Ny klippt hos frisören.

Vill ni veta en sak....frisören hittade lockar i mitt hår....JAG HAR LÄTT LOCKIGT HÅR :)
men man måste fixa lite med håret för att lockarna ska visa sig..men dom finns.
Måste visa lite ego bilder ;)

FÖRRE  här är håret blöt och inte kammat, så det är lite lockigt faktiskt, men när det är torrt och kammat är det rakt ...


och konstigt vänd blev det också :p

EFTER här är håret ny klippt och torrt, och lite fixat med...

 fram i från....
bak i från.

Fotograften är sambon, sittande i soffan...och les på att hans sambon inte kan ta en foto och vara allvarlig.......
Här kommer ett exempel på en bild han fick ;) :p

 .....seriösa paret....det finns fler bilder där jag dummar mig, men dom får ni se någon annan gång ;)

KRAM PÅ ER


Hemligheten...

Nu ska jag avslöja mig ;)

När jag kommer på någonting som jag vill göra...så brukar de hända på en gång.
När jag skulle säga till sambon vad jag kommit på...och hur jag kan slutföra de.....När det gällde min Norge period så jag sökte jobbet och 2 veckor senare satt jag i Norge....fler mil hem ifrån.
Så jag kan tänka mig vad sambon första tänkte ;)
Men så hemskt är det inte..jag ska inte flytta till Norge igen...så ni kan andas ut igen.

Jag har hittat en massage kurs som jag vill gå...men det kommer att kosta en del och kursen ligger inte i Umeå där jag bor så jag måste bo på hotell i några nätter i en annan stad. Så kostade drar iväg.
Så jag ska ringa till kurs ledaren och hör hur länge dom ska köra kursen och vilka dagar....och allmänt fråga tusen frågor ;)

Igår var jag på mitt första kurator samtal.....vilket kändes lite kontigt. Men jag tror min läkaren kommer att få en arg kurator på sig inom kort :) För hon tyckte att han ger mig för hemska piller. och har inte undersökt mig som hon tycker man bör göra....dom tycker läkaren ska "leka" spion och forska i alla om mig... men det har jag inte gjort.
Och sen så ska hon se till att jag får ta de blod proven jag vill ha :) Och blir det ingen förändring på jobbet så ska hon kalla till möte med min chef så vi får ett slut på denna onda cirkel som gör mig illa.
Sen funderar jag på andra jobb...känner mig inte välkommen på det jobba jag har idag.
Men det är inte så lätt att hitta ett jobb vill ha ;) jag har kommit på ett jobba ska skulle vilja testa på för jag tror det är ett jobb som jag kan jobba med länge i livet. Skulle vilja jobba som arbetskonsulent, tror det skulle vara en roligt jobb.
Ska ta och sätta mig ner och skriva ett mail till en an min gammal chef inom handikapp omsorgen och se hur det ser ut med jobb ...som hon vet om.

Jag skriver mer sedan.....
Ska ta och försökte få bort min huvudvärk...och kanske tvätta håret idag..ska till frisören ikväll...fick en tid 18.00 :)

Puss och kram så länge

2 dagar sedan jag skrev senarst ;)

Men nu är jag här en snabbis......har en hemlis på hjärnan som jag ska samtala med sambon om....men sedan får ni veta. Det har med pengar att göra, annars hade jag nog inte bryt mig i vad sambon säger ;) hi hi men det kan dra i väg i kostade...men har vi ekonomi så hoppas jag på tåget ;) mer säger jag ej.
Är ni nyfikna nu? säg JA hi hi hänner mig själv så glad att jag kom på detta.....hoppas sambon är lika på...

Puss på er... hör av mig fram över..men nu vet ni vad som händer hos mig...eller inte ;P hi hi vad hemlighetsfull jag känner mig.


puss på er så länge :)

Några rader från mig...

Ska bara kasta i några rader ;)
Håller på att leta fram mig sladd till mobilen så jag kan få ut bilden på min yngsta bror .... Det var nämligen så att vi satt på frassen och han hade ätit ett skrovmål och jag en mjukglass....sen så spårade det ur lite med min glass ;)
Ska försöka få ut en bild på de så fort som möjligt :) så lite bilder från min fredag ska ni får :) *skrattar lätt*
Idag har jag inte gjort något speciellt... ska äta middag med sambons lille bror och två av sambons kompisar.....så vi blir 5 stycken som ska gynna pizza marknaden ikväll ;)
Igår träffade jag 5 stycken av mina f.d klass kamrater från gymnasiet :) det var kul att få se dom igen...och vi pratade lite minnen från resor vi gjort med klassen till Italien och Stockholm...och jag skrattade nästan så jag grät en stund där..... *ler*
Och avnjöt en middag som bestod av kina mat... *mums*
Glömde ta lite mobil nr av dom men jag nog ta reda på dom :) mig slipper dom inte ;)

Kram och puss från mig så länge :)


En bild....

Jag skulle ta ett äpple här om kvällen och tyckte det var så fint....ser radigt ut ;)
Kolla in..



Jag ska ikväll till en middag tillsammans med några från f.d klassen på gymnasiet :) så jag ska inte skriva så mycket mer idag...ska se om jag ska ta mig ner till stan lite innan och gå lite på stan ...men jag tror inte ryggen tål det idag heller :( men men får väl lov att vänta med shopping rundan tills ryggen vill;)
Nu ska jag se skiderna tillsammans med sambon :)

Ha en bra dag och kväll

puss och kram från mig.

Lätt lagat forts..

Här kommer bilden på maträtten som jag inte vet vad den heter, men får väl komma på ett namn ;)
Men god var den...sambon skulle ta den till matlåda till jobbet i morgon ;)



Tillsammans med denna maträtt så hade vi en sallad med dessing, och hemma gjord hallon soda ;) Tända ljus och varandras närvaro vid köksbordet.

Kram på er.

