förkylda familjen..

japp det är vi....idag så ligger både jag och Andreas.
Vi ligger i soffan med varsitt näsduke nippe och snorrar i kapp med varandra.
Hostar så soffan lyfter men flera meter.... och sen har vi en tanke verksamhet som när man har en skål havregryns gröt i huvudet....allt går VÄLDIGT långsamt och det ens händer förstås.

Men vi har gjort lite som var nödvändigt idag i allafall...jag har varit iväg och pratat med chefen och sagt att jag är gravid och ska bli förälder i slutet av feb början av mars. Och det verkande välkommet, han sa grattis och önskade oss all lycka.
Sen så var det affären som tog på näst på tur, så vi tog bilen till Ålidhem konsum och handlade lite mat och gottis.... vi tog även det stora klivet att skaffa ett matkonto genom coopmedmera kortet. Så sen när vi får hem det så blir det lite mer ordning på våran mat ekonomi....ni som inte vet vad det är för kort jag pratar om så kommer en KORT beskrivning.
Det är ett kreditkort där man sätter in en vissa summa varje månad t.ex och man kan hansla med i valfri butik, alltså i vilken butik du vill :)
Sen finns det en kredit grej på kortet också....men vi satte den på lägsta nivån man kan, för eftersom det är ett kredit kort så måste man ju ha en kredit ;p och eftersom både jag opch Andreas är lite imot att ha kredit så var det ett lätt val. Känns fel att handla för pengar man inte har.

Nog babblat om vårat kreditkort ;)

Nu ska jag bädda ner mig i brevid älsklingen i soffan igen och äta lite godis...och kriga med svärmors kisse om vem som ska få uppverksamheten ;) hi hi och vem som ska ta STÖRST plats i soffan.

Puss och hej

Rest hem ifrån

för en stund :)

Nämligen så att igår eftermiddag så målades taket hemma hos oss. Och det luktar inte så gott.
Så jag och Andreas reste våra rumpor och åkte till svärmor, så natt har vi sovit här hos henne, Andreas tog hennes bil till jobbet i morse och nu sitter jag här helt själv i en stuga vid havet i solen *underbart*
Svärmor och hennes pojkvän packade bil nu på morgonen och började sin resa upp till stugan i fjällen där dom skulle fiska och plocka svamp :)
Men det går ingen nöd på mig ;) jag har ju pyret jag kan gå runt och prata med, sen har svärmor en katt som heter storis så visseligen är en ute katt men den kommer in och äter och vill ha lite mys men myset hoppas jag helst över, tål inte katten riktigt så jag ska inte fräska min kropp men katt klåda.
Sen har jag ju datorn och tv:en ...så som sagt jag över lever.
Men sen så ligger stugan med gräsmattan mellan huset och havet så jag funderar på att gå ut och sätta mig vid vattnet lite senare idag när det kan blivit lite varmare i luften och sitta där och kanske läsa en bok.....bara njuta av tysknaden. Slippa stan en stund, inga grannar på överplan som extra knäcker som elefanter :p

Sen så slutar Andreas jobbet 15.00 så kanske vid 16- tiden kommer han hem hit...han hade tydligen en hemlig middag i bakfickan som han ska bjuda mig på ikväll :) gulle han... Så jag vet inte, han måste nog och handla innan han kommer ut hit. Och han inte bara kommer och hämtar mig och sen åker vi tillsammans och handla.

Tror jag håller på att bli förkyld :( vanade inatt och hade JÄTTE ont i halsen och den kändes inte kul....trodde att det säkert går över när man vaknar till och börjar röra på sig och prata, men inte de :( så det är bara att hålla tummarna att jag inte blir förkyld nu.

