Hemma med familjen

Nu har lilla familjen Sandström/Kvarnström kommit hem från BB.
Visst är det skönt på BB men man blir lätt galen, så nu är vi hemma med våran lilla tös.
Lite läskigt att vara själv utan allt stöd man får där borta på BB men samtidigt kan de bli för mycket med allt också och i vårat fall så blev amnings hysterin bara för mycket, visst det är svårt att få amningen igång och få den att fungera men med vård löser man inget...så natten till idag fick mig att vilja hem med våran lilla tös...som bebis och mamma ska man inte behöva sitta och gråta när ett vårdbiträde ska visa en amningen. Det blev bara för mycket för oss, så när kärringen gått ut ur rummet lagomt irreterad över att dotterna vågrat öppna munnen och ama så ringde jag Andreas och berättade och sa även att på BB blir jag inte kvar en natt till för jag mådde så dåligt av att ge och känna det denna kvinna gjorde.
Kan känns att jag har dåligt samvete mot tösen att jag inte slog på kvinnan en smäll.
Men nu är vi hemma och amningen är inte hundra men den går sakta men säkert framåt hoppas jag, sen så varvar vi med lite ersättning så hon ska bli nöjd i magen, gull ungen våran.

Förlossnignen gick bra, till viss del..... fick ett blodtrycks fall när nakosläkaren hade satt ryggbedövningen, det var inte trevlig syn, själv mådde jag bara illa och svettades och sen minns jag inge mer än att jag hade ett till dopp på ställning. Men för Andreas var det inte kul :( både min och bebisen puls sjönk men stromsteg och rummet fylldes med läkare, sjuksköterskor och barnmorskor. Men enligt deras räkna grejer var jag borta i ca 3min.
Och kunde sedan av sluta förlossningen som jag hade på börjat.
Allt annat gick super bra....fick det stöd jag ville ha både från Andreas och från barnmorskorna.
Har fått många frågor om vad jag tog för smärtlindring...och jag tog ryggbedövningen, fungerade jätte bra för mig. Ångrar inte det ett dug faktiskt.
Barnmorskan frågade miljoner gånger om jag vill testa lustgasen men det ville jag inte, har hört att man kan börja må illa av den och det ville jag inte testa.....tyckte jag skulle fixa det ändå, hade bara bestämt mig för de faktiskt.

Efter några timmars kämpande med värkar kom våran underbara dotter...

Har lagt ut henne på webbisar..... sskickar länken så ni kan gå in och kolla på henne :) sen kommer det ju själv klart bilder från oss som vi tog på förlossningen och BB tror jag också vi har kort från :)
Men en så länge så får ni nöja er med en länk till webbisar :)

http://www.vll.se/default.aspx?id=42831&eid=44963

Liten bild på vårat lilla mirakel och lite info om henne, vikt, längd och namn :)

Nu ska jag ta och plocka ur lite BB väskor och sen är det dax för matning snart för lillan (midnatt) sen ska jag länga mig så jag kan ta mig upp till nästa matning och få liv i henne då ;)
Kan meddela de att det är inte lätt att ge mat till en 3 dyngs bebis om den inte är super vaken och på...men övning  ger fördighet sägs det ju :)

Mysigt att ni läst enda hit ner av allt mitt babbel.....god natt på er puss och kram.





Bebis

Jag har fått förtroendet att skriva ett inlägg här som gäst skrivare då fröken är kvar på BB med vårat lilla mirakel.

Igår Måndag den Tjugoandra Februari 2010 klockan 21:06 fick vi en dotter.

Nu ska jag äta sedan ska jag tillbaka till sjukhuset och vara med mina kära.

/Sambo


Den stora dagen....

Att man kan vara så förväntans full på någoting man vet kommer att göra mer eller mindre ont.
Ibland är kroppen och hjärtan bra konstiga :)

Inatt har sömnen fungerat så där faktiskist, en av dom bättre men bra var den inte.... 3 toalett besök i stället för 5 typ :) BRA.... vann lite mer sömn.
Somnade kring 11.30 men huvudvärk men jag somnade det var huvudsaken...så det var bra....vaknade till ca 5 gånger under natten på grund av huvudvärken men det var överkommlit....
Så man kan säga att jag haft en bra sista natt som gravid..... sa det till Andreas igår, jag tror jag kommer att sakna gravid stadiet, för att tänk att känna en liten människa växa i magen på en det är en så fantastik känsla, den går inte ens att beskriva. Och sen är den lilla människan ute och ett ansvar resten av ens liv.
Nu kommer mitt och Andreas heltids jobb att göra, vilket för mig känns underbart...för Andreas också hoppas jag, han längtar då tills pyret kommit ut.