Lätt lagat :)

Idag hade jag ingen lust att stå i köket....men det vända, fick ett recept av en kompis och nya recept har någon konstig invärkan på mig idag..jag ville laga mat, ställa mig i köket ;) till och med besöka affären..*duktig tjej*
Men jag gjorde nog inte enligt receptet tror jag ..men men för se hur det blir.
Maten står just nu i ugnen och myser till sig *ler*

 Det jag använt mig av är:
*Kyckling.
*Potatis.
*Lök.
*Vitlök.
*Morötter.
*Salt.
*Oliv olja.

Hackande ner i mindre bitar och in i ugnen :)
Ugns värmen på ca 200 grader i ca 1 timme.

Sen fixa en god sallad med dressing till.

LÄTT LAGAT *skrattar* passar mig precis.

Tack Mari för receptet.

Nu ska den få vara klart i ungen, det är en liten stund kvar...sen så ska jag och sambon äta :) *mums* det luktar så gott...
Om inte jag och sambon är för hungriga när maten är klar då ska jag ta fram kameran så får ni se hur det blev :)

Kram så länge :)



Dagen rullar på....

Dagen rullar på...
Idag är det ju Tisdag.... andra dagen in på den nya veckan.

Jag vaknade med känslan av att det var tagtråd i halsen på mig ..... inge mysigt. Fick lov att ringa jobbet och avsäga mig att jobba idag ..inte kul.

Jag har druckit te i mängder och ätit hals tabletter....så nu ska inte det få mer fäste.
Har även fått iväg ett mail till chefen och kollegorna där jag skrivit att jag måste vara ledig två dagar den närmaste veckorna....måste på åter besök till läkaren och sen ska jag träffa kuratorn för första gången....känns lite konsigt att man ska träffa en kurator..har aldrig varit hos någon sådan förut ... *nervös*

Sen så har jag njutit av en mysigt bad i badkaret :)

Pratade just med svärmor..och vi ska äta middag ihop alla fyra (svärmor, jag, sambon och sambons lillebror) något lätt.

Nu ska jag ta och lägga mig i soffan...och dricka lite mer te och se på tv:en.

Kram så länge....

År 2008 slutade med tårar och år 2009 började med tårar.

Hur mycket ska man stå ut med?

Jag börjar bli så les på allt nu.....jag orkar inge mer.

Vet knappt vars jag ska börja.
Men som vi läst tidigare så började allt redan 23/12-2008 slutade året med ett missfall så verkligen drog hur all kraft som jag trodde jag hade.
Men redan den 10/1-2009 går min älskade pappa och göra sig illa ...mycket illa. Och det är väldigt hårt att se sin pappa vara så sjuk och ha så ont som han har. Tycker så synd om honom.
Sen kunde jag ju passas att allt hemska är över....men nej det kommer mera :(
Sambon är jätte förkyld och helt slut i kroppen...
På söndags morgonen den 18/1-2009 kring 08:00 tiden ringer sambons mamma och säger att sambon morfar är  död... NEJ NEJ det får inte vara sant :( vi packar oss in i bilen tillsammans med sambons lille bror... vi kommer till mormor och resten av släkten. Vi sätter oss med varandra och pratar och bara är med varandra, närvaron är viktigt.
Morfar var ju en pigg gubbe..och så mysig, varför just han? Jag hade lovat honom att vi skulle dans logg dans i sommar....men nu får jag dansa själv :( för dansa ska jag göra för honom, jag hade lovat honom de.
Kanske kan låta dumt men jag känner att jag måste göra  det för honom....så känns det just nu i allafall för se hur det känns i sommar när logg danserna öppnar.
Sen när vi har kommit hem från sambons mormor så får jag ett samtal från en av mina bröder som säger att mamma och pappa är på akuten...NEJ skriker jag rakt ut....vad händer?
Jag ringer och ringer för att se om jag får tag på mamma men mobilen är så klart avstängd för att dom är på akuten.
En av mina bröder ringer upp mig och säger att vi ska åka till akuten och se vad som händer....min yngsta lille bror är i Åre hos flickvännen, jobbigt att inte vara hemma när det händer saker men han tar det bra.
Men jag och mina andra två bröder åker in till akuten och hälsar på pappa...det visar sig at han har fått en förstängning i ett blodkärl, men fick lite medícin och sedan åka hem igen efter antal timmar i sjukvårdens hjälp.
Åker hem igen och försöker samla mig....
Sambon och sambons lille bror vi åt en sen middag tillsammans och tände två grav ljus till morfar som vi ställde på altanen...det var så vackert.
Sen försökte vi samla oss och ta oss till sängs..jag somnade på en gång...men sambon låg vaken en lång stund :(
men somnade till slut.
Vi vaknade och komma ut mot altanen och ett av ljusen lyser ännu..det andra hade vinden blåst ut...så vi ska tända det när det andra är har brunit klart.... har en bild på ljusen när både lyser i mörkret.

Vi saknar dig...

Idag så försöker vi ta en dag i taget...ska ta och ringa svärmor och höra hur det är idag...vet att hon hade jätte mycket saker inplanerade..hon skulle vill har hjälp med något av de...

Har ringt min pappa på morgonen och får han går det framåt för...han är hemma själv idag och hittills har det gått bra säger han..hoppas det fortsätter så.

Min yngsta lille bror skulle ha kommit hem imorse från flickvännen men det varit något strul med bussarna så han kommer hem senare ikväll i stället...

NU VILL VI INTE HA FLER MOT GÅNGAR.....NU ÄR DET VÅRAN TUR ATT HA MED GÅNGAR.

Nu ska jag fixa till lite här hemma och se hur det är med sambon.

Tack för att ni läser.

Kramar från mig

(ursäkta all dålig stavning men jag orkar inte fixa till den ju nu)


Varit lite avstängd

Jag har varit lite avstängd....men ska skriva snart igen.
Har inte glömt bort er ;)

Kram Snorpan

Min pappa.

