vanliga fall i sin egen säng, och har gjort det sedan BB .... hon ligger i våran säng bara när hon vaknat på morgonen och jag inte okar lyfta ner henne i sin egen säng så hamnar hon brevid mig och andreas....eller som när hon var förkyld, då sov hon med oss för att jag tyckte att det kändes bättre att ha henne nära då. Hon är så duktig.

Så nu ska jag ta och gå till sängs igen och mysa med mina två älsklingar. Hoppas man bara kan somna om igen ;) hi hi hi nä nu för tiden har man inga problem med att somna om...man kan alltid nästan somna.

Hej hopp....
Vi hörs kanske senare idag.


Jordbävning i västerbotten

Jordbävning i Västerbotten

Kändes ända till Finland

En jordbävning skakade delar av Norrland vid halv elva på tisdagskvällen.

Enligt preliminära uppgifter mätte skalvet 3,8 på Richterskalan, och epicentrum var 3 mil söder om Skellefteå.

Bo Björk och hans familj låg och sov när marken började skaka.

– Vi vaknade av att det dånade och sprang upp. Alla gick ut på balkongen, säger Skelleftebon.

Anita Enmark, också i Skellefteå, hade precis sett klart på VM-fotbollen när jordskalvet inträffade.

– Vi var så glada att det gått bra för Nordkorea. Vi trodde det var en stridsvagn som kom. Det skakade ordentligt säger hon.

– Det påminde om två Viggenplan som går igenom ljudvallen på låg höjd, där allt i huset vibrerar. Fast två gånger innom loppet av några få sekunder, skriver en annan läsare i ett mejl.

Bekräftar skalvet

Enligt Seismologiska institutet i Uppsala var det en kraftig jordbävning med svenska mått mätt.

– Den är större än jag först trodde och har preliminärt en magnitud på 3,8, och det är stort för att vara Sverige, säger seismologen Reynir Bödvarsson.

– Centrum är cirka 30 kilometer söder om Skellefteå.

Kan det komma efterskalv?

– Ja det kan det göra. Men de kommer förmodligen inte att märkas, säger Bödvarsson.

Kändes även i Finland

Mängder av läsare har hört av sig till Aftonbladet med anledning av skalvet. De flesta ringer och mejlar från Skellefteå, men rapporter kommer också från bland annat Umeå, Luleå, Piteå, Boden, Örnsköldsvik och Robertsfors.

Till och med från platser utanför Sveriges gränser.

– Vi kände av det på andra sidan Östersjön i Finland också (Österbotten). Hela huset och alla fönster skallrade så både jag och sambon sprang ut, skriver en läsare.

På Facebook bildades snabbt gruppen ”Alla vi som kände den legendariska jordbävningen” som hade över 1 300 medlemmar vid halv ett på natten.

Det senaste större jordskalvet i Sverige inträffade förra sommaren i Kalix och mätte strax över 3.

Det kraftigaste skalvet i Sverige i historisk tid inträffade 1904 och uppskattas till ungefär 6 på Richterskalan.

 

Informationen är tagen från aftonbladet.se

Skit vad läskigt det var, jag och Andreas satt i vardags rummet och såg tve och pratade och helt plötsligt så skakar hela lägenhets huset. Både jag och Andreas hoppar upp och gick till fönsterna och kollade och det hade hänt någonting på gården, men där var det lugnt som i graven. Jag gick in och kollade till Clara och hon låg och små tittade på mig när jag öppnade dörren, sen när jag kom fram till hennes säng och sa att det inte var någon fara och bäddade om henne igen så somnade hon om så fint igen. Hon vaknade säkert till lite när hela sängen skakade. Vem skulle inte gjort de.

Sen en stund senare så gick jag och la mig, Andreas satt upp och såg lite mer tve och drack te och hittade denna artikel som jag visade er ovan.

Lite läskigt att sådan kan hända här i Sverige.

Nu ska jag stimula lilla tösen en stund så hon kanske behöver sova snart igen....skulle vara skönt. Hon vaknade 05 och tyckte att nu är det morgon....så nu sitter hon och lekar lite så hoppas hon snart kommer på att hon är lite trött. Men bara för att det är mitt önsketänkade så kommer det inte att hända.