Undra när pyret har tänkt att komma ut.....kommer att bli intressant detta.
Jag ska komma kring 07.30 och sen börjar dom väl direkt att få till de....så hoppas pyret behagar komma ut idag/kväll/natt den 22feb...och inte gör så jag måste kämpa enda till den 23 feb....det känns lite länge.

Nä nu ska jag ta och se om älsklingen behagar att vakna, klockan har ringt men vars är karl ;) hi hi
På tal om Andreas, han är så söt...inatt har han varit så nervös så han kunde inte sova, men med lite OS på tv:en så somnade han där. Sen fick jag honom till sängen vid tre tiden sen dess har han sovit fint...Men nu på morgon har han stackaren, vaknat så fort jag rört mig...han har varit JÄTTE LÄTT VÄCKT vilket är ovanligt....i vanliga fall får klockan ringa tusen gånger och när man kommer upp är han som en trasdocka....
Nu kom han upp.....


Nu ska jag lämna er för att göra mig i ordning.

Puss och kram


I MORGON

IMORGON GÄLLER DE.....

KLOCKAN 07.30 ÅKER JAG OCH ANDREAS IN TILL FÖRLOSSNINGEN FÖR ATT FÅ LITE HJÄLP PÅ TRAVEN FÖR ATT STARTA FÖRLOSSNINGEN.

Vi var där nu idag och fick veta att jag är 3cm öppen och blodtrycket är fortfarande lite ovisst, och jag har mer äggvita i urinet så nu vill dom inte frästa på min kropp så mycket mer. Så nu är det inbokat att vi ska in till förlossningen i morgon bitti och där ska vi se hur vi ska gå till väga...så det lät som läakren vill börja med att sticka håll på hinnan och se om jag kommer ingång själv på de, eller om det kanske blir lite värkstimulerade drop ska måste tillföras.

Sen är det igång förhoppningsvis.......Och då är det bara att se när pyret behagar komma ut.
Om pyret vägrar i sten att komma ut så allt drar ut JÄTTE länge eller som pyret är lite trött som sin mamma och kommer med raketfart ut :) hoppas på de sist nämda.

Nu har jag och Andreas inhandlat lite mumsiga saker till kvällen och morgon dagen.....
Så nu ska vi ta en kväll men lugn och ro och bara ta hand om varandra....får se om det kanske blir lite plocka här hemma men vi får se.

Puss och kram på er....
Nästa gång jag skriver är jag MAMMA :) underbart


Graviditets vecka 40

Nu händer det saker..... och förhoppningsvis kommer det att hända mera :)

Man är öppen 1½ cm fick jag veta i fredags....hoppas jag öppnat mig ner nu :)
Sen igår lördag så kände något som fick en att längta ännu mer....slemproppen gick :) gick så glad man kan bli för så lite här i världen.

Och sen om pyret skulle vilja komma ut nu blir inte mamma och pappa ledsen för nu längtar vi så vi båda två börjar bli blå ;)
Sen så skulle mitt liv bli lite enklare, för att ha pyret på utsidan magen skulle betyda att mitt blodtryck sakta börjar gå tillbaka till de normala igen.
Min svullna kropp skulle bli glad att få bli vanlig igen...väskan förvinner. Och de skulle betyda att jag får ta av mig min stöd jag har kring handlederna :)
Tänka sig att ha pyret på utsidan så kul det skulle vara...längtar.