Idag är det torsdag och det är snart slut på en vecka....för mig är arbets veckan redan slut. Hade min sista dag för denna veckan igår onsdag.
Idag är jag hemma hos mina föräldrar och tar vara på min pappa som gått och gjort sig illa.... han behöver hjälp i vardagen medans resten av familjen är på jobbet. Mamma har varit hemma mån-ons så jag är ledig idag och i morgon tog jag en semster dag för att kunna vara hemma med pappa. Och det gör jag så gärna.
Nu har alla åka till jobbet...eller det var ju ett tag sedan ;)
Pappa har fått alla morgon mediciner som han ska ha....och nu sover han. STACKARS MIN PAPPA ...jag tror inte man kan förreställa sig alla smärtor han har, tyvärr :( Men när han sover så hoppas jag att han slipper den största smärtan.
Om han kan sova ända tills nästan medicin stopp så är det nog bra..och det medicin stoppet är 12.00
Jag har sett lite på tv:en och krigat lite med solen ;) som har gått upp....den är ju så underbar att den kommer upp den lilla tiden den gör det så här på vintern..jag har har ändå krigat fast jag tycker om den...den har kommit precis i tv:en :) hihi så jag har dragit för och dragit upp... men men.

Sitter i vardagsrummet och då ser man rakt in där pappa ligger/sitter och sover....han sitter ju faktiskt och sover för att det går bättre.
Men just nu tror jag att jag ska gå och titta på honom lite närmare...för han ser ut och sitter så konstigt...
Kommer snart tillbaka.......

Tillbaka...
Han sitter nog ganska bra för han sover i allafall väldigt hårt...så jag väcker honom inte.
Sen så försöker jag hålla värme lite kaminen och det går väl så där.....hittills har det ganska bra...den har inte lyckas slockna..men har jag lyckas bränna mig lite lätt..men ingen fara bara lite röd på huden.
Men det som "skrämmer" mig lite mer är att snart är det slut på ved och jag kan inte bära så tungt och pappa får inte bära alls.... Så det måste jag fixa...men jag får gå många gånger fram och tillbaka då kan det går bra.
Annars kommer det att bli en kall dag....tidigast någon kommer hem är...nog vid 15-tiden...någon gång. Då kommer yngsta lille brosan hem från skolan ..får se hur länge jag klara mig på dne veden jag har.

Så det som är inbokat idag är följande.
* Lunch, till pappa och mig.
* Medicin till pappa men det blir i samma veva som lunchen.
* Hålla elden vid liv
* Sköta om min älskade pappa
* Göra i ordning middagen tills restan av familjen kommer hem
* Sen åker nog jag och mamma och simmar, om det finns någon annan hemma som kan vara med pappa förstås för han kan vi inte bara lämna själv.
Sen tror inte jag det är nog mer...mer än att hålla pappa och hushållet flyttande :)

Nu ska jag gå och kolla till pappa igen och väcka honom lite senare så han hinner vakna till liv innan medicinerna kommer.

Jag kommer nog in lite senare.

Kram så länge :)




Fortsättning på måndagen

Nu har jag varit på jobbet klart sedan flera timmar tillbaka ;)
Kom hem från jobbet.
Satte mig vid datorn och pratade med svärmor lite grann...sen gick jag och började med middagen (köttfärspaj)
när jag stog och började med middagen kom sambon hem och vi gjorde klart middagen tillsammans :)
Och sen åt vi en jätte god köttfärspaj tillsammans *mums*
Sen såg jag, unga mödrar som en en serie på kanal 5...men kunde inte slita mig från tv:en så jag satte mig och såg Änglagård.....måste ju uppdatera minnet innan jag ska se den andra filmen ;) hände tänkt se den lite senare....

Men jag lämnade tv:e tittandet för en stund och gick till badrummet och spökade ut mig ;)
jag unnade mig upp friskande mask en måndag kväll :) fular mig ....
 

Lite från mig här ikväll..... nu ska jag ta och tänka lite på kudden.
Hörs i morgon

Puss och kram på er ;)

Måndag 12/1

Min första sjukskrivnings dag ...nu mera får jag bara jobba 7.5 timme i veckan...till och med den 8 feb.
Mitt schema är som ett spindelnät ..jag vet knappt tiderna..min kollegor vet knappt tiderna..och min chef har noll koll på schemat.. men men jag går till jobbet på dom tiderna som varit framme på förslag...hittills.
Lite info ...inte så kul info kanske ;)

Igår söndag tror jag att jag inte har skrivit någonting.
På morgonen gav jag sambon frukost på sängen....
Sen rullade dagen på... Tagit ner julgardinerna i vardagsrummet och satt upp nya (ikke julgardiner)
Byt tyg på stolarna vid vårat bord i vardagsrummet.
Fikat med två av min tre bröder...och var på apoteket och köpte ut medicin till pappa .. han har gjort sig riktigt illa :(  så vi var och köpte ut starka smärt mediciner till pappa...
Sen träffade jag min tredje bror senare på dagen och han kommed lite saker som jga ska ha....och sen gick vi på godishuset och köpte två tidningar och en godispåse till pappa som han ska ha ...nu när han ligger hemma och är sjukskriven och kommer att vara det i 6 veckor :( då kan man behöva två bra tidningar och lite godis ;)
Sen såg fixade jag lite här hemma så gått det gick med en värkade rygg och ett pyske som sviker en... samtidigt som bingolotto gick på tv:en....hade bara på det av en anledning...En kvinna som var med och vann en halv miljon..var en som jag kände så jag fick bara lov att kolla in henne ;) *av ren nyfikenhet*
Sen var det säng dax...

Och nu är det måndag morgon...sambon gick till jobbet 06:35 och jag går iväg ca 12.30..och är tillbaka hemam igen strax efter 15.00 och sambon strax efter 16.00..sen är vi hemma både två :) undran är vad vi ska äta till middag idag? Någon som har något tips??

Nu ska jag nog ta och gå till badrummet och tvätta håret för det är inte speciellt rent ;)
Jag hör säkert av mig senare idag..
Men kram så länge :)



Mys kväll...

