FÖRLÅT

Vet att det finns flera som läser min blogg och sitter och väntar och väntar på att jag ska ta mig i kragen och fixa ett kort på mig och magen, så ni får se hur den växer.
Och sen så finns det läsare som efterlyst ultraljudsbild, från senaste ultraljudet, där ska jag också försöka ta mig i kragen och fixa.
Har bara så mycket annat i huvudet just nu men ska försöka dom närmaste dagarna.

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Guld sparken....

                                             
                                                                                  

Pyret utdelande den gyllende sparken, som Andreas fick äran att känna.
Jag har känt sparkar från pyret sedan den 29 sep 2009, men dom har varit så små att dom inte har känns på utsidan, så jag  har inte kunnat dela med mig av den glädjen till Andreas tidigare. 
Men Andreas fick den gyllende sparken den 25 okt 2009 HELT UNDERBART.

Vi låg i sängen på söndags kvällen den 25okt och pratade om att det var synd att det inte blev något kalas för min pappa under dagen, sen pratade vi lite om livet vi har framför oss.
Jag låg på rygg och kände hur det började röra sig där inne.
Säger till Andreas att lägga handen på magen så kanske han kan få känna pyret, sagt och gjort Andreas var snabbt dit med handen och la huvudet på magen. Jag satte mina fingrar i hans hår och myste av stunden. Sen kom spark kriget i magen. Pyret bjöd på en riktigt show :)

Både jag och Andreas brast i glädje tårar, det var en riktigt stor upplevelse, jag har känt pyret sparka tidigare men det har inte varit samma sak som att få dela den glädjen med den man älskar och är far till bebisen. HELT UNDERBAR KÄNSLA.

Ville bara släppa den nyheter till er, så nu har både jag och Andreas känt bebisen sparka där inne.

LÄNGTAR så tills den lill* människan kommer ut ur sitt lite mys boende, det är en omställning för oss att bli tre i familjen, men vi längtar och allt kommer att gå fin fint :)

Nu ska jag ta och göra lite nytta här hemma ;) eller rättare sagt ner nytta :) ..... klockan ringde 07.20 så skulle pappa komma på besök och jag skulle få svar på lite frågor som jag måste meddela vidare till en läkare på spec. mödravården, sen så följde jag med pappa som sällskap till återvinings stationen, där pappa kastade min och Andreas gamla spis för nu har vi en ny fin spis som är mer barnsäker och ida säker....för ugnsluckan på den spisen har jag mer än 100 gånger stått med i handen, men nu är den tiden för bli. Nu vill jag bara få fint i köket....börjar känns mig jätte sugen på att ställa mig och baka lite granna :) men det får vänta till köket är mer klart.
Åter till där jag var ;)
Sen när vi varit klart på återvinings stationen så körde pappa hem mig och jag gick in i sovrummet och väckte Andreas och tyckte att klockan 10.30 kan han gott och väl kliva upp idag ;) så nu har vi ätit lite tillsammans, Andreas ligger framför tv:en och ser något slags serie. Och jag ska ta och avsluta mitt blogg inlägg.
Och sen vars man ska börja....tror det blir i vardagsrummet....här ligger det lampor som ska upp i köket och lite gradiner, så det ska in i köket och Andreas ska få hjälpa mig och sätta uppe de, för klättra är inte min grej nu för tiden både för min fibro smärta och för att foglossningarna inte gillar sådan övningar.
Sen blir det nog lite mer små plock.

Ha en bra dag.



Långt inlägg från mig idag


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN.

ÄLSKAR DIG.....tyvärr kommer jag inte hem och hälsar på dig på grund av att lillebror är jätte sjuk och dålig. Men det vet du ju.
HA EN UNDERBAR FÖDELSEDAG.

stora pussar och kramar din dotter, Andreas och pyret i magen :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu börjar vårat kök se riktigt bra ut. Känner mig jätte nöjd hittills, det som är kvar är....
*kakel Blir förhoppningsvis gjort måndag eller tisdag nu i veckan som kommer.
*belysning över arbetsytorna Blir förhoppningsvis så fort kakel killen gjort sitt jobb och allt har torkat. 
*dörrposten
Så fort svärfar har tis
*lite lister Så fort vi fått dörrposten på plats.
*köksluckor Så fort dom är klara, men det är jobb kvar på dom. Men det har svärfar koll på hoppas jag.