Och idag ska det bli intressant har en bokad tid på förlossningen klockan 13.00 för undersökning för att dom ska hålla kolla på mitt blodtryck så det inte stiger hur mycket som helst.
Men det som känns lite udda med detta besök var ett ord som läkaren sa.....(man ska inte lägga märke till ord men detta fastnade) och det var att....KOM IN PÅ KONTROLL PÅ SÖNDAG OCH FÖRHOPPNINGSVIS FÅR NI GÅ HEM SEN.... Förhoppningsvis, vad ska jag annars få göra...ska dom lägga in mig tro igen?
Dom är lite kluriga på förlossningen här i stan ibland tror jag ;) hi hi hi
Eller så tycker dom bara om oss och vill ha ett glädje knipe på förlossningen för kul skull ;p hi hi
Kul åt mina ord har dom då i allafall, så lite glädje ger jag dom....
Jag får så ont i huvudet att jag får flimmer för ögonen, och detta skulle jag då beskriva för barnmorskan och det är inte lätt.....utan jag och mitt ordförråd beskrev vad jag såg...och det var persiner, som man har för fönsterna :) dom fattade ju vad jag menade och hur jag hade det men detta blev tydligen en snackis på förlossningen....för när vi var på spec. mödravården i fredag träffade vi en läkare som hade jobbat den dagen och hon hade fått höra min fina förklaring så när vi träffades och dom upptäckte att det var mig dom hade pratat om så log hon lätt och sa ja du det var ett nytt ord inom vården :P hi hi hi....

Nä kära vänner nu ska jaga lämna er för idag i allafall nu innan besök hos förlossningen måste fixa i ordning mig och det kan ta lång tid och sen ska jag se vad älsklingen har tänkt med dagen...mer än att sitta hos mig på förlossningen för de är måste han och de vill han ju så klart göra....han vill inte missa en sek som göra mig och pyret. Han har fått lov att stå över 4 barnmorske besök på VC under hela graviditets tiden.....kommer kanske att bli ett 5:e besök också tror nästan vecka var en sådan vecka.
Så jag tycker han varit duktig....och tar verkligen sitt ansvar som pappa till tusen %

Ha en bra dag....slut på mitt svammel för idag tror jag
puss och hej på er

Måste ju lägga in en bild på hur stor pyret är i magen i denna vecka kolla in vilken stor bebis....kommer inte att bli en lek att få ut den :)


Spec.mödravården

Igår var det en dag som gav mig hopp :)
Jag behöver inte ligga hela dagarna i vårat mörka sovrum och tycka allt är orättvist ;)

Jag och Andreas hade en tid på spec. mödravården på sjukhuset igår...
Jag fick lämna urinprov för att i vanlig orsning kolla om äggvita i urinet, och väl inne på toaletten sprutar jag handsprit på mig själv, så hela jag stank handsprit...lätt pinsamt men kul hade jag ;) skrattade så jag nästan trodde jag skulle kissa på mig.
Sen in på ultraljudet för vikt skattning på pyret, och bara en allmän koll med lite smått och gott.
Pyret väger kring 3500g.
Pyret får bra näring mellan mig och sig.
Pyret hat fullt med fostervatten, ingenting har läkt ut.
Bra flödde i navelsträngen.
Hjärtat har alla fyra kammare som slog jätte fint.
Lungorna övar på att andas där inne så dom rörde på sig bara fint.
Mitt blodtryck var fortfarande högt...så läkaren gav mig medicin....inte precis vad jag ville ha men men det ska tydligen vara bra och kan hjälpa mig.
Sen kollade läkaren om jag var öppen någotning...och det var jag :) 1½ cm öppen.....det händer saker..en bekräftan på alla min smärta den senaste tid.
Sen fick vi en tid hos forlossningen på söndag (imorgon) klockan 13.00...läkaren ville då att vi skulle komma in igen och förlja upp blodtrycket, äggvitan, ctg kurvan (tror det heter så) där man se pyrets puls, min puls, hur ofta jag får sammandragningar, och vi får även se på den apparaten om pyret rör sig (rörelser som jag ej känner)
Sen kanske dom vill ta ett blodprov på mig, det hör också till vanligheten nu förtiden...och det brukar betydda flera timmar på forlossningen på grund av att man ska vänta på läkaren. 
Men då kan man passa på att gå till dagrummet och träffa andra föräldrar :) jätte trevligt faktiskt... där har vi varit 2 av våra 3 gånger vi varit där....
Det som är lite hemskt med dagrummet som jag lagt märke till är att man sitter där på grund av något är fel :( för kommer du in och ska föda så ser man inte till familjen, mer än att man kan höra ett lätt lätt barnskrik, inge mer.
Men sitter man i dagrummet så träffar man på dom som väntar på svar från läkaren av olika saker, även mammor med familj som ligger inne för obersertion av olika anledningar.
Första gången vi var där, träffade vi på en väldigt ledsen och orolig mamma och pappa. Det visade sig att hon var gravid i vecka 26 (tror jag det var) och den bebisen var på väg ut...så hon var där för att få den hjälp dom kunde ge, och hoppandes på att vinna lite tid för bebisen i magen...hemskt....vi satt länge och pratade med desssa föräldrar. Tänk att där sitter hon med lillmagen och kämpar för att hålla tillbaka sitt barn...och jag på andra sidan soffan sitter jag och har stormagen och bara väntar på att pyret ska komma ut.
Sen nu när vi var inne sist när jag blev inlagd för obervation så träffade vi ett till par som skulle få bebisen MEN inte nu ...men hon var längre gången, denna kvinna hade kommit till vecka 32 och där satt dom med en navelstäng som inte gav den näring deras barn behöver...
Så dagrummet är en lite ledsen plats på något sätt också, fast det är ju bara min tolkning av de rummet....det finns mycket man kan hitta på om man är hungrig ;) eller vill se tv:e hihihi