När jag fyllde år den 6 jan...fick jag av min sambo, en kväll med mysig middag och bio besök och det bokade vi in idag/kväll.
Vi började dagen med en lång sov morgon....tog gott om tid på oss innan vi tog oss ner på stan.
Ca 15.30 var vi på stan..gick en snabbis på lite affärer innan allt stängde....
Vi hade tänkt äta på balder..som är ett fint ställe...men jag kände mig inte så hudra på den idèn väl nere på stan så det blev MAX inte det mysigaste stället men vi gjorde det mysigt....vi åt i lugn och ro, och pussades lite ;)
Sen gick vi ner till filmstaden och kollade vad det gick för filmer... jag ville se Wallander men det fast inga biljett till den lediga :( men vi såg en annan bra film :) var på hemköp och inhandlade lite godis.
Sen efter bion tog vi och gick en stund på stan och bara myste och kollade runt lite.
Bussen kom och vi åkte hem :)
Väl hemma så fick jag massage men en olja som vi köpte när vi var i Egypten..underbar olja att få massage med.
Och nu sitter jag här och skriver och sambon vid sin dator..men vi ska se om vi ska se en film lite senare.
                                                              

                                                                    Jag älskar dig.

                  
Hade lite tråkigt med sambons bror så jag hamnade på kort :) ganska ny hem kommen från en skönhets salong...där jag var och blev om pysslad tillsammans med mamma.

Kram och puss på er.


~o~o~ Girl Power ~o~o~

------------------------------------------------
Har du tänkt på alla gånger vi blivit
nertryckta av män för att de menar
att vi är det svagaste könet?
Men hör här:
* vi kan blöda en vecka utan att dö.
* vi kan ge mjölk utan att äta gräs.
* blir våta utan att röra vatten.
* vi kan få benlöst kött att stå.
Hur många män kan de?
GIRL POWER....
---------------------------------------------

 girl power...vid låg ålder...det börjas i tid  ;)

Fick detta sms av en kompis..och tyckte jag kunde dela med mig av de :)

Info från läkarbesöket i fredags

Lite sen info från läkarbesöket i fredags..

Jag fick tag på läkaren...bråkade på honom.
Fick en tid ca 2 timmar senare...mamma körde mig till vårdcentralen och hem förstås... ;)
Pratade med läkaren om all smärta och tänkar man får/har.
Jag gick där med en sjukskrivning i handen och en massa piller
Blev sjukskriven på grund av all smärta jag har..och sen för att jag fått en depression på köpet :(
och sen så fick jag en massa piller för smärtan i ryggen...och "lyckopiller" för depressionen...
Så detta ska nog gå bra hoppas vi.
Kommer att jobba 2 timmar varje dag.. 4 dagar i veckan till och med den 8 feb.
Jag och läkaren skulle ha ett återbesök inom denna månad jag är sjukskriven och hur det går med alla mediciner och smärtan.

Detta var kort info från mig gällade läkarbesöket i fredags....

kram så länge....

Min yngsta kusin och jag...

Måste bara visa min lille älskling :) min yngsta kusin. Han är inte så liten faktiskt..han är 4år, fyller 5år i år.
När detta kort tags hade han med min familj och min mamma och pappa gått runt i stan och kollat på snö/is konsten som står utställd runt om kring i centrum. Och jag hade varit med kvinna som jag är kontakt person till.
Så jag passade på att möta upp dom på en parkering och fick mig en kram :)

Ursäkta den dåliga kvaliten.

Kram kram


Skulle vilja ha lite hjälp...

Någon som vet vad denna blomma heter och hur ska man sköta den??
Fick den av sambon lill kusin (5år) han tyckte att den passade mig :)
Men jag vet inte hur jag ska kunna hålla den vid liv...
Någon som vet.....???
Vatten vet jag den behöver ;) men mycket eller lite...mycket ljus eller lite ljus....



Oj den blev lite åt fel håll...vet inte hur ajg ska fixa det..så ni får stå ut ;)

kram Ida


Läkaren har visat sig vara vid liv

Läkaren ringde inte igår på hela dagen *arg* men jag fick tag på honom..han lever kors i taket.

Nu jag nog ringde honom 08.17 på hans telefon tid så säger JA HA ...VAR DET DU SOM JAG HADE FÅTT EN LAPP OM...min första tanke var ..vad då ja ha...och om han vet om lappen varför ringde han inte...Skit sjukvård.

Men nu när jag ringde fick jag en tid..fast genom lite gnäll..jag gav mig inte och i telefonen fick han bara för en liten del ...han ska få det het om öronen när jag kommer dit.
Jag ska begära mycket av honom.
Bland annat ....håll i er.
* Hjälp med mina rygg smärtor. vad det innehåll...om det blir högre/starkare dos med medicin eller en sjuk skrivning på viss % eller både och.....för se vad han säger men i telefonen så började han prata i dessa banor.
* Begäran att ta ett blod prov som kan ge mig besked om jag har RA eller inte.
* Tid hos en kurator.
* Prata med honom om akupuktur.
* Prata med honom om att mina ben har börjat göra ont...typ som växtvärk...men det kan ha något med mina ryggsmärtor att göra.
SEN HAR JAG MER JAG SKA TA MED HONOM.......min tid hos honom börjar 10.30 idag..och jag ska minst ta en halv timme av honom MINST.

Men nu ska jag ta och fixa till mig lite grann...få i mig frukost och allmänt fixa till mig :)
Ser nästan fram imot detta läkarbesök ;)
Hör av mig senare hur det gick och vad jag fick ut av läkarbesöket.

Kram från Snorpan :)


~kÄrLeK~

                                                   ~~KÄRLEK~~      

Min sambo som jag lever med....han är världens bästa sambo man kan ha..vi har gått igenom så mycket tillsammans både tråkiga och roliga saker. Vi vet vars vi har varandra utan tvekan. Han finns här för mig genom svårigheter och saker som går som på en dans. Visst har alla förhållande svackor sådana som  går upp och ner...det har ju vi också men vi tar oss igenom dom. Jag älskar honom så otroligt mycket.

