Gissa kön....

Tänkte ni min blogg läsare ska få gissa kön på bebisen....
Är det en prinssesa?
eller
Är det en prins?


Om ni vill se bilder för att kunna se magen så har jag nästan inga bilder ute här på bloggen...inte för att jag har mer utanför datorn, har varit VÄLDIGT sparsam med kort på magen :( vilket är tråkigt.
Men fick en SUPER bra julklapp av min bonus syster Mia, jag ska få bli fotograferad av henne. Och det är en stor bonus, en vacker bild på magen är bättre än tusen dåliga ;)
Men magbilden vi har till godo nu är den senaste jag skickade in den 30/12 och om ni orkar söka upp dom andra två som jag tror ligger någon stanns på blogg (tror det är 2 stycken)

 OM NI GISSA KÖNET SKULLE VARA KUL ATT HÖRA ERA GISSNINGAR :)

Vi har lite namn i tankarna men skulle vara kul att höra vad ni har för namn att dela med er av...alla förslag är välkomna. Både prinsses namn och prins namn :)

TACK PÅ FÖRHAND

STOR NYHET

Lillebror Magnus klarade KÖRKORTET med guldkant....

STORT GRATTIS Magnus.

Stora kramar från en stolt stora syster.


Men han lurade oss först i flera timmar innan man klämde fram att han hade klarat de...skit unge.
Så när han väl spottade ut nyheten.....blev det in lite spring stund för stora syster..kasnke därför jag är trött ;)

Puss och kram på er

30/12 och lite magbilder ;)

Idag har mamma sin födelsedag...tanten blir hela 44år.....
Har just fått i mig lite fika med grannen här hemma.
Och innan grannen kom så tog mamma lite kort på mig i vardagsrummet, så tänkte jag ska lägga ut lite magbilder till er :)


 Fröken tjockis....plus att jag ser ju ut som en häxa, både i håret och i ansiktet ;)

 En sittande tjockis...helt slut ser jag ut att vara.... känner mig ganska slut i kroppen, pyret börjar bli TUNG.

 Tjockisen bakifrån... vi tog kortet för att se om magen visade sig bakifrån, men det gjorde den ej..man såg bara mitt stor asle väldigt väl ;)
Och fick även en blick på mitt hår....skit vad min riktiga hår färg börjat komma fram på toppen....
Får se hur jag göra..om jag väntar tills den riktiga färgen kommer fram eller om jag färgar om håret igen.
Får se vad som händer när pyret kommer ut :)
Kanske kan se om man kan få se snygg ut då ....

NU ska jag ta och åker gå och göra lite nytta....fast jag är trött i kroppen så jag sitter väl mest och tittar på ;)

kram på er....

29/12

Idag har jag och mamma bakat hela dagen inför hennes fördelsedag imorgon....tänk att mamma fyller 44år ;)
Så dag har vi hållt igång med chockladbollar, snöbollar med rosa strössel ;) chocklad biskvier, jitterbugar...MUMS!!
Idag har mamma och jag bara haft en dag hemma, i köket.... rätt mysigt att bara vara med sin mamma helt själv. Man kan prata om de mest konstiga tillsammans.

Jag har inte varit ute en sek idag...och inte tänkt det heller, fast just nu är det kol svart ute också så nu är det inte kul för 5öre att gå nu...Vet ni hur kallt vi har haft det här hemma idag, har haft koll på termomenten hela dagen, och utanför köks fönster har det varit -20grader BUUUURRRR så kallt.
och två av mina bröder är ute och hand skottar hela uppfarten inför i morgon i denna kyla.... traktorn är trasig så dom skottar för hands och är väl allt annat än positiva just nu.

Måste bara säga en sak som lillebror Magnus sa tidigare innan han gick ut....det var närligen så att jag erbjud mig att klä på mig extra varmt och stå ute med dom under tiden dom skottade som sällskap i mörkret...och då säger Magnus....Nä du tjockis, du stannar inne för går du ut har du ju tagit dö på pyret, det är ju så kallt att fostervattnet fryser till is i magen på dig... Så bäst man luder lillebror då....sitta inne vid kaminen är väl inget man säger nej till ;) om dom ber en.

För er som undrar hur det gick igår med shoppingen av skötväska och kläder till pyret....Så varit det en skötväska från barnenshus, kollade på babyproffsen men det blev barnenshus, barnenshus höll bättre prisklass på en skötväska..den varit grön, så lite kanske den kommer att smällta in i vagen ;)
Kläder till pyret blev det inga, stackars unge får vara naken sin första tid utan för magens trygga bo....NÄ skämt och sido, jag och Andreas får ta och gå på HM som ligger vid OBS någon dag innan eller efter hans jobb och köpa lite grann...och då får jag ju med Andreas på ett hörn också som jag från grunden vill :)
Känns som lite speciellt att jag och Andreas ska gå och köpa små kläder....till vårat barn. TÄNK TILL VÅRAT BARN, VI SKA BLI FÖRÄLDRAR lite svårt att fatta visa dagar, medans andra dagar känns det inte udda för 5öre att det är vi två som ska ha barn.

Jag har haft en period då jag pratat mycket med Andreas om hur vi sitter här....vi räknade år tillsammans som vi känt varandra.
Och vi har ju tänk varandra skit länge :)
År 2004 blev vi ett par på hösten.
Och när vi började räkna så visade det sig att vi lärde känna varandra redan år 2001 ungefär...så tiden har gått JÄTTE fort, känns som den rider iväg och nu sitter vi här och ska bli föräldrar.
Vi har det största man kan ha tillsammans med en annan person.

Nu ska jag logga ut och vara lie med min familj :)

Puss och kram på er


Ny dag, nya tag ;)

Hoppas jag får slippa den smärtan jag hade igår...den var inte att leta med ska jag meddela.
Men jag klarade av att somna och sov i två timmar sen var det kört, sen var jag vaken resten av natten....somnade till vid 05- tiden och sov till Andreas gick till jobbet...vaknade, pussade på honom och låste dörren efter honom. Sen gick jag och la mig igen och sov till just efter 9-tiden SKÖNT lite sömn i alla fall.

Nu har jag ätit frukost sedan en stund tillbaka, pratat med mamma om vad dagen har att ge...tydligen är min yngsta bror i vännäs och skulle träffa uppkörnings läraren..och ska få köra upp, som det lät på mamma.
Hoppas allt går bra för honom.

Sen ska mamma komma in till stan och hämta mig och vi ska göra lite ärenden här i stan, får se vad som hinns med innan min kropp lägger ner.
Mamma skulle vilja på rusta, där fanns det tydligen lite smått och gott som hon skulle behöva.
Själv ska jag nog inhandla skötväskan idag, jag och Andreas har äntligen fått ihop de, att de är nog den gråa vi vill ha, fast vagnen är grön...allt behöver ju inte gå i färg ;)
Sen får vi se om det blir några baby kläder inhandlade, vill ju så gärna att Andreas ska vara med så jag ska se om man inte kan fixa det på något sätt....men som det ser ut nu så är det tjockt med jobb och är det inte jobb så är det kalas, och är det inte kalas så är det att fixa inför stamrenoveringen.
Så får se vad som händer...en skötväska ska jag inhandla idag i allafall om jag kommer ihåg de ;) minnet är inte min bästa vän just nu...måste skriva upp allt för att ha en lite chans att komma ihåg de.

Kollade just brevlådan och där hade vi fått ett god jul och gott nytt år kort :) från Mari (Maribel) Cruz. En kompis som bor i skåne men kommer från Texas....hon som jag skrev om för ett tag sedan som har fick sitt svenska med borgarskap :) Hon skickade en julhälsningen tillsammans med sin pojkvän Bart-Jan som bor i Holland....hi hi vilken gröt att förklara men vi fattar säkert.
Hon hade gjort kortet själv JÄTTE fint.
Stort TACK SÅ MYCKET.

Nu ringde min mamma så nu är hon på G in till stan..så jag måste byta lite kläder nu...kan ju inte gå ut i nattlinne ;)

Ha en jätte bra dag..och ta hand om er..
Själv ska jag ta det lugnt så jag slipper ligga hela kväll igen och ha skit ont....man hoppas ju att man lär sig av sina misstag ;)

Kram kram

Förvärkar.....???

Kan det vara förvärkar man redan dragit på sig tro....nästan så jag börjar fundera på de.
Känns som mensvärk (ont i mensmagen och i slutet av ryggen)  och har ett lätt tryck neråt.
Och försökte läsa mig till hur man kunde lindra detta, och över allt jag läser så står det längst upp, att ett bad hjälper jätte bra, och vad har vi INGET badkar eftersom dom rivit vårat badrumsmatta.
Och på andra plats står det vila, och slappna av.
Vila kan jag till viss del, kan lätt bli utråkad eller så somnar jag ;) likadan gäller slappna av, för i dax läget somnar jag om jag lägger sig för att slappna av och sitter jag och försöker slappna av så går det inte får då kommer jag hela tiden på saker jag kan sätta fingrarna i....
Så ligga på sängen och vila är min stora sysselsättning när det trycker...och tänker må du pyret inte komma ut nu, ca 2 månader för tidigt det vill vi inte.

Jag kommer att åka hem till mina föräldrar fram till den 30/12 för att vara hemma hela dagarna själv och få ont är ingen hit när man vet att mamma endå är ledig och sitter hemma.
Så min vecka verkar bli i Gräsmyr.

Måndag: mamma kommer och hämtar mig och vi ska göra lite ärende som jag måste ha gjort så fort som möjligt... Andreas jobbar 07.00- 16.00

Tisdag: troligen i gräsmyr hela dage och inte mamma måste i till stan och handla inför hennes kalas.

Onsdag: Mamma fyller 44år :) Sen på kvällen hoppas jag att Andreas kan ta sig ut till gräsmyr och sen att vi kan ta oss in till stan igen ..men det löser vi på något bra sätt :)
På tal om tur så ska vi hålla tummar och tår att Magnus för göra sin uppkörning i början av veckan och att han klara den så klart :)

Torsdag (nyårsafton): blir nog bara jag och Andreas hemma och myser tror jag...vi har inte bokat in något super hårt ännu. Men han är ledig hela dagen :)

Fredag (nyårsdagen): även den så har vi inget planerat..och Andreas är även ledig då...men sen jobbar han helgen.

Och under helgen måste jag kan få hjärnan att gå ihop så det blir något kalas för mig ;) för lokalen är ju bokad och klar och mamma lika så...hon ska komma och hjälpa mig...Vet inte hur Andreas jobbar då.

Nä kära vänner nu göra sig pyret hörd här hemma....det rör sig och trycker...så dte är bäst jag tar och lägger mig en stund.