Nu ska jag se om min älskling vill äta frukost med sin häxa.....jag hade skit ont i natt och var tydligen allt annat än snäll så jag ligger lite på minus sidan kanske idag...jag hade så ont att jag knappt minns hur otrevlig jag varit. Då är de illa.

Puss och kram på er.

Snabb uppdatering

Snabb uppdatering från mig.....för att jag får inte sitta vid datorn för läkaren men känner att jag vill uppdatera er.

Jag har haft ett förlossnings besök nr 3 med övernattning....mitt blodtryck är allt annat än bra tyvärr, därför får jag inte sitta här.
Så jag och Andreas har fått tätta kontraoller hos barnmorskan och på förlossningen de sista dagarna.... var så när att dom hade funderingar på att hjälpa mig få ut pyret i onsdag morse men de varit inte så...blodtrycket la ner sig en bit.
Igår var vi till barnmorskan på besök och där visade blodtrycket men en höjning igen 140 genom 100 hade jag....inte bra alls.

Och nu idag klockan 10.30 ska vi till spec. mödravården för att kolla så allt är okej med pyret...kolla så mycket så näring av mig, se så pyret hat fostervatten så den klara sig och sen var det lite mer också....blodtrycks koll...urin koll....med mera.
Sen lät det på läakren som att det ska diskuteras om hur vi ska gå tillväga framöver.....

Nu kära läsare kan jag inte lämna mer info för mitt mörka, tysta sovrum väntar på mig....vill inte få det värre än vad jag har det redan.

Puss och kram på er

Förlossningens besök nr 2

Japp då har vi varit på förlossningen igen....
Men inte för att vi trodde det var vatten avgång denna gången utanför jag hade haft ont i huvudet från igår kväll och under hela natten och sen på morgon kvisten och har det ännu :(

Jag ringde förlossningen klockan kring 03 i natt för jag hade så ont i huvdet att jag kunde inte sova....fick då höra av en Eva barnmorska att jag skulle ta en alvedon och se om jag kunde få mig lite mer sömn...och om det var ohållbart kring 08 tiden skulle jag ringa in till förlossningen igen.
Och så var fallet...huvudet kändes som att någon kört över de med en stor lastbil, hade så grymt ont...ringde då in igen och denna gång var det en kvinna som också hette Eva ;) det verkar bara jobba Evor på förlossningen på söndagar ;) hi hi hi
Av denna Eva så var det direkt att komma in, hon ville hålla lite på mig ...ta blodtrycket och sådant.