Min pappa som hjälper mig när jag behöver de...kommer och lämnar och hämtar saker...fixar och donar. Hjälper mig helt enkelt.....mest med sådan "kill saker" jag inte fattar mig på. Han följer ibland med mig och min mamma och handla. Och sen finns han om jag behöver honom...alltid

Min mamma som jag kan ringa om vad som helst. Med min mamma kan jag göra "tjej saker" tex. gå på skönhets salong ;) och allmänt göra saker tillsammans.... Jag har lagt märke att att nu när jag blivit äldre och flytta hem ifrån så har jag och mamma skapat ett band mellan varandra som vi inte haft tidigare i alla fall  inte likadana...dom har utvecklas....Jag kan göra saker med min mamma som man gör med sin syster. Hon finns där för mig jämnt.

Min ena bror Mi..... Finns där för mig när jag behöver honom..jag ringer när jag behöver hjälp med allt det elektriska :)  oftast. Och han finns där om jag behöver prata eller vara med honom....
Och eftersom jag varken har bil eller körkort så ringer jag han så kommer han och hämtar sin stora syster och kör henne dit hon behöver.

Min andra bror Ma..... Även han kör mig när jag behöver....han kör mig land och rike runt :) hans finns om jag behöver någonting eller bara behöver prata. Han tvekar inte att hjälpa mig...jag har aldrig varit med om att han sagt nej till att hjälpa mig...vad jag kan minnas.

Min yngsta bror Mag..... Han finns när jag behöver honom..han kommer och besöker stora syster och sover över och vi har mys kvällar tillsammans med film och en massa godis och läsk :) skrämmer slag på mig kan han också göra.... En riktig bus lille bror.

Min tre underbara "små" bröder är helt underbara skulle inte ge bort dom för allt guld i småland...vet inte hur mitt liv skulle se ut..utan min bröder, men något jag vet är att det skulle med all säkerhet vara JÄTTE TRÅKIGT.
Världens bästa föräldrar har jag också :) sådan föräldrar som jag har...önskar jag att alla barn i världen ska få ha.

Sen har jag jätte underbara kompisar som finns där för mig....riktiga vänner.

Och sen har jag en liten sötnos.... min barndoms kompis lilla tjej...hon ger så mycket glädje till sin bonus moster :) och min barndoms kompis hon är värd guld...det finns bara en av henne...hon har ett hjärta av guld.
JAG ÄLSKAR ER ALLA


En skit dag :(

Jag mår dåligt och det är inte bara fysiskt utan psykiskt också.. Och idag har jag försök få tid på vårdcentralen...
Det började med att jag ringde dit klockan 08:04 och bad om att få prata med en kurator och min läkare, och få en tid hos min läkare för att få prata med honom om rönken som jag väntar på, och att jag vill göra ett till blod prov för att utesluta REUMATOID ATRIT (RA) och få gå till en kurator och prata av mig...för det behöver jag verkligen.
Men jag lämnat mitt nr till vårdcentralen och dom skulle ringa upp efter en stund...
Det ringer en "läkare" ..jag berättar för hon hur det är och hur det känns...och kärrningen säger VI PRIORITERAR DIG INTE, DU ÄR INTE NOG SJUK. Så när man har ont i ryggen går på starka mediciner, sjukskriven hela tiden nästan och ont varje dag...och börjar ge upp livet...livet består av smärta....och smärta... det är min familjen och min älskade sambo som bär upp mig.
Så denna "läkare" säger då att dom på vårdcentralen inte prioriterar mig..och vill jag har hjälp för jag väl söka mig till akuten säger hon....
Jag sjukskriver med från jobbet...blev ner körd till akuten av en kollega på jobbet....när jag kommer ner och äntligen får komma fram till receptionen, och berättar för hon som sitter på andra sidan bordet hur det ligger till så säger hon MEN HERRE GUD ....VAD SÄGER DU ATT DOM SA PÅ VÅRDCENTRALEN... hon varit så chockad att man säger så till en människa som söker sig till sjukvården för man ont.... Hon ringer upp min vårdcentral och säger ett par välvalda ord till kvinnan som svarade på vårdcentralen...sen fick jag luren och fick då berätta varför jag ville träffa min läkare... Kvinnan som nu var i luren, sa att hon skulle skriva en lapp till min läkare och be att han ringer upp mig så jag får berätta allt för honom också och förhoppningsvis få hjälp .... om han nu ringer.
Så just nu är jag hemma och väntar på detta samtal från denna läkare.
Känner mig så les på denna sjukvård....
För att få komma till en kurator så måste det komma från min läkare...vill jag ta ett blod prov ska det komma från min läkare.....Vad får jag bestämma.. INGENTING ....jag får inte boka in en tid hos min läkare ...jag får inte gå till kuratorn om inte läkaren skickar en remis..jag får inte gå och ta ett blod prov utan en remis från denna läkare...Allt ska komma från läkaren...MEN NÄR MAN INTE FÅR TAG PÅ LÄKAR HELVETET vad ska man göra.
---------O-------------O--------------O------------------O----------------------------O------------O------------------------O-------------------O---------

Nu ska jag sluta gnälla för en stund....ska ta och lägga mig i soffan en stund och vila mig lite...har så ont i ryggen och i huvudet...allt bara värker.

Kram så länge
från en Ida som snart ger upp allt detta.

Slut på ledigheten

Japp då var det slut på ledigheten....
Idag har jag varit på jobbet och haft planeringsdag...inför den kommande terminen *tråkigt men nödvändigt* och i morgon är det en helt vanlig arbetsdag ...
Sen var jag och mamma på stan och köpte en USB-kabel till min skrivare som jag fick igår :D är så nöjd hihi. NU ska jag bara få den inkopplad av sambon :) Och sen var mamma och jag och bokade tid på en skönhets salong ...och vi fick tid på fredag så ska vi plocka ögon brynen *aj aj* och färga ögon fransarna *snyggt*  Så på lördag när jag och sambon ska ut på romatisk middag tillsammans och se på bio..då för han gå ut med en snygg tjej hoppas jag ;)

Nu ska jag ta och äta lite popcorn och mysa framför tv:en :) får se om jag får med mig sambon :)

Kram Ida

Min födelsdag

Idag blev jag 22år :)


Idag var det varit full fart här hemma...
Vill börja med att säger TACK till alla som uppvaktat mig idag..med besök, samtal, sms med mera.... tack så mycket.