Hon har sovit jätte mycket och bra inatt så vi ska inte klaga igentligen.... Hon somnade kring 19.30 och sen sov hon till hon behövde nästa mål, och när det var kan jag inte uttala mig om, för Andreas var vaken och tog henne så jag vaknade inte då. men kan tänka mig att det var kring 01-02 tiden. Och sen sov hon nu till kring 05.30 cirka. Duktigt tös.

Sen igår kväll slog det mig hur stor hon blivit, när jag lagt ut lite bilder på henne så gick jag in i sovrummet och kollade ner i hennes säng och där ligger en så stor tjej... känns som det var förra veckan som hon var så lite och hjälplös. Och idag så är hon så stor....hon kan så mycket redan. Mammas lilla tjej.

Nä nu ska jag ta och städa lite här hemma, för nu när hon vaknade så här tidigt så ska jag passa på att städa och tvätta lite...tvätt för bli lite senare så grannarna har hunnit vakna ;p Men städa lite sk ajag nog se till att de blir av.

Sen får jag se hur tösen har tänkt detta....om hon somnar om eller inte. För ska hon vara vaken från och med nu så kanske vi kan vara i ordning fixade så då kan vi träffa min moster Johanna på stan, hon skulle göra lite ärenden och hörde om vi ville följa med. Så får se hur det blir med de.

Men nu ska jag ta och gå.

Ha en så fin dag...

 


Bilder på guldklimpen


Clara och hennes morbror Mikael...Dom har mys i vardagsrummet.
Clara är på denna bild 1 månad och 3 dagar :) Sörnosar.


4 generationer.
från vänster till höger... Mamma Ida......Morfarsfar Torbjörn.....Morfar Ingvar
Och i mitten så klart...alla våran lilla sötnos Clara :)


Clara och hennes morfarsmor Sigbritt.... Mys pys i soffan :)
På denna bild är hon 1 månad och 11 dagar.


Clara och mamma mys :)


Dax för pappa och Clara att tvätta av sig :)


Clara charmtroll.


En lätt förvånad liten tjej, för att mamma har en sådan stor kamera för ansiktet ;)


Clara hade en dag då hon vägrade i sten att ligga i vagnen hennes så jag fick lov att halv sätta henne upp i vagnen, fast på denna bild så har hon hasat ner lite.
Go tjejen min.

Här kom lite smakprov av bilder på älsklingen...det finns jätte många fler ska försöka se om jag kan få ut lite fler på bloggen senare.

Njut till nästa gång :)

Kram en otroligt stolt mamma.






Husvisning

I eftermiddags var lilla familjen på husvisning.
Vi gick det med den tanken att kolla på huset och känns om det var någonting för oss, själv huset.
Och sen gå hem och räkna på de och se om det finns någon möjlighet för ev. köp
Nu har det gått några timmar sedan vi var på husvisningen och huset var fint. Både Andreas och jag kände att huset hade möjlighet och ett hus vi kunde tänka oss bo i.
Fast det var trappor så kändes det bra, trappor är vi lite negativa till för vissa trappor kan vara så branta att gå i och med min kropp jag bär runt på så gör det så ont om jag går så mycket i trappor. Men trapporna i detta huset kändes inte så branta.
Hallen på entré plan kändes välkomnade, ljus och öppen för att vara liten.
Arbetsrummet (även fd 2 rum) kändes stor....lite förstort, men samtidigt såg vi både att man kunde göra om det till 2 rum i fall man skulle behöva den platsen.
Matsal/allrummet var mindre än vad man fick intrycket av när man kolla på internet men det var nog stort för oss i allafall.
Köket var avlångt, men det är inget vi störde oss på för det såg ungefär ut som det gör där vi bor nu fast ljusare.
Toaletten var nog stor...rymde både toalett, handfat och dusch.
Sen altan med utgång från köket. Där det fanns en altan så klart, en körsbärsträd som blommade. Mysigt intryck.
Sen gick vi en trapp upp och där mötes vi av en liten hall, två sovrum, varav ett av dom hade utgången till balkongen, en lång balkong som följde hela sida av huset....trevligt men en lång balkong. Uppe fanns även en toalett, men badkar, toalettstol, handfat och bidè.
Sen fanns det även en kläkammare som såg ut att rymma jätte mycket :)
Sen fanns det en så kallad "kattvind" den var ju bra att ha, en liten förråd utrymme är alltid bra.
Efter titten på öven våningen och entrè plan sså gick vi ner i källaren, där det fanns en gillestuga, mysigt att ha en litet sådan kryp in... sen fanns det även ett 3 rum till där nere. Ett av dom var hobbyrum, det andra var tvättstuga och det tredje var bastu med dusch.
Det var huset på insidan. Sen fanns det ett förråd som fanns på utsidan av huset. Sen fanns det ett garage som tillhörde huset men det kollade vi inte på.