Blev uppkopplad för andra gången till denna apparat som visar allt nödvändigt som gör mitt och pyrets hjärta och plus och sammadragningar....
Och där fick jag ligga och försöka slappna av i 30minuter för att sedan ta ett blodtryck.....och blodtrycket tyckte inte barnmorskan om...så jag fick ligga en stund till och efter den stund kom en annan barnmorska in och kollade mitt blodtryck och det såg lika hemskt ut andra gången som första gången tyvärr :(
Hade/har 130 genom 100....inte så bra tydligen.... fick även kolla mitt urin om det fanns äggvita i urinet och det gjorde det 1+ men inget som var värt att lägga ner funderingar på tyckte barnmorskan...
En läkare kom in och kolla på mig...klämde mig på magen och kollade min reflexer, det såg bra ut....Läkaren han sa att mitt blodtryck inte var bra men det var för bra för att sätta in tillfällig medicin för....så det blev beslutat att det skulle ta prover på mig för att se om jag hade havandeskapsförgiftning av något slag.....tog prover sen fick vi vänta i ca 3 timmar på svaren och svaren såg okej ut sa läkaren och skickade hem mig. Innan hade han sagt att det kunde vara så att dom behövde ha kvar mig för mitt blodtryck men tydligen övervägde dom och skickade hem mig....men lovade att jag skulle söka mig till dom om det blev värre.

Så mysigt började våran alla hjärtans dag ;) men det var mysigt fast vi var på förlossningen faktiskt.
För när vi kom till dagrummet där vi skulle vänta på provsvaren så fick jag mat på plats men Andreas fick lov att gå till resturagnen i centrallhallen och köpa mat och när han kommer upp har jag köpt mat till sig själv förstås eftersom det var dörfär han gick iväg....sen hade han köpt en alla hjärtans dag kladdkaka som vi mysigt delade på. Jätte fint av honom :)

Och eftersom Andreas igentligen skulle jobba idag men fick lov att följa mig till förlossningen och jag inte mår bra så det jag hade tänkt får ute bli iår :( måste tänka på hälsan och pyret i första hand....s¨för mig blir det att lägga sig att vila igen efter att jag skrivit klart detta....men igenontligen hade jag tänkt...gör mysigt i köket och laga en god middag till Andreas på alla hjärtans dag och sen varit en sväng till blomaffären men det får vara bra utan de....
Så Andreas min älskade han ska laga middagen idag medans jag bara ligger och vilar och hoppas på att blogtycket inte stiger mer och att äggvitan håller sig på den låga nivån så jag får slippa havandeskapsförgiftning, visst är man orolig för att få de men samtidigt är jag så långt gången att skulle jag få deyt så plockat dom bara ut pyret så det behöver inte bli så hemskt farligt, men det måste upptäckas fort, så jag fick order att läkaren att kontakta min barnmorska och få ett tidigare beösk hos henne, för han tyckte det var långt till onsdag, ifall blodtrycket och äggvitan stiger mer.... Så det är mitt uppdrag i morgon bitti RINGA BARNMORSKAN viktigt viktigt....

Nä kära vänner nu måste jag lägga mig ner och bli ombäddad av Andreas för huvudet känns som en vakumballong.

Puss och kram på er och ha en jätte mysig alla hjärtans dag.
Ta vara på varandra :)

Tävling hos Milla :)

Kolla in tävlingen...JÄTTE fint smycket
Här är länken till tävlingen och info hur man kan delta i tävlingen.
Lycka till :)


http://millahoman.blogg.se/2010/february/tavling-romantiskt-halssmycke-2.html?_tmp=252a03b0f6eaf660c8991c215ab57c19dc3cfd5a


Skickar även med länken till företaget som tillverkar de vackra smycket.

http://www.bradford.se/index.php/tracking_id/16665

STORT LYCKA TILL NU VÄNNER :)


Den stora röda HJÄLP skylten är uppe...

För några dagar sedan trillade jag in på en sida på internet om barndop, giftemål och andra festligheter...jätte fin sida.