Ha en fortsatt trevlig kväll
sköt om varandra
Kramar från mig och ett rörligt litet pyre ;)

26/12

Oj vad jag är trött och slut i kroppen....
Känns skönt att jag och Andreas bestämde oss för att idag skulle vara var en göra ingentingdag hela dagen idag.
Jag har haft min förmiddag nerbäddad i vardagsrummet, sätt tv:e och sovit.
Andreas har suttit vid datorn och spelat hela förmiddagen...
Sen nu till middag hämtade vi hem pizza tillsammans med Andreas bror och åt hos honom och såg lite simpssons...sen travade vi hem igen...
Andreas tillbaka till datorn och jag sätt mig här vid bloggen....men ska ta mig lite i kragen och plocka upp de vi haft med oss när vi varit hos mina föräldrar och alla fina julklppar vi fått ska jag ta reda på från hallen.
Och se får vi se vad kvällen har att ge....jag och Anderas har bokat in en liten myskväll i allafall, och hoppas vi kan hitta någotning på tv:en att kolla på :)

Imorgon har Andreas lovat att vi ska ta en runda på stan och kolla om dom har några fina rea priser på barnkläder, för vi tänkte passa på att köpa lite klöder till pyret, som i allafall pyret ska ha på sig från BB och hem ;) vill ju inte att pyret ska frysa ihjäl...sen känns det lite mysigt att vi två ska gå ut och kolla på barnkläder tillsammans till pyret :) Och det är ju lite mysigt med barnkläder i rätt storlek för dom vi har hemma sedan tidigare är av större modell..och lite lyx med nya kläder kan man få unna pyret..eller hur.
Sen har jag och Andreas få fina släktingar på både sidorna så vi har fått mycket vackert i julklapp och sen så fick vi lite pengar tillsammans också...så det kanske inte svider så mycket i plånboken om man tar en shoppingrunda tillsammans i morgon tänkte vi.
Sen fick vi 1000kr i presentkort på babyproffsen och där finns det mycket fint...så där ska vi kolla runt lite, men det blir inte i morgon...utan någon kväll i veckan kanske efter Andreas jobbat klart.

Nä kära läsare nu ska jag ta och avsluta bloggen för idag..
Ha en fortsatt trevlig fortsättning på julhelgen.
Kram från mig

Onsdag 23/12

Dagen för julafton.....
Har just fått sällskap här hemma, Andreas har vaknat....men han gick direkt till sin dator så då ska jag passa på att skriva lite ;)

Igår kväll när jag och Andreas skulle lägga oss, vilket blev jätte sent oopps.... så hade pyret ombyggnationer med navelsträngen...inte så skönt ska tilläggas, varför i hela friden göra de när man kan sparkas ;p
Men efter en stund blev jag les på att känna navelsträngs kriget så jag somnade...men när jag nu i morse vaknade så var jag helt öm i magen... men men lite krig ska man väl måsta stå ut med ;)

Idag så ska jag se om jag kan få så mycket som möjligt gjort här hemma...Andreas börjar jobba 13-21.00. Sen när han kommer hem så väntar jag och min bror Mikael på honom för då bär det iväg hem till mina föräldrar, där vi ska vara i morgon hela dagen..så vi slipper fara runt på julafton.
Under dagen idag tänkte jag städa undan lite, ta disken, gå ut med soporna, vara sällskap med mamma när hon ska handla, hon skulle tydligen komma in till stan och handla julmaten idag innan klockan 12.00 när min pappa slutar sen skulle dom ta en sväng med julklapparna dom har kvar att inhandla...Sen står det även ett till kalas för dörren idag, hon jag varit kontakt person till fyller år så dit ska jag och säga grattis...som tur är hon hos sina föräldrar som bor bara några hus i från mig så det bara en lite prommis.
Sen kommer även svärmor förbi tillsammans med Andreas två kusiner, och vad dom ska hitta på för någotning vet jag ej...men jag och Andreas ska skicka julklapparna med svärmor. Så julklapparna till Andreas mammas sida  hinner komma från innan julafton ;)

Bli hämtad av Mikel ikväll :)

Ta hand om disken :)

 Städa unda lite här hemma :)

Handla med mamma :)

 Kalas dax :)

Och vila en stund ska jag hinna med :)


Nu ringde min mamma och sa tt hon var på väg...in till stan så jag måste lämna er och gå till sovrummet och byta från nattlinne till kläder ;)
Ha en bra dag.
Kram från mig

Tisdagen den 22/12

Är nu avslutad.

Har varit på kalas HELA dagen, hann hem en sund i mellan kalasen och då sov jag en timme framför tv:en ;)
Först var jag på 80års kalas hos Andreas farmor.....och fick de jag längtat efter jätte länge SMÖRGÅSTÅRTA och JULMUST :)
Det var jätte mysigt att få träffa Andreas farmor, det var flera år sedan jag såg henne sist. Så det vara mysigt att få se tanten. Andreas kände sig inte frisk så han fick lov att stanna hemma tyvärr.
Sen var det kalas nr 2 det var min mammas moster som fyllde 65år idag.... där var det mysigt också...hon fick sin årliga födelsedags present en NALLE...låter kanske udda men hon får alltid en nalle varje år :)
Sen fick jag ge lite släkt på mammas sida en stor nyheten  att jag är gravid :) djugel språket hade inte kommit så långt som jag trodde ..men men alla verkade glad fast dom bara fick veta de den sista tiden....

Men nu är jag hemma och ska ta av mig dessa stumpbyxor som sitter jätte hemskt på mig...det är vanliga inte gravid stumpbyxor så dom sitter så tajt under magen...så dom åker av...
Sen blir det nog rygglägge i soffan :)

Men innan jag går måste jag tacka för julkorten vi fått :) kollade postlådan nu när jag kom hem och mötes av en gäng julkort...mysigt :)

En jätte fint kort som man kan vika ihop till ängel, fick vi av Andreas bonus syster med familj i stockholm....
TACK SÅ MYCKET.

Sen fick vi ett JÄTTE söt kort på en liten glad tjej. Det kom enda från Skåne, från Andreas kompis, min också men det är Andreas kompis från grunden ;) Dom fick barn i okt (om jag minns rätt) Erik och Josse med deras dotter Jasmine.
TACK SÅ MYCKET.

Sen fick vi ett barn till :) en lite kille....super söt han med verkligen. Och det kom ocksåe en bit i från oss, hela vägen från västerås ;).....det var också från Andreas kompis, min också ska ju tilläggas...dom fick barn i sommras (om jag minns rätt så var det i juli) Jerry, Jessica och deras son Tom.
TACK SÅ MYCKET.

Ett västerås kort igen :) också en kompis till Andreas och mig...på et kortet är det en tomte...jätte söt med sin stora näsa i vädret ;) Det kom från Jonas, Åsa och deras dotter Evelina :)
TACK SÅ MYCKET.

Sen kom ett kort från Sundsvall...en kompis till mig ;) så lite ner norrut kommer vi i julkorts väg ;)
På det kortet är det en pingvin och en massa glitter :) Det kom från Linda och Jonas.
TACK SÅ MYCKET.

Sen kom det ett från norra sverige, det kom från Skellefteå.....från Johan. På det koret är det en bild på en gata med ett rött hus, och en slädde med häst, jul fint.
TACK SÅ MYCKET.

Sist men inte minst så fick vi ett julkort från Andreas mormor,som bor i en by utanför stan, koret var så var jätte fint skrivet....eller rättare sagt jag tyckte de. Det stod bara GOD JUL ANDREAS OCH IDA ÖNSKAR MORMOR. OCH EN PUSS TILL PYRET.... där var det kört för fröken hormon..det rann tårar trodde inte att skulle sluta. Men glada tårar var de :)
TACK SÅ MYCKET.

Tror vi fått med alla nu :)

Sen kom Andreas lillebror förbi med ett kuvert från Andreas farmor....men det kuvertet öppnar vi inte förens på julafton :) På utsidan av kuvertet står det och fina ord :)
TILL IDA OCH ANDREAS (GE VARANDRA EN STOR KRAM) OCH ÖPPNA SEDAN. FARMOR OCH FARFAR.
Det var också tår vänligt skrivet :)
TACK SÅ MYCKET... det öppnas på julafton :)

MEN nu ska jag ta och gå och lägga upp min fötter framför tv:en för idag är dom stora som falukorvar och tårna är runda som små prinskorvar....fulla av vatten :( blä blä men sen gör dom ont på köpet ...så upp i luften ska dom.

Ha fortsatt trevlig kväll...nu är det nedräkning till julafton :)
Stora kramar från mig och en lite julspark från pyret.



Dagens dagsverk...

Efter en natt med 95% vaken tid så vaknade jag när Andreas gick till jobbet, la mig i vardagsrummet och fick sömn tills 09 i morse ca :)

Gick ut och tog tag i snön, vilket jag lite ångar nu, för den orken jag la på snön skulle jag villjat lägga på sovrummet idag...
Fick så hemskt ont efter snö skottningen så det blev rygglägen en LÅNG stund..men nu är man uppe på benen. Men jag ska inte ge mig på så stora hinder mer idag..sa ju iväg till svärfar på julgröt när Andreas kommer hem från jobbet och känner att man ska ju bort så helt slut vill man inte vara.

Men det beror på när vi kommer hem från svärfar och hur både min och Andreas ork är....då kanske vi kan ta lite av sovrummet...skulle vara så skönt att få ett "fristad" från allt...och för mig känns det naturligt att sovrummet ska vara den fristaden. Men just nu sover i ett förråd känns det som..så nu ska allt ut i vardagsrummet, där kan de få se för jävlig ut för vi har inga gäster som vi känner vi måste ta hänsyn till just nu. Närmaste gäst tillställningen det är min födelsedag den 6 jan men då har jag hyrt kvarterslokalen ;)
Sen får vi hålla tummarna och tårna att allt hinner bli klart innan pyret kommer till oss...och skulle det inte vara klart så får vi lösa det då.
Pyret är efterlängtat på både min och Andreas sida så jag tror vi kan hitta någonstans att bo tillfällit.
Känner jag blir så stessad av att jag tänker på allt detta med badrummet, det är inget vi kan styra över...det gäller bara att hålla tummarna. Och skulle det skita sig så är det bara att hoppas det löser sig efter de.
Tur jag inte är själv hemma den första tiden, tur Andreas är med på att vara ledig direkt efter pyret ankomst, och han ska vara ledig dom 10 pappadagarna och sen se hur mycket han kan fylla ut med semester, på Andreas låter det som att han vill kunna vara hemma 1- 1.5 månad med mig och pyret :) Känns underbart att han så gärna vill.

Nu måste jag lägga mig een stund har så ont i kroppen och är så trött i huvudet...ska lägga mig en stund och samma kraft tills ikväll.