Sen är det lite små fix kvar som lite gardiner, och växter i fönstret, och få köket våran personliga stil :)

För några veckor sedan så fick jag en chock när jag klev in i tvättstugan, och såg grovplanering över stamrenoveringarna som ska ske på vårat område, då stod det att vi skulle få renoverat i början av nov.
Vi blev kallade på ett möte i förra veckan och fick då veta hur arbetet skulle läggas upp. Och även besked att en nya planerig skulle sättas upp, men ev. ändringar. Jag gick en halv vecka och håll tummarna för att vi inte skulle behöva flytta vårat datum. Vill ju få det klart så fort som möjligt, känns inte som att vi har så mycket tid att spela på inför när bebisen ska komma.
Andreas gick på fredag kväll ner till tvättstugan, och kom upp med det beskedet att vi är flyttade i tid.... FÖRBANNAT kan man lätt säga just nu.
Enligt planeringen så börjar dom med våran lägenhet i mitten av jan och beräknar vara klara i slutet av feb och allt går som dom har planerat.
Och som ni med all säkerhet vet så är bebisen beräknad den 26 feb.
Så ni kan ju gissa min reaktion när Andreas kommer in och berättar..... Jag bara grät och grät, tog som aldrig slut....hur ska detta sluta??
Bara tanken på att jag kommer att vara hög gravid och det kommer börjas leva om, bilas i betongen, damm över allt...Och att allt kan hända...

Men jag har en UNDERBAR älskling i mitt liv som ska se vad han kan göra, han ska ringa till skanska`s kontakt person på måndag som vi har fått och se om vi kan bli flyttade lite grann i allafall. Men hur vi en gör så blir det i jan/feb som renovering kommer att sättas i bruk. Men vi kan "tjäna" 2 veckor om vi pratar med skanska och ser om dom är villiga till att flytta oss en bit.
Så håll alla era tummar och tår för oss nu för det behöver vi verkligen.
Sen så försöker älsklingen få mig att se ett litet ljus i de mörka, för att har vi inget badrum när bebisen kommer ut så måste vi bo borta, vilket ger mig mer avlastning. Men hur kul är de att komma hem med sin lill* bebis och sen inte få den "ensamma mys tiden" utan man ska leva upp i flera människor som man ska hänsyn till.
Men men vi ska inte måla fan på väggen innan de inträffat.
Men lycklig i att de blev så här är vi INTE.

Så kan ju skicka ut en "VARNING" till släkten, att ni kommer kanske att få besöka av en hög gravid Ida och Andreas som jobbar och står in....och sen finns det ju ett annat sätt och det är att ni får besöka av en trött men lycklig Ida och en trött med lycklig Andreas och vårat efterlängtade kärleksbarn.
                                                   VARNING....VARNING....VARNING

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                    GRAVIDITETS INFORMATION
Går in i vecka 23 nu på måndag.....vilket är underbart. Tycker att veckorna bara springer iväg när man mår bra.
En stor skål med foglossning har jag fått men det sista som över ger en är väl hoppet..hoppas jag i allafall.

Som vi vet sedan mitt förra inlägg på bloggen så var vi hos barnmorskan och fick höra pyrets hjärtljud, och det var ju bara så udnerbart.

Och nu i veckan ska vi till spec. mödravården igen på sjukhuset, på samma ställe där vi gjorde det senaste ultraljudet, men vi ska inte det för att göra ett till ultraljud, utan vi har fått en läkartid hos en deras läkare. För eftersom min pappa och min farfar har fått blodproppar som ganska unga så finns jag i riskzonen och när man är gravid så kan man lättare få blodproppar.
Så läkaren vill träffa mig och förmodligen undersöka mig. Så dit ska vi på ett besök i veckan.
Om tid finns och minnet är med mig så ska jag fråga denna manliga läkare vi ska få komma till om vi kan få höra hjärtljudet igen :) för det var så mysigt.
Har ju med mig självklart Andreas så om jag inte minns kanske han minns :)

Pyret sparkar och pillar mig på insidan av magen :) HELT UNDERBART... tyvärr har pyret inte viljat sparka när h*ns pappa lägger ditt sin hand, då slutar den. Jag tror det beror på att hans hand ger trygghet och värme..och pyret käner mig nöjd.
För har jag min hand när så sparkar den och pillar, men mina händer är oftast lite kallare än magen, så pyret tycker jag nog är lite hemsk ;)