Och det fick mig och tänka på pyrets barndop, satte mig ner med papper och penna och började skriva upp våra släkt, Andreas sida och min sida för kul skull.... Och vi har ingen lite släkt precis...kan ju bara då säga att det är bara dom närmaste släktingarna som jag kommit till..och valde även att stanna där för då kom den stora chocken...
Gissa hur många jag hade skrivit på pappret när jag började räkna efter...
Håll i hatten, och sitt gärna ner, de kan vara en bra idè.......
just över 100 st släktingar, ja min chock kom när jag hade räknat efter och sa till det till Andreas när han kom hem från jobbet....det är ju fan i mig mer folk än ett bröllop.
Känns ju mycket med 100 personer...visst alla som får inbjudan kanske inte kommer, men tänk tanken om alla göra de...
Sen har vi JÄTTE nära kompisar som är nära och betyder mycket för oss, som vi skulle vilja ha med.....uck hur göra man..... man vill ju inte såra någon eller några, för både på min släkt och Andreas släkt så vet nog ALLA att vi väntar vårat första barn, och är man då släkting och nära släkting så börjar man nog fundera varför man inte får en inbjudan till barndopet....eller????
Det behöver ju inte kosta skjortan bara för att man är många heller.....men men.
har lite frågor och funderingar ni kanske kan hjälpa mig med

Hur gallrar man bland släktingar?
Hur ska man tänka? 
Kan man gallra bland släktingar?


Snälla ni som haft dop för era barn och även er andra som haft dop men har förslag snälla kom med dom allt är välkommet...snälla kommentera så jag får höra era åsikter..... 

                                                                                            




Allt i allo inlägg ;)

Länge sedan jag skrev nu :)
Har haft lite mycket för mig, sen så har vi inte varit hemma (är inte det just nu heller)....vi har varit bosatta hos Andreas mamma i ca 1 ½ vecka men inatt var sista natten som vi vet just nu, vi ska ta oss hem till stan igen.
Idag ska vi bland annat träffa Andreas mormor och gå till babyproffsen och köpa ut pyrets barnvagn, ska bli jätte mysigt att få hem den, så nu väntar vi bara på pyret och ett badrum som är vackert :)

Men badrummet är inte så långt borta just nu...vi var hem igår kväll och tvättade i tvättstugan och passade då på att kolla in i badrummet. Och nu sitter all matta uppe, och alla rören verkar vara framdragna ur vägen och golvet. Sen har vi fått våran toalett tillbaka och vårat nya handfat har dom också installerat så nu slipper man gå till den hemska baraken eller på pottan :) *lycklig* och på tisdag verkar det som att allt annat ska installeras så på tisdag efter klockan 16.00 ska vi har vårat badrum klart om skanska hålla de dom lovat...har blivit besviken på dom förut så lite tveksam till vad dom lovar är jag. Så när vårat badrum är klart och jag inte ligger på förlossning eller BB så ska jag se om jag kan få ihop en liten kaka till dom som tack :) och är dom extra snälla och göra de jag ska be dom om (sätta upp skötbordet) då kanske dom kan få två olika kakor :) men då måste man göra som jag säger ;)

Var till barnmorskan igår :)
Allt såg bra ut förutom blodtrycket, de hade stigit ännu lite mer ...så villa vila vila vila är det jag måste göra.
Hjärtljudet på pyret tickar på bara fint...och nu är barnmorskan inne på samma sak som barnmorskan på förlossningen hihihi när jag var inne på förlossningen för flera veckor sedan känns det som så sa barnmorskan där att huvudet satt fast och var neråt. Så nu är barnmorskan på vårdcentralen inne på samma spår ;) så nu sitter huvudet på pyret fast och neråt hos alla barnmorskor :) hi hi hi
Barnmorskan klämde på magen och kunde även känna pyrets små kroppsdelar.
Allt känns nära just nu...snart kanske vi får ha vårat pyre ute hos oss....
Vill så gärna ha pyret ute nu :) längtar så mycket.
Och sen vill jag att pyret ska tänka lite på när han eller hon vill komma ut, så han eller hon får en "egen" dag, vi har lite födelsedagar som kan bli dubbla om pyret inte tänker efter ;) men men när den än kommer så är den varmt välkommen.....jag tycker att pyret ska tycka att den 14 feb är en bra dag :) (på alla hjärtans dag) eller den 16 feb för då skulle min morfar fyllt år, men han är tyvärr död sedan flera år tillbaka, skulle vara två datum som skulle vara mysiga om pyret hitta av.
Och jag är lite inne på att pyret kommer att komma ut på en söndag, jag grundar de på att varje söndag den sista tiden så har jag haft så hårda och tätta förvärkar så en förlossning har varit nära.
Men inget har hänt ännu.....

Nu har sambon vaknat och plockat fram frukost till oss så nu ska jag lämna er.....