När vi kom hem och Claras farfar och hans sambo Karin gått hem så satte vi oss ner och räknade på hur mycket huset skulle kosta oss, och vad vi hur vi skulle klara av räntan om den stiger.
När vi satt och räknade så fick vi det fört inte att gå ihop...men sen tändes lampan för oss hur dom hade räknat.
Dom hade räknat räntan på ca 1.85% vilket är OTROLIGT lite. Så vi räknade med en högre ränta eftersom räntan kommer med all säkerhet att stiga de närmare året och man vill inte sitta med ett hus som man inte kan betala om rätan skulle stiga och måste då sälja och flytta.
Så vi räknade med en ränta på 4% och konstaterad att vi vill lägga våra pengar på familjen och inte bara betala räntor och amoteringar.
MEN...det stora men:et i det hela...skulle inte huset kosta 2.400 000kr så skulle vi kunna att ha 4% i ränta på huset vilket skulle fungera för oss... för då blir månads kostade bättre. För annars känns de som att vi kommer bara att leva med huset..inte med varandra om ni förstår. Både jag och Andreas är två personer som vill kunna känna att vi inte behöver gå på knäna för att få ihop pengar för att göra någonting tillsammans.
Så ett hus för 2.400 000kr är inget vi kan ta imot...men går huset ner i pris så självklart ger vi det en chans till.
För Andreas har verkligen ett hjärta för området där vi bor just nu så här om kring kommer vi nog att försöka hitta något större.
Sen får vi se vars vi bostätter oss.
Jag har två dröm hus....
Andreas kommentar "än så länge"
hi hi hi
Håll i dig...svärfar för nu kommer de... DITT HUS :) håll hårt. Det var nummer 1. Det kändes bara så rätt när vi var husvakt, Clara såg ut att stormtrivas....liggandes på en filt på gräsmattan och leket med sina få men roliga ting :) Och jag och Andreas trivs också och tycker det är mysigt att vara ute i huset. Ska inte säga vars det ligger för då kan det finnas flera som fastnar för samma som jag ;) lite hemlighetsfull måste man ju vara ;)
Sen har vi nummer 2... det är inte så långt från svärfars hus faktiskt, det är ett jätte mysigt hus från utsidan, tydligen bara en sommarstuga men JÄTTE mysigt ser det ut. När jag var gravid och jag åkte förbi där så såg jag i tanken lilla familjen som myste på gräsmattan i solen.
Sen vet man ju inte som sagt om det kommer in flera hus på favorit listan ;) som Andreas så fint förstökte säga :)

Nu ska jag ta och försöka få till det här hemma i våran 2:a och försöka plocka in saker som ska förvaras...i våra förrådsutrymmen som ingentligen inte finns..men men man försöker så gott man kan på våran lilla yta.

Detta var lite hus prat från mig :)

Andreas påminnde mig om en sak, jag ska ta och dikta ihop ett mail till mäklaren och se vad han har för svar på våra frågor gällande huset vi kollade på idag.
Sen ska vi hålla både ögon och öron öppna och se om vi kan hitta fler objekt att kolla på :)

Nu ska jag ta och gå från datorn.
Ha en fortsatt trevlig söndag kväll.
Kram från mig och min lilla underbara familj.

URSÄKTA ALLA TUSEN STAVFEL OCH FEL BINDNING AV MENINGAR MEN JAG ORKAR INTE LÄSA IGENOM MINA INLÄGG OCH RÄTTA TILL. OCH HAR INTE TIDEN FÖR DE HELLER.



Nu har snart toppen gjord....hoppas jag...

Nu ligger Andreas sjuk också....
Clara går upp och ner i sitt sjuk tillstånd....
Och jag försöker hålla huvudet över vatten ytan och hoppas jag inte blir dåligare än vad jag känner mig....För då vet jag inte vad som händer....

Så nu ska jag flytta ut Andreas från sovrummet och hoppas på att förkylnings smittan inte blir så hård mot mig och Clara.
Ska ta och blåsa upp sängen som Mari hade när hon var här så han får ligga ifrån oss...tråkigt men jag tror det kan vara en bra idè.
Sen byta sängkläder. Handdukar och tvätta toaletten och bädda ner Andreas i sängen.
Sen ska jag och Clara rymma hem ifrån...bädda ner henne i vagnen och gå ut och göra en del ärenden. Vara borta så länge vi orkar.