Ha en trevlig dag och kväll
Kram Ida


Ny graviditets vecka :)

Dagarna bara rullar iväg.....
Tänk idag är det måndag, och en ny graviditets vecka går man in i ;) graviditets vecka 31.
Tänkte jag skulle dela med mig av vad som står i mammapraktikan för denna vecka :)

Bebisen

Din bebis växer och växer. Nu väger den ca 1600g och är ca 40cm lång. Det är ungefär lika långt som från din armbåge ut till fingerspetsen. Håret på bebisen huvud börjar bli riktigt långt, det kan redan mäta ett par centimeter. Din bebis har lärt sig att orientera sig i "rummet". Bebisen  kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men redan nästa vecka ligger de flesta foster med huvudet neråt och fortsätter med det tills födseln.
Skit vad bebisen väger mycket inte konstigt att man är trött i kroppen och magen spänner, om det bor en sådan "stor" bebis bor i magen på en ;) Men om bebisen redan är ca 40cm så kommer den ju vara en full vuxen människa i längd när den kommer ut...hur ska det gå om pyret får Andreas längd, vågar knappt tänka tanken, jag kommer att få födda ut en stege ;)

Mamman

Ditt fundusmått kan vara 29-32 cm. Nu fyller bebisen upp större delen av din mage. Du bör ha ökat mellan 9-12 kg. Många gravida samlar på sig vatten i kroppen, speciellt i fötter och vader. Många kvinnor upplever förlossningen som ett mål, ungefär som när man längtar till dagen då man ska på semester. Både du, bebisen och resten av familjen kan ha glädje av att ni redan nu talar om och föreställer er hur det kommer att bli när bebisen ät född.
Tror mitt fundusmått var 29 eller 30 cm sist vi var till barnmorskan. Vikten är jag inte så stolt, den går uppåt, men inte mest mycket men tillräkligt för att man ska få tankar på hur man kommer att se ut pyret kommit ut, kanske ingen skönhet ;) men men... det fixar sig nog till det bästa. Som barnmorskan sa....man kan ju födda fram ett barn som tar alla blickar från mamman :) Japp jag är en av dom gravida kvinnorna som samlar vatten :( inte kul för 5 öre... Har visa dagar så mycket vatten i handlederna att händerna dommar bort, inte kul och barnmorskan säger att dom gör ingeting åt det förens det har gått långt... Det fanns några stöd grejer man kunde be sjukgymnasten om, så det ska jag göra. Och blir det bara värre och värre så sa barnmorskan att det är en operation som står för dörren, men så långt hoppas jag inte detta går. Gällande förlossningen så tänker jag inte så jätte mycket på den, vet ju att den dagen kommer. Kan mer längta tills den dagen är förbi så får man börja leva och nära känns bebisen.

                                             


Tack systeryster

Tack systeryster för julkortet på era fina tjejer.... så underbart söta tjejerna är.
Och tack för tack kortet på Kerstin, så vackert barn som fastnade på bild.
Jag varit så glad så det kom tårar här hemma.
Så nu sitter sötnosarna uppe på kylskåpet så alla kan se vilka guldklimpar man är bonus moster till :)

                                     


Söndagen är över...

Har just lagt i säng en slagen hjälte ;)
Andreas är inte riktigt pigg i kroppen just nu....varm och kli i näsan. Och dom tecken brukar i vanlig ordning leda till förkylning...... INTE IGEN....
Så fort vi kom hem från julbordet så stoppade jag i honom de mest konstiga i vitamin väg och sen 1g alvedon....och sen somnade han i soffan. Men jag fick honom till sängen nyss så nu är han ombäddad och hoppas han blir bättre tills i morgon...
Detta är så typiskt, när han ska bli "lång" ledig enlig schemat så går han och blir förkyld eller riktigt ordentligt sjuk.
Han har jobbat hela helgen, dag pass. Han jobbar i morgon 7-16 sen har han fått ledigt för att han farmor fyller 80år på tisdag... och sen onsdag jobbar han 15- 21.00 sen åker i ut till mina föräldrar där vi ska fira julafton och lillebros 18årsdag...och från och med passet han kliver av den 23/12 så har han fyra dagars ledighet (lång ledigt i våra mått)...tror det var så hans schema var upp lagt... Så det är bara att hålla tummar och tår att detta inte blir någon stor förkylning, utan bara alla känningar ikväll och i morgon över.

Nu ska jag ta en macka och en kopp varm te...och sätta mig i sängen och läsa boken som vi fått av barnmorskan gällande förlossning....fick i hemläxa att både jag och andreas ska ha läst den och har frågor som vi kan ta med barnmorskan nästa gång vi ses. Så jag ska sätta mig och läsa i den...fast jag läst den lite av och till tidigare...sen har jag fått låna en jätte bra bok av Mia som jag försöker också läsa mig igenom.
Sen är det lägg dax för min del....
Imorgon måste jag fixa saker i julklapps väg, trodde vi var klar men jag hade ju glömt min egen pappa, så nu är den inköpt så i morgon ska jag slå in den... Sen hade vi syskon en gemensam julklapp till mamma och pappa som jag måste fin flipa lite.

Ha en så god natt
Sov gott
Kram från mig och pyret :)

4:de advent

Nu är julen nära....

Jag fick en fråga av bekant nu när det närmar sig jul...och det var hur man firar jul när man har en lillebror som fyller år samma dag som julafton....
Svaret för mig var enklet, vi har alltid haft ett födelsedags barn den 24 dec och kommer alltid att ha...så man har fått en jul efter de...svårare är det inte.
Men jag kan tycka otroligt synd om min bror faktiskt, men han har också med åren lärt sig att dela dagen med jesus och tomten ;)
Fick frågan hur våran jul ser ut hos min familj.
Dagen innan jul så fixar man dom sista julklapparna, och fixar med inslagningen på lillebrors födelsedags presenter...och det finns det en oskriven regel INGET JULPAPPER på Magnus födelsedag presenter...för han fyller år...lite måste man dela på faktiskt, lite ballonger brukar innan komma upp och lite fördelsedags mys :)
Sen på julaftons morgonen så vaknar man av mamma eller pappa....fast ju äldre man blivit så ställer man klockan själv för att fixa sig upp. Gör det sista på födelsedags tårtan. Går in till lillebror och sjunger grattis som nästan alla familjer gör när någon fylller år. Ser på när lillebror öppnar sina presenter. Äter lite av tårtan och dricker saft. Äter en frukost beror på vad klockan är. Kollar in lillebrors presenter.
Och eftersom det är julafton så har han ALDRIG haft några kompisar på sin födelsedag, släkten kommer i den mån dom kan, alla har ju olika sätt att fira jul på, så alla har inte möjlighet att komma på kalas på förmiddagen.
Men kring 12-14 på eftermiddagen så brukar det bli mer och mer julafton, dom som ska firar jul hos oss brukar komma och sen är julafton igång.
Och då äter man julmat, och myser tillsammans.... beror på om det kommer någon släkting som  är imindre än oss så blir det jultomten, annars har vi bara en mysig stund vid grannen.
Så vi har en "vanlig" julafton efter vi har kalasat med lillebror...sen så fyller han ju år hela dagen/kvällen också vilket man har i tankarna som familj....det är ju faktiskt hans dag också.

Tycker lite synd om lillrbror i år...eftersom han fyller 18år. Men vi syskon har nästan alltid något slags ess i rock ärmen ;) den som lever får se ;)

Som stora syster så kan jag må nästan dåligt av att jag inte firar jul hemma med lillebror varje år, för att han fyller på en sådan udda dag som han gör. Men har kommit överens med mig själv att de funderar inte. När man har en karl som också har en familj så kan man inte tänka så, plus att karls föräldrar firar jul på skilda håll så blir det så att man måste dela på sig i den mån det går.
Så nästa jul blir det tyvärr inte med lillebror.... men det går fin fint de med.
Men på tal om julen nästa år.....ute i tid.... så kan den bli intressant. Mer säger jag inte nu....det lär vi se nästa jul i så fall :)

Det var ett långt svar på frågan :) men hoppas det kan ge klarhet.
Vissa tror att vi inte har någon "riktig" jul för att vi har ett födelsedags barn samma dag...och vi har jul på vårat sätt och på vårat sätt blir det en riktig jul :)

Nog pratat om de....
---------------------------------------------------------------------------------

Måste berätta om min dröm som jag drömde inatt.
Drömde att det var dax för pyret att komma ut, eller rättare sagt pyret hade bestämt sig för att komma ut.... vattnet gick här hemma....Andreas var på jobbet, ringde till honom och sa att nu måste han komma hem, vattnet har gått och jag har skit ont, men kan fortfarande så på benen sa jag och skrattade i telefonen med Andreas.
Jag ringde till förlossningen och dom sa kom in, men hur sa jag vi har ingen bil, ingen fara så kvinna i luren, ring 112 och säg att vattnet har gått och du har värkar så kommer dom och hämtar er.
Ringer till Andreas igen och hör hur långt bort han är, fick det enkla svaret snart hemma sen la han på. Jag ringde abulansen och tänkte nu gäller det att andreas är hemma snart för annars måste jag åka själv.
Andreas kom hem samtidigt som abulansen kom upp på vårat kvarter... TUR...
Vi kom in till förlossning och allt gick fort...blask sa det så kom det ut ett skrikande pyre...men till allas förvåning så sparkade det i magen fortfarande fast pyret har på ut sidan....en läkare kallas in och ...ut kom ett pyre till.
Både jag och Andreas tittade på varandra och säger TVILLINGAR...Andreas börjar gråta glädje tårar, och jag blev arg, varför hade ingen informerat oss om att vi skulle ha tvillingar är det så mycket begärt att få veta det tyckte jag arg som ett bi.
När ilskan lagt sig så blev jag också så glad över våra två små underverk.
Vi kommer hem till en lägenhet som är fin :) allt är som man vill att de ska vara, inga skanska killar som springer runt och bygger.
Men till våran syn så upptäcker vi att vi har ju bara planerat för ett pyre så vi löser det viktigaste på plats hemma...sen en vagn som passar för två måste ju inhandlas och annat som man måste ha dubbelt av.

Sen vaknade jag av att magen gjorde ont...och att pyret hade ombyggnationer på gång...det var min dröm inatt de. Lite chockad var man när man vaknade...tänk om det kan inträffa.
Sen la jag mig på rygg och kände på hur pyret byggde om, och hade sig....

-------------------------------------------------------------------------

VAD HÄNDER I MITT LIV IDAG?

Jag ska fortsätta plocka här hemma utan att göra för mycket så smärtan blir för stark för jag vill ju orka med julbordet med andreas släkt på mammas sida ikväll...
Klockan 17.00 är det julbord på norrskensgården som i vanlig ordning om jag fattade Andreas rätt.
Andreas slutar 16:00 är väl hemma 16.20 då ska han bara byta om sen går vi ner till Andreas bror och åker tillsammans till Anumark för att få avnjuta årets julbord där :)

Är lite sugen på at byta lampan i köket och se hur det ser ut att hänga smides ljuskronan där i stället...men får se om jag ger mig på det projektet, har inte en kropp som är så använbar för just klättring ;)
men annars blir det bara plock i vardagsrummet, göra plats för alla andra grejer som ska in.