Puss och kram på er
// Ida



Veckans barnmorske besök

Veckans barnmorske besök avklarat.....

Har gått upp lite sedan förra veckan men följer fortfarande min linje, ingen fara där :)
Testet som visar hur mycket äggvita i urinet man kan ha, såg bra ut :)
Pyrets hjärtljud lät jätte bra... ligger och pendlar mellan 134 till 140 :)
MEN.......
Det som var mindre bra, var mitt blodtryck :( blä ....  vilar och sover så mycket jag kan.... men nu måste jag göra det ännu mer för att inte blodtrycket ska stiga ännu mer än vad det redan gjort. Det var tydligen det enda jag kunde göra för att lindra sa barnmorskan, så vila vila vila vila är vad som står på mitt schema i 3 veckor till :) sen blir det ordet nog ett minne blott....för vila lär ju kanske inte stå så högt på listan när pyret väl kommit ut till oss.

Sen frågade barnmorskan om hur det känns nu när det inte alls är länge kvar tills pyret kommer ut.... och det känns på olika sätt för både mig och Andreas.... att ni kommer vi inte att bara vara två längre utan nu är vi snart inom kort tid tre.
Jag och Andreas låg i sängen i morse och pratade om det faktiskt, och det ska bli så mysigt att få pyret hem till oss, vårat lilla mirakel, för ett barn är ett mirakel. Så det känns spännande för oss båda sen så är man ju gymt nervös också, vi står inför en värld vi aldrig stått inför tidigare.

Slut babblat om barnmorske besöket :)
Kram på er

Dikter :)

Ett barn...

Ett barn som kritiseras - lär sig fördöma
Ett barn som får stryk - lär sig att slåss
Ett barn som hånas - lär sig blyghet
Ett barn som utsätts för ironi - får dåligt samvete
Men...
Ett barn som får uppmuntran - lär sig förtroende
Ett barn som möts med tolerans - lär sig tålamod
Ett barn som får beröm - lär sig uppskatta
Ett barn som får uppleva rent spel - lär sig rättvisa
Ett barn som känner vänskap - lär sig vänlighet
Ett barn som får uppleva trygghet - lär sig tilltro
Ett barn som blir omtyckt och kramat - lär sig känna kärlek i världen

@-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}-   @-}

Ett nyfött barn

Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.




~ ~ Tomt håll ~ ~

Jag ska bli mamma... men någon saknas

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

MEN en människa som betyder jätte mycket för mig är inte med oss i detta, och det känns tomt, och det är något jag tänker mer och mer på nu när det närmar sig utgång för pyret...
Om man kunde få saker ogjorda hade jag inte tvekat en sekund på att få denna människa tillbaka i livet.
Min älskade mormor Marita Häggström.
När hon och jag satt och pratade om livet, så varit hon så glad.
Tänk Ida... vad kul vi ska ha. Det var ord hon sa hela tiden...
Och vad fan händer hon går bort innan det ens hänt....varför är livet så orättvist, ge tillbaka min mormor....hon var inte klar här med oss.
Jag och min älskade mormor pratade mycket om 3 viktiga saker enligt min mormor...som hon banne mig skulle uppleva med mig sa hon.

Min student
Mina barnsdop
Mitt bröllop

Men inget av dessa grejer fick hon vara med om...men jag har så underbara fina minnen av min mormor, vi hann uppleva jätte mycket annat tillsammans :) Vi stog varandra nära, så det finns saker som bara hon och jag vet om...och så kommer det att förbi. Historier och upplevelser om saker och ting som jag kommer att föra vidare till mina barn, som jag hoppas dom för vidare i sin tur :)

JAG ÄLSKAR OCH SAKNAR DIG MORMOR SÅ OTROLIGT MYCKET <3 Du är jämnt bjuden på alla våra fester....här närmast är pyrets dop, då mormor ska vi ha fest och jätte kul. Dom som inte kan komma, kommer att ångra det resten av livet :) visst mormor? du kommer väl :)
Nu kör vi på stenhårt, och kollar inte bakåt för mycket....

()
[]
[]
[]
Tänder ett ljus till lilla mormor.

Tack för att ni orkat läsa allt detta.

Kram Ida


RSS 2.0