Nä kära vänner nu ska jag se om det finns något bra på min favo kanal (som vi inte har hemma i stan) tv4 fakta....ska se om det finns något trevligt där annars blir det att klä på sig lite varmare och gå ut en sväng och kolla läget :)
Om jag tar tur kommer Andreas mormor förbi här en sväng, träffade henne igår och hon sa att hon skulle komma förbi och hon hade vägarna förbi och kom ihåg att hitta in :) Så jag och pyret i magen kasnke får besök idag :)

Ha en trevlig dag :)
Vi kanske hörs senare under dagen.
Kram kram

5 års dagen för mig och älskligen

igår firade jag och älskligen våran 5års dag, så igår den 22/8 har vi varit ett par i 5 år :)
helt underbart :)

Vi firade denna dagen genom att åka till piteå havsbad och gjorde en hela dag men våra syskon, men tyvärr kunde inte alla mina bröder vara med.
Men vi började färden 09:00 från umeå och stannade efter vägen och åt lunch som jag och min yngsta lillebror hade dragit ihop...det varit en köttbulle sallad med dessing.
Så det stannade vi och åt.... sen bade vi i timmar :) åkte olika vatten saker och hade jätte skoj.
Vi tog även en liten fika paus inne på badet där vi tog varsin korv och dricka.
Efter alla dessa timmar i vattnet så var de dax att lämna piteå... så resan började gå hemåt, stannade i skellefteå och gick på MAX och åt middag :)
Sen var det bilresa igen....men när vi hade ca 4 mil kvar till umeå så fick jag lov att röra på benen igen och då kom min älskade sambo med en blomma han hade plockat till mig i diket :) gullig man kan vara, första gången jag får blommor av honom på våran års dag :)
Sen var det hemfärd igen.
Väl hemma så varit det soff lägg för oss, varken jag eller Andreas orkade göra någonting mer, jo det varit kvällsfika men sen somnade jag i soffan ;)

Har tagit en bild på min blomma, lägga upp den lite senare :)
Nu ska jag gå och se om min sambo ska göra dag nu..han ligger fortfarande och myser i sängen.

Ha en bra dag
puss och kram på er.


Länge sedan sist....

Nu var det länge sedan jag skrev här på bloggen.

Så veckan som har gått har varit bra.... har haft mitt första besök hos läkaren efter semester ledigheten, har även fått en inbokad tid hos sjukgymnasten och en tid till hos kuratorn.
Så vecka som väntar kommer att bli fylld av saker.
Sen har jag även pratat och berättat för min handledare på försäkringskassan att jag är gravid och där möte jag bara på positivt samtal, och att vi ska lösa detta på bästa sätt.
Och veckan som gått har jag även fått tag på min chef och ska träffa honom nu i veckan som kommer och ska berätta för honom om graviditeten, sen när jag i samma veva när hos chefen å ska jag gå förbi jobbet tror jag en snabbis och se hur dom har de efter semestern och även berätta om graviditeten så dom får höra det av mig och inte chefen, det känns trevligare.

Så schemat för nästa vecka som jag vet just nu är:

Måndag: Jag går in i gravidtetes vecka 14 :)
Tisdag: sjukgymnasten kommer att få besök av mig klockan 09:30 och sen kommer kuratorn kommer också att få besök av mig klockan 13:00
Onsdag: Denna dagen ska jag besöka chefen klockan 13:30 på hans kontor, sen ska jag se om jag har krafter att ebsök jobbet efter de :)
Torsdag: Tror älskligen har sin lediga dag idag :)
Fredag: Tror älskligen har sin lediga dag nr 2 idag :)
Lördag: Älsklingen jobbar helgen :(
Söndag: Älskligen jobbar helgen :(

Och under denna vecka ska vi försöka få in lite köks renovering också :)

~ L.Ö.R.D.A.G~

Älskligen och jag varit lata igår...vi hade tvättat och vädrat alla säng kläder...så när vi skulle gå till sängs så hade vi inte bäddat.
Båda drog en suck, och så säger Andreas, vi sover i vardagsrummet...sagt och gjort, där sov vi inatt. Jag i soffan och Andreas på två madrasser på golvet med flitar som täcken :)
Så vi levde camping liv inatt, gick bara fint fint.

Och sen gick älskling iväg till jobbet i morse klockan 06.30....och då kom pyret i magen på att näringen där inne ville ha påfyllning så jag blev hungrig och fick i mig 4 mackor ....och lite dryck.
Sen varit det soffan igen och sömnen tog vid :) fick sova en stund till.