I morse var pyret riktigt på G kan man säga, Andreas gick till jobbet 06.30 och passade på att gå på den vanligt besökade toaletten, och sen la jag mig på älsklingens sida av sängen, för den är varmare :) och somnade om en stund till. Vaknade och gick till köket och hämtade en flaska vatten och ett äpple. La mig sedan i sängen igen och läste lite gravid tidningar och böcker som jag fått låna av min barndoms kompis Mia :) och då vaknade pyret till och började röra på sig UNDERBART man bara ligger som förstenad i sängen med både händerna på magen och bara njuter av all rörelse där inne. Går inte att beskriva hur det känns, önskar man kunde de så hela världen kunde ta del av hur underbart det känns.
Sen har jag bara tagit det lugnt nu på förmiddagen och pyret rör sig lite där inne, myser till sig inför dagen ;) för på dagen så visar pyret inte så mycket tecken på rörselser nästan så man tror att pyret har byt adress :) hi hi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen vill jag skicka en tanke till sambons lillebror Emil som ska flyga ner till Ängelholm ikväll för att börjar plugga på en kurs där nere. Men kommer att vara borta nu i 2 veckor och sen kommer han hem i 2 veckor. Och åker han iväg igen tillbaka till ängelholm och kommer hem över jul och nyår. Sen fick jag inge mer riktigt säkert hur resten är upplagt.
Men det kommer att gå super bra för honom.
Lycka till Emil

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                           PUSS OCH KRAM TILL ER ALLA SOM ORKAT LÄSA ALLT DETTA
                                                                  (( KRAMAR OM ))
                                                 


~Lycklig ut i tårna~

Som sagt lycklig ut i tårna är jag verkligen.
Igår var jag och Andreas till barnmorskan och hade kontroller och pratstund.
Fick ta lite blodprover, och alla blodprover som togs såg så bra ut.
Hon tog även blodtycket och även de såg verkligen bra ut.
ALLT var bara bra, vilket känds underbart.
Vi hade även lite frågorr som vi fick svar på, bland annat var en av frågorna och att gå med i en föräldragrupp som barnmorskorna brukar dra igång, MEN nu har finns det inga pengar så föräldragruppen som brukar startas kommer inte att träda i kraft, vilket är JÄTTE tråkigt.
Sen är det ju den "vanliga" frågan nu förtiden, hur ska man göra med vaccinet, ska man ta det eller inte....så jag har fått lite svar på frågorna som jag hade angående de.
Sen fick jag ett moderskapsintyg som jag ska skicka till försäkringskassan.
Och det BÄSTA av allt.... Jag och Andreas fick höra pyrets hjärtljud, UNDERBART känner mig som världens lyckligare.
Jag hade en fråga till som skulle ställas till barnmorskan men glömde helt bort den när vi väl satt där.

Nä kära vänner....nu måste jag ta och fixa till mig, ska iväg till min kurator tid som jag har nu på förmiddagen.
Men jag kanske kan komma in och skriva mer senare.

Ha en fortsatt trevlig dag.
Kram från mig och magen ;)


Hi hi lite graviditets fakta

Befruktningen ägde rum omkring:
5. juni 2009
Hjärtat börjar att slå:
30. juni 2009
Embryot rör sig:
24. juli 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
31. juli 2009
Alla inre organ är färdigbildade:
31. juli 2009
Risken för missfall avtar:
14. augusti 2009
Illamåendet avtar för de flesta:
21. augusti 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
28. augusti 2009
Fostret sväljer och kissar:
11. september 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:
18. september 2009
Du kan känna fostrets rörelser:
25. september 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
9. oktober 2009
Fostret börjar att höra:
30. oktober 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
27. november 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
1. januari 2010
Beräknat förlossningsdatum:
26. februari 2010

Hittade en sida på internet som gjorde lite uträkningar ;)
Så här kan min graviditet se ut, kan ju inte tala mig om den stämmer eller inte men lite roligt var de att hitta sidan.

Då händer de mesta....