Så jag har inte tid att sitta här hos er något mer för tillfället ;)

Puss och kram på er..och ha en trevlig 4:de advent.
Sköt om varandra.


Suck så jag är trött....

fattar inte varför man kan vara så trött, fast samtidigt så kanske det inte är så konstigt.
Jag går runt med en extra tung, går runt i ett hem där det ständigt är oreda....kommer att bli så skönt när alla dessa renoverings grejerna är klara.
Köket är ju på god väg, inte långt kvar nu :) det som jag tror är kvar om jag bara sitter vid datorn och funderar så tror jag det är kvar...
* belysningen
* kakel listerna
* magnet gejerna till luckorna.
* och uppsättning av grejer på kakellisten ;) det ska upp en stång där man kan hänga saker.
* hitta och sätta upp handtagen på luckorna.
Sen är det lite små fix.....men inga stora gejer är kvar nu......

Det var köket de...men sen har vi restan kvar....djup suck.

Om det bara vore att packa en väska och lämna lägenheten och se komma tillbaka om 6-8 veckor och allt är fixat...gus så nöjd jag skulle vara.

För efter köket så står allt annat för dörren.....
* måste plocka ur förrådet under trappen... p.g.a att skanska ska in där.
* måste plocka ur hallen för att där ska skanska också hålla på.
Och alla som vet hur vi bor så har vi ingen stans att stoppa allt detta mer än i vardagsrummet och sovrummet.
Men att plocka ur allt detta är inte en sådan stor börda kanske men leva i röran med skanska hela dagarna kommer ju att ge en spader....och sen efter skanska har fått bort alla sina grejer då ska ju allt tillbaka av våra grejer och då kanske vi har en liten knoddis...för om vi har tur så lämnar skanska oss den 26 feb och det är ju väldigt väldigt väldigt nära beräknad födelse för pyret.

Och sen bara en sådan sak att man vill ju få i ordning inför pyret ska komma...ställa i ordning, städa, tvätta pyrets kläder....
Känns som allt som görs att man nästan glömmer att vi ska bli tre i denna familjen....
Tror barnmorskan börja se på oss att vi har det lite fullt upp hemma....och att vi bör tänka mer på pyret kanske...för tills nästa brsök hos henne ska vi har läst en bok vi fått av henne där det står om förlossningen...jag har läst större delen av den...och känner mig inte så rädd eller otrygg med förlossningen. Jag har hört och kan verkligen tänka mig att det kommer att göra skit jälva ont när pyret ska ut, men pyret måste ju ut och det är en sak man ska klara och en sak man klara...annars det gått runt mammor med magar som ser ut som, ja stora skulle dom vara...tänk om man skulle bära runt på en 15åring i magen.
Nä pyret ska ut och det kommer att gå bra, men inte rädd för den delen, MEN kan känna mig fundersam över det runt om eftersom jag inte har någon kontroll....så jag hoppas barnmorska kan hjälpa till att förklara och att vårat besök nu i januari på förlossningen kan ge mig en klarare bild.
Slut snackat om pyret ankomst, det är nu en stund kvar....inte så lång stund men men....sen är det väl bara att hålla tummarna att pyret inte kommer på att komma ut lite tidigt...för så kan det bli riktigt jobbigt...den sitvationen vill jag verkligen inte hamna i... samtidigt som jag inte vill heller att pyret vill bo kvar där inne så det tar sådan lång tid för pyret att komma ut...för redan nu börjar min kropp säga nej tack till att bära längre...tar min knappt ur en bil ibland...lättaste bilen att ta sig ur är min mammas bil för den är så hög så jag kan som hasa mig ur den....Gå är jätte jobbigt, det tar på jätte mycket....cykla har jag lagt ner, den står i cykelförrådet och myser.

Nä kära vänner nu måste jag ta min trötta och onda kropp till köket...ska se om man kan plocka ur diskmaskinen....plockade in i den tidigare och körde i gång den tänkte se om den är klar...sen ska jag nog plocka i köket lite...
Sen så är älskling snart på väg hem, så då får vi se vad det blir till middag...igår pratade Andreas och hans bror om att det skulle bli pizza tillsammans med killgänget...men vet inte hur älskling hade tänkt de eftersom vi har tvätt tid mellan 17.00 och 20.00 och vi MÅSTE tvätta för att ha fina kläder tills julbordet i morgon med älsklings släkt på hans mammas sida....sen är det julgröts middag på måndag hos svärfar....och sen är det JUL
Och sen när vi tvättar kläderna så måste vi passa på att tvätta oss själva nere i tvättstugan dusch, eftersom vi inte har något badrum...mer än ett toa och handfat..så måste vi ner till en gemensam dusch, vilket känns skit äcklig och jobbigt men det är bara att lära sig för i början av januari så har vi ingen toa och handfat heller :(

Ha en fortsatt trevlig kväll...så ska jag gå till köket och sedan ta imot en säkert lika trött älskling som jobbat sedan 07.00 i morse.

Kram från mig




En ny länk....

Har lagt till på min blogg en till länk till en blogg som är väldigt trevlig.
Hon syr och säljer barnkläder :)
Blir helt såld varje gång jag kolla in på hennes blogg, hon gör så mycket finns och sköna ser kläderna ut att vara också.
Skriver in länken i detta inlägg, och sen finns den även längre ner på höger sida under länkar...under namnet älskadehjärtegryn

http://alskadehjartegryn.blogspot.com/

Komma in bloggen och njut :)

Måste bara....

Var ute på Vk`s hemsida och skulle kolla nyheterna och hittade då denna lilla söta björklövenfan.....
Hi hi lyssna.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=319372

Visst är hon duktig för att vara 2,5år :)

Hem kommen från barnmorskan :)

Ingen predikan, fröken Kvarnström sköter sig ;)

Barnmorskan tog ett nytt järnvärde på mig och det har stigit :) nu ligger siffrerna på 115 :) och sen lovad jag barnmorskan att dricka blutsaft, vilket smakar pest men men.
Blodtycket var också bra, inte högt och inte lågt....bra bra.

Barnmorskan hittade denna gången måttet på magen nästan direkt så hon nämde inget om något ultraljud, och vi tog inte upp de.

Sen bokade vi in nya besök tider hos barnmorskan :) tror vi bokade tider i hela januari :) har inte kalendern brrevid mig annars kunde jag skriva datumerna till er :)

Sen fick vi i vanlig ordning äran att höra pyrets hjärtljud, det tickade på bara fint :)
Efter barnmorskans klämmande innan på magen så varit pyret les och gav sig på barnmorskan..... när pyret var nöjd med besöket så gav sig pyret på microfonen med en hård riktad spark.... ;) det gör lite ont för mig när pyret får för sig att spark i saker som ligger mot magen...men men sådan jag kommer att få stå ut med verkar det som ;)

Nu ska jag ta och se om jag kan hitta en tröja som jag kan ha på mig när vi är bjudan på middag hos svärmor ikväll.....men innan middagen så blir det lite annat som står för dörren.
¤ Åka ut till klockarbäcken och hämta våran nya fläkt som kommit.
¤ Inhandla blutsaft
¤ Hämta Emil på flygetplatsen, han kommer hem från Ängelholm idag
¤ Åka ut till svärmor på middag
¤ HEMMA :)

Puss och hej på er.

Nervös inför dagens

Barnmorske besök.....ska bli intressant och se om jag lyckas få upp mitt järn värde....
Annars blir det med allsäkerhet en predikan om allt hemskt som kan hända, och jag biter ihop på plats och andreas får ta det när vi kommer hem...det vanliga.
Så hoppas vi slipper predikan idag skulle vara så skönt. :) plus att jag tycker jag/vi har ändrat mycket, och faktiskt lyssnat med ena örat på hennes predikan i alla fall, bättre än ingenting.
Sen ska det bli intrressant och se om hon har lika mycket problem med att hitta måttet denna gång.....så att det kanske blir ett extra ultraljud....får se vad som hon säger.
Skulle vara lite mysigt om hon har problem med att hitta de måttet så vi får se pyret igen....för nu måste ju hon/han vara jätte stor på bilden :)

Nä kära läsare nu är det dax att få i sig lite mat innan man måste göra gå till vårdcentralen i kylan, känns som jag väger ett extra kilo i kläder ;)

Ha en bra dag


Min kropp är slut

Ringde just och avbokade en tid på vårdcentralen på gymet....har så ont i mina höfter i dag att det gör ont att gå runt i lägenheten, hur ska jag då kunna förflytta mig till vårdcentralen.
Så det fick bli en avbokning där tyvärr.

Så det som står näst på listan är att lägga sig ner, ska nog lägga med brevid Andreas som ännu ligger och sover..han är ledig idag och i morgon, så vi brukar säga att han har lördag söndag dessa två dagarna.....tycker verkligen inte om att man ska ska behöva jobba helg....känns ju aldrig som att han är ledig.
Tänk när pyret har blivit stor och börjat dagis eller dagmamma, och det kommer en helg.....nä i helgen jobbar pappa....det blir ju nästan som att Andreas har pyret varannan helg ;p

Måste bara berätta vad min älskade kusin Erik frågade mig sist jag träffade honom....
Det var förra helgen på mys pyssel dagen hos mina föräldrar, i allafall.
Erik sitter in magnus säng och ser på tv:e, minns ej vad de var för film.....men när jag kommer in i rummet, så säger Erik som från ingenstans...Ida, när bebisen kommer ut, få bebisen åka till leos lekland då? Jag tänkte en stund, för att förstå vad han menade....men svarande tillslut.... ja, visst ska bebisen få åka till leos lekland....men i direkt den kommer ut den är ju så liten då, bebisen kan ju inte spring runt och leka med dig då.... erik tittade på mig en stund och säger kusin ida är du knäpp eller? bebisen kan ju ligga i vagnen.
Jag tittade på Erik och säger vill du bara att bebisen ska följa med? inte att den ska leka med dig? Erik släpper blicken från tv:en och säger Jag vill att bebisen ska följa med så att vi får vara tillsammans, bebisen ska inte leka. Erik sa också med stoltheten i kroppen, och ida det finns många bebisen i vagn där som inte leker då kan vi vara som dom.
TÄNK VAD BARN KAN GÅ RUNT OCH TÄNKA PÅ.....
Så det känns som att det är något vi måste göra tillsammans han och jag..åka till leos lekland med bebisen, men hur vi ska lösa det måste vi funderar över. Eftersom han inte nämde någon annan än sig själv, jag och bebisen så kan vi få ett problem, färdmedel ut till leos lekland...Fast det behöver ju inte vara så knorrigt efter som vännäs bussen borde ju gå där förbi...eller får vi hyra in någon med körkort och bil som kör oss.

Nä nu är det slut babblat nu ska jag lägga mig på sängen igen med min onda kropp.....sen ska det bli mycket gjort här hemma idag :)

Puss och hej på er...ha en bra dag

Trodde aldrig det skulle hända....