Och vet ni vad som hände igår..........jag kräktes igen...har haft ett uppehåll på ca en vecka tror jag de är eller om det kanske till och med är längre sedan jag kräktes...Men igår var det dax. Men det var bara en gång. Och har sen fått äta både middag, kvällsfika , frukost och tidig lunch. Så det var kanske någonting som pyret inte vill ha som kom upp ;)

Och idag står STÄDA och dona på schemat...ska se om jag orkar ta tag i köket så det kan hända lite där inne. Ska ju ha byggmöte på måndag kväll så kan ju vara trevlig om det hänt någonting i köket innan dess ;)
Sen så kommer sambon hem vid 16- tiden är är väl hungrig som en varg så jag får väl se om jag orkar och hinner få i ordning middagen.

NU ska jag ta och sätta igång annars blir jag kvar en stund till.

Ha en bra dag på er.
puss och kram.


En lite smyg titt ...

fick jag och älskligen på vårat lill* mirakel i onsdag 12/8

Så nu ska ni också få en titt... Denna bild är tagen i graviditets vecka 12 :)
enligt barnmorskan maskin var pyret ca 6 cm lång då...Så underbart mysigt att få en titt på pyret där inne.
Längtar redan tills nästa titt på spec. mödra vården i sep :)

TÄVLING

kotteshoppen

Jag är med och tävlar om ett presentkort på 500 kr hos enburkrussin.se
Var med och tävla här du också!

Gå med du med..... Lycka till!


Fröken nervös.

Idag är dagen jag väntat på i en evighet känns de som, men väntan är inte slut ännu.
Har ju inte tid för ultraljud förens klockan 18.30 så dessa sista timmarna kommer kanske att känns som en evighet till.
Försöker få mig att trycka bort alla dom tråkiga tankarna...men det är inte lätt, tänka positivt är svårt efter två missfall, låter kanske dumt men det är så jag känner mig.
Men hoppas hoppas allt kommer att gå bra, pyret kommer att må bra, röra sig men sina små rörelser och pyrets hjärta kommer att slå sina små slag.
Tanken på att det kan vara fler än ett pyre, skrämmer mig inte just nu i allafall, men vem vet om det skulle vara så när man har svart på vit att man ska få fler barn på en gång hi hi men jag känner mig lugn. Vi har så många tvilling födslar på både sidorna så det finns erfarenhet man kan få ta del av.
Försökte tänka efter vilka som är tvillingar på min sida och på Andreas sida....dessa kom jag på men ingen aning, det kan finnas flera. Vet inte om det är två äggs tvillingar eller en ägg tvillingar, vet bara att mina bröder är två äggs tvillingar

Min sida.

*Martin och Mikael är tvillingar (mina bröder)... två äggs tvillingar.
*Min farfar Torbjörn har en tvilling bror.
*Sen finns det ett tvilling par i min morfars syskon skara, tror det var en flicka och en pojke.

Andreas sida.

* Andreas farbröder är tvillingar....mer vet jag inte där tyvärr.

SÅ CHANSEN TILL TVILLINGAR FINNS I SLÄKTEN



Nu ska jag ta och lägga mig i soffan en stund.

Puss och kram på er...och håll tummar och tår för oss i kväll.


Svar från barnmorskan på en söndag :)

Jag kollade min mailbox nu på morgon och såg till mig glädje att jag fått svar från barnmorskan :)
glad upp till öronen :)

Så på onsdag den 12/8 ska jag och älsklingen få se vårat lilla mirakel :) känns så spännande, hoppas allt är bra med pyret.
Så klockan 18.30 den 12/8 vill jag och Andreas ha alla glädjande tummar och tår som går.....

Det var allt från mig för tillfället.....nu ska jag gå och pussa på älskligen som sitter i datarummet :)

Ha en trevlig dag i solen.

Stora kramar från en glad Ida

Nu händer det saker

som säkert alla vet eller listat ut så är fröken Ida VÄLDIGT orolig för pyret i magen.
Frågorna är många.
* Är det en eller två pyren.
* Lever den/de i magen.
Och mer frågor finns, som jag hoppas, jag kan få svar på.