Nu har jag en otroligt otålig liten tjej här brevid mig så nu måste jag ta henne.

Ha en bra dag...och håll er friska.

Kram Ida

Jag är med i Saras tävling, var det du med...

Jag är med och tävlar om ett valfritt paket namnnappar hos Sara.
Tävlingen håller på tills 20/6.
Var med du också
!

Här är Saras blogg adress ifall länken ovan inte fungerar :) http://frokenkalmar.blogg.se/

Lycka till..

Stora kramar Ida.

Lilla älsklingen är förkyld

Jobbigt att ha en 3½ månaders bebis som är förkyld.... inte kul men det går bra hittills.
I fredags var jag och Andreas in med Clara till akuten för hon var inte bra i andningen och hosta och snor var henne till last.
Men vi fick åka hem från akuten med dottern och informationen att hon hade fått en tråkig förkylning. Men vi har en stål tjej till dotter hon hade det inte lätt med andning och hostan första natten efter akut besöket men hon kämpade på bara fint.
Och nu är hon på bättrings vägar.... hon har nästan ingen host, hon hostar lite om hon anstränger sig, men inget annars. Snor har hon så det räcker och blir över...det rinner ur näsan ena sek och andra sek så sitter det fast.
Hon har ingen feber längre..peppar peppar ta i trä...

Idag tisdag var vi till BVC för jag ville ha en extra kontroll på hennes vikt, så hon inte tappat så mycket nu när hon är sjuk.
BVC sköterskan hade glada nyheter...Clara har gått upp sedan förra BVC besöket och hon ligger kvar på kurvan. SÅ hittills har förkylning inte gjort henne svagare i kroppen.

Men det som känns nu är att Andreas dragit på sig en förkylning :( hoppas bara den går över snart så Clara inte blir smittad mer av honom.
Själv har jag känt mig lite dålig av och till men det har inte bloffat upp ...ännu och hoppas det inte gör det heller för att ha alla tre som ligger nerbäddade är nog ingen hit....
Men Andreas sitter just nu och äter inlagda vitlökar för fulla muggar för att inte bli sjukare än vad han redan är ;)

Nu ska jag ta och se tve men min familj :) Andreas ligger på golvet och Clara sitter i babysitern och lekar med sin filt.

Ha en fortsatt trevlig kväll
Kram Ida

Data doktorn

Igår lämnade vi in min dator till data doktorn ;)
Hoppas han kan fixa den.
Ska få till den så jag kan få kolla min mail som jag inte fått göra sedan jag var i cirka graviditets veckan 12.... så nu skulle det vara mysigt att få se om man fått några mail :p
Sen så hoppas jag kan jag kan få ihåg min msn igen...den ligger nämligen också på den datorn.
Och sen bara få tillbaka sin egen dator är ju ett plus.
Sen när jag fått tillbaka den ska vi installera SKYPE det ska vi göra så vi kan prata med Mari (Claras gudmor) ska bli kul, då får hon se Clara oftare än vad hon kunnat göra hittills.

Liten uppdatering från oss :p

Vad händer idag för oss...
Andreas är fortfarande ledig :) han har varit ledig sedan förra fredagen :) och han är ledig tills i morgon kväll, han börjar jobba på lördag morogn klockan 07.00
Hittills har jag och Andreas fixat på kollonilotten, sått lite ... Rödbetor, Rädisor, Isbergs sallad, Plocksallad, Dill och Gräslök.....Sen har vi sått lite bland blommsorter  och solrosor och sedan har vi jordgubbar sedan tidigare :)
Så hoppas allt detta nu växer och bli fint.....
Så till sommaren när vi får besök av Andreas kompis Erik med familj så har vi egen sallad MUMS.. och sen när Mari kommer nästa gång så kanske vi har mumiga saker då med  förstås....vissa av dessa saker ska man inte sköda förens i sep (tror det bara var rödbetorna) resten kan man plocka och äta när de kommer upp :) och sen plocka fina blommor hoppas vi ;) kanske kan få ha fina snitt blommor på altan bordet i sommar.
För som det verkar just nu så blir vi nog bara hemma hela sommaren, det blir ingen bilresa i allafall utan om vi åker någonsatns så blir det inte så himla lång bort....kanske en tur till IKEA skulle ju vara mysigt ;) och en båt tur till holmön skulle också vara trevligt ;) man kan ju hoppas att Andreas läser detta :p hi hi hi hi nä han vet resan man jag har för små fungeringar :p