EN HEL NATT MED SÖMN :)
vaknade inte av att smärtan var hög, vaknade inte av att kiss blåsan ville tömmas, vaknade inte av att kylskåpet ropade på mig ;) Vaknade inte av tandvärken heller.
JAG FICK SOVA....
Vaknade 05.33 av mig själv och tyckte det var konstigt att toaletten inte ropat på mig ännu, så jag gick ch kissande bara därför ;)
Somnade om vaknade till av Andreas alarm klocka 06.00 men somnade om så jag minns inte ens när han gick till jobbet i morse.

JAG HAR FÅTT SOVA :) kan som inte släppa de riktigt, så glad man kan bli för lite mer sömn.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Men lite mer sömn i kroppen så idag ska de bli plockat här hemma, har tagit i tu med tvätten.....den rena, börjar få in det i sovrummet och in vikt på hyllorna :)

Men när jag göra för mycket så säger pyret till på ett lite jobbigt sätt, så jag försöker undvika att ta ut mig, lite här och där passar mig just nu.
Pyret visar sitt missnöje med mitt flängande genom att trycka ner åt och det kan jag säga gör skit ont, varje gång det händer så hinner tanken komma, att skit nu är pyret på väg ut.

Sitter här och försöker skriva mer vad som måste göras här hemma INNAN den 7jan, men helst innan jul för det skulle undelätta.

* Plocka till i datarummet.
* Städa ur hallen och plancera hallen i vardagsrummet.
* Städa ur förrådet som är under grannens trapp, för där måste skanska killarna in.
* Plocka till i köket, och få till det där inne. Med fläkten, kakel listen och beslysningen och deras luckor som ska upp.
* Städa till i varsdagsrummet, så vi får in hallen där och ändå kan vara där.
* Städa till i sovrummet.
* Slå in julklapparna som är kvar.
* Boka tvätt tid och tvätta.

TROR DET VAR ALLT....... känns som något fattas.
Jo.... försöka njuta av det som är kvar av gravidteten och ta vara på varandra, det är otroligt lätt att glömma båda sakerna faktiskt.
Igår hade jag en dag då jag helt glömde bort att jag är gravid, magen var bara iväg och jag slog in den i allt...men då på kvällen visade pyret vars skåpet ska stå, och gjorde uppror där inne, då vaknar man som till, skit jag har ju en bebis där inne, jag ska bli mamma, vi ska bli föräldrar...och då kommer ALLA tårarna wow så stort detta är.
Sen att glömma bort varandra, eller rättare sagt bli arga och irreterade på varandra.... ni som känner mig vet att min stubin kan vara otroligt kort iband....men samtidigt så kan de vissa gånger vara lång. Mitt humör kan sväng ganska mycket...japp och vad händer med lite graviditets hormoner på de ... ja gissa ni hur kul en kväll med Ida i soffan kan vara...alla kvällar med Ida i soffan är ju inte pest men många av dom.
Ibland så beundrar jag Andreas grymt för att han inte blir arg...jag har varit tillsammans med denna karl i 5år och ALDRIG sätt honom arg...jag har känt honom i ca 7år kom vi fram till när vi räknade efter...och ALDRIG sätt honom arg på den tiden heller. Han får aldrig ett utbrott som till exempel slå i dörren eller slå upp luckan på diskmaskinen så alla glas där inne går sönder. Irreterad, sur och rädd har jag sätt och hört honom. Fast rädd har jag bara hört han en gång...och den gången är en så lång histora så den hoppar jag över just idag.
Jag kan få sådan utbrott att det tar kraften ur en helt.
Men jag vänder fort......är inte arg länge brukar Andreas säga så det är tur ;)

Oj vad jag pratar...nu ropar städningen tillbaka mig.

Har inte så mycket tid kvar att städa...för efter Andreas jobb ska vi möta upp svärfar och hans sambo, då ska vi kolla lite på fläkt till köket tydligen...sen ska vi äta tillsammans lät det som ;) så vi vet vad eftermiddagen har att ge...
Men ska jag gå ut i snön och ta mig till tvätt stugan och boka tvätt tid....

Puss och hej på er alla.





Tandvärk :(

Jag har råkat ut för tandvärk, samma sak som hände när jag var i Egypten, men då drack man lite mer sprit så gjorde det mindre ont....
Eftersom jag inte dricker så myckeet sprit så hamnade de i munnen och for runt lite sen åkte de ut igen...det hade tandläkaren sagt till pappa när han ringde för min räkning....minns det så väl, för jag hade skit ont när vi var i Egypten, ringde hem till sverige och pappa ringde tandläkaren och sen nästa dag när jag ringde pappa så lät han väldigt negativ ;) han säger Ida vet du vad tandläkaren sa...nä svarade jag tillbaka...han sa be henne dricka och sölja munnen med whisky flera gånger per dag....hihi jag skrattade till och sa okej då får jag väl göra det, whisky är inte men grej men men smärtan tog över hand....pappa han avslutade samtalet med att säga Ida drick inte så mycket, det är inte bra för hälsan ;) pratade sedan med mamma några dagar senare och fick då vet att pappa hade varit orolig för min sprithälsa .....min pappa är så söt, han beskyddar, men är inte jobbig på något sätt. Och när det gäller sprit så är han nog extra nojjig för att han dricker inte själv

En visdomstand som spökar och det känns förjävligt eftersom alla ingrepp hos tandläkaren inte kan göra när man är gravid...så har jag otur så måste jag gå med denna tandvärk tills pyret hat mognat klart och vill komma ut. För jag kollade runt lite om vidomständer på nätet, och jag har alltid otur med sjukvården så jag tror jag kommer att råka ut för en operation för att få ut visdomstanden...men då får dom baskeme söva fröken Kvarnström, inte för att jag är tandläkarrädd, för de är jag inte men jag klara inte av att tandläkaren har mer än ett finger i munnen på mig samtidigt för kommer det fler fingrar eller verktyg så kräks jag.

Sen har fröken Kvarnström varit duktig jag har flyttat tandläkare måste sägas :) vilket känns skönt att komma från vännäs och tanten med korv fingrarna.
Nu har jag flyttat till Umeå till sjukhuset och hoppas jag slipper korv fingrar där....tycker att man ska införa stopp mot korv fingrar när man jobbar hos tandläkaren....för min ego skull ;)

SLUT PÅ TANDLÄKAR PRAT FRÅN MIG IKVÄLL ;)

Kina present

Fick en Kina present av min bror som kom hem igår, när vi möte honom på flygplatsen, vi hade ju med oss hans Julia, vilket han inte visste så hoppas han blev glad såg då så ut ;)
Sen fick stora syster en snilleblixt just innan jag skulle bli hämtad och körd till flygplatsen....jag tog två A4 papper och skrev välkommen hem på ena och vi har längtat efter dig på de andra ;) hi hi hi men Mikael blev inte förvånad att hans syster hade kommit på den idèn tror jag, såg inte ut så i allafall.

TACK MIKAEL för presenten :) presenten måste jag ju avslöja vad de var för någoting.....Det var en sjal i siden, jätte mjuk...men lite kall att ha ute så det blir en inne sjal eller en som kommer fram till sommaren, när man ska gå med barnvagnen, så den hade lite inslag grönt i sig som vagnen har :)

Fick veta av honom att det låg tydligen kvar något i bilen han glömde ge mig igår....en till present, vad har stora syster gjort för att få två presenter från Kina?
Får kasnke se vad det är i morgon om jag har tur :) spännande.

Han hade tydligen haft det jätte bra i Kina.
Och utbildningen han hade gått hade han genom gått med ett leende på läpparna så nu kan företaget andas ut.....det blir en kille som kommer att hålla i servicen på rullbanden/rulltrapporna mellan tågstation och sjukhuset ;) hi hi hi

Nu ska jag få älskling har brevid mig att lämna datorn och kanske börja göra kväll...han börjar ju gå till jobbet 06:30 så nu är det läggdax

Puss och god natt på er.


Känner mig illamående och lat....

Jag hade planerat att ta mig ner till stan och inhandla dom sista julklapparna, jag och Andreas har nu suttit ner och kollat vilka julklappar vi har redan och vilka vi eller rättare sagt jag måste köpa och gjort förslag på vad så han också får känna sig delaktig fast jag inhandlar dom medans han jobbar.....han tycker inte att julshoppingen är så kul så han vill mer än gärna hoppa över den om han kan ;) Så jag gör det lätt för honom iår ;)

Men igår lovade han att vi ska tillsammans gå ut på stan i mellandagarna och inhandla kläderna pyret ska få ha på sig från BB, det ska bli mysigt...och efter de ska jag börja packa BB väskan så den står klar ifall pyret får för sig att komma ut till mamma och pappa tidigare.

Jag ska erkänna en sak.....jag har haft/fått tankar på vad könet på pyret kan vara....
jag har haft "moder känslor" på en pojke i början...men det har över gått till flicka nu, det ska bli intressant och se vad som kommer ut.

Ska stilla några bloggläsare.... att när vi ska till barnmorskan på fredag, och det kan bli bestämt ett extra ultraljud, så kommer vi INTE att kolla köner då heller. Det ända vi kanske kommer att göra är att fråga om det finns möjlighet att få se pyret i 3D ;) ....skulle kanske vara coolt att få se ansiktet på pyret där inne :) me  vi får se om vi frågar om de med.

Nu tror jag att jag samlat krafter till att ta på mig och ta bussen ner till stan ;)
Druckit svartvinbärs saft med is och lyssnat på
http://www.youtube.com/watch?v=Iz6cVQmSEPQ (Standing Strong)
http://www.youtube.com/watch?v=o0D0u2giCk8&feature=related (Moving On)
Två låtar som hjälper mig med det mesta, allt från att ta mig upp från de djupaste hållen med smärtan, från att ta sig ner på stan för att shoppa. Kan ju avslöja att låten Moving On..var en  låt som gick varm här hemma när missfallet i dec 2008 berarbetades.


Kommer kanske in efter dagen shoppingrunda, och berättar om jag lyckas töma julklappslistan :) En sak som jag redan nu bestämt mig för är att kolla in Andreas julklapp först, sen den är gjord...men efter som han ibland kolla in en snabbis på bloggen ska jag inte avslöja här vad han ska få ;)

Hej hopp på er alla.....






Pyret och musik.

Jag har upptäckt att pyret har valt sin musiksmak vid tidig ålder ;) får se om den funderar om några år hihi

Musiken Andreas lillebror Emil har i bilen är ingen hit, det blir ett fasligt liv där inne, pyret utövar både sparkar och slag på sin mamma så den musiken har ganska dåligt inflyttande på pyret ;)

Så nu  spelar jag Enya här hemma och sitter till exempel här på bloggen och skriver så är pyret lugn och fin, ser bara i från dig mjuka rörelser, ingen misshandel då nä.... Så jag har lånat hem alla pyrets mormors cd skivor :) tänkte jag ska ge mig på att testa städa med den musiken och se om pyret kan hålla sig lugn då....
Tänk att musik kan ha så olika inflyttande på pyret i magen...