Vet ni vad jag fick av mina föräldrar och bröder...jo jag fick en skrivare/skanner/kopiator ALLA i ett :) precis vad jag behöver och önskade mig.....
Nu ska jag börja med det jag väntat på länge ;) det får ni inte veta ikväll.....jo lite får ni veta... jag ska göra ett album med kort från när jag och min sambon var liten och sätta ihop på något fint sätt :) det ska ni få följa hihi....

Och av min underbara sambon fick jag en romatisk middag och ett bio besök som allt detta kommer att hända på lördag 10/1 *romatiskt*

Nu ska jag ta och se klart filmen med min sambo och äta upp resten av våra varma mackor  *mums*

puss och kram så länge :)
från en ny fylld 22 åring....                  


Städar ...och städar

Är så les på att städa....
Men hoppas det snart är över för ikväll ...ska städa köket och toaletten sen får det vara bra för idag tror jag....kanske tar sovrummet i kväll också förresten annars för det bli en snabb städning innan gästerna kommer  i morgon.
För den som inte vet så fyller jag år i morgon, och städa är ju en bra sak att göra.
Jag har ju varit nog lat och köpt färdig gjorda tårtor och hälften av kakorna är köpta...så jag måste nog städa...för hur lat som helst kan man ju inte vara ;)

Ville bara skriva av mig lite ;) måste åker gå till städningen.

Puss och kram så länge


IKEA...

I julklapp fick jag av min ena bror en resa till IKEA i Sundsvall och den utnyttjade jag igår :)
Så jag åkte till IKEA med två av mina tre bröder....
Jag fick gå på hur många affär jag ville och allt vara på mina villkor ;) jag bestämde ALLT...
Vi hade en jätte fin dag tillsammans..jag är jätte nöjd med en sådan julkapp :)
Jag fick till om den en karl till om jag hade velat....men jag vill inte ha han....hans raggning teknik behöver att fin putsa lite.... Han kom från till mig därjag gick ensam på IKEA (mina bröder satt i bilen dom vill inte gå med) men när jag går runt och kollar på saker....känner jag mig iakttagen, men fortsätter kolla runt lite ...bara några minuter senare kommer en karl och knackar mig på axeln och säger JAG ÄR LES PÅ MIN FRU NU, JAG VILL VARA MED DIG...jag trodde han skämtade med mig så jag sa MEN JAG VILL INTE HA DIG, TYVÄRR. och jag vänder mig om igen och försöker gå där i från då går han i kapp mig och frågar ÄR DU ENSAM och då fattade jag att han var ute efter någonting för han hade något i rösten som gjorde mig lite rädd...så jag säger NEJ JAG ÄR INTE ENSAM, MIN MAN ÄR HÄR....jag hade inte någon med mig in ..hade två bröder i bilen och ingen man ;) men det visste inte han ;) då lämnade han mig i fred...och kände ett lätt obehag så jag genade lite på ikea och kom till kassan fortare än tänkt men jag han få med mig det jag vill :) och sen gick jag lungt ut till bilen där min bröder satt...
Sen gick jag in på rusta en sväng .....och sen sa jag dom glädjade orden till mina bröder NU ÅKER VI HEM....både killarna såg ut som solar ;) hihihi dom var nog les på sundsvall ;)
Sedan när vi var på väg hem så tod vi en sväng förbi mamma och pappa och broder som var hemma....och sen så fick jag åka resten av biten hem till lägenheten med mamma och pappa :)
Vi tog en sväng förbli MAXI också :):) och där hittade mamma...mina favorit glas så nu har vi tomt den hyllan på MAXI hihi :)



Och sen när jag väl hade kommit hem så kom jag och sambon på att granen kanske har haft sin fin tid hos oss...och jag började ta ner alla julrgans kulor och glitter....och ljusen förstås ;)
Och så friserade jag den lite....ha rtyvär ingen bild att ge nu på den "fina" granen ;) men kan försöka skicka in en senare....
Nu ska jag ta och städa.....skriver nog mer ikväll.

Kram så länge


Mamma mu och kråkan

Idag var jag på bio med min yngsta kusin och såg mamma mu och kråkan....
Vi hade ett jätte mysigt bio besök.
Vi åt popcorn och godis så det nästan kom ut genom öronen ;)
Sen skulle vi möte upp min kusins pappa på frasses men han var lite sen ..så vi passade på att  springa på torget en stund och kolla på den stora julgranen som står på torget...min kusin gick fram till granen och sa OJ IDA GRANEN ÄR JU STORT SOM ETT HUS....FAST KANSKE TVÅ ;) gullig kille som bara den...När vi kollat klart på granen så upptäcker han en staty av en man som står på torget och säger högt och tydligt ..HAN ÄR INTE FIN, VEM VILL VARA MED HAN.....och när han sagt det så gick det en kvinna förbi oss och säger  till min kusin HAN ÄR JU DUNDER SNYGG...min kusin tittar på henne medans hon gick iväg och vände sig sedan till mig och sa IDA, DEN DÄR TANTEN VAR INTE FIN HON HELLER..och börjar skratta :) Ärlighet vara längst...sa han sen. Detta var lite om min dag...hoppas ni också haft en bra dag idag

Nu ska jag lägga mig ner....har fått så ont i huvudet.
Och sen ska det bli kudd dax tidigare idag än




Långt inlägg detta blev....