För igår mitt i dagen så skickade jag iväg ett fint mail till en privat klinik som gör ultraljud på gravida :)
och fick ett svar av henne...och hon vill ta sig an oss, och göra ett ultraljud, för att lugna oss, eller rättare sagt lugna mig. Andreas, han är ganska lugn i denna frågan, han är sten säker på att pyret lever....så detta ultraljud är väldigt ego för mig, jag VILL och då SKA vi göra de. Men Andreas är världens underbaraste att leva med och älska, han vill att jag ska må bra och är det 700kr för ett ultraljud som behövs så gör vi självklart de. inge snack om saken.
Hon hade en plats den 12 aug.....vilket är nu på onsdag :) så nu skulle hon skriva in mig och se vilken tid vi får :)

JAG ÄR SÅ GLAD, ÄNTLIGEN NÅGON BARNMORSKA SOM TAR MIN ORO PÅ RIKTIGT *UNDERBART*

Håll tummarna för oss till tusen nu.

Stora kramar från en Ida som sitter framför datorn och gråter....gråter glädje tårar.

Graviditets bild från vecka 11




Den efterlängtade magen bilden för visa :)
Så nu får ni se....inte ser jag så gravidit ut, ser ut som en ojäst bulldeg.
Tack Lillebror Magnus för att du tog dig tid att fota mig :p

Barnmorske besök nr 2

var jag på igår.

Tog alla prover hon ville ha, kändes som hon tömde mig på blod helt ;)
fick visa svar på en gång, och alla dom blodprovs svaren var normala, inget som var fel och tyder på något fel i allafall.
Sen så togs blodtrycket och även de var normalt.

Så jag är normal :p hihi ja i allafall enligt barnmorskan ;)

Sen var jag på henne att jag vill veta hur det är med bebisen i magen, och blev besviken igen :( hon kunde inte hjälpa mig.
Tipsade mig att gå till en privat klinik och gå ett extra ultraljud....tipsade bara om att gå till en privat klinik inte om det fanns någon och vars.....så det får jag leta kring och vi bestämmer oss för att göra ett ultraljud innan den 29sep.
Jag har ju fått ultraljuds tiden av specialt mödra vården och den kommer att ske de 29sep. Och då är jag i vecka 19.
Så det känns ju pissigt.

Men även igår efter barnmorske besöket så fick jag och Andreas besök av Sofia med familj som var här och lämnade lite mammakläder som jag sak få låna, GULDVÄRT för alla mina kläder sitter tajt och sen tröjorna känns som dom gör en glipa under till så magen är helt kall fast det är SKIT varmt ute.
Så nu har jag mammakläder som ligger här hemma :)
Och sofias och Andreas dotter är så söt Menja heter hon och så otroligt gullig tjej....hon tog både mig och Andreas med storm, lite av vaktande var hon först mot Andreas med det släppt med tiden :)

Sen har ju även haft en kompis på besök som åkte hem igår, så hoppas resan gick bra.

Så nu har jag klätt på mig fint :) med en gravid kjol och ett mamma linne *underbart*
Har lille bror Magnus på besök, och sen ska jag till kuratorn klockan 13.00.
Och efter besök så ska jag hem och ta det lungt, se över kylskåpet och frysen, se om man kan hitta något kul som man kan stoppa i munnen till middag.
Andreas slutar 16.00 så ska se om jag har kommit på något tills dessa, och kasnke turen är på min sida så jag kanske har middagen klar till honom :)

Sen nu när jag har lillebror på besök ska jag se om han kan ta en bild på mig som jag ska lägga ut här på bloggen :) nu ska ni får sig mig och magen :)

Ny vecka :)

Idag går jag in i vecka 11 gällande graviditeten :)

Tänkte jag skulle berätta vill vad som står i mamma praktikan denna vecka.

Citat

Bebisen:
Från och med nu kallas din bebis för foster.
Embryostadiet är över och därmed också det mest kritiska utvecklingsstadiet.
Från stjärt till huvud mäter din bebis nu 4,5-6 cm, ungefär som en kiwifrukt.
Under de närmaste tre veckorna kommer din bebis längd att fördubblas.
Bebisens huvud är väldigt stort nu i förhållande till resten av kroppen.