Tänkte jag sätter in lite länkar till låtarna som pyret gillar mest....hittills ;)

http://www.youtube.com/user/enyatv?blend=1&ob=4

http://www.youtube.com/user/enyatv?blend=1&ob=4#p/u/3/2C68nicab4s

http://www.youtube.com/watch?v=N8XXcDUrdVk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JbCEQHfDvWk&feature=related 

Dom har fyra låtarna som går varm här hemma....

Nä nu måste jag lägga mig ner en stund håller på att somna sittandes här i stolen vid datorn....måste lägga mig en stund så jag orkar följa med ut till flygplatsen senare.

Puss och kram på er....


Äntligen hemma...

Nu har jag och Andreas kommit hem från mina föräldrar där vi varit sedan mitt i dagen och haft julmys, med glögg, pepparkakor och JULMUST :) och träffat släkten från mammas sida.

Nu ska jag bara ta det lungt och invänta klockan....för 21.45 mamma och pappa hämta Julia och sen kommer dom förbi mig...sen drar vi till flygplatsen för att möta upp lillebror Mikael som kommer hem från Kina ikväll...han har varit borta i Kina i 9 dagar känns som en evighet....har känt konstigt att ha en bror i Kina.
Men nu är han i allafall på Svensk mark (stockholm) sen kommer hem upp, men han hade 4 timmars väntetid i Stockholm innan flyget hem skulle gå... och tydligen fast inget plan som gick hem tidiagre som han kunde boka om sin biljett för att komma med.

Nä kära vänner nu ska jag ta och lägga mig i soffan en stund tror jag ....blir inget plock i lägenheten idag, orkaen för min del är för knapp. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Stora julkramar För mig och ett sovande pyre ;)


Lucia firande på dagis

Idag har dagen rullat på i sakta och bra takt för min del....
Svärfar var förbi kring 11- tiden, sen åkte jag och Andreas med honom ner på stan. Åt lunch tillsammans och sen åkte vi alla tre till norraskogsägarna och fikade på deras julfika dom bjud på, där vi även var med i en tävling, så vi lär ju se hur det går ;) Tävligen bestod av att man skulle gissa trälaget på 10 olika bitar av trä som låg på bordet.....Jag tyckte allt var tall, gran och björk ;) men eftersom jag både hade hjälp av svärfar och av Andreas så tror jag vi klarade detta galant :)
Och sedan på julfikat började Andreas känns sig dålig och sen när vi kom hem så var det inge bra alls.... han tappade färgen i ansiktet och började kräkas och må pytton illa. Och han stackarn som skulle och jobba, men det funderar ju inte när man ligger hemma och mår illa och kräks, så han hemma sjuk ikväll :(
Jag frågade mer än tusen gånger om jag inte skulle vraa hemma hos honom istället för att gå på lucia tåget på dagis men han tyckte jag skulle gå så jag gick iväg dit och är ju hem kommen där ifrån.
Och det första jag mötes av var en somnade älskling på golvet i vardagsrummet, och han var hellt borta...men första tanke han bli att han dött, men med mer efter sökningar så andades han och jag försökt väcka honom bara för att stilla min oro. Vet honom väck så pass att han sa vad gör du ;) då var jag nöjd, så han ligger där inne i vardagsrummet helt utslagen, men otroligt söt.

Jag ska ta och spika upp ett hjärta på ytterdörren som jag fått av mamma, jätte fint hjärta i röd plåt och sen ska jag plocka lite granris och har bakom hjärtat på något sätt, kasnke skulle bli fint...

Ha en fortsatt trevlig kväll...själv ska jag se om älskling blir bättre så kanske vi kan se en film tillsammans ikväll som jag kan gå och hyra på godishuset :) kanske kan få lite fredagsmys...men annars blir det nog bara plockning i lägenheten som gäller ikväll.

KRAM KRAM

Vårat mirakel



.*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Ett barn är ett mirakel
väl värt att vänta på
Det största och det bästa
en mor och far kan få

.*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~




Så här stor är pyret på ett ungefär,
bilden visar en pyre i vecka 29
samma vecka som jag är i just nu.
Fast lämnar om bara ca 2 dagar ;)


Pyret i graviditets vecka 30,
 som jag går in i om några dagar som sagt :)



Både mamma och pappa längtar
 tills det är dax för pyret att komma ut,
 så vi får mysa med vårat lill* mirakel.


 


 



Kolla kalendern...

Har kollat kalendern och sätt vad som står upp skriviet fram till bebisen är beräknad....tänkte ni kan få ta del av min kalender om ni har lust ;)

10/12 En vårdcentrals dag med både kuratorsamtal och sjukgymnastik...
Och sen har Magnus teori prov efter klockan 15.00 håll tummarna för honom.

11/12 Lucia firande på dagis klockan 15.00, ska ta mig dit och kolla på mina 17 extra barn, som jag saknar.
Andreas ska gå med sin pappa på julkaffe hos norraskogsägarna tror jag det var om jag minns rätt :)

13/12 Julmys i Gräsmyr, med ljusstöpning, glögg och pyssel :)
Sen på kvällen kommer Mikael hem från Kina, då har han varit bort i Kina i 9 dagar. Längtar efter att få hem lillebror, och få höra allt han varit med om :)

15/12 Sjukgymnastik på vårdcentralen 10.15- 11.00
Sen ska jag gå till min mammas jobb för klockan 13.00 har teatergruppen julmys, med teater och sen kan man köpa fika i cafè vanlijdrömmen som ligger vägg i vägg med teatergruppen. Så dit ska jag gå och få lite julkänsla.

17/12 Sjukgymnastik på vårdcentralen 10.15 -11.00

18/12 Barnmorske besök klockan 12.00 ocg då är Andreas ledig så han får jag med mig :)
Sen på kvällen så är det middag med svärmor, Emil kommer hem från Ängelholm.

21/12 Då har jag skrivit att jag måste se till att alla julklapparna är inköpta som ska köpas, så man inte står där på julafton och glömt hälften ;)

22/12 Två födelsedagsbarn :) GRATTIS Eva sjöholm fyller år, har ingen koll på åldern ;)
                                             GRATTIS Andreas farmor som fyller 80år :)

23/12 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS till tjejen jag varit kontakt person till, och hennes föräldrar bor inte långt i från oss, och där ska hon firar sin födelsedag så jag ska nog ta en sväng förbi där och gratta henne :)
Åker ut till gräsmyr inför morgon dagen :)

24/12 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Lillebror Magnus som fyller 18år :) stora killen.
           JULAFTON i gräsmyr med min familj.

25/12 Julmat hos min farmor och farfar tillsammans med resten av min släkt på pappas sida :)
Men tyävrr så kan inte jag och Andreas vara tillsammans den dagen, vi är lite många kusiner på min pappas sida och när alla nu nästan har pojk eller flickvänner så har farmor tyvärr måste säga nej till alla barnbarns repetive. Vilket är förstårligt med otroligt tråkigt.
Så vad Andreas gör denna dagen tror jag inte han bestämt ännu faktiskt.

28/12 Magnus har uppkörning om allt går som han planerat :) Håll tummarna för honom hela dagen.

30/12 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS mamma som fyller 44år :) Blir nog med all säkerhet en sväng ut till gräsmyr och fria mamma :)

31/12 NYÅRAFTON är ännu osäkert...Andreas kompis som brukar komma ska kanske upp i norra sverige över nyår, så det blir nog inte så stort friande här hemma...Kanske bara jag och Andreas  :)

6/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS till mig själv som fyller 23år :) och eftersom vi håller på att renovera här hemma just du så kommer mitt friande att bara byta lokal för dagen, så mitt firande kommer att bli i kvarters lokalen här på området. Men det kommer ut mer info om det med säkerhet här på bloggen när det närmar sig :)

7/1 Stamrenoveringen i badrummet drar i gång på allvar hoppas vi denna dag.

11/1 Har fått en kurator hos min super kurator klockan 13.00 denna dag.

12/1 Förlossningsbesök tillsammans med barnmorskan och förmodligen en grupp med fler föräldrar är inplanerat denna dag, klockan 18.00 med träff i entrèn.

18/1 Tror det var denna dag för ett år sedan som Andreas morfar lämnade hos väldigt hastigt :( Saknar honom, han var som en friskt fläkt.

19/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Ida som fyller 23år, och det är inte jag ;) men en väldigt bra vän....en Ida jag lärde känna under min tid i Norge som barnflicka. Det blir tyvärr inget besök till henne på födelsedagen är lite långt att åka, men ska försöka ta mig till Karlstad någon annan gång ;)

24/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Julia som fyller år...men hur många år vet jag tyvärr inte, men grattis i allafall...För er som inte vet vem Julia är så är det Mikaels flickvän, fast dom är ju förlovad som det borde ju då bli fästmö ;)

28/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS svärfar Janne som fyller 54år :)

30/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Andreas farbror Raymond 49år, om jag minns rätt :)

31/1 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Andreas farbror Frank 49år, om jag minns rätt där också :)

1/2 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS Andreas farfar Martin 84år, om mitt räkne sätt funderar...har ett sätt att komma ihåg det på, vill ni veta ;) jo, min mamma fyller 44år och det är 10år mellan min mamma och min svärfar som då fyller 54år och jag har räknat ut att det är 30år mellan svärfar och hans pappa som då måste Martin fylla 84år....om jag har fel måste ni  rätta mig gärna så det blir rätt :)

2/2 Enligt beställningorden så kommer barnvagnen till babyproffsen denna dag men vi behöver inte hämta den då om vi inte vill....och som det ser ut med stamrenoveringen så kommer vi nog inte att hämta den då...men allt kan ju ändras.

14/2 ALLA HJÄRTANS DAG <3

25/2 Ett födelsedagsbarn :) GRATTIS andreas morbror Gunnar, hur många år han fyller har jag ingen aning om faktiskt.
Stamreoveringen i badrummet beräknad vara klar om allt går som de ska vill säga.

26/2 Pyret är beräknad enligt ultraljudet.
27/2 Pyret är beräknad enligt första besöket hos barnmorskan.
28/2 Pyret beräknad enligt min uträkning via internet.

SPÄNNANDE VILKEN UTRÄKNING KAN STÄMMA ;) eller ska pyret stanna tills i början av mars ???