Japp nu har jag det.....nu gick det upp ett ljus :)
Jag har suttit här sedan i eftermiddag och funderat på varför jag började tänka på att skaffa en blogg och vad i hela friden ska jag skriva om.
Vem vill lyssna på mitt babbel.....
Efter mycket tänke verksamhet och funderingar fram och tillbaka... så kom jag fram till att jag ska inte göra det så krångligt...utan bara var mig själv, så detta blir en blogg om just mig.
Varför kom jag på att jag inte ska krångla till det och att det lättaste är att skriva om en själv.... jo för jag känner att jag behöver få skriva av mig... allt som jag bär på mig....för det är så tungt att bära på mycket, fast jag har en underbar familj som är förstående och hjälper mig när jag behöver deras hjälp, jag behöver inte ens fråga dom om hjälp...dom finns bara där. Likadant är det med min sambo som jag bor med och älskar jätte mycket....
MEN på något sätt så tror jag att jag kan få ut mer av vad jag tänker och känner om jag får skriva av mig.
Fick mitt andra missfall dagen förre julafton, alltså den 23/12-2008 och det tog hårt...så hårt.
Nu tänker säkert någon men varför tog missfall nr 2 så hårt....missfall nr 1 då.....
Missfall nr 1 kom i Juli -2007 och jag la locket på...jävligt dumt.
Jag var hemma själv en dag och tyckte att jag hade mått lite konstigt den sista tiden, hade inga funderingar på att jag kunde vara gravid..men jag tog mig med sakta steg till apoteket och köpte 2 gravtest.....gick hem igen och testade, test resultatet blev GRAVID ..oj tänkte jag det kan inte vara sant.... detta test gjorde jag på kvällen... på morgonen efter vaknade jag jätte tidigt, sov väldigt dåligt den natten. Sambon fick lov att gå ut och jobba natt och sen jobbade han dagen efter han hade jobbat natt. Men när jag vaknade efter en super dålig natt så gick jag upp och testade igen...och det stog fortfarade GRAVID....vad trodde jag igentligen att det skulle stå över en natt skulle det stå INTE GRAVID då eller.....alla hjärn celler var inte på plats.
Jag bestämde mig för att man måste ta detta med sambon MEN HUR? vet att min sambon inte var så där dunder  intresserad av att ha barn just då. På något jävlig dumt sätt så tänkte jag att ..jag säger det sen till sambon...sambon kom hem efter en lång helg med arbete.....jag ville inte störa honom med detta...så sa inget då......dagarna gick och jag gick där med en STOR hemlighet..och det kändes inte  kul för 5 öre..men varför sa jag inget, kan inte än  idag förstå varför jag var tyst....När jag var i vecka 6 kom det som inte fick hända..jag fick missfall.
Men kände då vad ska jag göra, säga till sambon att jag var gravid med fick just missfall ....nä jag varit helt borta tänkte inte alls..jag grät för mig själv och tyckte jag var världens dumhuvud....Jag gjorde något jag ångrar djup idag...JAG VAR TYST OCH GÖMDE ALLT, ALLA KÄNSLOR.
Men det tog så hårt på mig allt detta.....så jag började visa känslor på något sätt, en dag kom sambon satte sig brevid mig och sa sakt ut, du gömmer någonting....berätta.
Då brast det för mig...men jag visade det inte förens några dagar senare.
När jag satte mig ner med honom och berättade ALLT....
Han blev otroligt besviken på mig ,som inte sa någonting...sen så frågade han, hur det är med mig? och hur jag mår? och hur jag kunde ha det för mig själv så länge...detta med missfallet hände på sommarn och jag berättade för sambon i dec 2007 flera månader i tystnad.....
Sen när jag hade berättat det för sambon så då kände jag att min underbara familj ska få veta.....
Och mamma blev den som först fick veta.....jag och min mamma har en jätte fin kontakt med varandra och vi satt och åt middag med varandra en kväll....och då berättade jag..men bara kort, det var jobbigt att prata om det samtidigt som det var skönt.
Och nu när jag berättade om det som hänt så lättade mitt hjärta men det var något som var där som en oro...har det hänt en gång, kan det säkert hända en gång till..den tanken skrämde mig jätte mycket....
Månaderna gick och livet rullade på jag fick jobb på ett dagis i nästan samma stund som missfallet inträffade ..så jag började jobba på ett dagis här i stan....och trivdes bra till en början men ju mer tiden gick ju mer kände jag mig ovälkommen till denna arbetsplats :( men jag travar på där än idag...
Det var kort om mitt missfall nr 1.... Fråga inte hur jag kunde hålla det hemligt för det vet jag inte....