åter till de som händer idag....
Så efter kollonilotten så har vi varit inne en stund och bara myst med våran älskade dotter...sen ska jag ta och ta mig i kragen och städa här hemma....skulle behövas faktiskt...sen skulle jag ha tvättat fönstrerna upptäckte jag ...det är inte så trevlig men nödvändigt för att es ut :p
Så städa blir det resten av dagen....fast i sakta fart för jag känner mig inte riktigt pigg i kroppen, känner mig lite seg i kroppen som att jag håller på att bli förkyd.
Sen senare i eftermiddag har min kusin Erik avslutning på sitt dagis...men jag känner mig inte hundra och vara uppe i folk då är ingen hitt....Det får räcka med att vi ska till Claras farmor på middag ikväll.
Men jag skickar en tanke till Erik och hoppas det går bra på hans avslutning.

Här händer det ingen ting om jag sitter här...så nu är det dax att få tag i saker här hemma :)

Och en sak till....Tack Mari för alla tips och saker du lärt mig när du var här :) jag har redan hinnit med att putsa Claras mormors silverskedar :) dom varit jätte fina på väldens lättaste sätt....sen har vi gjort lemonad så det snart kommer ut genom öronen på oss....och sen är jag jätte sugen på att göra poatissalladen igen för den blev JÄTTE mumsig.
Super tack.


Nu ska jag ta och lämna bloggen för en stund

Puss och hej på er
// Kram Ida

Här har det hänt grejer.

Nu har vi haft Claras dop, och det blev jätte uppslutning
Det var jätte fin dopceromoni i kyrkan och fin uppslutning.
Clara var jätte fin i sin dopklänning...men hon verkade inte riktigt vara tillsfred med sitt dopband....hon lyckades få upp knutten och dopbandet hängde bara som två snörren :p men hon var jätte söt ändå.
Sen på dopfikat efteråt var det så fint, Claras doptårta var så fin så tack Claras farmor för den fina presenten till Clara, sen hade min lillebror Magnus flickvän Nikki gjort smörgåstårtorna och dom var också jätte fina och goda.
Måste tacka för alla Claras dop presenter hon fick... Hon har redan börjat använda visa av dom (dom som går att använda redan förstås)

SUPER STORT TACK FÖR EN JÄTTE FIN DOP DAG SOM CLARA FICK DEN 30/5

@-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-

Sen kvällen förre Claras dop så var Andreas, jag, Mari, Magnus och Emil på nordic rock festivalen...det var en trevlig kväll föruton att vi kom där ifrån med ondare i kroppen än vad vi hade när vi kom hit.
Jag hade JÄTTE ont i mina fötter, gick inte så bra att gå...Emil och Andreas hjälpte mig utfrån området och till bilen....Kändes som hade hade runda fötter.
Sen fick Mari lov att besöka sjukstältet, men en ond arm och axel. Hon kom ut där ifrån med bandarge och JÄTTE ont. Magnus hade ont i sina knän och sitt skadade finger som han skadade innan fastivalen  och Emil hade också ont i knäna. Tror Andreas var den enda i sällskapet som inte hade ont i kroppen ;)
MEN VI HADE JÄTTE TREVLIGT...DET VAR EN JÄTTE FIN FESTIVAL och hade vi inte haft dop så hade vi nog med säkerhet varit piggare ;)

<3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3   <3

Och efter en jätte mysig och fin helg så kommer ett slut tyvärr.

Igår fick vi lov att säga hejdå till Claras gudmor som fick lov att åka tillbaka till Skåne för att jobba. Alltid tråkigt med avsked men vi kommer att träffa henne igen snart :) vet inte när men snart hoppas vi.

Ska nu se om jag kan hitta kameran som vi har lite bilder på, tyvärr inga dop bilder det har vi på den större kameran och den vet jag inte hur jag ska göra för att få in på datorn men jag ska nu se om jag kan få in lite bilder på Clara och lite annat från den andra lite mindre kameran.

Ha en fortsatt fin dag, det ska vi här i umeå ha...vi har sol och blåst :)

Stora kramar från lilla familjen :)

RSS 2.0