Nu för ni inte vet mer ur min kalender för tillfället :) Men hoppas att efter dessa datum så får vi mysa med pyret på utsidan av magen, och då fått den överskning vad det är för kön..en flicka eller pojke...spännande.
Och sen så kanske det börjar ramla in släkingar som också vill mysa, för dom har ju också väntat länge på att pyret ska komma ut :)

                                                
Bilden på min och Andreas hittade jag på google.se .....för er som undrar så är den tagen på min studentbal 2006 och hittade den på google. se eftersom man kan hitta min förlagda hemsida där i genom ;) och på hemsidan finns denna bild. Onödig fakta ;)


Detta var allt från mig just för tillfället....Ha en fortsatt trevlig dag.
(((( KRAMAR OM ))))



lite ändringar...

kuratorn ringde och ville styra fram min tid så min vårdcentrals dag börjar inte förens klockan 10.15 och kommer sedan att rullar med med kurator samtal och sedan sjukgymnasten...tur vissa saker går att fixa ;)

Så då kanske jag hinner vara med när anticimex skulle komma och kolla hur våra fällor ser ut....men får sse om jag hinner vara med....Annars får Andreas ta det mötet ;)
Måste bara få upp honom först...för i våran sång ligger det en riktigt sovade sten....tror att det var lite väl mycket igår som tog musten ur honom, han kom hem från jobbet och drick till barskåpet direkt och det hör inte till vanligheten ska jag tillägga....

Men nu ska jag ge mig på ett nytt försök till väckning, jag måste nämlig börja göra mig själv i ordning nu så att jag hinner iväg i tid. Jag har mina små knep för att få upp herr sandström ur sängen  ;)

Ha en bra dag...jag kommer kanske in lite mer senare idag beror lite på hur jag känner mig och vad som händer här hemma.

puss och kram på er

Kväll.....på mariedal

Nu har jag mött upp Andreas efter jobbet och vi har tagit oss hem....ska nu se om vi ska ta och äta lite kvällsfika och börja göra kväll här hemma.
Det har varit en lång dag på något udda sätt...men över är de nu.

I morgon väntar en förmiddag för mig på vårdcentralen...
09.15- 10.15 kuratorn
10.15- 11.00  sjukgymnast
Sen tror jag att jag får lämna vårdcentralen för den dagen....
Ska då gå hem till Andreas och vara med honom fram tills han börjar jobba 15.00- 21.15

Nu ska jag se om man kan vara nog intressant för Andreas så han lämnar datorn för ikväll.

puss och kram...sov så gott

Gårdagens barnmorske besök...

Igår var jag och min yngsta lillebror till barnmorskan.

Jag fick ge blod i ett rör som skulle skickas till LAB på vårdcentralen, sen fick jag ta sockervärdet och järnvärdet...sockervärdet var jätte bra, men järnvärdet var lågt, för er om fattar siffror så hade jag 110 i järnvärdet. Så nu måste jag koncentrera mig på att få upp de värdet så fort de går och hålla kvar de.
Sen tog hon blodtrycket och det var jätte bra.
Sen fick jag lägga mig ner och barnmorskan skulle kolla hur mycket magen växt...förra gången låg jag på siffran 25cm om jag minns rätt och igår tog det en bra stund innan hon hittade en "riktig" siffra men slutade ändå på 28cm :) Men hon sa det att om det är lika svårt vid nästa besök att hitta måttet så kommer hon att skicka mig på ett till ultraljud för att se så pyret växer som de ska, och om det blir ett till ultraljud så kanske det kommer att infalla i vecka 32 trodde hon.
Sen kollade vi vikten och hur det såg ut med äggvita i urinet.... Äggvita i urinet låg på 1+ men helt överkomligt enligt barnmorskan men själv så tycker jag det är en 1:a för mycket ;) så jag ska dricka lite tranbärs dricka och se om jag kan få ner 1:an till en 0:a  till nästa besök, har ju funderat tidigare ;)
Vikten hade gått upp med 1 kg sedan förra besöket, också en bra siffra tyckte barnmorskan.
Sen var det dax i slutet av besöket för hennes vanliga  pradikan om sockret.....hon vet sedan tidigare besök att jag har ett STORT sug efter julmust som inte går riktigt att hantera, men har fått tyglar på mig själv så en liten flaska på helgen slinka ner, men på veckorna får jag hålla mig borta från den söta mumsiga drycken. Sen har jag ju ett lätt beroende av piggelin glass, men de sa inte barnmorskan någonting om, fast det lätt går ner en glass per dag ;) hon har låst sig vid julmusten tror jag :) och piggelin går ner oftare än julmusten kan jag med gott samvete säga ;)
Sen har jag mitt mjölk drickande nattetid men det sa hon inget om heller, kanske inte är så farligt....
Inte lätt med socker pradikan men men man tänker ju efter lite grann efter man varit där i allafall, men problemet är lite att barnmorskan säger nej till vissa saker och säger att jag ska dra ner, så är det som att hjärnan blir mer sugen på de...det är som att säga nej till ett barn, då gör barnet oftast tvärtom ändå..kanske funderar likadant med mig ;)

Nästa barnmorske besök blir den 18/12 klockan 12.00.... och om min kalender stämmer så är Andreas ledig så han kan följa med :) jippi, det vill både jag och pyret.

Har tänkt på en sak....pyret har perioder när jag inte "duger" utan det är bara Andreas som går hem.... pyret kan ha varit stilla hela dagen fast jag pratat och myst med mage i sängen...ingenting funderar. Men då är Andreas kommer hem från jobbet och lägger sig brevid i sängen och pratar så rör sig pyret, bryter ställning eller sparkar eller varför inte bygga om där inne...Då kan man snacka att man är utbyttbar redan.
Så man kan ju lugnt säga att det är pappas pyre.

Känns som att pyret vill komma ut, genom ena sida på mig, det trycker och göra skit ont, sen känns det som magknip i mage, så jag ska nog inta ryggläge på sängen en stund innan det är dax för middag och en promenad till OKQ8 för att posta lite brev och paket...ska även ta en runda på COOP och handla lite frukt och bröd, kanske en mjölk liter kommer ner i shoppingkorgen också ;)
Pyret får med alla min kärlek mer än gärna stanna där inne en stund till ..om det måste komma ut tidigare så kan väl pyret vänta till efter nyår i allafall....för kommer pyret ut nu så är h¤n så liten.

Puss och kram
Sköt om varandra.

Nästa barnmorske besöket

idag så ska man dit igen....
Ska få träffa barnmorskan, och ta en massa prover igen, inte så jätte kul med prover lika nervös varje gång...men det ska bli kul att få höra pyrets hjärta, det är ju höjd på lycka på besöken :)

Och innan besöket ska jag hämta Magnus nere på stan som kommer med skolbussen från vännäs, han ska följa med mig till barnmorskan....gulle dig lillebror
Har så stolta morbröder till detta lill¤ pyre......
Känns så kul att Magnus själv erbjöd sig att följa med till barnmorskan eftersom Andreas måste jobb och det var för kort vasel att ta ledigt för honom.
Så Magnus ska ha en stor guld stjärna....
Sen dom andra två morbröderna till pyret, dom är så söta dom med. Mikael åkte till Kina i fredags och det sista han sa till mig var, och nu ser du till att ta det lugnt så pyret inte tittar ut när jag inte är på hemmaplan ;)
Martin han klappade på mig när jag var hem i helgen och sa skit stora syster var stor du har blivit, ska bli kul att få se vad som glömmer sig där inne.

Alla små ord värmer att få höra.....för jag har märkt att ju längre jag går in i gravidteten så ju mer "bekräftan" behöver jag gällande detta pyre. Konstiga att förklara..men bara veta att människorna runt om oss faktiskt tycker detta ska bli kul med att pyret snart kommer ut.
Har tänkt på det ibland på vad omgivningen kanske tänker, nu ska man ju inte tänka så men jag kom in på den hör om kvällen. Tänkt om människor omkring oss tycker att det var ett dumt val av mig och andreas att behålla pyret. Tänkt om folk tycker vi är för unga för att binda oss med detta pyre.....jag hinner just fylla 23år innan pyret kommer och Andreas ska fylla 29år den hösten.
Nä jag får tänka att jag skiter i omgivningen om dom nu tänker "dumma" tankar ...eller hur?
Jag och Andreas har haft våra funderingar på om detta var ett val vi skulle ta och vi valde att gå denna väg...och hoppas att det finns dom i våran omgivning som följer med oss på våran väg vi valde att gå.

Nä kära vänner nu ska jag ta och stoppa i mig någoting ätbart och se vad dagen har mer att ge innan jag ska ner till stan och möte lillebror.

Puss och kram på er  :)

Hej hopp alla glada :)

Lite info från mig kanske skulle uppskattas ;)

Jag är hemma hos mina föräldrar som bor utanför stan, och myser.... Andreas jobbar hela helgen så jag passar på att flytta hem ifrån över helgen kände att jag vill lämna surret av avfuktaren och våra små äcklig husdjur och hela röran vi har hemma.
Jag och Andreas har som kommit överens om att det blir inte så mycket julstämmning hemma hos oss, lite sorgligt men sant. Känner inte att vi har tid och ork till att fixa med allt, våran lägenhet ser ut som en plats gud glömde och sen så känns det som att vi måste lägga den ork vi har på varandra istället, och fixa med lägenheten.

Men nu ska jag inte tänka på våran lägenhet måste släppa den tanken för annars blir man ju knäpp av allt.

Måste ju även berätta att igår kväll fick pyret sparka till sin mormor i handen...så nu har min mamma fått känna pyret där inne, det var en liten spark men den sparkade :) mysigt.

Och ikväll ska mamma, pappa, Andreas och jag på julkonsert nere på stan :) och sen får vi se om vi hittar av varandra efter Andreas jobb så ska vi ta och äta middag tillsammans alla fyra. Det ska bli mysigt.

Sen måste jag ju bara be er hålla alla tummar och tår stenhårt för min bror på torsdag efter klockan 15.00 för då ska han ha teoriprovet för körkortet. Och sen om turen är med honom så har han uppkörning den 28/12 om körläraren har tid ....Så håll tummarna och tårna att det kommer att gå med medvind för honom. Han vill så gärna ha körkoret innan års skiftet, och varför han vill ha det innan års skiftet det är lång historia så den hoppar jag över.
GLÖM EJ ATT HÅLLA TUMMARNA OCH TÅRNA FÖR HONOM STENHÅRT, släpp inte vad ni än göra ;)

Sen har min ena bror Mikael nu kommit fram till Kina där han ska vara i 9 dagar och få utbildning för rulltrapporna/rullbanden som ska byggas i umeå brevid sjukhuset, eller rättare sagt från tågstationen som håller på att byggas och sen ska rulltrapporna/rullbandet ta resinärerna upp till sjukhuset :) så han är nu och har både öron och ögon på hel spänn för att få in så mycket info som det bara går. Men han är duktig så det kommer att gå fin fint vet jag ;)

Nä kära vänner nu ska jag gå från datorn, hörde att två av mina bröder kom hem :) måste ju se vad dom göra :) hihi stora syster måste vara med överallt hihi

ha en trevlig dag

Glukosbelastningen

Glukosbelastningen är avklarad :)

Socker vattnet man skulle dricka kan jag inte säga var en så god frukost efter en hel natt fastande....det smakade som glasyren man har på pepparkakshus fast i vattenform..blä vad söt.
Jag och Andreas kom in på labbet på vårdcentralen så tog kvinnan ett blodsocker på mig...och det låg på 4.8 vilket kvinnan sa vad bra...jag litar bara på henne kan inga siffror själv...sen fick jag dricka pepparkaksglasyren ;) och sedan sätta mig i väntrummet och låta klockan gå hela 2 timmar. Efter dessa två timmar i väntrummet på vårdcentralen så fick vi komma in igen och då tog hon ett till blodsocker på mig och det låg på 6.8 och det var tydligen också bra enligt vad hon sa.
Får höra vad barnmorskan säger på måndag när jag har tid hos henne...föt när jag kommer till henne ska det tas ner tester men som hur är slipper jag fasta....för det är inte lätt att fasta som gravid...
Pyret har varit väldigt stilla hela dagen....när vi satt i väntrummet och efter ca en timme kommer det en spark av pyret, när jag var som tröttast och hungrig så jag trodde jag skulle kräkas när som helst...då gör sig pyret hörd med en spark uppåt...
Men när vi var klar på vårdcentalen så hade vi med oss mackor och frukt som vi åt innan vi gick hemåt...väl hemma var jag helt slut så jag la mig på sängen för att vila och vad gör fröken ju hon somnar och sov gjorde jag i ca 2 timmar....vaknade med ett hemskt humör men när det la sig så klev jag upp och satte i mig en risifrutti och sitter här vid datorn.