Missfall nr 2 kom  den 23/12-2008 dagen förre julafton ..
Jag hade min sista mens den 13 nov och den kan vara lite ojämn så jag tänkte inte så mycket på det..när det närmande sig mensen cirka dag så började jag undra varför jag inte hade den hemska mens värken som jag har i vanliga fall.... jag ryckte på axlarna och tänkte att mensen kommer den tar väl bara tid på sig.....nä den 20/12 då hade mensen varit borta länge....skickade sambon till apoteket i kylan....och kvällen den 20/12....kring 21- tiden testade jag och det visade att jag var GRAVID wow var min första tanke....Gick ut till sambon som satt i köket och berättade vad testet visade....
Men glädjen varade inte så länge...den 23/12 vaknade jag och hade ont i sidan av magen och mådde jätte konstigt.
Myste i sängen med sambon men det kändes konstig på något sätt så jag lyfter på täcket och där är det stockholms blodbad för under mitt täcke :( ..jag bara grät i mängder..stackars sambon fick lov att vara min personliga ass. han ringde runt till vårdcentralen och barnmorskan på vårdcentralen..... sambon ringde även kvinnokliniken men dom hade inte tid att svara på samtal just då....
Sambon fick lov att åka iväg och fixa en sak till mig som jag hade lovat och ville hålla det fast detta hade hänt. Men innan sambon åkte så ringde min mobil hela tiden och jag vägrade svara så sambon svarade och sa drog vita lönger  till häger och vänster för att jag inte var vid telefonen....för i vanliga fall har jag mobilen med mig hela tiden och svara inte jag så svara ingen....kan hända att sambon svara men det är väldigt sällan....
Sambon åker iväg och jag får mer ont...och ringer till mamma som är på jobbet och berättar så gott det går med gråten i halsen och tårnarna som bara rann som en flod., både berätta att hon ska bli mormor, samtidigt som hon inte kommer att bli det... Min mamma kom åkade från jobbet och hämtade mig och körde mig till akuten där jag bara behövde gå fram till kvinnan som satt där och berättade att jag var gravid och började blöda i morse.....så pekar hon med hela hand du ska dit sa hon och visade mig.....hon skickade upp mig till kvinnokliniken ...skit så fort det gick trodde jag skulle behöva sitta i evigheter och vänta...men det gick med super fart....tur mamma var med.....
Väl uppe på kvinnoklinkens mottagning så fick jag träffa en underbara barnmorska (kan hon ha varit minns inte vad det stog på hennes namnpricka) men hon var så trevligt...frågade mig hur jag hade ont och när jag började blöda och hur mycket....så trevlig kvinna...hon skickade vidare mig till en annan kvinna som var barnmorska/läkare och gjorde en gyn undersökning på mig och sa att det finns ingen aktivitet när inne längre...min första tänka vara FÖRBANNAT INTE IGEN....JAG ORKAR INGE MER..... Gick där ifrån med missfall nr 2 och förbannat ont i kroppen...Men jag hade bestämt mig för att det ska jag bara igenom.
Jag kom hem till sambon vi kramade  om varandra och pratade en kort stund med varandra....tyvärr en för liten stund men jag var så bort kopplade så jag ville bara få allt gjort. Skulle hem till sambons pappa och sedan vidare till sambons mamma och mormor och morbror.
När vi har varit hos sambons pappa och sätter oss i bilen för att åka igenom skogen och ut till havet....då...tappar vi allt fäste med bilen och åker rakt ner i diket med hela bilen...tur så gick det ganska sakta så vi skadade oss inte ....vi hade bara julklappar runt i hela bilen.....vi tog oss hur  bilen och när vi tagit oss hur så stannar en bil och vi får åka med hem till sambons morbror som hjälper oss ur diket.....sen sätter sig min underbara sambon bakom ratten igen och kör till hans mamma när vi stanna av en stund och vi berättade för henne vad som hänt oss på förmiddagen...vi kramas och pratar med varandra en stund.....sambon går ut för att avreagera sig lite..så han skotar altanen ute hos sin mamma helt ren från snö....vi samlade kraft och satte oss i bilen och började våran resa från sambons mamma ut till mina föräldrar där vi skulle sova över och fira julen med...vi åkte aldrig förbi alla vi hade tänkt..men det löste sig ändå.
Väl hemma hos mina föräldrar....då var både jag och sambon helt slut i kolan.....
Sambon somnade i soffan och resten av familjen fixade med allt som vi skulle ha göra till på morgonen efter (julaftons morgonen) då fyller en av mina syskon år så vi fixade det sista inför grattningen som skulle ske på morgonen....sen gick vi och la oss...det tog tid för mig den natten att somna..jag hade så mycket tankar i huvudet som gick runt.....MISSFALL NR 2 , NU FÅR DET VARA NOG....HAR JAG GJORT NÅGOT FEL, DET MÅSTE VARA MITT FEL ATT DET HÄNDE, HADE JAG INTE GJORT DET DÄR ELLER DET DÄR SÅ HADE MYRAN VARIT KVAR (kallar det lilla fostret i magen för myran) ALLT ÄR MITT FEL......jag vet man ska inte tänka så men det är jävlig lätt att ta på sig allt. Men efter några timmars tänktade och lite tårar så kom sömnen till mig också...och jag sov jätte skönt och vaknade lagomt till att gå in och fira min bror :) han blev ju en stor kille ;p
Hemma hos min familj var det lätt att vara, kände att jag kunde gråta om jag behövde..men sen skulle vi äta jul middag med släkten hemma hos en moster till mig....den var verkligen inte kul :( tyvärr .....min moster hade gjort en fin jul middag och tänkt så fint..det var inte det...utan jag var inte på humör för att vara med folk kände jag när jag var där.....jag satt och tänkte hela tiden ..IDA, LE OCH SE GLAD UT....det gick runt i huvudet på mig  hela tiden...MEN barn är det svårt att glömma saker för , min yngsta kusin som är 4 år kom fram till mig när jag försökte leka med honom och han kramar mig runt magen och säger JAG ÄLSKAR DIG IDA, DU SER INTE SÅ GLAD UT SOM DU BRUKAR GÖRA....det var inte lätt att hålla tårarna tillbaka då....jag satte mig på golvet med honom och sa att Ida mår dåligt och är ledsen, men nu ska vi leka och ha kul du och jag. Han pussade mig på kinden och sa IDA NU ÄR DU POLIS OCH SKA TA MIG :) sen jagade vi varandra på övervåningen en stund tillsammans med en till kusin. Barn är så underbara....dom ser en ..och frågar och nöjer mig med det svaret...i alla fall han gjorde det.
Sen åkte vi hem till min familj igen och hade en super mysig julklapps öppning med tända ljus och hela familjen var där och vi pratade och kollade på vad vi fått av varandra..och skrattade.
Sen nu när julen är över och nyår för den delen så förösker jag få livet att rulla på men det är inte lätt i mellan åt missfall nr 2  gör sig hörd i mellan åt men  man börjar komma in i vardagen igen....
Men jag har börjat tänka lite kring...tänk om jag blir gravid igen..får jag ett missfall till ...då vet jag inte vad jag gör....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tack för att ni läst allt detta och hoppas det gick att läsa och inte blev för svammligt så det blev svårt att läsa.
Nu ska jag ta och gå till säng så jag kan ta mig upp i morgon och hinner bli männska innan jag ska med min underbara kusin på bio...vi ska se mamma mu och kråkan :) han längtar tydligen jätte mycket efter att få se den filmen och med stor kusinen ;)

Kram så länge <3


Dax för nästa upptäckt...

Nu ska jag försöka mig på att lägga ut en bild :)
Tänkte jag ska visa en bild som min sambo tog när vi var i Egypten i oktober 2008...
Men har inte fått det riktigt klart för mig hur jag ska gå till vägen men hoppas på det bästa ;)
Håll tummarna.


Första inlägget :)

Då var man igång...vet knappt vad jag håller på med, men det ska nog gå bra hoppas jag i alla fall.....
Jag nöjer med att bara skriva detta för denna gång...ska leta mig runt lite mer på min egen blogg ;)
Kram så länge....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0