Vet knappt vars jag ska börja riktigt...
Som ni läst förut så håller vi på att renovera köket nu innan pyret ska komma med buller och bong i slutet av feb.
Och nu är vi inte riktigt klara, det drar ut lite på kakel läggningen mer än vad vi hade räknat med, först var kaklet försenat med 1,5 vecka och sen gick killen som ska hjälpa oss och blev just i influensan.
Men tydligen är han på bättrings väggarna nu så hoppas han snart kna komma till oss.
Sen är det belysningen och lite små fix kvar att göra. Sen är köket klart
MEN........
det verkar kanske som att vi inte kommer att få utnjuta det så mycket direkt efter...för igår gjorde vi den underbara upptäckten att vi ska få stamrenoverat i badrummet av föreningen om ca 3 veckor, med den grovplaneringen så är det planerat att våran lägenhet blir gjord i mitten av nov till i mitten av dec. Föreningen har sagt till dom som gör de att de måste vara klart innan jul för ingen ska behöva vara utan badrum över jul. Så hoppas dom hinner göra det innan jul så dom inte väntar med det p.g.a av tids brist så att det blir från jan till feb....för de blir lite tajt fram tills pyret ska komma.

Så alla tummar och tår måste hållas för oss att detta går vägen innan pyret har tänkt komma ut.

Ni som sitter och väntar på att ultraljuden ska läggas ut på bloggen för tyvärr vänta en stund till, kanske kan ha tid att lägga ut bilden till veckan. Om tid finns.

Denna vecka kommer nog att gå med fullfart igenom....utan att man knappt hinner blinka :p

Så här ser min vecka ut:
Måndag: Då går jag in i min graviditets vecka 21 :) Känns som mysigt att tiden går framåt. Fast ibland känns det som att jag inte hinner med. Under dagen ska jag hämta mina sjukutlåtande från alla min kontakter på vårdcentralen. Och sen får vi se om jag ska åka ner till stan och lämna dom till försäkringskassan eller om jag ska skicka dom. Ska ringa min handläggare imorgon bitti och höra vad hon tycker.
Tisdag: Så är det dax för sjukgymnastiken på vårdcentralen klockan 9.15 jag tycker verkligen inte om min sjukgymnast, jag går inte ihop med henne. Men vad gör man inte gör att underlätt min smärta, får stå ut med henne. Har som inget val riktigt.
Onsdag: Dax för barnmorske besök :) ett efterlängtat sådant.. Kl. 13.00 har vi tid där...Andreas är ledig så han följer med mig. Har lite jag behöver ta ut med henne, bland annat måste hon ge mig ett moderskapsintyg (tror det heter så) som jag ska skicka till försäkringskassan. Och ska jag fråga om föräldrargrupperna...känner att jag skulle vilja ha en sådan grupp som träffas nu när man är gravid och sen när pyret har kommit ut som man kan hålla kontakten med. Så ska väl med all säkerhet barnmorskan ta prover för att se hur det ser ut med allt...och skräma mig lite mer inför att jag har lite högt BMI och kan få ha en utsatt risk för graviditets diabetes. Sen ska det bli intressant och se hur mycket jag gått upp i vikt...jag och andreas har en lite aning men vi ska inte uttala oss förens barnmorskan sagt sitt ;)
Sen blir det nog fixa i köket till tusen resten av dagen.
Torsdag: Dax för vårdcentralen igen, har tid hos kuratorna kl. 9.00 Så då ska vi nog ta upp hur det ser ut för mig just nu. Och sen har kuratorn och sjukgym. kommit på ett schema för mig och min visstelse hos dom. Ska två gånger i veckan vara hos sjukgym. som det lät på kuratorn. Sen ska jag har varje fredag hos kuratorn.
Fredag: Städa och fixa lite här hemma. Och packa inför en helg i piteå. Sen på eftermiddagen så sätter vi oss i bilarna, och tar vägen mor piteå. Vi är ett litet gäng som ska dit på en weekend med god mat och show. Kan avslöja lite grann av gänget som jag vet ;) Det blir Andreas, Jag, Emil, Svärmor, svärmors pojkvän, 2 kusiner till Andreas, Andreas ena morbror och hans sambo. Så vi blir ett mysigt litet gäng.
Lördag: Svärmor fyller år GRATTIS....Uppe i Piteå. Lite bad kanske. Och sen fin middag med show på kvällen är inbokat. Sen så är det bara att vara med varandra som står på schemat :)
Söndag: Mina föräldrar firar 23års bröllopsdag GRATTIS.... och vi som är i Piteå börjar sakta med säkert röra oss hemåt.

Detta får bli allt från mig för idag...ska göra mig i ordning...ska iväg på en lite tur idag :)

Puss och kram på er alla

RSS 2.0