Tungan och läpparna är så utvecklade redan nu att din bebis kan röra och kröka dem.
Bebisen kan röra på huvudet, naglarna börjar växa fram och under de kommande tre veckorna ska barnets könsorgan färdigbildas.

Mamman:
Ännu kan du inte känna bebisen röra sig, men din livmoder har vuxit så mycket i storlek att den mer eller mindre fyller ditt bäcken.
Om du ligger på rygg kan du känna den precis ovanför ditt blygdben.
Hur du lever påverkar din bebis i allra högsta grad.

Slut citat

Det kanske inte stod så mycket matvettigt kanske ;)

----------------------------------------------------------------------------------------

Tänkte jag skulle skriva vad som händer under denna veckan så långt jag vet :)

Måndag: Så vaknad jag med illamåendet i halsen, och en ond fot :( Ska försöka städa lite grann, och plocka runt lite så det ser ut som det bor folk i lägenheten ;) Ska se om sambon ska vakna till nu och göra någon nytta han med :p Han är ledig idag och imorgon :) min älskling.
Grill kväll med älskligen ska vi nu få igenom :) skulle vara så mysigt, känns som vi skulle behöva vara bara vi två en stund, så alla våra tankar och känslor kanske kan få komma ut och pratas kring.
Måste bara berätta en sak jag drömde inatt, ska inte berätta hela drömmen, men drömde att det är tvillingar jag och Andreas väntar på. Det var en så mysig dröm :)

Tisdag: Mr sambon är ledig idag med :) så vi ska nog bara ta vara på varandra.
Sen kring 16.00 ska jag ner på stan och möta upp Linda som ska komma på besök :) sen på kvällen så har Linda och jag blivit bjudan på en sak som jag inte medelar nu ;)

Onsdag: Mr sambon jobbar. Jag och Linda ska göra Umeå osäkert :) har inget speciellt inplanerat, kasnke blir en stads tur och kolla på lite byxor till Linda, hon har tydligen ont om byxor. Jag har ont om alla kläders plagg ALLT sitter tajt. Så kanske måste gå på stans alla kläd butiker och se om det finns någon mammatröja som inte sitter över magen, Magen syns inte så mycket ännu tror jag ialla fall, jag är så van att se den så jag tycker den står sitta i växt, och sambon sägger bara att jag är fet .....kuliga karln.
Mr sambon jobbar

Torsdag: Då är det barnmorske tajm, ska till barnmorskan och ta några blodprover, och få prata med henne.
Sen ska jag följa Linda till bussen som hon ska ta ner till sin bror, och får se hur jag känner mig så känns min kropp i bra skick så följer jag med till hennes bror med familj en stund.
Mr sambon jobbar

Fredag: Ska till kuratorn efter en semester vila i från vårdcentralen, så dit ska jag. Ska då berätta för henne om graviditeten och mina smärt problem nu när jag inte kan äta alla mina mediciner...Helt enkelt få prata av mig från allt mellan himmel och jord. Jag har en JÄTTE bra kurator.
Mr sambon jobbar.


Lördag: BYGGMÖTE då ska vi diskutera kring våran renovering. Kom inte ihåg vad vi satt för klock slag om vi ens gjort de ;) hihi vissiga familjen. Så hela lördagen går kanske åt till de.
Mr sambon LEDIG :)

Söndag: Denna dagen är min Mia beräknad med barn nr 2 :) hoppas bebisen tittar ut snart, har inte hört något ännu om den kommit ut tidigare. Sen skulle Andreas kompis Jerry och Jessica få sitt första barn idag, men den lilla killen tittade ut redan för en månad sedan, så han är redan ute :) och är jätte söt, har sett bild på honom och han är som en liten söt docka.
Mr sambon är LEDIG :)

Detta var denna vecka :)

--------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag ta och peta i sambon lite granna för nu ligger han i sovrummet och drar STORA timmerstockar, nu är de dax att vakna.

Ha en bra dag, det ska jag försöka ha men illamåendet och en ond fot.

Puss och kram på er alla.


RSS 2.0