Ska gå och kolla in köket...rättare sagt plocka ur disken ur maskin.....sen fixa in den smutiga.
 Vilken söt hjälpreda, den skulle man ha här hemma till hjälp. Bilden är tagen från google, ingen hemreda jag känner och kan låna..synd.

Sen efter de dagsvärket ska jag skriva en lite inhandlingslista, ska iväg med min mor och far och handla lite....ska ta oss en titt in på hagabarnkläder, såg i dagstidningen på vårdcentralen att hagabarnkläder har rea. 30% på overaller och 50% på annat tror jag det stod. Ska se om de har något som är litet nog för pyret att kanske få ha på sig första tiden ute i den stora världen. Kollade bland kläderna jag har köpt på loppis innan och det var lite väl stora storlekar, och vill inte köpa för mycket små kläder för det kommer pyret att ha så kort tid och sen finns det säkert en del snälla själar där ute som kommer att ge pyret kläder.
På tal om shopping jag fick liten chock när jag kollade på orderbeställningen vi fick med oss hem efter babyproffsen igår.
Vagnen i sig kostade 4990.00 kr
Quadroliften, som andreas även kallar handväskan kostade 1795.00 kr
Fotsäcken kostade 410 kr
Sen vill babyproffsen ha en handpenning som kostade 500.00 kr
Inte billigt med en ny barnvagn i dagens läget.

På oderbekräftelsen står det att vagnen heter Emmaljuga city cross -10 Pro Forest
 <------- (fast i vagnens färger) Hittar ingen bild på fotsäcken men men den är i samma färg som vagnen och ska sitta som en fotsäck på vagen.

Nu måste jag springa..ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram från mig och spark från pyret :)


Lite lätt uppdatering från mig...

Idag (morse) hade vi besök av anticimex för andra gången....jag och Per som han heter har blivit ritkiga kompisar ;) hihi Vi la ut mat till våra små äckliga husdjur..men inte vilken mat som helt utan giftig mat :) mrn små äckel djuren tycker tydligen de ska vara mums mums.
Och sen satte vi ut lite mer fällor som jag hoppas dom fastnar i och DÖR..
Sen fick jag en lektion i äckliga djur ;) vi pratade på bra länge.

Sen begav jag mig upp till min mors jobb och var lite grann där och var med gruppen och mamma så klart....pratade även med lillebror Magnus via sms..och det var en glad prick...han har klarat alla faser inför att ta teoriprovet inför körkortet. Jätte kul för Magnus.
Han är så stolt morbror den killen...det är alla mina tre bröder verkar det som..så undrar hur det blir när pyret kommer ut :) nä det är inget att funderar över tror jag för alla tre killarna säger att dom ska lära bebisen allt dom kan och lite till ;)

Efter en dag på mammas jobb så möte jag upp Andreas, andreas mamma och andreas mormor...och vi fyra gick och bokade vagnen till pyret nu :) jätte trevligt. Det blev en sittvagn som man bara fäller ner till en liggvagn och sen en lift till och en så kallas fotsäck varit det till vagnen också :)
Sen ställde jag en massa undliga frågor...men glömde ändå saker att fråga han som hjälpte oss...men jag tror jag har en läsare på min blogg som kanske vet...får ställa frågan till henne tror jag...
Till dig Mia :) ingår det regnskydd till vagnen jag och andreas har hittat på? hoppas du kan svara...tror jag sagt till dig vilken sorts vagn vi har kollat på...tacksam för svar via bloggen eller samtal...eller varför inte över ett fika :) Vi måste träffas.

Åker till min dag...sen när vi bokat klart barnvagnen så blev vi bjuden på middag av andreas mormor..mums mums.

Och nu är vi hemma och ska bara vara hemma resten av kvällen...jag ska kollaihåg att jag INTE får äta någoting efter klockan 22.00 ikväll...för jag ska på glykosbelastning i morgon bitti på vårdcentralen rörande graviditeten. Anderas ska följa med :) så jag blir inte själv i allafall....och sen efter de ska jag se till att jag har med frukt och mackor så jag fort kan ge mig energi och kraft och pyret också förstås...sen kanske jag och andreas ska ta oss en tur till barnenshus och kolla in lite barnsaker....en skötväska i allafall som jag sätt ut sedan tidiare kanske vi ska inköpa så den inte går oss förbi om den inte redan gjort de. Så håll tummarna att den finns kvar...sen ska vi nog bara kolla runt lite och se vad dom har.

NU SKA JAG AVSLÖJA DRÖMMEN JAG HADE FÖR NÅGRA DAGAR SEDAN.....eller ni kanske inte vill veta ;)

För några nätter sedan drömde jag en skum dröm ... jag kunde plocka ut pyret genom magen, och få puss lite på pyret och gosa lite...sen var det bara att stoppa tillbaka pyret i magen igen...och en gång när jag tog ut pyret så fick jag inte in pyret igen så jag fick hjälp av min moster Johanna som fixade en plastpåse och satte en påsklämma för öppningen och där inne la vi pyret..i drömmen sa johanna att det är går lika bra som om pyret är i livmodern....
Det var kort fattat hur drömmen var...äcklig var den i allafall.
För er som undrar....såg jag könet på bebisen i drömmen...svaret är NEJ det gjorde jag inte...såg inte om det var en tjej eller kille..bara att det var en bebis..ingen kattunge eller apa som jag fått förslag på tidigare ;) hi hi hi

Nä kära vänner nu är mitt babbel slut för idag så nu ska jag ta och dricka lite mjölk och fixa lite här hemma :)

Puss och hej.....

Starka funderingar på om vi har missat någonting....

Känns ibland som att vi missat någonting ...typ att det kan vara två bebisar.
Som idag var det ett fasligt liv där inne, gick på stan och inhandlade en sak till ena brodern som ska åka till Kina på fredag...och när jag gick där på stan i min ensamhet och så sparkade det hej vilt där inne och HELA tiden.
Känns som att den sparkar för två....när det kommer igång.
Sen har jag kollat på en massa bilder på tre forum jag är med på om alla är så små om magarna och min ser ut som jag ska födda om några veckor känns det som.

Så jag tror vi missat någonting.....Ska verkligen be barnmorskan kolla om det bara är ett bebis hjärta som slår...ska dit på måndag då ska jag ta det med henne. Känns som jag håller på att bli galen, har gjort två ultraljud och då var det bara en bebis i allafall...så det är nog kanske bara en men ska kolla med hjälp av hjärtljudet ändå på måndag

Sen hade jag en JÄTTE skum dröm för några dagar sedan....har inte tid att skriva den nu men ska skriva den till er sedan...den handlar om hur man kan förlossa bebisen genom magen och sen stoppa tillbaka den med hjälp av en moster till hjälp ;)

Nu ska fröken ta och fixa till mig inför middag ikväll på TC här i stan.

Kram på er alla


ilskan har jag som driv kraft ikväll....

HATAR EN AV MINA KOLLEGOR...och i protest mot en av dom ska jag med på middagen ikväll som dom har fixat.

Enligt nästan alla kollegor så är jag hjärtligt välkommen på denna middag som ska ätas på TC ikväll och sen någon slags "efterfest" hos en kollega som bor på teg.  Sen har ju jag en kollega som mer än gärna vill ha bort mig från arbetsgruppen...hon fryser rent ut mig rent sagt. Men igår fick jag nog konstig styrka. Fick ett hemskt samtal från en kollega (hon som vill bli av med mig) och hon pratade bara skit och snäll som man är född så tar man bara imot och bryter ihop efter samtalet. Några timmar senare  efter detta hemska samtal ringer en annan kollega som jag säkert berättat om (Bella) hon som väntar barn ca en vecka efter mig. Bella ringer och ber om ursäkt att ingen ringt och bjudit mig. Men jag sa att det inte var någon fara, hon ringde ju nu och bjöd nu sa jag glatt :) Och när jag pratade med Bella känna jag hur mycket ilska som kom i mig...så jag bestämde mig direkt att följa med på middagen, men ska tänka på om orken finns för en "efterfest"...... För denna hemska kollega ska inte få som hon vill....för enligt Bella hade kollegorna vetat om middagen redan sedan en vecka tillbaka, även denna hemska kollega och Bella tyckte det var fullt gjort att hon som ringde mig tidiagre inte bjöd med mig....
Själv varit jag inte förvånad att den  hemska kollegan inte bjöd med mig eftersom hon inte vill ha mig i arbetslaget. Måste också säga att jag inte är arg eller irreterad på Bella att hon ringde så sent....känner mig glad att dom andra tänkte på mig i allafall....fast det blev med kort vasel.

Så kan ju inte påstå att jag är peppad med glädje för denna middag ärligt talat men känner att jag kan inte låt den gå förbi mig, för då får kärringen som hon vill. Och den glädjen vill jag inte ge henne så här nära jul ;)
Jag ska gå dit och vara med alla andra....vi har en ny vikarie som jag inte träffat så det ska bli kul att se vad det är för typ...men har hört krokiga vägar att det är en manlig vikarie...stackars karl....jobba med en massa kärringar ;) hihi Får se hur länge han blir kvar...sista manliga vikarien sågade, denna hemska kärring efter en månad så han sa upp sig med omedelbar verkan :( barnen på dagis älskade honom och vi andra kollegor gick jätte bra ihop med honom ...men det stack väl i kärringens ögon. Så hoppas det gå bättre med denna vikare.

Nu är det slut babblat från mig just nu tror jag ;)

Men vill att ni håller tummarna att middagen ikväll går bra...och att fröken Kvarnström inte för ett utfall på kärringen ikväll.

Puss och kram på er....



RSS 2.0